10.10.10
10:07
Здравейте за съм момче на 17 висок съм 180см и тежа 120 кг, от един месец започнах да спортувам и да се храня здравословно, може ли да ми кажете някои хранителен режим, и да ми препоръчате тренировка с която да премахна мазнините и да кача мускулна маса благодаря предварително!!! (bow)
10.10.10
10:44
НВД, това е режимът. В никакъв случай не тичай.
10.10.10
11:14
а как по-точно ще отслабне ако не прави кардио?
казано от caihundrel на 10.10.10, 11:14:
а как по-точно ще отслабне ако не прави кардио?
Ще ходи !
10.10.10
11:35
Да ходи, но да не спира приема на белтъци .. направо да го увеличи, че да не губи много ММ :)
10.10.10
11:37
с ходене да отслабва
лол...успех от мен
10.10.10
11:42
С “ходи”, имам в предвид да прави кардио :)
казано от caihundrel на 10.10.10, 11:37:
с ходене да отслабва
лол...успех от мен
30кг.за 6 месеца как ти се струват ? До ден днешен ходя на пътеката,а не тичам.
Важен е пулсът! Ако с ходене можеш да поддържаш пулс, оптимален за топене на мазнини, няма проблеми!
10.10.10
12:12
Тичането ще навреди ли?
10.10.10
12:55
На ставите - ДА.
10.10.10
13:41
Може велоаргометърче, няма да навреди на ставите но така или иначе ако тръгнеш да караш бързо пулса ти ще стигне сигурно 200…
10.10.10
21:14
казано от a.k.a The Boss на 10.10.10, 12:01:
казано от caihundrel на 10.10.10, 11:37:
с ходене да отслабва
лол...успех от мен30кг.за 6 месеца как ти се струват ? До ден днешен ходя на пътеката,а не тичам.
х 2
Важно е да държи пулса в целева зона и да е на -20% калориен баланс. Започва със 120 мин. кардио седмично и задържа на 200 мин./седмица. Преди това обаче, си намира ортопедични стелки за обувки, защото подозирам че имаш изменения в свода на стъпалата.
17.10.10
08:26
Дам...ще ти е нужно кардио като тичането определено не е добър вариант за 120 кг. Понеже искаш и да качиш мускулна маса ето какво ще ти предложа: Почваш да ходиш на фитнес ;) С вдигането на тежести ще запазиш максимално мускулна маса, а с кардиото ще спомагаш за топенето. Съответно и намаляш калорийте. По данните, които си дал ти препоръчвам да поемаш 2300 калории дневно. Като сваляш килограми, ще се менят и калориите, но докато не станеш 90-100 кила, 2300 калории ще ти вършат работа. Най-важното нещо при отслабването е хранта, следователно трябва да се храниш наистина здравословно, за да има наистина оптимален ефект. Желателно е напълно да се изключат от менюто или поне да се сведат до абсолютен минимум храни съдържащи захар,
всякакви сладкиши, шоколади, сладолед, вафли, солети, баници, тутманици, дюнери и др. такива, пържени храни, маргарин, натурални сокчета,
газирани напитки и алкохол :)
Общо взето най - добре да го караш на вода (откъм течности) :D
Белия хляб се заменя с ръжен или пълнозърнест. Също така е добре и белия ориз да се замени с кафяв.
Източници на пълноценен протеин: месото (най-вече пилешкото, защото другите меса имат повечко мазнинки), рибата, млякото (нискомаслено 1% или 1,5%),
яйцата (не повече от 4 жълтъка на ден...белтъци може колкото искаш)
, соята, казеина (извара) и суроватъчния протеин.
Източници на “добри” въглехидрати: зеленчуци, овесени ядки, картофи, кафяв ориз, царевица, зелен фасул, боб и др.
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts#axzz0zt5QtpAh - таблица с хранителния състав на храните, по която
да си направиш меню.
ПП: Ако не ти се ходи на фитнес не е фатално. Всякакъв вид спорт и движение ще е от полза...просто ще сваляш и повечко мускул заедно с мазнините. Важното е да си постоянен и да не се отказваш. Промяната няма да стане за 1 месец или 2. Тези неща отнемат време и се изисква много воля, затова стискай зъби и крайният резултат ще бъде повече от задоволителен. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.10.10 08:28.
17.10.10
08:57
Какво значат за вас 120кг.Аз искам да съм толкова.Ще изглеждам красив и даже не много напомпан,макар,че съм 180см.Имам приятел,който е 120кг и прилича на круша(много грозна гледка),но всичко зависи от какво са тия 120кг.Има много тренировъчни програми и хранителни режими.На половината от този сайт трябва да им забранят да използват компютър и да доближават фитнес зала,другите 50% пишат верни неща,но всичко зависи от свободното ти време,режим на сън и метаболизма ти.Трябва да четеш много и сам да си решаваш кое е за теб.Само не се доверявай на тия от сайта-половината не знаят за какво става дума.(предпоръчвам ти книгата “енциклопедия на културизма” http://www.helikon.bg/books/55/121901_entciklopediia-na-kulturizma.html ,прочетох я случайно,преди време и наистина си заслужава.)
17.10.10
09:46
120kg / 180cm-даже и да е мускул (което ще стане само със стабилно количество стероиди) си е грозна гледка отвсякъде !
Всички твърдят че е най-важно сам да се харесваш... ама донякъде. Ква файда че се харесваш когато всички се отвръщават от външния ти вид?
Момичетата не харесват такива мога да ти кажа от сега ;)
17.10.10
09:49
хах колко глупости се изприказваха тука не е истина
въпросният г-н дето твърди че се е изчистил с ходене му погледнах снимките - мога само да ти кажа keep on walking Johny Walker:)))
Бих ти отговорил по начин,който заслужаваш,но ще се въздържа.НИКЪДЕ не съм споменал,че съм се ИЗЧИСТИЛ.Написал съм много четливо,че свалих 30кг.без това да се отрази на размерите ми,напротив даже качих сантиметри.Пътеките имат регулируем наклон,навярно си запознат с това.При неговото тегло може да удари и 200 пулс ходом при съответното съпротивление,стига краката му да издържат на натоварването,но не това е идеята.
17.10.10
10:44
caihundrel, не само че СПАМ-иш, заяждаш се публично, но и говориш за това или онова, сякаш само ти правиш вино от водата. Айде по-кротко!
20.04.11
15:00
Здравейте доста време мина (е не чак толкова много :D ) но полека лека вече тежа 97 кг. и продължавам да свалям, но искам да попитам, може ли да ми кажете как да запазя после теглото си за да не се върне пак. Благодаря
Браво! 23 кг. за 6 месеца не само е добро постижение, но и показва, че си се захванал сериозно за работа.
За да се ориентираме по-добре, би било от полза да опишеш храненето и тренировките си (кардио / тежести) през изминалия период, както и да опишеш динамиката на отслабването си, т.е. сравнително равномерно ли си отслабвал или в началото по-бързо, а в края по-бавно.
Какви са ти целите в момента, да задържиш на 97, да свалиш още или ...?
20.04.11
15:40
Ами целите ми са, ако успея да стана долу горе нормален към 80 кг. Храненето ми поне през последните 20 дни е доста малко мисля сутрин ям по една купичка прясно мляко с 2 с.л. овесени ядки и накрая на деня вечерям , месо с свежа салата а, преди това полека лека спрях да ям junk food-а хранех се 3 пъти дневно с каквото са готвили в къщи, но не по много , ам тренировката като че я занемарих малко, аз тренирам предимно вкъщи, но последно време нямах възможност така се случи, аз съм от провинцията и няма къде да се тренира тук на село :) , но за моя радост на 6 май ще отварят нов спортен център който ще започна да посещавам за да включа тренировката повече отново, а и мисля да увелича и малко приема си на храна от тогава.
20.04.11
15:44
Тези 23 кг които съм свалил съм ги свалил от началото на тази календарна година дори мисля че започнах от февруари преди това вдигах повече тежести и си запазих старите 120 кг които през зимните месеци ставаха с 5 кг отгоре .