Работа вкъщи...

Здравейте. Искам да попитам дали някой може да ми подскаже малко с какво мога да се занимавам в нас през свободното си време. Занимавам се с баскетбол и имам доста свободно време в нас в което се чудя какво да правя. Някой може ли да ми каже някаква програма която по възможност да включва лицеви опори няма значение от какъв вид... долу до нас имам и лост. В нас имам дъмбели от 10кг.. По възможност искам програма която да ми натоварва всяка част от тялото. А ако никой не може да ми помогне по въпроса искам само да попитам само с лицеви опори какво мога да направя? В смисъл какво мога да постигна с постоянно правене на лицеви опори? Благодаря предварително.

22.10.10
12:37

Ами, примерно можеш да преразвиеш гръдните мускули, за сметка на гърба, в следствие на което да се прегърбиш ;)
Прави лицеви, набирания на лост с различен хват и кофички. Гледай за всяка серия лицеви и кофички да правиш и серия набиране, за да се развиваш равномерно. За краката прави напади и клекове с един крак.

22.10.10
12:59

казано от Владимир Ралев на 22.10.10, 12:20:

Здравейте. Искам да попитам дали някой може да ми подскаже малко с какво мога да се занимавам в нас през свободното си време. Занимавам се с баскетбол и имам доста свободно време в нас в което се чудя какво да правя. Някой може ли да ми каже някаква програма която по възможност да включва лицеви опори няма значение от какъв вид... долу до нас имам и лост. В нас имам дъмбели от 10кг.. По възможност искам програма която да ми натоварва всяка част от тялото. А ако никой не може да ми помогне по въпроса искам само да попитам само с лицеви опори какво мога да направя? В смисъл какво мога да постигна с постоянно правене на лицеви опори? Благодаря предварително.

Zdravei,
licevite upori sa po princip za gardite nai-vehce. Edva li she postignesh mnogo s postoqnno pravene na licevi upori samo. Trqbva da pravish razlichni uprajneniq za vsichki chasti na tqloto.Ako ne hodish v zala da trenirash,ima dosta uprajneniq s koito mojesh da polzvash tejestta na sobstvenoto si tqlo. Programa ne moje da ti se dade,predi da si naqsno kakva vsashnost ti e celta i kakvo iskash da postignesh.Predi da sme naqsno s kakvo se hranish,v kakva forma si,kolko izdrajliv i t.n…. Nai-dobre she e da se sreshnesh s PT i te da ti napishat programa,zashoto she mogat da obsadqt s teb podrobno kakva ti e celta i da ti napravqt fitnes test i t.n…
A ako imash mnogo svobodno vreme,trenirai, hodi na rabota ,cheti knigi,uchi :)
Uspeh
Кирилица! Последно предупреждение!

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.10.10 13:00.

казано от Петко К на 22.10.10, 12:37:

Ами, примерно можеш да преразвиеш гръдните мускули, за сметка на гърба, в следствие на което да се прегърбиш ;)
Прави лицеви, набирания на лост с различен хват и кофички. Гледай за всяка серия лицеви и кофички да правиш и серия набиране, за да се развиваш равномерно. За краката прави напади и клекове с един крак.

Благодаря за казаното до сега но можеш ли да ми кажеш с какви захвати да се набирам (като имаш в предвид, че няма да мога да правя в началото по много повторения на една серия). Ако може ми кажи само обикновените лицеви опори ли да правя или да правя и някакви други. Кофичките за гърди ли да ги правя или за трицепс? (за гърди не ги мога... казаха ми че ми е слаб кръста или нещо от този род и за това не съм можел да ги правя само че за трицепса мога да си ги правя)

А и някой ако може да ми каже по колко дена в седмицата да ги правя и по колко серия с по колко повторения горе долу (не че ще мога да ги правя но да знам към колко да се стремя...).

Ако правя три дена в седмицата всяка мускулна група от тялото си дали ще има някакъв ефект целта ми е да имам стегнато тяло ходя на баскетбол както казах по на горе и бягам много на ден. Ще правя за гърди лицеви опори нормални и с вдигнати крака на леглото ще правя за бицепс с дъмбелите ще правя за трицепса пак с дъмбелите и за рамото също. Краката си ги правя на тренировката по баскетбол. За гръб не знам още какво да правя но ако не е студено сигурно ще слизам отстрани на блока и на лоста ще се мъча колкото мога да се набирам (някой ако може да ми каже за начинаещ човек какво мога да правя на лост може и да не е само за гръб ами и за други мускули) а и за гърдите за бицепса, трицепса и рамото ако някой знае някакви хубави упражнение който да мога да правя в нас с дъмбели или на лост да ги казва. :)

22.10.10
23:09

Набиранията са комплексно упражнение, което активира почти всички мускулни групи в горната част на тялото в зависимост от хвата, който използваш за набиране.

Има различни системи за прогрес при набиранията. Най-добрата е да не спираш да ги правиш. Започни с набирания с подхват ( дланите сочат към лицето ти ) с разстояние между ръцете по-малко от ширината на раменете ти.

Ако не можеш да направиш нито едно повторение, набери се до горна точка с подскок и само спускай надолу контролирано, а не гравитацията и Нютон да те връщат към Майката Земя. След време и като вдигнеш бройката на набиранията, започваш същата система но с Набирания широк хват пред гърди.

Относно тренирането, когато е студено - можеш да тренираш с подходяща екипировка и ръкавици до температури около 4 ( не е желателно да тренираш под 10С ) градуса на въздуха. Под тези температури, извършването на анаеробни упражнения ( набирания в твоят случай ) предизвиква дишане чрез устата. В устата няма власинки, както в носа, чиято роля е да филтрират и да загравят кислорода, преди да попадне той в белите дробове, следователно студеният въздух ще бъде директно “инжектиран” върху дробовете ти, които са доста чувствителни относно температура и можеш да си причиниш ужасен бронхит.

казано от amistad на 22.10.10, 23:09:

Набиранията са комплексно упражнение, което активира почти всички мускулни групи в горната част на тялото в зависимост от хвата, който използваш за набиране.

Има различни системи за прогрес при набиранията. Най-добрата е да не спираш да ги правиш. Започни с набирания с подхват ( дланите сочат към лицето ти ) с разстояние между ръцете по-малко от ширината на раменете ти.

Ако не можеш да направиш нито едно повторение, набери се до горна точка с подскок и само спускай надолу контролирано, а не гравитацията и Нютон да те връщат към Майката Земя. След време и като вдигнеш бройката на набиранията, започваш същата система но с Набирания широк хват пред гърди.

Относно тренирането, когато е студено - можеш да тренираш с подходяща екипировка и ръкавици до температури около 4 ( не е желателно да тренираш под 10С ) градуса на въздуха. Под тези температури, извършването на анаеробни упражнения ( набирания в твоят случай ) предизвиква дишане чрез устата. В устата няма власинки, както в носа, чиято роля е да филтрират и да загравят кислорода, преди да попадне той в белите дробове, следователно студеният въздух ще бъде директно “инжектиран” върху дробовете ти, които са доста чувствителни относно температура и можеш да си причиниш ужасен бронхит.

Можеш ли да ми дадеш снимка със хвата и да ми кажеш какви серии с какви повторения мога да правя и да ми кажеш кои дни от седмицата да ги правя тези набирания на лост и да ми кажеш кое точно за кое е... ще съм ти много благодарен на теб или на някой ако се занимае с проблема ми... а и искам да попитам как да ги правя примерно в понеделник да правя упражнения за гърди и бицепс в срядата да правя за гръб и за трицепс а в петъка да правя за крака и за рамо или да си ги правя и 6-те мускула в един ден през ден да ги правя както казах за предишното в понеделник, сряда и петък? За гърди ще правя лицеви опори, за бицепс имам дъмбели с тях ще си правя, за гръб ще правя на лост, за трицепса ще си правя кофички и имам дъмбели и за тях, за рамо ще правя на лост и с дъмбелите, а за крака си имам една специална програма, която си я правя на тренировки...

23.10.10
16:22

Това са почти перфектни набирания с подхват ( при перфектните има задържане от една секунда в горна точка на движението )

Това е техниката за набиране с надхват пред гърди

Започни да тренираш три пъти седмично, като тренировките ти ще тренират цялото тяло с многоставни упражнения, за да изградиш една силова база.

Докато все още е възможно - тренирай навън. Когато стана твърде студено, премести тренировката си вкъщи.

Тренировката навън, може да изглежда по следния начин

Набирания с надхват пред гърди
Набирания с подхват
Кофички с тяло приведено напред, брада забита в гърдите и свити в коленете крака ( За гърди )
Кофички с изпънато като пружина тяло
Кофички на една тръба

казано от amistad на 23.10.10, 16:22:

Това са почти перфектни набирания с подхват ( при перфектните има задържане от една секунда в горна точка на движението )

Това е техниката за набиране с надхват пред гърди

Започни да тренираш три пъти седмично, като тренировките ти ще тренират цялото тяло с многоставни упражнения, за да изградиш една силова база.

Докато все още е възможно - тренирай навън. Когато стана твърде студено, премести тренировката си вкъщи.

Тренировката навън, може да изглежда по следния начин

Набирания с надхват пред гърди
Набирания с подхват
Кофички с тяло приведено напред, брада забита в гърдите и свити в коленете крака ( За гърди )
Кофички с изпънато като пружина тяло
Кофички на една тръба

Благодаря за програмата а може ли да ми кажеш какви серии с по колко повторения да правя и ще видя някъде в google как се правят тези неща който си ми написал защото така написани не ми говорят почти нищо с изключение на 1-2. Съжалявам, че те занимавам със незначителни работи само че съм още доста бос с тези работи и нямам кой да попитам... :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1