21.10.10
11:01
Здравейте,
на 23 години съм висок 185см, тегло 78кг!
Ходя активно от 1 месец като взимам в момента:
Optimum nutrition serious mass (5.600 кг./12.335 lbs.) + ADVANCED PERFORMULATIONS CREATINE MONOHYDRATE (0.300 кг./0.661 lbs.) .... - целя да кача 2-3 кила (според изчетеното в нета такъв е ефекта за моя метаболизъм)
Пия на ден 334гр. от гейнера по 1 мерителна лъжица сутрин и след тренировка и 2х5гр креатин по същото време.
Тренирам 3-пъти в седмицата (знам че трябва повече но времето ме ограничава - работа):
Пон - Гръб, Трицепс, Корем - по 4-5 упражнения и 8-10 повторение за всяка мускулна група!
Сря - Гърди, Бицепс - по 4-5 упражнения и 8-10 повторение за всяка мускулна група!
Пет - Рамо, Корем, Крака - по 4-5 упражнения и 8-10 повторение за всяка мускулна група!
Храненето е на ниво!
Искам да знам какво да правя след като изпия гейнера. Парите нямат значение! От изчетеното тук съм си направил два варянта
Първият:
OPTIMUM NUTRITION 100 % whey protein gold standard (2.272 кг./5.004 lbs.) или GASPARI MYOFUSION (2.268 кг./4.996 lbs.)
GASPARI SizeOn™ Max Performance - 1.5 kg
Usp labs jack3d green lemon 250g
Трябва ли към него да добавя, витамини, аминокиселини , глутамин или е достатъчно? За колко време ще ми стигне и кога да ги приемам?
Вторият:
OPTIMUM NUTRITION 100 % whey protein gold standard (2.272 кг./5.004 lbs.)
OPTIMUM NUTRITION 100% CASEIN (0.908 кг./2.000 lbs.)
OPTIMUM NUTRITION SUPERIOR AMINO 2222 mg. - 325tbs.
Трябва ли към него да добавя, витамини, аминокиселини , глутамин или е достатъчно? За колко време ще ми стигне и кога да ги приемам?
Целта ми е покачване на мускулна маса и качване на силата, имам и бирено коремче което свалям с кардио 10 мин - 4км преди и 15мин 6км след тренировка всеки път и вкъщи коремни преси всеки ден (почти)!!!
Щом за теб априте нямат значение бих ти предложил следния стак: 1.Суроватъчен протеин-оптимум голд стандарт 2.Казеин-революшън-супер протеин 3. Витамини-Опти мен или нау-адам 4.азотен бустер-Ви Пи Екс-Н.О Шотгън 5.Бцаа-Ултимейт Бцаа на прах 6.Рибено масло ( тук всичко е еднакво според мен).Друг е въпроса,че тренираш от 1 месец и не знаеш още как се редят тежестите но всеки сам си решава :)
Мнението беше редактирано от dilyan1 на 21.10.10 16:51.
21.10.10
16:58
Ако тренираш от 1 месец нямаш нужда от азотни бустъри и креатин, ползвай ги когато си в застой, а не да увеличиш с малко, иначе големия напредък първите месеци.
Протеина, казеина и аминокиселините-супер са си. Може да вземеш към тях само витамини (НАУ Адам или някои други), рибено масло и нямаш нужда от нищо друго. От креатин няма смисъл, да не говорим за креатинова матрица.
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 21.10.10 16:58.
Още от първия месец с толкова много химия ....!?Почни след като имаш малко повече стаж,3-4 месеца примерно.
ако за теб гореспоменатите неща са химия какво е тестестерона,нандролона,тренболона и т.н.моля те ако не знаеш недей да пишеш такива неща
21.10.10
21:34
Като за начало един протеин с витамини и аминокиселини са ти напълно достатъчни. След като натрупаш някоко месеца стаж, може да се добави креатин и някакъв предтренировъчен суплемент. За момента обаче не ти трябват. Успех
Благодаря, от коментарите стигнах до следния извод:
OPTIMUM NUTRITION Opti-men 90 tabs
OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN 5lbs
OPTIMUM NUTRITION Amino 2222 / 325 tabs
За колко време ще ми стигнат - мисля че за месец ако бъъркам ме поправете? Как да ги пия и да ми препоръчате вкус на протеина? Да добавя ли OPTIMUM NUTRITION Casein/2 lbs ? Да доизпия ли дозата от креатин която имам към 150-200гр. заедно с продуктите?
И последно за корема, правя следните упражнения:
повдигане на краката от вис 5х10 (половината е със свиване на коленете другата половина е с изправени крака)
римско столче 4х15 (последните серии ги правя с 10кг в ръгете)
Привеждане на горен скрипец 4х8-10
Кардио 2х 4-6км преди и след тренировка!!
до добавя ли нещо или е ок ? Благодаря за отзивите!
22.10.10
06:34
За корема 6-8 серии общо са достатъчни. С това ще претренираш особено ако го правиш повече от веднъж на седмица.
Ако не ядеш извара преди лягане може да добавиш казеина. А протеина се пие като станеш на гладно и веднага след тренировка. Ако не ти се залага да заместваш яденета с него ще ти стигне за месец и половина че и повече!
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 22.10.10 06:34.
“Пия на ден 334гр. от гейнера по 1 мерителна лъжица сутрин и след тренировка и 2х5гр креатин по същото време.
Тренирам 3-пъти в седмицата (знам че трябва повече но времето ме ограничава - работа):
Пон - Гръб, Трицепс, Корем - по 4-5 упражнения и 8-10 повторение за всяка мускулна група!
Сря - Гърди, Бицепс - по 4-5 упражнения и 8-10 повторение за всяка мускулна група!
Пет - Рамо, Корем, Крака - по 4-5 упражнения и 8-10 повторение за всяка мускулна група!”
пффффф,
Пон- Гърди,мъртва тяга 3-4 серии по 8-6 повторения,за тягата 4-5 серии
Сряда- бицепс,трицепс,клек с щанга,корем 3-4 серии по 8-6 повторения
Пет - Гръб,Рамо,мъртва тяга 4-5 серии по 10-8 повторения
Събота и неделя - сутрин на гладно 4 хапа Аминокиселини и 2-4км бягане след което правиш коремни преси,веднага след приключване на тренировката взимаш дозата аминокиселини (не очаквай чудеса още първия месец)
Пиеш само Аминокиселини + креатин,като не превишаваш дозата от 2х5гр. (МАХ за креатина) на ден.
Няма смисъл да пиеш Whey протеин и Амино (едно и също) но Аминото се усвоява по добре от протеина и имаш по малки загуби на белтъчини при усвояването му! Аз пия Оптимум Уей протеин и мога да ти кажа,че е пълен боклук и на вккус и на качество,започва да ти се повдига, като го пиеш редовно и губиш апетит!
казано от EnJoY_ на 22.10.10, 06:23:
Благодаря, от коментарите стигнах до следния извод:
OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN 5lbs
OPTIMUM NUTRITION Amino 2222 / 325 tabsЗа колко време ще ми стигнат - мисля че за месец ако бъъркам ме поправете? Как да ги пия и да ми препоръчате вкус на протеина? Да добавя ли OPTIMUM NUTRITION Casein/2 lbs ? Да доизпия ли дозата от креатин която имам към 150-200гр. заедно с продуктите?
И последно за корема, правя следните упражнения:
повдигане на краката от вис 5х10 (половината е със свиване на коленете другата половина е с изправени крака)
римско столче 4х15 (последните серии ги правя с 10кг в ръгете)
Привеждане на горен скрипец 4х8-10
Кардио 2х 4-6км преди и след тренировка!!до добавя ли нещо или е ок ? Благодаря за отзивите!
Въртиш по 4-6км пътека преди и след тренировка? Повече от много е. 1-2 пъти в седмицата по 3-4 километра макс стигат след тренировка. @Нека си тренира корема така, съмнявам се да го претренира, но все пак и аз съм на мнение, че повече от 1-2 упражнения не му трябват. Скрипеца + повдигане краката от вис, или нормални коремни + повдигане краката от вис.
Мнението беше редактирано от Riko на 22.10.10 08:51.
За напред, ако решиш да взимаш азотни бустери, не съчетавай jackd и size on, защото и в двамата има креатин и не трябва да се прекалява с него. Азотния бустер който аз съм исползвал е Hot Blood на Scitec Nutrition, ефекта при мен беше: повече енергия, по-добро напомпване, изрелефяване, а ти точно това търсиш. Комбинирал съм го с изолата на Scitec и протеина на Gaspari- Myo fusion, понеже азотния бустер беше 820г. докато го свърша изпих общо 4.600 кг протеин. Hot Blood се пие 30-40 мин. преди тренировка и като го взимаш ще ти се иска да тренираш не 3 а 7 дни в седмицата. А и накрая почнах да пия протеина на Met-Rx Supreme Whey. Успех ти пожелавам!
казано от Мъстън на 22.10.10, 11:09:
не съчетавай jackd и size on, защото и в двамата има креатин и не трябва да се прекалява с него.
Тук не си прав.Количеството креатин в Джак3д е символично.И точно,за да има по-голям ефект се препоръчва едновременен прием на азотен буустер и креатинова матрица.
22.10.10
11:31
Интересни коментари в тема на:
- трениращ от 1 месец;
- пиещ гейнър;
- пиещ креатин;
- трениращ по тридневен сплит с по 4-5 упражнения за мускул;
- искащ да качи мускули докато сваля биреното коремче;
- за да сваля сланини докато качва мускули използва карди 10мин преди и 15мин след тренировката;
- прави (почти) всеки ден коремни вкъщи, за да свали бирения корем.
И после се питайте защо много хора смятат добавките за химия и неработещи.
казано от Oranje на 22.10.10, 11:31:
- трениращ от 1 месец;
- пиещ гейнър;
- пиещ креатин;
- за да сваля сланини докато качва мускули използва карди 10мин преди и 15мин след тренировката;
И после се питайте защо много хора смятат добавките за химия и неработещи.
Знам че за Вас знаещите изглеждам смешно, но мисля че трябва да ми се даде съвет и да ми се кажат грешките, кардиото го понамалих само една серия след тренировка правя 4км! Моля някой да ми отговори по-точно на зададените от мен въпроси!
Премерих се днес:
Бицепс - 35см (стегнат)
Корем - 92см :(
Вариант 2 е за теб.Към него можеш да добавиш комплексни витамини.На всяка кутия пише кога и по колко се приема даден продукт.
ПП:Вземи си аминокиселини на прах.
Мнението беше редактирано от Любо на 22.10.10 12:11.
22.10.10
13:06
казано от EnJoY_ на 22.10.10, 11:58:
казано от Oranje на 22.10.10, 11:31:
- трениращ от 1 месец;
- пиещ гейнър;
- пиещ креатин;
И после се питайте защо много хора смятат добавките за химия и неработещи.Знам че за Вас знаещите изглеждам смешно, но мисля че трябва да ми се даде съвет и да ми се кажат грешките, кардиото го понамалих само една серия след тренировка правя 4км! Моля някой да ми отговори по-точно на зададените от мен въпроси!
Премерих се днес:
Бицепс - 35см (стегнат)
Корем - 92см :(
Когато караш пиян в насрещното с 220км/ч без колан няма да те глобят защото не си пуснал химна на МВР на Веселин Маринов, нали?
Ти правиш няколко кардинални грешки, които си мислиш, че употребата на добавки ще пребори.
Коментарът ми всъщност не бе насочен въобще към теб, а към даващите ти съвети. Нормално е ти за 1 месец тренировки да не си наясно с нещата, но не е добре другите, които разбират повече, да те объркват.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 22.10.10 13:16.
22.10.10
13:40
казано от Oranje на 22.10.10, 13:06:
но не е добре другите, които разбират повече, да те объркват
Споко не се ядосвай, аз не виждам някой от наистина разбиращите из форума да е дал съвет на потребителя. Лошото е, че от начинаещ може да стане още по начинаещ.
EnJoY_ здраво хранене и здраво трениране ти трябва. Мани тия прахчета и хапченца. Казваш, че храненето е на ниво, но позволи ми силно да се съмнявам, че е така.
П.П. А да и прочети:
http://www.bb-team.org/articles/1444/#axzz1362ByLzH
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 22.10.10 14:09.
22.10.10
14:13
Самия факт, че е начинаещ говори, че храненето е под всякъква критика. Предполагам, че под “на ниво” разбира от всичко по много. Начинаещите не правят усилие да прочетат една статия и да се информират, но за сметка на това очакват някой да им поднесе на готово цялата информация във възможно най-достъпен вид. За начинаещите добавките са всичко - абе направо манна небесна. Знаещите не пишат щото им е писнало от въпроси “креатин и гейнър”. Пишат рекламните лица, а това дава отговор на въпроса защо му се препоръчва нещо подобно на 1 месец стаж в залата. Аз отдавна се отказах да наливам вода в кухи пространства. Защо да обяснявам, че хранене, тренировка и почивка изграждат мускула, когато се появява някой и с вълшебното изречение “Ей това ще те направи машина”. Начинаещия предпочита да е машина, а не да положи минимални усилия /до колко става машина въпроса е ясен/. Всъщност става машина за пари, но за някой друг.
п.п. Ето, че собственика на темата вече дава компетентни мнения за прием на гейнър само през една тема ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 22.10.10 14:19.
Ето и хранителния ми режим почти всеки ден!
Ставане: 8:00 Гейнер + Креатин
Закуска в 9:00 : 80 г овесени ядки с малко канела, 1-2 банана, 150-200 мл прясно мляко
Обяд 12:00 : 100 г соте или пържени картофи, 200 г пилешки пържола филе, 100гр - 1 домат + Краставица на салата (или някаква млечна, катък или люта салата). (това е основно като може вместо пилешката пържола да ям нещо което съм дал при вечерята или яйца на омлет с много сирене)
13:00 - 14:00 ТРЕНИРОВКА
14:30 - Гейнер + Креатин
16 часа : Един Банан + 1 киви + 1 ябълка и бадеми или индийсло лащу 100гр.
Вечеря 19:00-19:30: 1/2 Пиле на Грил или Пиле с ориз или Пастърва цяла или Пиле с картофи или Свинска Пържола или Боб с пушено месо това е основно, като ги сменям всичко това с 1-2 филии хляб, само питки или пълнозърнест, не ям от този нарязания!
Към 22:00-23:00 - 1-2 банана, 1 Активия с плодове или 1 кисело мляко + Квото има грозде, сладолед, и др плодове!
Това е основно, най много да пропусна закуска или в 16 часа следобяда яден , първото ако закъснявам за работа второто ако имам клиент в офиса, интериорен дизайнер съм (имам фирма за мебели по поръчка, проекти и прочие)!
Решил съм да не правя график ден след ден а да спазвам тези принципи на база какво ми се яде! Редувам всеки ден като вместо банан мога да ям ананас в консерва, портокали или др южни плодове! На кафе пия основно FRESH, кафе само сутрин! Плюс голямо количество вода което пия с гейнера 500млх2 - 1кл пия и по 1л сок Капи или минерална вода!
Сега дано съм Ви ориентирал по добре!
Полследно взимам това:
GASPARI MYOFUSION (2.268 кг./4.996 lbs.) или OPTIMUM NUTRITION 100% WHEY PROTEIN 5lbs (ще им пробвам вкусовете в залата)
OPTIMUM NUTRITION Casein/2 lbs
Рибно масло (как и колко да пия) ?
ако трябва да добавям или махам нешо кажете, кардио ще правя само по 4км преди или след тренировка? За корема мисля да продължа така тъй като забелязвам лек спад - от към 94-5 към 91-2 см!!!
Благодаря и имате пълното право да ме съдите или да ми помогнете с хранителния режим! Извара мразя за това ще всема казеин!!
23.10.10
07:16
Мда разбира се че яденето ще е зле
И така ще взема:
Казеин - OPTIMUM 100% CASEIN/2 lbs
Протеин - OPTIMUM 100% WHEY PROTEIN GOLD STANDARD 5lbs
Рибно масло - OPTIMUM Fish oil / 100 caps
Витамини - OPTIMUM Opti-men 90 tabs
Креатин - ADVANCED PERFORMULATIONS CREATINE MONOHYDRATE (0.300 кг./0.661 lbs.) (имам налични 200гр. ще ги допия после 1 месец почивка)
Ето и как ще ги пия нещата (поствам поста ако бъркам нещо някой да ме поправи):
Тренировъчен ден!
Сутрин:
Протеин - OPTIMUM 100% WHEY PROTEIN GOLD STANDARD - 32гр.
Закуска:
Витамини - OPTIMUM Opti-men - 1 бр.
Обяд:
Преди тренировка:
Креатин - ADVANCED PERFORMULATIONS CREATINE MONOHYDRATE - 5гр.
След тренировка:
Рибно масло - OPTIMUM Fish oil - 1 бр.
Вечеря:
Преди лягане:
Казеин - OPTIMUM 100% CASEIN - 33гр.
В почивен ден:
Сутрин:
Закуска:
Обяд:
Следобяд:
Рибно масло - OPTIMUM Fish oil - 1 бр.
Вечеря:
Преди лягане:
Казеин - OPTIMUM 100% CASEIN - 33гр.
Яденето става така:
Закуска в 9:00 : 100 г овесени ядки или мюсли с малко канела, 1-2 банана, 250 мл прясно мляко ( в някой дни - варени яйца с хляб 3-4 белтъка 1 жълтък)
10:00 - Диетичен Кекс - 3 парчета! (или 2 ябълки, круши, банана или др южни плодове)
Обяд 12:00 : 100 г соте или пържени картофи + 200 г пилешки пържола филе + 100гр - 1 домат + Краставица на салата (или някаква млечна, катък или люта салата). (това е основно като може вместо пилешката пържола да ям нещо което съм дал при вечерята или яйца на омлет с много сирене)
16 часа : Един Банан + 1 киви + 1 ябълка и бадеми или индйско кашу 100гр - “Ядки Time”
Вечеря 19:00-19:30: 1/2 Пиле на Грил или Пиле с ориз или Пастърва цяла или Пиле с картофи или Свинска Пържола или Боб с пушено месо това е основно, като ги сменям всичко това с 1-2 филии хляб, само питки или пълнозърнест, не ям от този нарязания!
Към 22:00-23:00 - 1-2 банана + бадеми или индйско кашу 100гр - “Ядки Time” + 1 Активия с плодове или 1 кисело мляко + Квото има грозде, сладолед, и др плодове!
Благодаря Ви...
Мнението беше редактирано от EnJoY_ на 27.10.10 07:24.