Застоял живот

14.04.05
11:33

Здравейте,
Знам че проблема ще прозвучи банално, но за съжаление явно много хора страдаме от последствията на застоелия начин на живот.
На 31г съм и започнах да качвам килограми, преди 2г бях 68 сега съм 85. До преди 10-тина години спортувах доста - тичане, футбол, малко бойни изкуства (между другото резултатите от това все още си личат), но след това - учене, жени, деца, работа и тялото залиня. Сега съм решил твърдо да се “стягам”, защото май живота не е спринт а маратон.
Та въпроса ми е откъде да започна? Започнах да ходя в една зала но там не дават много-много обяснения, та затова потърсих информация в интернет и така попаднах на тази страница. Все пак считам, че само с четене не става, а трябват и малко практични съвети от хора ‘врели и кипели”.
Така че моля ако имате време да дадете по някой съвет как най-ефективно да намаля килограмите (и коремчето) и да вляза в кондиция. Не искам големи мускули и релеф, просто тялото ми да се чувства добре. Аз съм от Варна, така че ако може, препоръчайте някоя добра зала тук, и не много скъпа.
Благодаря предварително.

14.04.05
11:42

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти времето, прекарано тук да е приятно и ползотворно за теб.
Можеш да си избереш програма от тук. За храненето можеш да спазваш някои прости правила: да наблегнеш на протеинови храни, да изключиш тестените и сладки изделия. След като добиеш известен опит и почетеш повечко, ще можеш да си изготвиш индивидулна програма и хранителен режим. Щом имаш за сваляне, добре е да започнеш и кардио (аеробни) тренировки.
Поздрави

14.04.05
11:42

За залата имаме доста приятели във форума от Варна и нека те дати дават савети за това.
Тренировката за здраве и кондиция би следвало да не е мнгоо дълга с базови упражнения. Можеш да започнеш с програма за начинаещи бодибилдери или просто за здраве да си тренираш.
за бодибилдери с изгаряне на мазнини http://www.bb-team.org/training/000300.php

тренирвка за кондиция http://www.bb-team.org/training/000149.php

Доста хора за кондиция съм виждал да тренират от 30 до 70+ години. И формулата е с базови упражнения без преумора и луда тренировка да капе пот и да се вкоченяваме от мускулната треска. Можеш да свалиш повторенията и да тренираш за сила, което също ше ти бъде от полза за здравето като следваш съветите от тази статия:
http://www.bb-team.org/training/000446.php
по-здрви
ПП Марто ме е изпреварил, но няма нищо и ако имаш някой конкретен въпрос друг питай

14.04.05
11:45

Ами специално за сваляне на килограми е най-добро бягането. първо гимнастика или нещо такова за разгрявка. после към минута-две тичаш лекичко да загрееш краката и след това към 30ина минути бягаш с умерено темпо (без да гониш максимална скорост). това сутрин на гладно,веднага след ставане. преди това може да изпиеш едно кафе и/или фет бърнър. след бягането ако можеш не яж час-два. за диета - ограничи мазнините (особено наситените) и въглехидратите.
за форма: можеш с коремни преси, лицеви опори, набирания и други такива. ако държиш на упражнения с тежести, ходи на фитнес. за евтина зала мога да ти препоръчам Кралекс - до бензиностанция Пирамидата. картата за месец е 14лв, неограничен брой посещения.

14.04.05
12:24

Е, честно, не очаквах толково бързо отговори и то няколко. Наистина съм много доволен. В някои други форуми получаваш отговори но повечето недоброжелателни.
Благодаря на всички за съветите, само още няколко въпроса:
1. Не държа непременно залата да е много евтина, просто да е мормална. Дори по-скоро държа да е прилична (с нови уреди, просторна) и да дават съвети.
2. Това с бягането хубаво, ама едва ли ще мога да бягам 30 мин с умерено темпо...Поне засега.
3. Четох някъде, че трябва да си следя и пулса. Да не е много висок при бягане, т.е. темпото на бягане да се определя от нивото на пулса.
Пак благодаря.

14.04.05
12:42

1. Просторна и сравнително нова, ОК. Но за съвети, трудно.
2. Започни като редуваш бягане с ходене. Дори по-голямата част от 30те минути да са ходене, ефект ще има. Постепенно ще влезеш в ритъм. И не се опитвай да бягаш бързо, напротив, опитай ба бягаш колкото можеш по-бавно. Така след кратко време ще можеш да издържаш по 30 минути. После постепенно ще увеличиш темпото.
3. Не го мисли пулса за момента, че ще се объркаш съвсем.
Поздрави

[quote author=“petrakito”]1. Не държа непременно залата да е много евтина, просто да е мормална. Дори по-скоро държа да е прилична (с нови уреди, просторна) и да дават съвети.

В кой квартал си търсиш зала.

14.04.05
14:01

За зала добра съм чувал за тази срещу базар Левски, мисля че Херкулес се казваше. 20 лв картата, не знам колко посещения, уредите мисля, че са добре, с климатик е, което лятото е много супер. за бягането съм съгласен, дигай постепенно, да кажем днес 5мин, утре 10 и така, ти ще го усетиш,темпото не много бързо. въпроса е да е 30ина минути, защото след това вече се гори и мускул. а пулса - и аз не го следя. не че няма смисъл, просто е допълнително психическо натоварване, пък и ми се струва, че е главно за профи-та, а не това ти е целта нали ;)

14.04.05
17:34

Живея в Младост. Май има една в Дом Младост и една във Възраждане, над “Панелчето”.

15.04.05
08:44

Ходим на първа тренировка. Сега имам леки и чувствам ужасна слабост в мускулите. Това нормално ли е?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1