Новото начало - Реалност или едноседмичен филм!!!

Темата е заключена.

20.10.10
21:15

Здравейте!!! От утре се заемам с моделиране на моето тяло. В момента съм висок 193см. около 125кг. Преди съм тренирал за по няколко месец спирам пак няколко месеца, докато накрая вече 2 години близо.. нищо не съм пипал и има своите промени.
  Така утер мисля да започна диета, която главно ще се състои от Месо, яйца, ядки, мляко и млечни продукти и евентуално може малко овесени ядки сутрин (незнам не съм мислил) също така плодве и салати. Приемам всякъкви съвети отностно хранене тренировки и каквото и да било.
  От утре почвам и залата. В началото мисля да разгрея 1-2 седмица всички мускулни групи да вляза в ритъм и след това да си изграя програмка която най-вероятно ще е: Гърди-бицепс, Гръб трицепс, Рамо. Крака не мисля да правя тъй като в почивен ден мисля да ходя да бягам, т.е да се получи един ден тренировка във фитенс и 1 ден кардио. Ще ви държа в течение кое как върви какво ям и така нататъка. Надявам се да помагате и вие! Благодаря ви :)

BU

20.10.10
21:28

Бахму,едър си. : )) Пиши работни килограми!

20.10.10
21:33

Според мен не намаляй от веднъж въглените, по-плавно, овеса суртин е добре. :)

20.10.10
22:49

С това бягане на 125кг, може да видиш доста зор. Колоездене е вариант също.

21.10.10
04:39

казано от Sisiko на 20.10.10, 21:15:

Здравейте!!! От утре се заемам с моделиране на моето тяло. В момента съм висок 193см. около 125кг. Преди съм тренирал за по няколко месец спирам пак няколко месеца, докато накрая вече 2 години близо.. нищо не съм пипал и има своите промени.
  Така утер мисля да започна диета, която главно ще се състои от Месо, яйца, ядки, мляко и млечни продукти и евентуално може малко овесени ядки сутрин (незнам не съм мислил) също така плодве и салати. Приемам всякъкви съвети отностно хранене тренировки и каквото и да било.
  От утре почвам и залата. В началото мисля да разгрея 1-2 седмица всички мускулни групи да вляза в ритъм и след това да си изграя програмка която най-вероятно ще е: Гърди-бицепс, Гръб трицепс, Рамо. Крака не мисля да правя тъй като в почивен ден мисля да ходя да бягам, т.е да се получи един ден тренировка във фитенс и 1 ден кардио. Ще ви държа в течение кое как върви какво ям и така нататъка. Надявам се да помагате и вие! Благодаря ви :)

Защо всички искате от утре да вкарате диета, кардио, тренировки, дай по-полека

21.10.10
05:23

казано от Miro Gi4ev на 21.10.10, 04:39:

казано от Sisiko на 20.10.10, 21:15:

Защо всички искате от утре да вкарате диета, кардио, тренировки, дай по-полека

Подкрепям. По едно нещо на седмица променяй макс.
А и да не правиш крака си е .... Поне един клек прави. Гори доста калории и това цялото тяло.

21.10.10
06:45

Недей тича, ще се прецакаш. На колелото можеш да си играеш, но с твоите килограми ще имаш проблеми със ставите. И недей ряза храната отведнъж. Лека полека заменяй старите хранителни навици с нови (ако разбира се досега не си се хранил подобаващо от към качество и количество). И стщо така след две години пауза аз не бих започвал да тренирам на сплит. Или кръгова тренировка, или двудневен сплит, състоящ се или от горна/долна част на тялото, или дърпащи/бутащи упражнения съответно в първата и втората тренировка.

21.10.10
06:47

Ако питаш мен, не режи нищо, след месец/два тренировки тогава вкарай някакъв по-разумен хранителен режим.

Eто някои неща, над които е добре да помислиш:
- никой започнал от ‘утре’ не е успял. Успяват започналите, затова направи една крачка днес към целта, вместо начален спринт от утре;
- рязката промяна в храненето и хранителните навици като цяло два в шок за организма. Учените още търсят доказателство, че едно стресирано тяло може да се претрансформира в нисък процент мазнини, големи и добре оформени мускули - и всичко това работещо в синхрон;
- учените са забелязали следния феномен: младежи без приятелка не правят упражнения за предмишница, вдигащите халби с бира или вилици с набодена торта не правят вдигания на щанга, бягащите не правят упражнения за бедра. Неоспоримите доказателства са, че: първата група няма огромни предмишници, втората и третата - не са задължително силни и с перфектна физика, дори в 99% от случаите са точно обратното;
- когато искаш да отслабнеш трябва примът на калории минус разходът да дават отрицателно число. Вместо да намаляваме приема, можем да увеличм разхода. Т.е. правим няколко серии тежък клек или няколко часа сгъваме за бицепс;
- хората, които тренират тялото си в отделни дни за отделните части, а не като едно са два типа: бодибилдери, които вече са изградили основата, т.е. имат прилично тяло, и подражателите им, които им подражават само в начина на трениране, но не и в резултатите. Просто те са прескочили етапа, в който да построят тяло, готово да бъде тренирано в сплит. А ти казваш, че само няколко тренировки са ти достатъчни преди да минеш на сплит.
Аз бих направил следното:
- кардио: заради сърцето 2 пъти седмично отначалото и после ще го оставя веднъж седмично;
- няма да намалям яденето, а постепенно ще променя вида на храната, заменяйки боклуците с качествени храни. С напредването на тренираността ми ще се наложи да ям и повече от сега;
- ще тренирам цялото тяло в залата с многоставни упражнения с щанга, дъмбели, пудовки и т.н., като страня от всякакви машини. А, когато времето позволява, и навън сам или с група, тренираща на открито.

Поредния Бургазлия провалена кауза.

21.10.10
07:45

Как съдиш за хората, без дори да си ги виждал?
До автора - слушай Oranje ;) И аз мога да напиша много неща, но вече ме мързи да обяснявам на всеки нов от начало.

21.10.10
07:52

Успехи :) Ще следя :)

казано от Петко К на 21.10.10, 07:45:

Как съдиш за хората, без дори да си ги виждал?

Ами някои хора съдят за хората по душите им, а не от външния им вид гледайки ги.

21.10.10
08:41

Ти пък му видя душата :D

21.10.10
16:31

казано от Иван Шишманов на 21.10.10, 07:22:

Разбрахме, че поне един от форума е. Не осъждай хората на твоята присъда.

21.10.10
21:24

Здравейте! Прочетох на всички съветите за което съм много благодарен ще се надявам да спазвам някои от тях, по възможност всички. Ето как протече денят ми днес:
Станах кам 8 сутринта мушнах едно кислео мляко с банан (исках с овесени ядки ама нямах, а ме марзее да ида до магазина, но днес си взех). След тва заминах на лекции и кам 10 доло горе.. взе да ме напира глад отида мушнах 100гр фъстъци. Прибрах се около 13:00 направих си 3 яйца с 50гр сирене на омлет отсрани салатка зеле с моркови( моркови нямах ама зелето беше чудно). Стана 16:00 и си викам “Тряя се яде” веднага метнах 200 грама пилешко на тигана и го изядах (Съжалявам само че нямах никва гарнитурка). За вечеря, която беше около 20:00 си направих 300гр пилешко и 2 варени яйца. Общо за деня съм изял една филиика хляб на обяд (че не мойах да издаржа без хляб). Днес време за тренировка не ми остана тъй като имах доста работа, но направих няколко сери “swing” със пудовка.
Благодаря ви че следите дневника и помагате. :)

Мнението беше редактирано от Sisiko на 21.10.10 22:15.

казано от Thrash на 21.10.10, 16:31:

Не осъждай хората на твоята присъда.

Хайде да те помоля да не ми казваш, какво да правя. Някак си не си ми на годините нито на нивото.

Sisiko казаха ти да не започваш рязко с диетата, но ти не си ги послушал  и си го направил.
Отдели време за образоване по темата все пак си студент би трябвало да знаеш колко е важно образованието по дадена тема:
Като за начало прочети:
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=51
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=467
http://www.bb-team.org/articles/908/
http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz12onOPwts
http://www.bb-team.org/articles/914/#axzz12onP2yiX
http://www.bb-team.org/articles/936/#axzz12onPo27d
http://www.bb-team.org/articles/1210/#axzz12onPowme

Ще видиш, че храненето ти все още е далеч от доброто.
В свободния ли учиш?

22.10.10
07:50

Добро утро! :) Заемам се с четенето. Днес ще хапна по обилнмо от ка мвъглехидрати без да се ограничавам много да няма рязко навлизане в диетата. Ще споделя по късно тази вечер как е минал денят ми. А до това къде уча - Да наистина уча в свобония но във Варненския свободен университет. :) Пзодрави

22.10.10
08:48

казано от Sisiko на 21.10.10, 21:24:

Здравейте! Прочетох на всички съветите за което съм много благодарен ще се надявам да спазвам някои от тях, по възможност всички. Ето как протече денят ми днес:
Станах кам 8 сутринта мушнах едно кислео мляко с банан (исках с овесени ядки ама нямах, а ме марзее да ида до магазина, но днес си взех). След тва заминах на лекции и кам 10 доло горе.. взе да ме напира глад отида мушнах 100гр фъстъци. Прибрах се около 13:00 направих си 3 яйца с 50гр сирене на омлет отсрани салатка зеле с моркови( моркови нямах ама зелето беше чудно). Стана 16:00 и си викам “Тряя се яде” веднага метнах 200 грама пилешко на тигана и го изядах (Съжалявам само че нямах никва гарнитурка). За вечеря, която беше около 20:00 си направих 300гр пилешко и 2 варени яйца. Общо за деня съм изял една филиика хляб на обяд (че не мойах да издаржа без хляб). Днес време за тренировка не ми остана тъй като имах доста работа, но направих няколко сери “swing” със пудовка.
Благодаря ви че следите дневника и помагате. :)

Доста прилично за начинаещ!

22.10.10
09:05

Точно това щях да напиша и аз. Пример е за начинаещите, които вместо да седнат да четат (както той прави) искат да им се направи готов режим... Така стимулът ти да не се откажеш става двоен: веднъж заради самата цел да свалиш и веднъж заради многото неща,които е трябвало да прочетеш преди да си изготвиш яденето. Продължавай в същия дух и резултатите ще дойдат.

22.10.10
09:07

Така, така ;) Присъединявам се към горните коментари, има хляб в теб :D

22.10.10
22:38

Добър вечер! :) Днешния ден протече така:
Станах сутринта... Направих си едни макарони със 100гр. сирене и реших малко повече въглехидрати за закуската. След това кам 11 часа хапнах 2 ябълки.
В 13:00 Хапнах по обилно с 200гр пилешко и печени пиперки.
Около 16:00 един пакет 100гр. фастъци и ендо кисело мляко.
Вечерта ми отново беше с пилешко месо 250 - 300гр. с една хубава салата от зеле.
Днес ходих и на зала. Тренирах всички мускулни групи с средно по 8-10 повторения на серия по 3 серии.
2 упражнения за гърди, 2 за гръб по 1 за бицепс и трицепс, 1 и за рамо. Крака не правих тъй като реших да бягам до вкащи след залата. А тя не е много близо ест с почивките, че доста се измарям. :) Реших да не ходя с кола по добре докато стигна да съм се разгрял малко или много и така. Имам доста мускулна треска от вчерапния “swing” с пудовката... дост анатоварва седалището и бедрата, по скоро задната част на пбедрото го усещам.
  Утре си мисля да започна с едно прясно мляко и овесени ядки. Приготвил съм и 500гр пилешко за през деня, фастъци, 3-4 яйца, 100гр сирене и салатки някъкви (не съм измислил още какви).
  Това е от мен Приятна вечер.

P.S -  За мен това не е рязка промяна по диетата, просто изключване на сладките неща и хляба. Иначе яденето и преди си ми беше доло горе същото просто ядох доста хляб. Сега гледам да не ям много, но се случва и да се почерпя с две филйи (нека да са след тренировка) :)

Мнението беше редактирано от Sisiko на 22.10.10 22:40.

В определен момент, ще трябва по точно да прецизираш храненето си, защото например ще има значение дали изяждаш 300 или 100 грама макарони, затова се замисли да инвестираш в една електронна везна.

23.10.10
07:12

казано от Sisiko на 22.10.10, 22:38:

За мен това не е рязка промяна по диетата, просто изключване на сладките неща и хляба. )

Което е напълно достатъчно на този етап!

Ако хлябът и сладките неща са ти давали повече от 500ккал дневно - промяната си е бая рязка ;)

Много е вероятно орязаната храна да е над 500 ккал, все пак само една вафла е около 200. Аз знам какво е да си 125 кг и какво ядене и глад пада. Все пак на този етап е важно да започне със силовите тренировки, диетата в последствие ще я оправя.

казано от Иван Шишманов на 21.10.10, 07:22:

Е какво да не би пак да познах.

02.12.10
15:02

Твърдо не!!! Имах проблеми с компютъра и с учението и нямах никакво ама никакво време да ви споделя как вървят нещата... Засега сичко е добре. Сладките неща и хлабът почнаха да не ми липсват вече много... :) Макар, че се изкушавам с по някоя вафла от време на време след тренировка. :) В момента съм около 115кг. Свалила ъсм около 10, но според мен можеше и повече сега съм си купил L-carnitine i Fat burner да видя дали има някаква разьлика като ги ползвам или бе зтях е същата работа. Бягането ми се подобри. преди бягах 25 мин най-много сега вече по 40 минути правя. Почнах да скачам на въже, но явно прасеца ми не е свикнал на натоварването и много мускулни трески ме морят в прасеца. :) Храната не съм е смятал, тъй като смятам, че ми е рано още толкова навътре да влизам. Сега ям на ден около 6 яйца. 500гр пиле, овес, мляко сирена кашкавали,и зеленчуци. :) Кажете според вас как се движа и какво да променя още :) Благодаря ви, че следите още темата :

02.12.10
22:20

Да кажа днес как протече деня. Събудих се около
8 :) Хапнах 1 кислео мляко със 100гр овес.
10 часа: 3 варени яйца.
13 часа: 200гр. пилешко с салата зеле.
15 часа: 3 варения яйца.
19 часа: 300гр пилешко и салата пасирани домати с МНОГО ПРАЗ! :)
Ходих на зала кам 16 часа. Правя си кръгови тренировчици. Почнах с:
Клек 3х10 повторения, след това
Мъртва тяха 3х8,
Лег преса 3х8
Раменни преси с щанга 3х10
Прав с щанга за бицепс - 3х10
Френско - 3х8
Така мина денят. Въпроса ми отностно L-Carnitina и Fat burner-a остават. Кажете си мненията?:) Благодаря :)

пиши и работните тежести ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1