Стандарт "Стара планина"

Прескочи до:

21.10.10
12:33

казано от survivor на 21.10.10, 08:24:

за Стоянчо,относно киселото мляко,
Спомняш ли си преди 5-6 месеца здр.министър се беше подхванал да прави лабораторни изследвания на продукти,закупени от супермаркетите.Анализите на киселите млека бяха направени в лабораторията,в която работи майка ми.Колкото и странно да звучи, само в млякото на “Верея” не са били регистрирани изкуствени добавки. При интерес бих могъл да я помоля,ако може, да ми донесе копие от изследванията,за да го кача във форума,естествено,ако няма да наруша някое правило.

Помня, да! Тогава зкараха “млякото” за 9ст от Карфур “безопасно” за здравето. Казаха, че никой няма да умре от 1 такава кофичка кисело мляко :)
Интересно ще е да се пуснат резултатите + ако има и тълкуване (разяснения) към тях. Стига майка ти да няма забрана да ги разпространява.

ВН

21.10.10
12:34

Това са официални документи, за да не я уволнят. Скрий на пейнт имената и подписите от документа или най-добре изрежи тази част.

21.10.10
13:16

Веднъж даваха по БТВ в новините експеримент със заквасване на домашно прясно мляко с купешко кисело и направиха пробва с 4-5 марки кис. мляко и съм почти сигурен, че имаше и Верея. Естествено всиките проби станаха боза, провлачени и кремообразни нищо общо с истинското кис. мляко нито на вкус нито на консистенция. Ако в дадено мялко няма разни добавки това пак нищо не значи защото всичко зависи от закваската. Когато купешкото кис. мляко се доближи на вкус до домашното и се разваля след третия ден, тогава ми говорете за истинско, как може да има трайност 2 седмици и да ми говорят, че било само от мляко и закваска, аз да не паса трева !

21.10.10
15:45

Аз доколкото знам кренвирши не се прават от месо и това едва ли ще се промени. Относно вкуса той няма нищо общо с качеството, а с подсладителите. Но все пак ако реша да си взема кебапчета или др, ще си взема такива.

Ето го и новото 20.
http://dnes.dir.bg/news/stara-planina-samnitelni-hrani-ministerstvo-zemedelieto-sami-7309380?nt=10
http://dnes.dir.bg/news/rezultati-stara-planina-laboratoria-samnitelni-hrani-soja-7312269?nt=4

Не знам дали да се смея или да плача.

22.10.10
19:17

казано от Христо на 21.10.10, 13:16:

Веднъж даваха по БТВ в новините експеримент със заквасване на домашно прясно мляко с купешко кисело и направиха пробва с 4-5 марки кис. мляко и съм почти сигурен, че имаше и Верея. Естествено всиките проби станаха боза, провлачени и кремообразни нищо общо с истинското кис. мляко нито на вкус нито на консистенция. Ако в дадено мялко няма разни добавки това пак нищо не значи защото всичко зависи от закваската. Когато купешкото кис. мляко се доближи на вкус до домашното и се разваля след третия ден, тогава ми говорете за истинско, как може да има трайност 2 седмици и да ми говорят, че било само от мляко и закваска, аз да не паса трева !

Пролетта, когато майка ми правеше домашно кисело мляко го заквасваше с мляко Елена. Ставаше си както трябва. И между другото издържаше повече от 3 дни, около 5-6.

25.10.10
09:53

Момчета това не е соя... това е соя на молекулярно ниво (wait) :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1