21.10.10
21:18
Здравейте. Аз съм на 17 год. около 67 кг. Тренирал съм около 2 год. но от 6 мес. но не съм стъпвал в зала и сьм изгубил всякакав тренинг.Смятам да започна пак от ноември избрал сьм за тренировъчна програма “мляко и клек” + хранителен режим:
Закуска 7ч.
-чаша мляко
-около 50гр. хляб
-около 30гр. сирене
Закуска 10ч.
-шейкър (50гр. протеин + с.л. мед + мляко + един плод)
Тренировка 10:20-.....
Веднага след трен. още един шейкър
Обяд 12:10ч.
-чаша мляко
-около 100гр. хляб
-около 100гр. колбас на пара
-2 чушки и моркови на пара
Закуска 15ч.
-2 бутер баници
-един плод
Вечеря 19ч.
-4-5 варени яйца(белтък)
-75гр. хялб
30мин. преди лягане
-2-3с.л. извара
-2-3 варени белтъци
Искам ваште мнения.Ако можете да дадете някакви напътствия, на какво да наблегна или някаква друга тренировачна програма.Целта ми е да кача ММ без значение мазнините.Благодаря предарително.Незнам дали е тук мястото на темата(извинявам се ако не е така).
22.10.10
06:30
Ориентирай се към кръгова тренировка. А за храната съм без коментар .... ПОЧЕТИ МАЛКО !!!
22.10.10
08:29
Е...тренирал си 2 години и за 6 месеца си изгубил всякакъв тренинг?!? Не мисля, че може да се изгуби за 6 месеца. Препоръчвам ти да тренираш 2 седмици, може даже 1 месец цялото тяло 3 пъти в седмицата, колкото да кажеш на мускулите, че зимния сън е свършил и после скачай на някоя по-сериозна програма. Яденето...липсва ми височината ти, за да видиме дали калориите, белтъците, въглехидратите и мазнините са достатъчни :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.10.10 08:30.
Аз съм висок 185см.А за тренинг когато играх волейбол ме хвана мусколна треска.Нямам думи.
22.10.10
09:11
На тая височина с тия килограми си изчезващ вид. Не съм запознат с мялко и клек, но според мен храната ти е УЖАСНО малко. Започни с кръгова, за да тонизираш малко мускулите след прекъсването и да ги подготвиш за оптимално натоварване.
22.10.10
09:33
Храната наистина е малко. Трябват ти минимум 2500 калории на ден...значи за да качваш маса ти трябват около 3000 калории на ден, като за начало поради слабото ти телосложение можеш да взимаш по 450 гр. въглехидрати, 150 гр. белтъци и 66 гр. мазнини на ден. Вече ти си определи сам менюто, предполагам ще се справиш, но като начален съвет от мен: наблягай повече на месото (най-вече пилешкото, защото другите меса имат много мазнини), рибата, млякото (нискомаслено 1% или 1,5%),
яйцата (не повече от 4 жълтъка на ден...белтъци може колкото искаш), казеина (извара) и суроватъчния протеин, зеленчуци, овесени ядки, картофи, кафяв ориз, царевица, зелен фасул, боб и др. :)
22.10.10
12:25
Здравей! Ето и моето мнение:
Тренировка: Според ситуацията - 6-8 седмици тренировка за цялото тяло с базови упражнения, като внимаваш да не претренирваш, не тренирай дълго и в много серии, дори може 2 пъти в седмицата ако прецениш.Клек, тяга, лежанка хоризонтална, раменна преса, гребане със щанга, като може да почваш с различно упражнение, както прецениш, а и ако много ти идва тяга и клек в едно може да ги редуваш(аз така правя, получих този съвет и съм доволен). Ти прецени сериите и почивките според тялото ти, аз немога да кажа, гледай да не претренираш, но и да тренираш здраво, поизпоти се :) Ако евентуално прецениш да направиш отделно бицепс и трицепс, ти знаеш, че се натоварват от останалите упражнения, тъй че по 1-2 серии бих правил аз общо(лег тесен хват и сгъване с прав лост да кажем)
Храна: Тя тук се явява най-важното, от личен опит говоря, бях в твоята ситуация, известно прекъсване, иначе опит в залата. Според мен можеш за начало вместо 50гр протеин + мляко в 1 шейк, да сложиш половината, пак + мляко, още в първото хранене веднага след ставане. Другия шейк преди тренировка, третия - след. Щом го разтваряш протеинчето в мляко е доста по-добре от във вода. Иначе гледай да хапваш в твоя случай повечко манджи с месо( картофи, ориз с месо, в които не е спестено мазнинка :P ), яйца(омлет, варени, бъркани със сирене и зехтин), хляб спокойно, мляко прясно си пиеш, кисело с овесени ядки, сладко и мед(аз това си правя). Общо взето от всичко си яж по колкото можеш, нали без чипсове и такива работи, иначе спокойно, яж, в твоя случай не гледай да е чисто всичко(като при професионалните бодибилдъри). Трябват ти повечко калории, като все пак да имаш и нужното количество протеин през деня. За да увеличиш калориите по-лесно бих ти препоръчал следните храни: банани(особено след тренировка са супер, с 1 шейк), фастъчено масло, зехтин добавяй в салати, готви с него, аз дори в шейка си слагам по-малко понякога, масло на сандвичи като си правиш, силно оръжие са ядките(100 гр. бадем, кашу имат към 600 калории, също и протеин и полезни мазнини). Също така спагети, макарони, като не спестяваш сосчета върху тях. Водата към 2-3-4 л. на ден, колкото можеш докато свикнеш, но пий. Абе яж :) :) :) Има много неща... При мен тези работят добре, аз много трудно качвам по-принцип и съм хардгейнър, но като се храня така определено има резултат ( 4кг. за 4-5 седмици). (Пример 100 гр. кашу, 1л мляко и 2 сандвича фастъчено масло, 3 банана - това са около 1800 калории, което ти е повече от половината за деня, а дори не са ти основните яденета) Друго ако се сетиш споделяй, и успех!