Колелото(велоергометър) или кростренажорът могат ли да заменят тичането през зимата

20.10.10
06:17

Здравейте, може ли да ми кажете да ми кажете през зимата дали колелото или кростренажорът могат да заменят тичането като упражнение за кардио или с други думи да правя повече въздух с тях,въздухът ми трябва за бокс и затова питам. Благодаря предварително! :)

ПС. Миналата зима тичах без да спирам няма сняг, няма дъжд,няма студ  :) обаче прочетох, че може да получа астма от тичането на такъв студ през зимата и затова реших да се пазя по-добре пък като се затопли пак да си тичам. Можеше да плувам ама нямам възможност тази година.

Темата беше редактирана от r0ck на 20.10.10 06:18.

Аз бих заложил на кростренажорът. При него цялото тяло се мятка следователно повече изразходвана енергия и повече необходим въздух за мускулите :) Пък и при него седиш прав, което също е съществена разлика :)

20.10.10
07:26

Тичането за удоволствие ли го правиш или с цел сваляне на процент подкожни мазнини?

Ако е за удоволствие - няма никакво значение с кое от двете ще го замениш. Което ти носи повече удоволствие. Ако е с цел сваляне на подкожни мазнини - велоергометър.

Мнението беше редактирано от Timon на 20.10.10 07:32.

20.10.10
07:58

Може да ги разнобразяваш зимата, един път велоергометър, другия път кростренажорът.

20.10.10
08:05

Целта ми е да правя повече издръжливост(повече въздух). :)

21.10.10
14:25

тогава прави HIIT

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1