17.10.10
12:16
Здравейте,
занемарил съм се и сега имам нужда от смъкване на килограми трябва да смъкна 20-30кг(за 6-10месеца),до сега съм се хранил със всичко без да се ограничавам от 2 години съм спрял алкохола,сега се чудя ако спра хляба и сладкото(може ли да пия газирано) и на 7мия ден си позволявам малко сладко ще има ли ефект или без никакво сладко.
Помагайте ми със съвети или ми кажете към кого да се обърна какво да прочета
Мерси предварително
п.п.На всеки 3 дни съм 12 часа нощна смяна и се чудя как да се храня тогава?
Темата беше редактирана от bam3e на 17.10.10 12:18.
Здравей.Като за начало сподели малко повече данни.Височина,тегло,години.Тренираш ли нещо? Газираното трябва да го спреш,сладкото също.Хляб само пълнозърнест,а ако можеш го изключи и него.Това,че работиш нощем няма да ти попречи да спазваш режим.Просто изместваш часовете на хранене и сън.
17.10.10
13:08
Също така ако трябва да сваляш килограми поради някакво заболяване е хубаво да кажеш какво е то. Обосновавам се: при някой заболявания можеш да ядеш месо и яйца (тогава НВД ще е подходяща за теб), но при други (каквато е подаграта) месото трябва да се намали (тук НВД няма да е подходяща). Дай малко повече информация за себе си.
18.10.10
10:35
Имам здравословната нужда да отслабна 20-30кг(за 6-10месеца),помагайте със съветите си
ЖИВЕЙ ЗДРАВОСЛОВНО!!
18.10.10
17:41
Прочети
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=1137
казано от a.k.a The Boss на 17.10.10, 12:42:
Здравей.Като за начало сподели малко повече данни.Височина,тегло,години.Тренираш ли нещо? Газираното трябва да го спреш,сладкото също.Хляб само пълнозърнест,а ако можеш го изключи и него.Това,че работиш нощем няма да ти попречи да спазваш режим.Просто изместваш часовете на хранене и сън.
165см съм висок ,104кг,31 години - не тренирам нищо работата ми е на бюро дневна нощна и 2 дни почивам
от преди 3-4 години спрях да тренирам тогава подържах 70/72кг тичах през ден и за тези 4 години пропаднах сега искам да се стегна и да стана поне 80 ако не 75кг,знам че ще ми коства много труд ,но съм готов.
Никога не съм пил химии и хапове ставах сутрин пия чаша сок или вода и почвах да тичам като бях във форма сутрин преди кроса и половин банан хапвах и такива неща
Сега всичко съм забравил и искам малко помощ от Вас ,които тренирате и четете поне ,за да вляза в час
Преди 2 месеца почнах разделно хранене от сорта на сутрин филия с маргарин,после плод,после пилешка пържола с салата,и за вечеря същото-станах 91кг от 97кг бях
Но като спрях и почнах да ям всичко без да се съобразявам станах 104 и за това Ви моля за съвети и помощ
А който не иска да ми помога моля на не ми пише “Живей здравословно и тем подобни”
Моля за конкретни съвети
Мисля да си купя пътека ,за да мога да ходя ои 30-50мин у дома без значение какво е времето навън
Поздрави
Ако тичаш на 105 килограма, за има няма 10 дена коленете ще издадът багажа. Велоергометър или кростренажор си купи и започни РБД като за начало, може и НВД стига да можеш да го спазваш. Започни и да тренираш силово задължително.
казано от Rikoo на 18.10.10, 18:36:
Ако тичаш на 105 килограма, за има няма 10 дена коленете ще издадът багажа. Велоергометър или кростренажор си купи и започни РБД като за начало, може и НВД стига да можеш да го спазваш. Започни и да тренираш силово задължително.
Няма да тичам само ще ходя - за това ми е пътеката ,за да ходя по час два а не да обикалям малкия ни град 10 пъти
Не мога да си направя НВД някой може ли да ми помогне поне с първия месец
И не мисля ,че силовата тренировка ще ми се отрази добре най-много да ме увреди.
18.10.10
19:18
Недей се занимава с глупости, забрави за тичането, велоергометрите пътеките и прочие скучни неща. Минавай плавно на тренировки с тежести. Леко по леко за няколко месеца можеш да научиш тялото ти да стане машина за горене на мазнини.
А да и забрави за НВД на този етап, по скоро се ориентирай към РБД, това е диета на която можеш да се храниш цял живот без някакви неблгоприятни ефекти.
Отдели няколко часа за образование по темата, дадохме ти вече някои насоки и статии, там ще научиш много полезни и интересни неща.
П.П. А да и спри да мислиш, те хората отдавна са го измислили, не е нужно да се хабиш.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.10.10 19:20.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/12644/
Прочети тези две теми !
18.10.10
19:27
В общи линии е глупост да започваш с НВД, но това си е лично мнение, базирано на дългогодишен опит в спортните глупости.
казано от bam3e на 18.10.10, 19:08:
казано от Rikoo на 18.10.10, 18:36:
Няма да тичам само ще ходя - за това ми е пътеката ,за да ходя по час два а не да обикалям малкия ни град 10 пъти
Не мога да си направя НВД някой може ли да ми помогне поне с първия месец
И не мисля ,че силовата тренировка ще ми се отрази добре най-много да ме увреди.
Ами недей да мислиш тогава..................
19.10.10
04:10
РБД ще ти свърши работа. НВД е самоубийство, трудно ще издържиш и като приключиш ще наваксаш. И все пак не се придържай към определен тип “диета”, смятайки калории и ядейки по часовник, ами се научи да ядеш здравословна храна. Изключи всичко сладко и пържено. За бял хляб също забрави. Води по-активен начин на живот, включи тренировки с тежести и резултатите няма да закъснеят.
19.10.10
05:45
Ако ще харчиш 2 бона за прилична пътечка, по-добре дай още малко и си купи гребен тренажор.
Този маргарин е добре да се замени с масло.
20 минути силова тренировка ще накара тялото ти да изгори повече калории, отколкото два часа на пътеката. Разбира се, за да стигнеш до това ниво трябва да започнеш да тренираш, не може от веднъж да се хвърлиш на него.
Силова тренировка: упражнения със собствено тяло (спринтове, напади, клекове, подскоци, лицеви опори, планк, бърпи...), с тежести (раменна преса от стоеж, пуш-преса, варианти на щангистките движения, преден клек, заден клек, тяга, тръстер, клек с щангата над главата, ренегадско...), с пудовки (суинг, обръщане, изхвърляне, тръстери...), с други средства и на открито (бой с чук по гума, обръщане на голяма гума, катерене на въже, хвърляне на медицинска топка, ходене/тичане с чувал с пясък, носене на партньор...).
Силовата тренировка ти позволява да ядеш повече и е по-кратка. Монотонното кардио харчи по-малко калории и е по-дълго, т.е. трябва да му отделяш повече време и да ядеш по-малко. Кое би избрал ;)
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_best_damn_cardio_article_period
Тази статия ще ти е полезна.
Прави ми впечетление ,че като изям 1 банан не изпитвам глад и също така мога да изям и 3 филии с шунка и кашкавал и ми е все едно,но едва ли 1 банан е равен на 3 филии с шунка и кашкавал?
Искам някой да ми помогне да ме научи да се храня и как да започна да тренирам за мойто тяло ,защото в нашия малък град няма такъв човек
гр.Видин
Тук всичко е много зле занемарено и всеки гледа как да те прецака,много малко хора се подържат и въпреки ,че аз късно съм решил за започна след като съм се превънал в БАЛОН се надявам с ваша помощ да постигна нещо
Какво бихте ме посъветвали най-искренно Ви моля
Искам да се взема в ръка искам да смъкна килограми искам да спра да изглеждам зле
Не пия алкохол ,но незнам как да се храня правилно
Поне нещо поотгоре да ме научите какво да правя на тренировка как да започна да се храня - чета по форумите ,но явно съм неук и не мога да разбера кое по колко трябва да яда?!
Моля Ви подайте ми ръка
19.10.10
07:24
Задължително спри хляба!Сутрин си прави половин кофичка кисело мялко с 100гр.овесени ядки и една лъжице мед,овеса и млякото помагат на червата да работят което предпоставака за забързване на метаболизма.Трябва да се храниш на 3 часа когато се храниш така организма ти ще разбере че има храна постоянно и(човек е така устроен че колкото по рядко се храни толкова по бавен става метаболизма,което е предпоставак за затлъстяване)ще спре да трупа сланина.Купвай си пълнозърнест хляб яж от него до обед изяждай неповече от 200гр.Купвай си месо всякакво,яж на всяко хранене ако искаш,но не яж повече от 150гр.ако ядеш по често пилешко или риба си купи фъстъчено масло или сусамов тахън смеси го с мед за да ти е сладак и яж по една чаена лъжика с месото със свинско няма нужда храни се поне 6 пъти от ставането до лягането,купувай домати,краставици,зеле всякакви зеленчуци и ги прилагай към всяко хранене без закуската,ако ползваш олио го изхвърли в кофата за боклук или ми го прати по пощата да го налея в резервоара на колата, (devil) само за това става ползвай ЗЕХТИН,намали солата на 1-2гр. на ден,не яж марагарин това е отрова.Ако понякога изпитваш глад си купи СУРОВИ бадеми хапвай по 20-30 засищат но неповече от 70-80 айде 100гр. на ден.Можеш да си купиш Л-карнитин няма да те стопи но ще забърза с 20-30% целиия този процес пий по 2грама преди тренировака или сутрин ако не тренираш и вечер 2 гр.питай ако нещо не ти е ясно.КУПИСИ ЕЛЕКТРОНА ВЕЗНА И ТЕГЛИ КАКВО ЯДЕШ,КУПИ СИ КАНТАР И СЕ ТЕГЛИ ТАКА ЩЕ ЗНАЕШ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЕБ И ДАЛИ Е ПРАВИЛЕН РЕЖИМА ТИ НА ХРАНЕНЕ.На 5 дена си позволявай леееекинко увеличване на въглехидатните храни примерно увеличи пълнозърнестия хляба на 400гр. и овесените ядки на 200гр.Ако искаш го прави тва на 7 дена тогва може да си позволяваш да хапваш и малко забранение харни пица,сладолед,хамбургер....в месеца един път можеш да поопрекалиш и да отпуснеш повече калорий.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 07:36.
Най-важното което искам да питам мога ли да ям мусака,пиле с картофи пиле с ориз сготвено и без сол и ако мога по какъв грамаж
Супи боб,леща,пилешка и супа топчета мога ли да ги ям?И в какъв грамаж?
И по Вашия съвет на 7 дни мога да ям каквото си искам или на 1 месец 1 ден?
Тази вечер съм нощна смяна на компътъ седя,какво да правя как да се храня когато съм нощна (по принцип мислех да си взема мусака без хляб да ям)
Да речем днес съм изял само 1 банан от сутринта как да продължа до края на деня?(примерно през ноща ако не спя да не ям ли?)
От Петко К
Преведено за хората които не са на ти с английския
Мнението беше редактирано от bam3e на 19.10.10 07:42.
19.10.10
07:42
Ако не си подготвен за тази вечер яж си мусаката,но ти трябва едиственомесо зеленчуци никакъв хляб дори пълнозърнес, имаш много малко изразсходване на енергия аз също съм така по цяла смяна стоя седнал понякога по 8часа без да стана ям 100гр.месо пилешко свинско няма значение какво е,немога да усвоя над 100гр.Храни се по време на смяна на 3-3.5 часа зеленчуците ще ти помогнат в храносмилането вкарай ги в менюто за ношната с зехтин -НО по малко не прекалявай и с него
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 07:43.
19.10.10
07:46
казано от bam3e на 19.10.10, 07:32:
Най-важното което искам да питам мога ли да ям мусака,пиле с картофи пиле с ориз сготвено и без сол и ако мога по какъв грамаж
Супи боб,леща,пилешка и супа топчета мога ли да ги ям?И в какъв грамаж?
И по Вашия съвет на 7 дни мога да ям каквото си искам или на 1 месец 1 ден?Тази вечер съм нощна смяна на компътъ седя,какво да правя как да се храня когато съм нощна (по принцип мислех да си взема мусака без хляб да ям)
Да речем днес съм изял само 1 банан от сутринта как да продължа до края на деня?(примерно през ноща ако не спя да не ям ли?)От Петко К
Преведено за хората които не са на ти с английския
Боп Леща яж НЕ яж картофи трудно се усвояват и се пълене от тях.Супата има олио предполагам не я яж,аако има...незнам как се прави супа.
АКО СЕ ХРАНИШ С НАМАЛЕН ПРИЕМ НА ВЪГЛЕХИДРАТИ ЯЖ НА 7 ДЕНА С 300%ПОВЕЧЕ КОЕТО Е 4 ПЪТИ В МЕСЕЦА ЕДИН ОТ ТЕЗИ ЧЕТИРИ ПЪТИ СИ ГО ЗАПЛЮЙ ЗА ГЛЕЗОТИЙКТЕ КОИТО ТИ НАПИСАХ
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 07:48.
19.10.10
07:49
Може би ако отделиш около час да попрочетеш за белтъчини, мазнини, въглехидрати и калории няма да задаваш въпроси от типа какво може и не може да ядеш, а ще разбереш, че организмът работи на по-друг принцип от този, който си представяш.
19.10.10
07:51
Носи си пържоли от вас. Хранителния ти режим трябва да е нещо такова
Закуска 100грама овесени ядки с половин кофичка кисело мляко (ако може без подсладители)
обяд Пържола с малко ориз/картофи
2обяд яйца-омлет, на очи, варени, по панагюрски
вечера-месо със салата
преди лягане извара
това не трябва да е само временна диета само докато свалиш кг, а трябва да ти стане начин на живот. Примерно ако 1 година се храниш така ще остановиш че ще свикнеш, ще ти е много по-лесно. Даже и да спреш да чистиш, няма да ти харесват джобовете/пиците!
Коя кухненска везна да си купя има нео от 15лв и домо от 25 лв
Искам да питам и с месото могат ли да се ядат трушии и ако може по колко грама към месото
и ако съм разбрал добре всеки ден по 3,4 пъти на ден да ям 150грама месо+ салата(зимата каква да е салатата ,че доматите и краставиците са като картон)
Пълнени чушки с извара могат ли да се ядат -по една чушка примерно на храненен без нищо друго?
п.п.малко ориз/картофи може ли да са от манджа в смисал ако има пиле с орис или с картофи аз къ м мойто месо да си отделя малко ориз или картофи или трябва да е варен?
преди лягане извара - 100-200грама само извара ли?
Мнението беше редактирано от bam3e на 19.10.10 07:56.
19.10.10
08:00
Човече, спри се докато е време, иначе ще трябва да започнеш да следиш каква е температурата на храната, с каква вода са поливани зеленчуците, дали са расли по-близо до партиен клуб на ГЕРБ или на БСП, количеството космическа радиация, която са погълнали, колко километра и бензин или дизел е изминала храната до магазина, дали си си купил от тънка или дебела продавачка...
Нека ти цитирам предния ми пост:
“Може би ако отделиш около час да попрочетеш за белтъчини, мазнини, въглехидрати и калории няма да задаваш въпроси от типа какво може и не може да ядеш, а ще разбереш, че организмът работи на по-друг принцип от този, който си представяш.”
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.10.10 08:03.
19.10.10
08:02
казано от bam3e на 19.10.10, 07:52:
Коя кухненска везна да си купя има нео от 15лв и домо от 25 лв
Искам да питам и с месото могат ли да се ядат трушии и ако може по колко грама към месото
и ако съм разбрал добре всеки ден по 3,4 пъти на ден да ям 150грама месо+ салата(зимата каква да е салатата ,че доматите и краставиците са като картон)Пълнени чушки с извара могат ли да се ядат -по една чушка примерно на храненен без нищо друго?
п.п.малко ориз/картофи може ли да са от манджа в смисал ако има пиле с орис или с картофи аз към мойто месо да си отделя малко ориз или картофи или трябва да е варен?
преди лягане извара - 100-200грама само извара ли?
За трушийте не съм сигорен трябва да някой друг да каже,зеленчуците яж норамално колто ти се яде.Да за месото си разбрал неяж повече от 150гр.Когато си на работа не повече от 100гр.Проблема с салтите през зимата в България е голям аз също го имам този проблем опитвамсе да намирам по магазине по свесни.Пълнени чушки с извара е перфектна храна яж не повече от 100гризвара на ядене не яж ориз ако ти се яде куписи кафяв ориз,картофи НЕ ЯЖНИКАКВИ.
Везната гледай да около 30лв поне
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 08:04.
казано от Oranje на 19.10.10, 08:00:
Нека ти цитирам предния ми пост:
“Може би ако отделиш около час да попрочетеш за белтъчини, мазнини, въглехидрати и калории няма да задаваш въпроси от типа какво може и не може да ядеш, а ще разбереш, че организмът работи на по-друг принцип от този, който си представяш.”
Вместо два пъти да се цитираш да беше сложил един линк да видя кое ме караш да чета?
Мнението беше редактирано от bam3e на 19.10.10 08:06.
19.10.10
08:11
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/19/ Това е раздела има много за четене,не се опитвай да разбереш всичко от първия път има неща които са написани на фИТНЕС ЖАРГОН и не са разбираеми за човек който сега се сблъсква с този начин на хранене,напълно е норамално да не разбереш половина неща затова е форум да си помагаме.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 08:17.
казано от Делев на 19.10.10, 08:11:
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/19/ Това е раздела има много за четене,не се опитвай да разбереш всичко от първия път има неща които са написани на фИТНЕС ЖАРГОН и не са разбираеми за човек който сега се сблъсква с този начин на хранене,напълно е норамално да не разбереш половина неща затова е форум да си помагаме.
Делев и най-важното да питам както съм спортен инвалид в момента трябва ли да почна да тренирам и ако трябва да ме насочиш как да започна и какво да правя поне първия месец или повече колко ми трябва ,за да се каже ,че съм в някаква форма за започване на по-сериозна тренировка?
Има някакво Тае-Бо Кардио с него добре ли е да почна 3,4 пъти седмично и в началото да пия ли аспирин за мускулна треска или не?
По 1 банан мога ли да ям между храненията или е грешно?
Мнението беше редактирано от bam3e на 19.10.10 08:29.
19.10.10
08:31
Ще ти отговоря по-подробно довечра сега нямам време.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 08:31.
казано от Делев на 19.10.10, 08:31:
Ще ти отговоря по-подробно довечра сега нямам време.
Мерси предварително
19.10.10
15:24
Според мен си изгубена кауза, а повярвай ми точно аз отлично знам какво е да си изгубена кауза. Изобщо направил ли си си малко труда да се информираш за какво ти говорят хората.
казано от bam3e на 19.10.10, 08:03:
Вместо два пъти да се цитираш да беше сложил един линк да видя кое ме караш да чета?
Ама ние не ти ли сложихме линкове ?
казано от Иван Шишманов на 18.10.10, 17:41:
Прочети
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=1137
казано от a.k.a The Boss на 18.10.10, 19:21:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/12644/
Прочети тези две теми !
казано от Петко К на 19.10.10, 06:32:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_best_damn_cardio_article_period
Тази статия ще ти е полезна.
Ти прочете ли ги разбра ли ги ?
И понеже те чака, скучна нощна смяна вместо да мислиш, вземи прочети гореописаното прегледай и :
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=51
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=467
http://www.bb-team.org/articles/908/
http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz12onOPwts
http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz12onP2yiX
http://www.bb-team.org/articles/936/#axzz12onPo27d
http://www.bb-team.org/articles/1210/#axzz12onPowme
Очаквам да се появиш, вече прочел тези първоначални статии и да имаш основните знания относно това какво да правиш и как да действаш.
19.10.10
20:13
В тренировката ти трябва да има колело задължително и въртиш поне 40мин.(и няма се правиш на тарикат да въртиш на най лекото)слагаш умерено натоварване и от време на време увеличваш на по-тежко за около 30сек.С щанги тренирай всичко каквото има в залата(кръгова трен.)поне един месец всеки ден,събота и неделя почиваш.Ще тренираш с леко няма се товариш,вдигай тежести които можеш да вдигнеш поне 15 пъти дори и да ти остава сила за още..
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 19.10.10 20:14.
Здравей! Позната история!
bam3e виждам, че си доста объркан и аз минах през това. Един месец ми бе нужно да се образовам. Четях, записвах, осмислях и прилагах! Най-важното, е че записвах всичко, което ме вълнува и ми даваше ясна представа накъде съм, какво да се коригира, добави и прочее. Сега започнах да чета за тренировки, упражнения. Все едно почвам отначало.. Няма как чета и пиша. Още не съм стигнала до приложение
Питаш за ориз с месо
Може “НО” за предпочитане с кафяв ориз, но може и с бял ориз, НО задължително с зеленчук. Т.е на всяко твое хранене нека има протеин, въглехидрат и зеленчук.
Например:
Пиле с ориз (на фурна) и задушени броколи. За да може ГИ (гликемичния индекс) на ориза , който е висок да се намали, спада и то заради зеленчука. Така, че идеално е за обяд.
Питаш за картоф. Да картофа има висок ГИ, когато е на пюре, с масло и др. добавки. Не съм съгласна, че трябва да се изключи съвсем.
Например:
Пиле (да речем пържола на сух тефлон) с един или два средно големи картофи (сварени с кората) и една ,две краставици. ГИ на картофа ще намалее, а кората му съдържа влакнини.
Мусака : Не е добър вариант. Картоф, мляко, кайма (бъкана с всичко друго, но не и с месо). Но може да си го позволиш, когато имаш разпускащ ден. Ден за “чийтинг”. Ден в който ще ядеш това, което ти харесва, но не прекалявай с количествата.
Боб, леща, варива. Ах колко ги обичам ама са ми забранени, поради заболяване. Но си позволявам леща веднъж месечно.
Например:
Манджа леща, месо ( пилешко чисто варено без кожа) и салата (краставици и маруля с зехтин) или (зеле с моркови).
Лошото е, че зиме цените скачат до тавана на зеленчуците. Тогава има и по-евтини варианти зеле, моркови, марули, китайско зеле, броколи(редовно в кауфланд си взимам глава 500 гр. за 1,70 лв и ми стига за 3 порции), кунапида (другото му име карфиол), тиквички, червено зеле, праз, пресен лук ииии не сещам за друго.
Туршиите : Не
Супи: Не. На мен ми мият корема само.
Включи риба в менюто си. НО само печена без мазнина. Поне 1-2 пъти седмично.
Накрая взимаш една тетрадка и си пишеш хранителния план за седмица, че ако е ден за ден и си е големи нерви да му мисля всеки ден. Всяка седмица пазарувам за седмица. Съответно се съобразявам и с парите. Отделяш един час да си направиш яденето.
Ами май засега това се сещам.
За тренировки съм кръгла нула, както казах още чета...
Допълнение.
Закуската е важна. 100 гр. овесени ядки накиснати с вода и 2-3 варени яйца е чудесна закуска.Може да добавиш канела или ябълка за по-сладък вкус.
В началото ми бе трудно да ги ям. хапвах с кисело мляко, но сега ги ям чисти. Едни пухкави и ароматни са..ммм
Мнението беше редактирано от pepitas на 21.10.10 07:31.
казано от Делев на 19.10.10, 20:13:
В тренировката ти трябва да има колело задължително и въртиш поне 40мин.(и няма се правиш на тарикат да въртиш на най лекото)слагаш умерено натоварване и от време на време увеличваш на по-тежко за около 30сек.С щанги тренирай всичко каквото има в залата(кръгова трен.)поне един месец всеки ден,събота и неделя почиваш.Ще тренираш с леко няма се товариш,вдигай тежести които можеш да вдигнеш поне 15 пъти дори и да ти остава сила за още..
Колелото в началото или в края на тренировката да го правя сега го правих в началото ,но май трябва в края
Значи почвам деня така
1/6:30-7ч. овес и 1/2кис.мляко,
2/8:30-9ч. Тренировка
Почвам с колелото 40мин после правя на лежанка с 3х15 ,после на скрипец за гръб дърпам зад врат 3х15,за трицепс на скрипец дърпам надолу 3х15 и с щанга за бицепс разгъване отпред 3х15
3/11:30-12ч.100-150гр пуш.пил.пържола+зеле(че няма друго)
4/15:00ч. овес и 1/2кис.мляко или ако съм навън бадеми 50 гр.(много ли са)
5/17:00ч. 100-150гр пуш.пил.пържола+зеле(че няма друго)
6/19:00ч.банан или ябълка
7/ 21-22ч. кофичка кисело мляко или плод
Какво не правя правилно и какво правя правилно какво трябва да променя в храненето си и в тренировката?
Когато съм нощна искам да тренирам към 14-15ч как да променя храненето през цялата нощ?
Искам да включа омлет кога да го ям и с колко яйца?
Какво друго мога да включа и къде?-кафяв ориз с пуш.пил.пържола/или месо 100-150гр. от пиле на грил може ли
Мога ли да пия натурални сокове или кафе със сметанка,за да е без захар
Мерси предварително
21.10.10
19:03
Натурални сокове-по добре не, особено ако са от тези дето ги продават в кутии!
Омлета го сложи към 20ч засметка на яденетата в 19 и 21. по-късно може 1 кофичка кисело мляко. Като цяло по-добре зеленчуци отколкото плодове!
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 21.10.10 19:04.
21.10.10
19:19
Колелото го прави в края на тренировка.Един месец тренирай с леки щанги на втория ще увеличиш постепено натоварването,ще ти трябва и програма за сега ще се задоволяваш само с колелото и лека тренировка(наблягай на колелото)
Храната...горе долу си разбрал смисъла какво трябва да се прави единствено може малко да увеличиш месото поне с 200гр и бадемите с 50 грама,бадемите ги яж преди обед и на обед,тези 200 грама допълнително месо ги яж на две отделни хранения намери им час.Банана и ябалката не са за предпочитане,НО при теб няма да играят голяма роля поне за сега,ако можеш ги приемай до обяд или по време на обяд,кофичката кисело мляко и плода в 21:00 ги замени с месо,айде млякото го остави но прибави към него 200гр.извара точно преди да си легнеш.Когато си ноштна и тренираш през деня си яж всичко както предния ден само гледай поне час и половина преди трен.да не си ял,след тренировка може да ядеш веднага,пий много вода.Омлета можеш да го ядеш по всяко време...на ден гледай да изяждаш не-повече от един два жълтъка белтъците ги яж на килограм,колкото ти се ядът.Кафявия ориз може,гледай да не е след обед.Кафе си пий със сметана...соковете не са за предпочитане...Купи си витамини.
Прегледай ми дневника и храната аз живя точно като теб с много малко физическа активност през деня,ще ти бъде полезен.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 21.10.10 20:13.
22.10.10
08:41
казано от pepitas на 21.10.10, 07:24:
Здравей! Позната история!
bam3e виждам, че си доста объркан и аз минах през това. Един месец ми бе нужно да се образовам. Четях, записвах, осмислях и прилагах! Най-важното, е че записвах всичко, което ме вълнува и ми даваше ясна представа накъде съм, какво да се коригира, добави и прочее. Сега започнах да чета за тренировки, упражнения. Все едно почвам отначало.. Няма как чета и пиша. Още не съм стигнала до приложениеПиташ за ориз с месо
Може “НО” за предпочитане с кафяв ориз, но може и с бял ориз, НО задължително с зеленчук. Т.е на всяко твое хранене нека има протеин, въглехидрат и зеленчук.Например:
Пиле с ориз (на фурна) и задушени броколи. За да може ГИ (гликемичния индекс) на ориза , който е висок да се намали, спада и то заради зеленчука. Така, че идеално е за обяд.Питаш за картоф. Да картофа има висок ГИ, когато е на пюре, с масло и др. добавки. Не съм съгласна, че трябва да се изключи съвсем.
Например:
Пиле (да речем пържола на сух тефлон) с един или два средно големи картофи (сварени с кората) и една ,две краставици. ГИ на картофа ще намалее, а кората му съдържа влакнини.Мусака : Не е добър вариант. Картоф, мляко, кайма (бъкана с всичко друго, но не и с месо). Но може да си го позволиш, когато имаш разпускащ ден. Ден за “чийтинг”. Ден в който ще ядеш това, което ти харесва, но не прекалявай с количествата.
Боб, леща, варива. Ах колко ги обичам ама са ми забранени, поради заболяване. Но си позволявам леща веднъж месечно.
Например:
Манджа леща, месо ( пилешко чисто варено без кожа) и салата (краставици и маруля с зехтин) или (зеле с моркови).
Лошото е, че зиме цените скачат до тавана на зеленчуците. Тогава има и по-евтини варианти зеле, моркови, марули, китайско зеле, броколи(редовно в кауфланд си взимам глава 500 гр. за 1,70 лв и ми стига за 3 порции), кунапида (другото му име карфиол), тиквички, червено зеле, праз, пресен лук ииии не сещам за друго.Туршиите : Не
Супи: Не. На мен ми мият корема само.Включи риба в менюто си. НО само печена без мазнина. Поне 1-2 пъти седмично.
Накрая взимаш една тетрадка и си пишеш хранителния план за седмица, че ако е ден за ден и си е големи нерви да му мисля всеки ден. Всяка седмица пазарувам за седмица. Съответно се съобразявам и с парите. Отделяш един час да си направиш яденето.
Ами май засега това се сещам.
За тренировки съм кръгла нула, както казах още чета...Допълнение.
Закуската е важна. 100 гр. овесени ядки накиснати с вода и 2-3 варени яйца е чудесна закуска.Може да добавиш канела или ябълка за по-сладък вкус.В началото ми бе трудно да ги ям. хапвах с кисело мляко, но сега ги ям чисти. Едни пухкави и ароматни са..ммм
Написаното е вярно ама ако се готви за състезание!
22.10.10
17:56
На тези момчета които сега се сблъскват с проблема диета тренировки би трябвало да се обяснява с по разбираеми думи за да могат да разберът какво се прави не е нужно да им давате съвети които ги объркват,понякога това ги отказва защото им се струва прекалено сложно,когато мине достатачно време те сами ще се научат...Приемайте ги като първокласници трябва да се почва от А,б... ГИ или (гличкемичния индекс) за сега не му трябва той е пълен и само да намали хлаба на половина ще му се отрази за по строга диета ще трябва организма му да се адаптира и по натам да смята по формулите за ОКБ....и т.н.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 22.10.10 17:59.
Искам да питам това меню мога ли да го прилагам 1 седмица (всеки ден)после да измислям друго?
-ако не съм гладен мога ли да пропусна някое хранене?
1/7-7:30ч. овес и 1/2кис.мляко,
2/9-9:30ч. Тренировка(след тренировка 50гр бадеми може ли?)
3/11:30-12ч.150гр пуш.пил.пържола+зеле(че няма друго)
4/15:00ч. омлет
5/17:00ч. 150гр пуш.пил.пържола+зеле(че няма друго)
6/20.00ч. омлет+150 гр.пържола може ли?
7/ 22ч. 200гр извара
8/ако съм много гладен като съм нощна плод някакъв може ли?поне първия месец
Мисля да ям без никакъв хляб,без алкохол,газирано и сок.
И да питам мисля деня в който разпускам (трябва ли да спазвам часове или мога да ям когато си поискам)да ми е събота или неделя според случая и повода(или трябва да е един от двата всяка седмица) - в този ден какво мога да ям и в какви количества примерно сок 1 литър мога ли да изпия за целия ден,сандвич 1 и 1 парче пица може ли да изям за целия ден ,1-2 палачинки или 1-2 порции с манджа без хляб може ли да изям или 1 супа и 1 порция манджа “предполагам ,че като ми се свие корема няма да мога да ги ям тези неща ,но да питам плодове -банани ,портокали ,мандарини предполагам мога да ям(в деня който разпускам)”
Утре като отида на фитнес-а ще опиша подробно кои упражнения правя
Когато съм първа смяна се прибирам към 19-19.30 да ям това което ям в 20ч към да си почина малко и към 21ч. да ходя на тренировка и като се прибера към 22-22.30ч да ям изварата става ли?
Всички съвети и корекции са ми добре дошли
Мнението беше редактирано от bam3e на 24.10.10 09:03.
24.10.10
14:50
Храната ти е вечее на ниво,можеш да прибавеш преди обед в две хранения по 2 филийки пълнозърнест хляб тоест около 110грама или 50грама въглехидрати,от овеса яж 100-120грама.Спазвай часовете изгради си режим спазвай го точно теглисе сутрин само един път в седмицата.В деня в който разспускаш също спазвай часовете просто увеличи храната както ти написах по-горния пост.На всеки 3 разпускащи(зареждащи)дена четвъртия си позволявай и забранените храни които ти писах също нооо не се тъчпи като прегладнял концлагерист...идеята е организма ти да не свикне с режима,свикне ли ефекта ще намалее с времето затова се прави зареждащия ден да изненадаш метаболизма си...този ден е толкова е важен колкото и самата диета
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 24.10.10 14:57.