Нов Дневник

Темата е заключена.

17.10.10
17:56

Здравейте, пиша тук защото не знам къде другаде мога да споделя свойте въпроси относно начин на живот и спорт - ако не и е мястото съжалявам! Така ето накратко всичко за мен и въпросите ми! Ще съм благодарен ако не се подигравате и ми помотнете, защото знам че повечето сте професионалисти! Така аз съм на 16 години - скоро правя 17 - висок съм 171 см  и тежа 70 кг. ПО принцип винаги съм бил много едър и с дебели и добре развити кости (повече мезоморф отколкото ендоморф)-поради прекомерната употреба на натурално(селско), но за съжаление със много мазнини поради това че не тренирах нищо и бях абсолютно обездвижен, както и храната която ядох беше некачествена (под некачествена имам предвид снаксове, чипсове и всякакви псевдо храни продаващи се навсякъде)! От близо 6 месеца започнах да се занимавам с тичане и за моя огромна изненада отслабнах доста и то бързо! Тичах предимно бавно - защото със моето затлъстяване - бях 85 - и нетренираните ми дробове само бавно можех! НО с труд и постоянство от началните 400 метра който ме затрудняваха започнах да изминавам по 10км дневно - пак казвам бавно - но пак постижение лично за мен! За няколко месеца станах 70 килограма! СЪщо правех коремни преси и стомаха почти изчезна! Дотук резултати бяха за мен сравнително задоволителни защото ако преди бягах нормативите за 2 сега го правя за 5 -и то само за няколко месеца! В фитнеса обаче мисля че съм прекалено слаб на сила въпреки килограмите който може би набитото ми телосложение - за което някое се лъжат че съм силен - имам много слаби резултати! В началото лежанката ми беше едва 30 - но за няколко месеца сега вече е 60 - проблема е че много бавно се движа напред в резултати - на моята възраст вече са на по 100 кг или аиде дори на 70, а аз още на 60 - 55кг! Клекът също ми е чудовищно малък - 40кг - НЕ мога да си обясня защо е така при положение че на човек краката трябва да са много по-силни и следователно клекът да ми е два пъти повече от лежанката - но както казвам това е истината! Казвам всички данни за да можете да ме упътите и помогнете и надявам се да няма подигравателни коментари! Чел съм всичко в форума относно упражнения и диети - и практикувам повечето(упражнения) но явно или съм изгубил ценно време и е трябвало да тренирам от малък! Е за съжаление нищо не се връща но аз съм решен да продължа! Хранителни ми режим е ИЗЦЯЛО ПРОМЕНЕН и съм изключил всички вредни мазни храни - вече не вкусвам чипс, снаксове и всички неща от този род! Пърженото съм намалил до 1 в месеца че и по рядко а газирани напитки и сокове от неизясенен произход както  и степове също не употребявам! КАкто казах съм чел доста по въпроса и знам за съставките от рода на аспартама с който пълнят тези боклуци! ОТ месата ям почти всичко - макар че от финансова гледна точка е трудо да се купува пилешко и риба постоянно но поне го ям много по-често от преди и то единствено в печен или варен вариант! Ориото също съм намалил! По принцип не си падам по сладкото но поняко ям - рядко се случва! ПРОблем за мен също бяха закуските който са доста популярни и за човек който в момента е учещ се и всички в обкръжението му се тъпчат с баници -но и тях спрях! СЕга основна храната ми се състой от яйца-варени, мляко-прясно и кисело, меса-от всякакъв вид-колбаси,пилешко, телешко, свинско, риба и тн, картофи-варени и печени,също обичам да ям селски натурален мед - без добавена захар (някой може да не вярват но има и такъв и той е също сладък), Ядки и орехи,  плодове и зеленчуци от всякакъв вид ЕДИНСТВЕНО в суров вид- защото съм последовател на учението на ЛИДИЯ КОВАЧЕВА - за суровоядството! МИсля че хранителния ми режим засега е подобрен значително и ям достатъчно белтъчини, въглехидрати и мазнини! ЕДИНСТВЕНИЯ ми проблем който не мога да променя защото просто е вкоренен е употребата на хляб който в семейството ми се употребява доста - не в количество ами като начин на хранене- не мога да го спра - опитвал съм се но просто не мога да се нахраня без филиика хляб - поне се опитвам да ям пълнозърнест! НЕ знам дали имам грешки в храненето - надявам се да ме поправите ако греша някъде защото научих от този сайт че без правилно хранене резултати няма! ПРИТЕСНЯВАМ СЕ ДОСТА ЗА РЪСТА сизащото на моята възраст височината е доста по-голяма поне 180 но явно всичко е до ген - макар че наште са средни на ръст и нямаме ниски в семейството! Някой познати ме съветват да почна с химия за да заякна - но за момента това за мен е табу, защото първо нямам началото физически за да почна да се тровя, а и мисля че не ми се налагат добавки защото с храната си добавям всички нужно! НА ден може би си набявам към 3000калориии който за мое учудване не ми се лепят - явно от тичането има резултат щом си стоя на 70 кг от няколко месеца - само след хранене ставам странно защо 72 при положение че не ям много! но нз - явно кантара или аз не сме наред :D ! Храня се само когато се почувствам гладен - защото не мога да си обясня как закуската била важно при положение че последното нещо за което мисля сутрин е храната - не мога да ям сутрин, зле ми е , повръща ми се, стомаха ми още не се е справилс снощната храна и аз пак да го затормозявам- това за мене е пълна глупост и за това ям когато съм гладен! Да правя набирания за мене е малко непосилно защото както казап в ръцете не съм силен- но правя по 20- лицеви-и упорствам за да ги увелича!! ТОва е относно храненето ми което се надявам да е правилно и здравословно, но вие кажете!?!
Относно тренировките, обичам да тичам бано и макар да знам че резултати олимпииски няма да постигна наблюдавам че издържливостта ми нарастна много и вече мога да изминавам с една скорост средно разстояние - аз никога не се отказвам и ще продължавам като усилвам скоростта! Надявам се на резултата - малък но да го има!
ЗА силовата тренировка ще помоля да ми давате съвети, защото вече се видях в чудо - бива бива ама толкова слаб на сила да съм просто вече нз! Постоянствам във всичко и не очаквам бързи резултати но просто се плаша като видя как вие пишете нали да се почва с леко на лег - например 70 при положения че аз съм на 55 още и надали скоро ще стана и за минимума ви! БАзовите упражнения ги знам и правя - бицепс, гърди, клек, флаис, трицепс, гребане - но с малки килограми за тежест! Учудващо но напредвам бързо- но просто засега имам много работа която ми предстой в тази насока! Благодаря че изчетохте романа който написах досега и се надявам да ми помогнете със съвети как да заякна повече! АЗ никога не се отказвам и почна ли нещо не го спирам до неговия край - така че може и бавно но напредвам! ПРочел съм почти всички статии и научих доста неща! Е дано не съм станал досаден и чакам отговори! А и поздрав за сайта - в БЪлгария вие нямате конкуренция - дано да продължите да сте такива професионалисти!!!

сори за правописните грешки :D

Темата беше редактирана от PROTOS на 17.10.10 17:58.

17.10.10
19:30

Здрасти!
Ако си прочел всички публикации нямаше да задаваш въпроси :)
Няма такова нещо да си слаб в ръцете, клека да ти е слаб или квото и да е....явно си малко нетърпелив. С времето ще дойдат резултатите.Тия меса от всякакъв вид включително салами, са с неясен произход и са престояли доста по хладилните камери, наблегни на по-прясно месо- купувай си сурово и си готви.
Поздравления за волята, ще ти трябва. Ще следя дневника ;)
Успех!

18.10.10
09:42

Здрасти и от мен ,

Честито за дневника.Продължавай в същия дух.Не е чудно че дори 3000 кКал не ти се лепят с това бягане.Мисля че една мъничка тънкост ти убягва - поне аз не я прочетох никъде—- постарай се да разхвърляш храната на колкото се може повече яденета за забързване на метаболизма - дали ще сваляш или качваш смятам че все ще е от полза.3 яденета са малко , старай се да станат поне 4-5 за деня. Аз лично дори си позволих да спра бягането но мен също над 3000 кКал не ми се лепят. Все пак решението е твое, но изчакай и опитните да изкажат мнение.
Колкото до хляба ,хъмм по малък си - организмът ти все още е здрав и млад - сигурно може да си позволяваш малко хляб , но не прекалявай. Старай се да преминеш на диетичен, все пак - най-голямото изкушение е да се натъпчеш с мек, бял хляб а това не е много добре.

Успех .

Мнението беше редактирано от Ентусиаст на 18.10.10 12:47.

19.10.10
14:36

Така ети и първия отчет(незнам защо ама няма много отговори на моя дневник, дано като взема д пиша точните неща и да съм по изчерпателен да ми обърнете внимание :D - това в кръга на шегата!
А сега
ПОНЕДЕЛНИК
Хранил съм се три пъти - както казах не закусвам и уточних защо! А и бях на училище където както знаете няма богат избор на качествена храна!
Първи прием на храна - 2 часа следобед състояща се от две варени яиза, еда кофичка кисело мляко - май 600 грама беше - и едно парче -към 200 грама свинско месо - от пушеното както и 100 грама сирене и 2 филии ръжен хляб - ям от всичко по-малко!
Тренировка в 4 часа следобед състояща се предимно от силови упражнентия - кардио не съм правил защото валеше дъжд - а аз бягам на стадион, - в едно село в софииска област живея и в близост има един стадион със зала - казвам го да знаете че не ходя в модерен фитнес ссъ всякакви уреди -  в залата правих предимно лежанка 20 -лоста за загрявка - една серия 20 вдигания
40кг - 1 серия от 10
50кг - 3 серии от по 6
55 - 2 серии от 6
и после смъкнах надолу по 10 на всеки отново! - Много хора ми казват да вдигам вече на 60 - пробвам но непонятно за мене що просто не мога -явно психически бариера имам някаква- но мога да ги дигна 6 пъти!
Бицепс - скотово сгъване с лост - 20кг - 4 серии по 10
Трицепс на 20 и 30 кила - лоста в тесен захват - по 3 серии от 6 вдигания-
това беше за понеделник - надявам се не било малко

ВТОРНИК
Обяд - по същото време състоящ се от печени чушси вътре със пълнеж от сирене и яица както и две кюфтете и 2-3 филии хляб!
Тренировка - 3 часа следобед
Състояща се то полулег със 40 кила правех 3 серии по 6
ФЛайс - засега го правя с пет кила-малко е но залата не разполага с повече - е има ис по 10 - естествено и повече дискове но няма дъмбели само дискови тежести има и така  -има както кадзах 10 - 20 30 - 50 - 70 кг дискове но 10 са ми много засега
ама са ми много засега!
И оново упражнения дето се слагат ръцете назака на високо и правиш като кофички - не помня как се казваше та и от него 3 серии по 5
ВИЖДАМ ЧЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ че наблягам на гйрдите и ръцете но просто в тази област по принцип съм изостанал и искам да наваксам! Клек не правя засега защото много хора ми казват че спирал растежа ама нз-може и да са митове засега просто нямам време
Така ФЛайса беше 4 серии по 12
Мерси че прочетохте и очаквам критиките щото си мисля че парвя нещо не ккато трябва
ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЕ ИЗРАЗЯВАМ ЗЛЕ ПОПРАВЕТЕ МЕ - НАДЯВАМ СЕ ДА НЕ Е ПРОБЛЕМ  :D

20.10.10
05:13

Здравей пак ,

Пиши си цялата храна защото така оставяш с впечатление, че ядеш по веднъж на ден. ПОСТАРАЙ се да разхвърляш храната на повече яденета.Първо за забързване на метаболизма и второ на твоите 70 кг едва ли успяваш да усвоиш толкова протеин, колкото поемаш на едно ядене - останалото просто го хабиш а и товариш излишно бъбреците.Без подходящ хранителен режим каквато и да е тренировката няма да постигнеш много.Ако трябва купи си пластмасови кутий и си носи в училище - повечето така правят.Научи се да закусваш.Знам че звучи трудно но ...

Успех.

20.10.10
18:14

Можеби сте прави за закуската - но много хора казват човек да яде когато тялото го поиска - демек като огладнееш - не мога да ми се гади сутрин и да тъпча- ако това значи да нямам резултати добре -но просто се надявам да не е такава огромна спънка! МОжеби има начин да си променя режима - вечер ям мнооого малко за да сутрин съм гладен и ям повече - щото сега както казах не ям сигурно защото още снощтната храна която по принцип е над средното количество още не е преработена! ЩОто нощем не ми трябва енергия, докато сутрин ми трябва за целия ден - ЩЕ направя всичко възможно да направя това - НО никога няма да ям еи така щото има режим, просто мисляза по правилно да слушам тялото си - може и да греша но така си мисля :P

21.10.10
06:24

Когато дадена МГ ти изостава не трябва да я правиш всеки ден. Няма да доведе до резултати. Напиши си програмата, за да я прегледаме. Важно е да ядеш сутринта (казаха ти защо). Постарай се да го поправиш.

21.10.10
06:37

казано от PROTOS на 20.10.10, 18:14:

Можеби сте прави за закуската - но много хора казват човек да яде когато тялото го поиска - демек като огладнееш - не мога да ми се гади сутрин и да тъпча- ако това значи да нямам резултати добре -но просто се надявам да не е такава огромна спънка! МОжеби има начин да си променя режима - вечер ям мнооого малко за да сутрин съм гладен и ям повече - щото сега както казах не ям сигурно защото още снощтната храна която по принцип е над средното количество още не е преработена! ЩОто нощем не ми трябва енергия, докато сутрин ми трябва за целия ден - ЩЕ направя всичко възможно да направя това - НО никога няма да ям еи така щото има режим, просто мисляза по правилно да слушам тялото си - може и да греша но така си мисля :P

С голяма мъка ти вързах изреченията. Не слагаш точки и запетаи, където трябва. Губиш логиката на изреченията. Не ви ли учат на нищо в това даскало?!
Сега по същество - това с яденето на малко храна вечер, за да бъдеш гладен сутринта е мислене в грешна посока. Едното ти хранене за деня няма нищо общо с това на следващия. А тялото ти се е настроило да мисли така, че да не иска да яде сутрин. Ако промениш вечерното хранене с храна, която да обработва организма ти, докато спиш, сутринта няма да се чувстваш сит и да не искаш да поглеждаш храна. Започни постепенно да я вкарваш тогава. Например хапни един банан след сън и след час-два някакви въглехидрати. По нататък вкарай някакви въглехидрати и белтъци като първо хранене. Едни макарони няма да ти отнемат много време. Увеличи броя на храненията, както ти казаха по-горе, за да забързаш метаболизма и след време ще видиш промяната.

21.10.10
20:14

OK! Ще ви послушам! СЪжалявам за правописните грешки, но понякога пиша бързо и не гледам дали имам пропуски в написаното - няма да се повтори :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1