20.10.10
18:09
Отняколко пъти като правя сгъване прав за бицепс и ми причернава.Имам чувството че ако се напъна за още 1 повторение ще припадна.От какво може де е причината от храна ,сън ,тринировка?Храната днеска ми беше
8:00-5 яйца,2филии,малко ориз
10:00тренировка
12:00.лъжица мед, 250гр.скумрия,хляб,ориз
15:00250 грама свински бут в сандвич от 2 филии(това на училищте)+5 яйца по 1 във всяко междучасие
19;00някви пържоли,1кофичка кисело мляко,1хляб
23;00маслини,5яйца
Тренировката ми беше
1полулег
2лег
3флайс
4биципсово
5с дъмбели за бицепс от наклон
Съня сякаш ми ималко май,лагам в 12 и ставам в 8.Ама немога да лягам по рано ,защото такова ми е ежедневието че последното ядене ми се пада в 23и00 часа.
И като правя бицепсово прав ми причернява като издишам.Къф е проблема?
А и другото имам разтройство вече почти месец.90кг 180см 16години съм
Темата беше редактирана от PULLUP на 20.10.10 19:51.
20.10.10
21:41
Отиди на лекар за разстройството. Иначе причерняването може да е свързано с високо или ниско кръвно, с ниска кръвна захар със свръх налягане в черпената кухина от напъване. Най-добре е да си починеш ден-два и да посетиш личният си лекар.
казано от AbSs на 20.10.10, 22:09:
15 яйца на ден? Колко често го правиш това?
От полвин година насам.Ппоринцип едно време ми бяха казали че имам анемия.Ама аз си мисля че от толкова ядене вече се е оправила.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 21.10.10 06:33.
Ако ги ядеш цели и всеки ден са си доста :)
Спри ги малко. Какво значи “казали са ти” пускаш си ПКК и разбираш ;) (пълна кръвна картина)
Преди една година личния лекар след като ми видя ПКК установи че имам слаба и лека средиземноморска анемия.И вика това е нищо работа.Ако спра яйцата от къде ще си взимам пртеин?Още месо излиза много скъпо.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 21.10.10 07:01.
И на мен веднъж за малко да припадна от умора!Сутринта ми беше тренировката,защото имах ангажименти след това!Отидох и аз там някаде към 10:00 и сутринта бях на кофичка кисело мляко,овесени ядки и мисля,че яйца !Отидох и точно след първата серия на ПЪРВОТО упражнение се уморих!И едвам ,едвам докарах до края на тренировката!Нямах никва силичка и усещах,че всеки момент ще припадна!От тогава не съм ходил сутрин!Аз мисля,че се дължи на това,че не си приел достатъчно въглехидрати и нямаш “power” :)! Това е лично мое мнение!
П.П И моят е сън толкова между 7-8 часа :)
21.10.10
11:14
Може да е обезводняване в следствие на разтройството и от там проблеми с кръвното.
Съвета ми е да отидеш на лекар.
21.10.10
18:26
Пролетта, когато чистех и бях на НВД (даже въобще нямаше въглехидрати) ми беше причерняло на една тренировка (при мъртвата тяга). Установи, че е от липсата на каквито и да е въглехидрати. И промяната, която направих, е да хапвам по нещо сладко (шоколад) в тренировъчните дни. Най-добре иди на лекар.
21.10.10
20:06
И аз имах подобно причерняване,но обърнах много голямо внимание на дишането и вече да чукна на дърво нямам такива проблеми.
Еми няма как да не тренирам сутрин ,защото следобяд съм на училище.Значи сутрин ще гледам да ям повече хляб и ориз.Аз попринцип ми е доста трудно да ям сутрин.Нямам никакъв апетит.Доиде ли вечер на последните ми хранения съм много лаком.Какво ще стане ако си разтворя 3-4 лъжици мед във 0.5 литра вода и си го пия по времем на тренировката?
Междодругото разтройството ми вече почти се оправи.Попринцип си пия по 2 литра вода на ден.Въглехидратите в храната ми идват основно от хляб и малко ориз.Значи ще се постарая сутрин да ям повече въглеидрати.Мерси
казано от dr.dolittle на 21.10.10, 11:14:
Може да е обезводняване в следствие на разтройството и от там проблеми с кръвното.
Съвета ми е да отидеш на лекар.
Лекаря ще ми каже да я карам на препечени филиики хляб.Ако му кажа кво ям сигурно ще припадне
Както разбираш от повечето мнения - не си единствен може би всеки един от нас е имал такъв момент (включително и аз).Имаше два дена подред ми се подкосяваха краката и търсех бързо къде да седна.Причините за това може да са много, но аз бих изключил “заболяване”,понежи си хапваш здраво.Аз направих така както каза колегата “Владимир Недков”.Просто си починах 1 седмица и си взех някакви витамини помня.След като възстанових тренировките и до ден днешен несъм имал подобно преживяване.А инъче имах чувството че ще получа инфаркт (болки в сърцето,световъртеж А НЕБЯХ ОБЕЗВОДНЕН определено! )
Пробвай да починеш 2-3 дена ако не желаеш да прекъсваш за 1 седмица - но здравето преди всичко.Ако няма подобрение тогава отиди на доктор иначе доктора ще те изкара МНОГО БОЛЕН :D
За доктора си много прав.Аз тринирам 3 пъти седмично и тогава ми се падаше третия ден и сигурно вече съм бил по-изморен.Сега днеска ми и втори ден да не съм тренирал.Утре съм в залата.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 22.10.10 07:30.
22.10.10
08:04
В началото като прочетох post-a ти и веднага си казах: дехидратация. Обаче щом пиеш 2 литра вода, не би трябвало да се стига до там, НО...цял месец разтройство...те това ако не те дехидратира не знам какво :) Дехидратирал си се, но причерняването наистина може да е свързано и с още неща, най-вече от тези, които ти каза Владимир Недков. Тежката тренировка вкарва организма във съвсем друг режим на работа....Приемаш достатъчно въглехидрати, белтъци и мазнини, затова изключвам недостига на някое от тях. Също така спиш 8 часа, което е достатъчно. Другото и по-важното...щом лекаря ти е казал, че имаш анемия, нищо чудно да се е изострила или задълбочила...не знам и аз какво точно де щото не съм лекар, но ето какво казва Wikipedia:
Анемията може да премине незабелязано при много хора и симптомите да са слаби. Най-често хора с анемия се оплакват от слабост, отпадналост, дискомфорт, а понякога и слаба концентрация. Хора с по-остра анемия се оплакват често от диспнеа (задуха) при усилие. Тежката анемия подтиква тялото да компенсира, като увеличи сърдечната дейност, което води до усещане на биенето на сърцето и изморяване, а възможно да доведе и до сърдечна недостатъчност.
Ако ти е по-остра анемията, това задъхване и повишаване на сърдечната дейност определено може да е причината...увеличената сърдечна дейност изисква много повече кислород, а недостига му води до това причерняване. Мога да те посъветвам само едно...спирай тренировките и отивай на лекар, като му обясниш абсолютно всичко и не си трай какво ядеш и как тренираш. Здравето е най-ценното, затова спри да дърпаш дявола за опашката и отстрани причината. След това можеш да продължиш. Успех и късмет ти желая!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.10.10 08:04.
казано от ProXxX на 22.10.10, 08:04:
В началото като прочетох post-a ти и веднага си казах: дехидратация. Обаче щом пиеш 2 литра вода, не би трябвало да се стига до там, НО...цял месец разтройство...те това ако не те дехидратира не знам какво :) Дехидратирал си се, но причерняването наистина може да е свързано и с още неща, най-вече от тези, които ти каза Владимир Недков. Тежката тренировка вкарва организма във съвсем друг режим на работа....Приемаш достатъчно въглехидрати, белтъци и мазнини, затова изключвам недостига на някое от тях. Също така спиш 8 часа, което е достатъчно. Другото и по-важното...щом лекаря ти е казал, че имаш анемия, нищо чудно да се е изострила или задълбочила...не знам и аз какво точно де щото не съм лекар, но ето какво казва Wikipedia:
Анемията може да премине незабелязано при много хора и симптомите да са слаби. Най-често хора с анемия се оплакват от слабост, отпадналост, дискомфорт, а понякога и слаба концентрация. Хора с по-остра анемия се оплакват често от диспнеа (задуха) при усилие. Тежката анемия подтиква тялото да компенсира, като увеличи сърдечната дейност, което води до усещане на биенето на сърцето и изморяване, а възможно да доведе и до сърдечна недостатъчност.
Ако ти е по-остра анемията, това задъхване и повишаване на сърдечната дейност определено може да е причината...увеличената сърдечна дейност изисква много повече кислород, а недостига му води до това причерняване. Мога да те посъветвам само едно...спирай тренировките и отивай на лекар, като му обясниш абсолютно всичко и не си трай какво ядеш и как тренираш. Здравето е най-ценното, затова спри да дърпаш дявола за опашката и отстрани причината. След това можеш да продължиш. Успех и късмет ти желая!
Анемия може де се каже че вече нямам.Питал съм 2ма лекари 1ния казва че иама лека а другия че нищо ми няма.Но може де е от витамините.Витамини никакви не пия ,а заленчуците съм ги намалилл защото много ям и трудно намирам място и за тях.Което е грешкаката ми
Мнението беше редактирано от PULLUP на 22.10.10 08:52.
22.10.10
09:22
Хммм...ок анемията отпада значи...зеленчуците...много лошо...поне 1 краставица и 1 домат на ден, все ще ги събереш някъде :) А за витамините...ходи до аптека и виж дали има на Ferrosan…цяла кутийка с 90 хапа ти е 13 лева, като дозата е по 1 хап на ден, което означава, че 1 кутия ти стига за месец и половина. Можеш и на отделни блистери (15 хапа на блистер) да си ги взимаш по 2,50 лв. Това ще ти оправи липсата на витамини...но все още ти препоръчвам да спреш тренировките за няколко дена и да ходиш на лекар :)
казано от ProXxX на 22.10.10, 09:22:
Хммм...ок анемията отпада значи...зеленчуците...много лошо...поне 1 краставица и 1 домат на ден, все ще ги събереш някъде :) А за витамините...ходи до аптека и виж дали има на Ferrosan…цяла кутийка с 90 хапа ти е 13 лева, като дозата е по 1 хап на ден, което означава, че 1 кутия ти стига за месец и половина. Можеш и на отделни блистери (15 хапа на блистер) да си ги взимаш по 2,50 лв. Това ще ти оправи липсата на витамини...но все още ти препоръчвам да спреш тренировките за няколко дена и да ходиш на лекар :)
90 хапчета , по 1 на ден ...1м и половина ?
или са 45 хапчета или са по 2 на ден :)
22.10.10
09:36
Ми тези, които аз си купувам са по 1 на ден (90 хапа за 90 дена), но мисля, че имаше и друга разновидност точно на тези, в състава на които има и omega 3…те мисля, че са по 2 на ден :)
http://meboss.info/multitabs.php?link=2 - ето това са тези, които аз пия.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.10.10 09:44.
казано от Madboy на 21.10.10, 04:31:
Изпии едно по-силно кафе преди тренировка и опитай пак.
Щом тренираш в 10:00 сутринта,трябва още като станеш да изпиеш едно силно кафе.А случайно да пиеш нещо което премълчаваш и то сутрин ? Понеже тази диария няма как да я получиш при това хранене и то цял месец или спиш на отворен прозорец :D Вземи си един,два imodiuma да затегне хълката!Немога да си обясня разстройството.Оправи го и си шест.Също така си почини една седмица (това означава БЕЗ физическо натоварване),а не два дена както казваш и айде пак.
22.10.10
12:20
Madboy, човекът има хронична диария, а ти му даваш кофеин (с пургативен ефект). :) Цялата работа ще свърши с азиатски клек... :)
казано от Tyrant на 22.10.10, 10:09:
казано от Madboy на 21.10.10, 04:31:
Изпии едно по-силно кафе преди тренировка и опитай пак.
Щом тренираш в 10:00 сутринта,трябва още като станеш да изпиеш едно силно кафе.А случайно да пиеш нещо което премълчаваш и то сутрин ? Понеже тази диария няма как да я получиш при това хранене и то цял месец или спиш на отворен прозорец :D Вземи си един,два imodiuma да затегне хълката!Немога да си обясня разстройството.Оправи го и си шест.Също така си почини една седмица (това означава БЕЗ физическо натоварване),а не два дена както казваш и айде пак.
Еее де да взимах нещо... Оставете го разтроиството вече нямам.Утре съм на в залата.Домати и краставици си ям,обаче такива неща-моркови,марули,ряпа почти не ям.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 22.10.10 20:52.