14.10.10
13:33
Момчета от сутринта се хванах да чета по обстойно за карб роутейшъна до преди малко и изведнъж тотално забих след четенето в няколко форума едновременно и не мога да започна да мисля изобщо (envy)
Принуждавам се да пусна тема за неща,които сто процента са коментирани в темите ,но не знайно защо не ги откривам :@
Въпросите ми са:
Къде се гледаха по-колко въглени,белтъчини и мазнини имам нужда за покачване на чиста мм и колко е максимума,който мога да приемам?
Коя схема точно да използвам от вариантите с ротации за поставената ми цел”покачване на мм”
За ендо,ектоморф видовете не мога да определя,защото и там се замотах(определено днес не ми е ден за мислене и разсъждение) ...освен стандартните процедури:
82кг.,185см. много трудно качвам и губя много лесно,
и за капак,ако се отпусна да ям “бързи” омазнявам лесно в талия и корем,но само там...
п.с. за момента карам грубо всеки ден (без никакви роатций) на около 120грама карбс предимно от кафяв ориз(суров 150гр.),но май са малко.
Белтъчини от суроватъчен изолат сутрин-40 ,преди тренировка-40,след-40,преди лягане още 40 (150~гр.)
а храната ми е:10-12 белтъка, 400-500гр.(грамажа на месото в опечено и него нямам сили да го сметна в момента) от телешко и сьомга,
200гр. извара...въпроса е с въглехидратите как да подходя ?
Темата беше редактирана от Тони1 на 14.10.10 13:44.
Х(тегло)*40 = калории дневно
А(калории)*0.4 = протеин(калории)/4 = гр. протеин дневно
А(калории)*0.3 = мазнини(калории)/9 = гр. мазнини дневно
А(калории)*0.3 = въглехидрати(калории)/4 = гр. въглехидрати дневно.
След това делиш на броя хранения и се получава количеството грамове за всяко хранене, трябва д/г да го спазваш, защото ще качваш мазно. Не е ротация, но ти можеш да си въртиш въглехидратите пак, като ще качваш протеина(зависи колко намаляваш въглехидратите), ако увеличаваш мазнините, вместо протеина, когато намаляваш въглехидратите, внимавай. Мазнините съдържат 9 калории, не 4.
@феймъс напоследък съм изгърмял страшно с математиката днес даже не можах да се справя колко ориз ми трябва при нужда от 400 карбс на ден и мерих като първолак с мерилката,но мисля че знам от какво е ....
колкото до темата с едно момче от друг форум си писахме доста и стигнах до тази схема по долу.
Какво мислите има ли вероятност от “замзняване” или разширяване на стомаха при такава схема въглехидратите си ги набявам предимно от кафяв ориз и овесени...,сладко тестени или подобия изобщо не пипам от години...
никой не се включва в темата ...
понеделник - бицепс трицепс -високи - 405carbs
вторник-крака -високи - 405
сряда-почивка -високи - 405
четвъртък-гърди рамо -ниски - 121
петък-гръб,трапец,задно рамо -средни - 324
събота-почивка -ниски - 324
неделя-почивка -високи - 405 carbs