След операция

10.10.10
10:26

Та въпросът ми е следния: Колко време след операция от варикоцеле може да се подновят тренировките и дали мога след тази операция да ползвам отново по-големи тежести :)

10.10.10
15:03

Развитието на сперматозоидите до готовност за отделяне чрез еякулата отнема 78 дни. Процесът на сперматогенеза е продължителен. Във всеки даден момент са необходими милиони сперматозоиди на всички стадии на развитие.

По тази причина са необходими поне 4 месеца след варикоцелектомия, за да се отчетат сериозни резултати по отношение подобряване на спермалния анализ. Значително подобрение често се наблюдава едва след две години. Въпреки това, ако в рамките на 6 месеца не се проявявт добри положителни резултати, ще трябва да се обсъждат други методи на лечение.

Физически упражнения

Аеробиката и умерените тренировки помагат да се повиши нивото на тестостерона, което от своя страна води до повишена продукция на сперматозоиди. Дозираното физическо натоварване може само да е от полза. Обаче бягането на дълги разстояния (повече от 100 мили седмично) и карането на велосипед (повече от 50 мили седмично) може да намали сперматогенезата. Тези физически натоварвания трябва да бъдат умерени при мъже, които искат да имат деца.

Най-добре питай лекаря!

10.10.10
17:35

Може би ще отидат 5-6 месеца поне без фитнес :)

10.10.10
17:39

Лошо ! И да попитам възможно ли е след като веднъж се оперира варикоцелето да се появи отново ?

Мнението беше редактирано от stoyanskiqq на 10.10.10 18:00.

ВН

10.10.10
21:05

Възможно е да се появи отново. На тъканите ти ще им трябват месец-два, за да заздравеят напълно. Имаш ли идея как се е появило?

11.10.10
04:03

Ами лекарите ми казаха, че се е появило от пуберитета, това било нормално за тази възраст.

ВН

11.10.10
09:31

В пубертета се случват разни странни изменения с тялото, но “нормално” не е дума за описване на варикоцеле. Потърси консултация от втори лекар.

11.10.10
12:44

Аз ходих на 3-ма доктори. Но утре имам час за доцент във Варна там ще разбера подборно всичко.

13.10.10
13:12

Значи операцията е безкръвна доцентът каза 2-3 седмици без физическо натоварване, но аз мисля от новата година да подновя тренировките, защото в началото ще ме е страх. Вие как мислите може ли тренировките да са причина за появата на варикоцеле?

13.10.10
21:28

казано от stoyanskiqq на 13.10.10, 13:12:

Вие как мислите може ли тренировките да са причина за появата на варикоцеле?

Принципно наследствената обремененост е основния фактор.

19.10.10
14:24

Значи Владо след 2 месеца като ми са здрави тъканите ще мога да подновя тренировки така ли ? Днес ме изписаха и лекарите казаха месец-месец и половина, но мен ще ме е страх да тренирам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1