07.03.05
15:30
какво става с човек които почва да ходи на зала от 12годишен ???
МОЕ МНЕНИЕ
Расте по-здрав, по-силен, развива се по-добре, самочувствието му е по-добро, когато стане на 18 ще бъде с класи над своите връсници.
ПП - В тази тема няма да пиша повече!!!
ми незнам тренировките са добро нещо особенно за тая възраст но помпането е савсем друго... ако ще тренираш не го даваи много хардкор
Абе според мен не е хубаво от толкова малък да се почва с бодибилдинг - хубаво е да се спортува , но нещо друго , не със тежести , все пак това е подрастващ организъм и може да не се развие достатъчно на ръст.От друга страна ще развие добра мускулна и костна система , но все пак според мен е подходящо да се почне на 14,15 или 16 г.
на 14 бях 86клг., а на 15 вече 100 клг и с 46 и нещо ръка, а на 16г. 47,3 ръка направих
[quote author=“zelkata”]какво става с човек които почва да ходи на зала от 12годишен ???
Става Ж И В О Т Н О !!! 8)
07.03.05
19:06
в повечето случаи/на базата на лични наблюдения/ на 13 вече не “...хади на зала..” :D но ако случайно се окаже достатъчно навит,упорит и умен постига много и на 17-18 оценява за първи път какво е спечелил,а какво е загубил....разбира още в процеса на тренировки,режим и т.н. :D
а от 16 до сега колко ти е станала ръката :shock: към 70 :lol:
аз кат почнах на 12 бях 45 кила ся сам на 16 и сам 67 кила ама емил_мле ти си егати изрода ве на 16 години с 46 рака напрао е лудница напрао е за полудяване ве брато а някво боино изкуство тренираш ли ?
07.03.05
23:10
[quote author=“emil_mlo”]48,3 най много на 105 килограма
Дай пик искам те скивам кво представляваш
Нямам нови културистични, нито пък от най-добрата ми стероидна форма. Но имам снимки в темата горе с дрехи снимки някви. zelkata мерси мога да ти кажа, че хавата беше от стероидите ае доста лош опит имам със стероидите, но аз съм го писал и преди и даже цялият ми опит си бях написал Тренирал съм джудо и ме навиваха да продължа, но се отказах, защото бодибилдинга повече ме кефи
по-здрави
emil_mlo маи бая си се боцкал а?Почваш да ме кефиш:
16г. 47,3 - 48,3 а сега на колко си години ?!
лоши оценки в училище, сдружава се с грешни хора. Може и гамен да излезне от теб. По-добре си гледай уроците и в междучасията на лостовете и успоредката, те са перфектна подготовка за фитнес салона. :D :D :D
Заяква :lol: :lol: :lol:
08.03.05
10:15
[quote author=“zelkata”]какво става с човек които почва да ходи на зала от 12годишен ???
и ти се забавя височината
[quote author=“_VIP_”][quote author=“zelkata”]какво става с човек които почва да ходи на зала от 12годишен ???
и ти се забавя височината
Това отдавна е научно опровергано! :wink: не искам нападки, защото ще ви задръстя пощата с доказателства. Аз лично съм почнал около тия години и си дръпнах много повече чрез трнировки, иначе нямаше да се развия. Ако зобиш и тренираш на 12 така да, но не и натурално!
08.03.05
13:35
Не е научно опровергано :) Никъде. Или поне не повече отколкото е научно доказано... Има поддръжка в медицинските среди и на двете теории. Има поддръжка и в културистичните среди. Никоя от двете теории не е еднозначно доказана, особено пък в медицината, по скоро за тея неща пишат неуспели лекари, дето се преструват на спортни разбирачи(респект, сигурно има и свестни хора дето вярват в тея неща, но в общи линии никой не може да се позове на еднозначно изследване, просто защото такова няма и всичко е в сферата на предположенията). Лично аз съм привърженик на теорията за повлияване на ръста негативно от тренировката, особено с големи натоварвания.
Но, бтв, смея да заявя аешна, че според мен ти и Емо не сте много високи :)
Туй беше малко удар под кръста де, ама както и да е. Все пак моето мнение е че има значение - и за ставите и за растежа на костите.
Поздрави!
Оффф, ДЗВЕР, колко да съм висок? Височина - предопределена ог ген, а растежът може да е бавен и ускорен, с което се достига тази височина на една определена възраст!
Исках да кажа, че на мен тежките клекове от които всички се страхуваха, да не говоря че не практикуваха, направиха бутовете ми такива каквито са сега, а и дръпнах на растеж, който според мен се ускори заради тренировките и кляканията. Но, на някоя от срещите ще имаме повод за разговори. :)
Искам към начинаяещите да кажа следното - все пак е спорт кондиционният културизъм :wink:
Аре по-здрави
П.С. Марто, имам материали, да!
08.03.05
16:29
Няма ген братле... Генът е невидимият враг, дето като не знаем откъде е дошло, все него обвиняваме....
Ами не го препоръчвам на никой да пробва, ама ако във възратта на растежа вкараш някаква диета без калции, бедна на белтъци, аминокиселини и витамини - диета тип централен Мозамбик - сигурно няма да порастнеш много на височина въпреки гена ти и пак въпреки него ти може и да не станеш генетично предопределения ти ендоморфен тип... Което в този случай зависи предимно от баланс на хормоните, който веднъж променен трайно едва ли някога ще се върне в изходна позиция.
Сам знаеш, че само генотип няма... Има гено+фено.
Оффф, ДЗВЕР, колко да съм висок?
Да кажем, да кажем... 2 и 20 :) Е, майтапя се. Но ако теорията за подпомагането на растежа е вярна би трябвало да имате поне видимо над среден ръст...
Аз в семейството съм гигант и няма високи хора. Ае смятам, че 181 сантиметра не са малко. Абе преди и хипоталамос незнаеше, а сега и гена намесваш?! 2 и 20 ще си болен ве еее да сте чели и малко естремиски статии в, които се казва, че над 180 е болестно :)))))
по-здрави
Аз сам 188см и не мога да кажа че сам болен.Даже си е много яко.особено и ако си масивен.Висок и масивен.Напрао кат те видят и ти праят място(даже 2) да седнеш :lol: хахахах