19.10.10
12:59
Здравейте,
имам голям проблем. След две раждания секцио имам огромен корем. Сега 7месеца след второто раждане изглеждам като бременна в 6тия месец. Имам и доста излишни килограми, но като че ли всички са се събрали около талията (колкото и странно да звучи). Висока съм 1.60см и в момента съм 65кг,а преди ражданията бях 50кг. От месец ходя на фитнес 4 пъти седмично ( Преди ражданията ходех редовно на фитнес -3 пъти седмично в продължение на поне 5 години). Ефект има, но корема си стои. Не пазя диета тъй като още кърмя и все пак сигурно бих могла да променя нещо в храненето. Моля за съвети относно упражнения и някакъв хранителен режим.И един въпрос: Горе долу колко време трябва да мине за да си върна нормалната фигура?
От теб зависи колко ще е времето, не може обаче да свалиш само от корема, като отслабнеш цялостно тогава ще се изчисти и той :)
Тренирай, яж целесъобразно и нещата ще си дойдат по местата
Благодаря за отговора :). Ако имаш време дай пример за целесъобразно хранене. Аз например сладко ям рядко (може би веднъж на две седмици шоколад). Ям много плодове и салати. Пия много вода (сега заради кърменето поне 3л на ден).
Мислех си също дали да не си взема някакъв фет бърнър (след като спра да кърмя). До сега никога не съм взимала добавки. Дали ще помогне?
19.10.10
14:20
А как се храниш? Да, прочетох за плодовете, салатите и водата, но питам за храната.
Ами от известно време закусвам с фреш от грейпфрут (Преди не закусвах). На обяд ям филийка бял хляб, 2 яйца (сварени обикновено). Към 3-4 часа банан и за вечеря най-често вечеря с 1 филия хляб и пържола. Понякога следобед си правя шейк с 1 банан 200гр прясно мляко и 2 с.л кисело мляко. Това като прегладнея за сладко. Ям и ябълки, круши и т.н По 2-3 на ден по различно време през деня.
Мнението беше редактирано от slonche на 19.10.10 14:30.
19.10.10
14:33
To и сега не закусваш :)
Консултирала ли си се с лекар относно храненето ти в периода на кърмене?
Не, не съм се консултирала. Ами не знам въобразявам ли си , но имам чувството че ако ям сутринта и цял ден съм гладна и се чудя какво да хапна. Аз обикновено съм гладна вечер и трябват усилия за да не продължа да ям :).
19.10.10
14:53
Независимо дали според теб сме произлезли от маймуните или от кал, то гладът е създаден не за да ни прави дебели, а като сигнал, че се храним недостатъчно.
Не ми е областта, в която имам познания, но кърмачките трябва да приемат 200-500ккал отгоре, ако не се лъжа. Ти общо приемаш толкова от 2 филии хляб, 2 яйца и пържола. Нормално е в такъв случай тялото ти да е постоянно гладно.
19.10.10
15:27
Защо на първо време, поне докато кърмиш и нямаш възможност за редукция на храната, не правиш и изометрични стягания на корема. Не че много ще помогнат, но имайки предвид ситуацията в която си в момента. Имам предвид например всекидневно, а може и по два пъти дневно, например максимално издишване съчетано с прибиране на корема, стягане и задържане при издишването 3-5сек.. Така по 10 пъти и после 1-2мин почивка, и така няколко серии. Може да се импровизира при различни положения да тялото. Това не е някакво кой знае какво упражнение, но понякога помага коремната стена да стои по-прибрана в покой.
Да и аз това си мислех. Прочетох една статия за това току що. Пак е нещо. Направо ми писна да ме мислят за бременна.
Добре де тогава защо не свалям да му се невиди. Аз си мисля че количеството кърмата се влияе много от приема на вода, но въпреки това мисля че не е удачно да намалявам още храната. Не знам дали не бих могла да заместя хляба например с нещо друго...
Zdravei,
zabelqzah che dietata ti se sastoi predimno ot vaglehidrati.Ne znam dali zashoto ne karmish,ne sam nikak naqsno s tova,no vaglehidratite ti davat energiq i ako ne q polzvash tazi energiq se prevrasha vav maznina ( fat)
Kogato svalqsh maznini,teglo ili kakvoto se naricha tam svalqsh ot cqloto tqlo,ne samo ot korema.Trqbva da si opravish dietata,da qdesh poveche zalenchuci kato spanak,kafqv oriz,vnimavai s porciite.Nedei da piesh sheikove,bananite sa kalorichni,ne kazvam che ne sa hubavi,no 1 banan e kam 70-90 kalorii. Bql hlqb e s visok GI i ne te zasisha,dokato cherniqt hlqb she te zasiti.
Kazvash sasho,che hodish na fitnes 4 pati v sedmicata,kakvo pravish obiknovenno? Kak izrahodvash enrgiqta,kakvi uprajneniq,kak trenirash?!Po kolko vreme trenirash?Imash li HRM ? Trqbva mnogo nesha da se vidqt predi naistina da se dade savet.
Prosto znai,che e 80% dieta i 20% fitnes.
Izvinqvam se za pisaneto,malko nerazbrano,opitvam se.Ne jiveq v BUlgaria ot blizo 20 godini :(
Uspeh ti jelaq i dano da se spravish.No e fakt sasho,che otnema kam 10 meseca,dokato tqloto na edna jena,koqto e rodila da se opravi.
xx
Петко К - КИРИЛИЦА!
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.10.10 11:42.
и според мен проблема ти е в храненето - ядеш прекалено малко, тялото ти е под непрекъснат стрес и пази сланинките. пробвай да закусваш истинска храна и после се храни често, но в малки количества. ако ти е възможно, увеличи физическата активност - нямам предвид тренировки, а просто движение.
P.S. естествено, никога не съм кърмил и това са си просто мои разсъждения :)
Благодаря за отговора,Beattie.
Вярно че като съотношение въглехидратите са повече. Не е заради кърмата. В смисъл че аз мисля че каквото и да ям стига да ям и да пия достатъчно вода ще имам кърма. Причината да пия шейкове и то с банан е че това ми успокоява глада за сладко. Може би наистина трябва да ги намаля. Тренировката: Правя повдигане на лост от лежанка-20кг 3 серии по 8, упражнения на скрипец за гръб-20кг 3х20, за трицепс-15кг 3х20 и за рамо на машина 3 серии по 12. Правя повдигане на лост за бицепс-3х15. После правя навеждания встрани с тежест 9кг 5х 40 повторения. После правя коремни преси на пейка 6х20 (просто не мога повече на този етап). После правя упражнения за крака: не знам наименованията на машините за да ги опиша но в общи линии за бедро, за задна част на бедрото, за вътрешна и външна част- всичко по 3 серии по 20 повторения. След това правя клякания с лост 20кг 3х20, като на следващата тренировка го сменям с напади 3 по 15 на крак със същата тежест. И после правя още 3 серии по 15 коремни. Забравих да кажа че почивам колкото да отида от един уред на друг. Ами това е , загрявам преди тренировка на пътеката 7мин -повече не издържам. Хич ме няма в бягането-не ми харесва и не съм издръжлива.
Франко, аз се опасявах да не ми е много яденето :)). Да май ще трябва да заменя въглехидратите. Никога не съм имала такива сериозни проблеми с килограмите.
казано от slonche на 19.10.10, 15:50:
мисля че не е удачно да намалявам още храната
Естествено, че не е, трябва да я увеличиш поне два пъти...
казано от slonche на 19.10.10, 19:15:
Причината да пия шейкове и то с банан е че това ми успокоява глада за сладко.
Причината да имаш глад за сладко е, че си гладна :) Нормално е. Опитай да се храниш и виж как ще ти повлияе на глада за сладко.
19.10.10
20:52
Ще ти кажа какво направи мойта жена, след като роди второто ни дете.
Кърми до последно и после за 3 месеца интервално кардио махна пояса.
Храната не я промени, но това не значи, че се хранела чисто.
Ако искаш бързо да свалиш, прави 4-5 пъти седмично по 30мин. ХИИТ.
п.п. Опитай се да кърмиш докатое възможно !!!
Първо разкарай навежданията в страни, защото стреса върху гръбначният стълб е огромен. Прави странични планкове. После махаш коремните преси. Те нито ще ти намалят корема, нито ще ти помогнат по какъвто и да било начин.
Ivane,
само интервално бягане или и някаква силова тренировка. На мен проблема ми е че хич не съм от издръжливите. Но пък щом помага ще пробвам.
казано от slonche на 20.10.10, 07:06:
Ivane,
само интервално бягане или и някаква силова тренировка. На мен проблема ми е че хич не съм от издръжливите. Но пък щом помага ще пробвам.
Здрасти
Не си издръжлива при бягане или на всякакви кардио уреди?
И на мен бягането не ми е силна страна, и според мен проблема е в техниката, а и не ми е любимо.
Може да пробваш кростренажор, гребен тренажор, степер и да видиш кое ще ти допадне. А може и да ги редуваш, всеки път различен кардио уред. Ако в залата където хоиш има спининг, пробвай , според мен е добър вариант.
Силовите тренировки също са добър вариант, аз ги предпочитам. Избъгвай машините, гледай да ползваш повече свободни тежести.
И хапвай повече, храната ти е малко.
Успех :)
Здравей,
аз също съм раждала секцио, започнах тренировки 8 месеца след раждането. За корема правех планкове, ренегатско, коремни - повдигане на крака висейки на лост. Другите ми упражнения бяха - клекове, напади, лицеви и скачане на въже.
За съжаление въпреки че свалих доста килограми (висока съм 170, 56 кг.) талията ми остана 76 см, при 115 в девети месец!!
И аз мисля че ядеш много малко.
Zdravei,
Nai-barziqt nachin da svalish izlishni kilogrami i vinagi raboti e pravilno hranene razbira se i bqgane.Sprintove,bairi s kratki pochivki,kolkoto da si svalish ritama na sarceto malko do 140 BPM. I pak zapochvash. Raboti chudesa !! :) Sutrin rano e nai-dobre,predi zakuska.Zavisi kolko si motivirana.
Kazvash,che ne izdarjash mnogo,no nikoi ne se e rodil nauchen.Zapocni bavno,naprimer zapocni s minuta bqgane,minuta varvi, 3-4 pati v sedmicata i vsqka sedmica uvelichavai bqganeto s 30 sec ili minuta,posle namali hodeneto i taka she stignesh do 1 chas prodaljitelno bqgane,dori 2 i t.n. No zapochni bavno,za da izbegnesh naranqvaniq( injuries) Vqrvai,ako si uporita i iskash rezultatite she se spravish i she bqgash daje i maratoni,vqrvai v sebe si i badi postoqnna.Tova e kluchat kam uspeha-postoqnstvo.Daje si smeni nicka na nesho,koeto she te vdahnovqva,ne slonche.Napravo e podtiskasho,no ti si znaesh. Bqganeto pravi chudesa sas sarceto na choveka i cqloto ni tqlo ;)
Reduvai tejesti s bqgane ,zashoto tejestite she ti pomognat za muskulna masa,ot koito imash nujda da ti habqt kaloriite i da te napravqt po-izdrajliva,zdravi kosti i t.n.
Sladkoto nqma da ti zadovoli glada,zatova smelo napred,qj. Qj hubava hrana i nqma da si gladna,garantirano. Vsichko e prosto v saznanieto ni.Vsichko e prosto do navik. I poznai?!?! Navicite sa hubavo nesho,zashoto ,kakto gi sazdavame taka gi i premahvame. Postoqnstvo.Trenirai si muskula na volqta.
Vsashnost tozi site mi e mnogo interesen.Savsem sluchaino popadnah na nego,priqtel mi go preporacha da pogledna. zanimavam se s fitnes - PT i zavarshih Nutrition science ( nauka za hraneneto predpolagam ). Golqma strast mi e da treniram hora i da im pomagam da gledat na hranata po drug nachin,ne prosto qdene,a qdene za po-dobar i zdravosloven jivot.
Jelaq ti mnogo uspeh i znam,che she se spravish,ako si go reshish ! Postavi si cel,gol i ostani vqrna na obeshanieto kam sebe si !! Postoqnstvo e kluchat,ne go zabravqi !!
D.
xoxxx
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.10.10 11:41.
Ralitsa,
бягането ми е проблем. Много се задъхвам, абе направо ми идва да повръщам от преумора :). Иначе на другите уреди нямам проблем. Ами ще пробвам. Аз останах с впечатление че бягането е разковничето за корема..
November,
от колко време тренираш вече? Абе секциото си е кофти работа. На мен и първия път ми се отпусна корема, но не чак толкова много а сега съм направо като за запис на тонове :)).
Благодаря Beattie,
разбира се че няма да се отказвам. Решила съм и ще го махна! Още повече че преди ражданията бях много стегната и сега си искам тялото. С бягането- не знам ще видим-може да започна в зала или някакъв друг кардио уред... Пък като стана поне малко по-издръжлива и навън. Аз си обичам силовите тренировки иначе.. Но преди като съм тренирала никога не съм спазвала какъвто и да е хранителен режим. Може и възрастта да си казва думата...все пак сега съм на 30 :).
Може и възрастта да си казва думата...все пак сега съм на 30 :).
30?! Kakva vazrast e tova??!?!?! Az sam na 39 .. Vazrastta ne e ot znachenie !
Smelo napred !! WOo Hooooo
Вече 4 години :). Но ми се струва, че талията по-тънка няма да стане, добре че съм висока..
Забравих да напиша, че кърмих “дълго” според общоприетите норми :)- година и десет месеца, но през цялото време съм се хранила доста повече от теб.
20.10.10
13:06
о да Възраста има значение !
21.10.10
19:53
Здрасти,
Направи ми впечатление това, което каза за закуската - че като хапнеш и после цял ден си постоянно гладна. И че се чудиш дали не си въобразяваш.
Не, не си въобразяваш, така е - и при мен беше същото :) Обяснението е, че си постоянно гладна, когато закусваш предимно (или само с) въглехидрати.
Предполагам си наясно с връзката “въглехидрати с висок гликемичен индекс -> голямо количество инсулин -> ниска кръвна захар -> глад” така че няма да се впускам в подробности, само да ти предложа да закусваш с малко повече белтъчини и малко по-малко въглехидрати. И ще видиш, няма да си гладна целия ден. Всъщност, доста зависи и какво и колко ядеш през останалата част на деня, другите вече казаха, че ядеш доста малко. Но за закуската да си кажа :) Ето една примерна (мойта):
- 1 варено яйце, 2 лъжици извара (белтъчини)
- 1/2 домат, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб (въглехидрати)
- 1-2 лъжици зехтин (мазнини)
Сигурно ти изглежда адски много на фона на фреша от грейпфрут, който пиеш сега, но повярвай ми, не е :)
А този фреш е само въглехидрат :( Нищо не прави, освен че огладняваш от него още повече...
Мнението беше редактирано от Giggerotta на 21.10.10 19:54.
Giggerotta,
не се бях замисляла за това, но наистина когато закусвам са главно въглехидрати. Ще пробвам по твоя начин. Мерси!
Hey Giggerotta, absolutno saglasna sam s teb.. :)
Moq zaksuka :
2 prepecheni filii palnozarnest hlqb
2 chaeni lajici maslo
2 chaeni lajici sladko
1 praskova
Obqd:
Sandvich sas siomga,avocado,filiz ot grah
Vecherq
Risoto s gabi,spanak i bosilek
POnqkoga hapvam snak kam 10 sutrinta ili 3-4 sled obqd,zavisi ako sam gladna :)
казано от Beattie на 22.10.10, 12:44:
Moq zaksuka :
..............................................
Beattie моля те намери начин да пишеш на кирилица много е дразнещо! Няколко пъти ти направиха забележка! Когато пиешеш съобщение си има клавиатура ЕN(в синьо),след като кликнеш на него се появява BP(в червено),след повтроно кликване BG(в жълто).
На теб ти трябва BP.
22.10.10
13:02
Moq zaksuka :
2 chaeni lajici maslo
2 chaeni lajici sladko
1 praskova
Beattie, Радвам се, че сме на едно мнение... :) обаче в твойта закуска защо не виждам никакви белтъчини? :)
slonche, да, пробвай с тази закуска, ще видиш, че белтъчините държат сито дълго време, поне до 12:30 ще си добре (ако закусиш в 8:00 примерно)
Аз почнах да свалям от корема точно след като започнах да си хапвам стабилно на закуска...а пък аз по принцип имам тънка талия...уж...ама почнах да свалям и оттам, голям кеф. Така че наистина пробвай!
Още един съвет - на много места чета, че от млечните се подуваш. Не знам дали е вярно, щото колкото мнения ЗА, толкова и ПРОТИВ. Аз реших да го проверя емпирично за себе си и се оказа, че намаляването на млечните също ми се отрази добре (то какво намаляване, пак ям сирене, извара и по малко прясно мляко в кафето сутрин...ама примерно спрях киселото и кашкавала)
Корема не го чувствам подут изобщо...точно като в реклама на Активиа, ама без Активия-та :)))
Та така - просто да ти дам още една идейка за пробване, може би и при тебе ще работи?
Moq zaksuka :
2 chaeni lajici maslo
2 chaeni lajici sladko
1 praskovaObqd:
Sandvich sas siomga,avocado,filiz ot grah
Vecherq
Risoto s gabi,spanak i bosilek
POnqkoga hapvam snak kam 10 sutrinta ili 3-4 sled obqd,zavisi ako sam gladna :)
Моляте те пиши на кирилица, и аз не живея в България, но пиша на кирилица. Най малкото всеки Windows, Vista, имат опция да пишеш на различни езици, а и ти дадох и линк .
Относно примерната ти храна, макар че не съм специалист, аз виждам основно въглехидрати.
А и думичката снак едва ли на всички говори нещо. Не искам да се заяждам, но все пак сме българи и може да се опитаме да говорим и пишем на български, без значение къде живеем :)
Мнението беше редактирано от Rali на 22.10.10 13:16.
Сега по темата. Според мен е добре да прочетеш в сайта статиите за различните хранителни режими. Според мен за теб на този етап най-подходящ е равномерно балансираният режим . Ако се храниш балансирано и най-важното закусваш+ тренировки нещата няма как да не се получат. Всичко иска време и потояннство.
Моляте те пиши на кирилица, и аз не живея в България, но пиша на кирилица. Най малкото всеки Windows, Vista, имат опция да пишеш на различни езици, а и ти дадох и линк .
Относно примерната ти храна, макар че не съм специалист, аз виждам основно въглехидрати.
А и думичката снак едва ли на всички говори нещо. Не искам да се заяждам, но все пак сме българи и може да се опитаме да говорим и пишем на български, без значение къде живеем :)
Vqrvai mi,iskam da pisha na balgarski,no prosto ne znam kak da pisha na kirilica.Osven tova az polzvam MAC,tova moje da e e prichinata,che ne mi izliza tezi BP bukvi ili ,kakvoto i da e tam. Nqmam balgarski bukvi,ne moje li prosto da si chetesh i da si komentirah bez daje da go spomenavash. NE moje li prosto tozi website da e okolo fitnesa,hranata i zdraveto.Zasoh trqbva da namesvame nesho ot roda na tova?!?!?!
Otnosno tova,koeto qm.
Zakuskata mi e predimno fibre i vaglehidrati !! Za da imam energiq za denqt
Zabeleji obqdat mi za tozi den - Siomga ( protein i maznini),avocado(maznini) Siomgata nqma nikakav vaglehidrat,absolutno 0
Vaglehidrati ot zelenchuk,palno s vitamini
vecherq - spanak,gabi,bosilek?!?! risotto !
Treniram po 3 chasa na den minimum i prez ostanaloto vreme na denq ,rabotq i sam v neprekasanto dvijenei.Zasho si mislish,che nqma da vzema vaglehidrati sutrinta?!?! I zasho prenebregvash ribata i avocadoto i kazvash,che e vaglehidrat?!?!??!!!!!???
казано от Beattie на 22.10.10, 13:55:
Nqmam balgarski bukvi,ne moje li prosto da si chetesh i da si komentirah bez daje da go spomenavash. NE moje li prosto tozi website da e okolo fitnesa,hranata i zdraveto.Zasoh trqbva da namesvame nesho ot roda na tova?!?!?!
Не, не може. Никой не е лъжен да чете шльокавица! Правилата на форума важат за всички.
Начини има, това че си в чужбина не е извинение! Че си на Мак - също. 2010 година сме и щом аз мога да пиша на кирилица от телефона, значи и ти ще намериш начин! Не си единствената тук.
Ако не можеш, намери някой да ти инсталира фонетична, или ползвай някой автоматичен конвертор от латиница на кирилица.