22.09.10
14:32
Здравейте!
Предполагам много се е изписало по тази тема, но съм майка на малко бебече и не ми достига времето да прочета.
От една седмица се сдобих с домашен кростренажор. Мога да отделя около 40-50 минути за тренировка. След раждането ми останаха около 15 килограма за сваляне.
Как трабва да протече една домашна тренировка? Колко често трябва да тренирам, за да отслабна? Има ли нещо друго, с което да се събразявам- например кога да пия вода, преди или след бягането? В коя част на деня е най-подходящо да се тренира?
Благодря предварително за отговорите.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.01.17 20:21.
Здрасти,
Сутрин на гладно след едно кафенце е най-свежо и зареждащо според мен да се тренира. Започни по 20 мин например през ден-два и после можеш да минеш и на всеки ден по половин час или с колкото време разполагаш. Не се вманиачавай да следиш колко точно минути или секунди тренираш. Понякога ще ти харесва повече време, понякога по-малко. След това си направи хубава закуска с бавни въглехидрати (овесени ядки) + белтъчини (кисело мляко или яйца) и се наслаждавай на деня с малкото бебче :)
22.09.10
16:54
невероятно добре казано от Анелия .... няма какво да се добави повече
23.09.10
05:58
40-50 минути е точното време за такъв тип кардио тренировка.
Ако искаш разгледай това - http://www.motiviran.com/2010/05/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/
За да отслабваш просто калориите които изразходваш трябва да се повече от тези които приемаш. Засега може да хапваш толкова колкото знаеш, че ти поддържат теглото и примерно ако има нещо като захар, бял хляб да го замениш с пълнозърнест хляб, повече белтъчини и т.н.
Това, че ще тренираш по 40-50 минути може да ти осигури между 300 и 600 калории разход, което като се натрупа за по-дълъг период от време ще доведе до доста свалени мазнини :).
Успех!
22.10.10
11:30
Здравейте. След раждането на второто ми дете /преди три години/ се сдобих с ‘хубави’ паласки, отпуснат корем и бричове. Полагам усилия да ги премахна с бягане на кростренажор и здравословно хранене, но за сега няма резултат. Да включа ли прием на средства за отслабване като витаслим или нещо подобно? Просто тази подкожна мазнина сякаш си стои там и нищо не може да й повлияе!!!
казано от mirrenaivanova на 22.10.10, 11:30:
Здравейте. След раждането на второто ми дете /преди три години/ се сдобих с ‘хубави’ паласки, отпуснат корем и бричове. Полагам усилия да ги премахна с бягане на кростренажор и здравословно хранене, но за сега няма резултат. Да включа ли прием на средства за отслабване като витаслим или нещо подобно? Просто тази подкожна мазнина сякаш си стои там и нищо не може да й повлияе!!!
Moже би е добре да напишеш как си тренирала до сега. Колко пъти в седмицата, времетраене, какво натоварнане?
А също така какво според теб е здравословно хранене? Как се храниш? Ако дадеш повече информация, ще могат да ти се дадат по добри съвети.
Какви са мерките и килограмите ти?
22.10.10
12:44
Два пъти седмично правя тренировка с кростренажор /бързо бягане 30 мин./ и след това за около 15 мин. правя упражнения за стягане на корем, седалищен мускул, ръце /с гирички/, разтягане. Храня се с плодове, зеленчуци, мляко, месо. Два пъти в седмицата си позволявам сладко /обожавам го/. На 35 г. съм, 168 см, 55 кг. Общо взето като вид спортна фигура, но с паласки /толкова са грозни, развалят цялостната линия/. От години вечер като си легна започвам да си броя погълнатите калории за деня. Гледам да не превишавам 1500.
казано от mirrenaivanova на 22.10.10, 12:44:
Два пъти седмично правя тренировка с кростренажор /бързо бягане 30 мин./ и след това за около 15 мин. правя упражнения за стягане на корем, седалищен мускул, ръце /с гирички/, разтягане. Храня се с плодове, зеленчуци, мляко, месо. Два пъти в седмицата си позволявам сладко /обожавам го/. На 35 г. съм, 168 см, 55 кг. Общо взето като вид спортна фигура, но с паласки /толкова са грозни, развалят цялостната линия/. От години вечер като си легна започвам да си броя погълнатите калории за деня. Гледам да не превишавам 1500.
Отиди на доктор!Не е нормално да си броиш калориите когато си в леглото и то всеки ден. Висока си 168см и си 55кг? Какво искаш? Да станеш 45кг?
Ако си напишеш обиколките ще бъде по лесно. Гръдна обиколко, талия, ханш. Имам усещането че големите паласки едва ли са толкова големи.
А за тренировката с кростенажор може да правиш интервали. Бързо-бавно, съответно при различно натоварване. Ако темпото ти е постоянно едно и също, много вероятно е тялото ти да е привикнало.
Относно сладкото, няма лошо че си позволяваш понякога, всеки го прави, но зависи какво е количеството.
Защото може да си позволиш парченце шоколад, а може и цяла шоколадова торта, има разлика :)
Мнението беше редактирано от Rali на 22.10.10 13:08.
22.10.10
14:41
Трябва да си призная, че когато си хапвам сладко не се спирам с парченце шоколад. Проблемът ми е, че след втората бременност чувствам органите в коремната област някак разширени, видимо фигурата не изглежда добре - слаби крака и широка коремна област+паласки, като буре. Въпросът ми е как да тренирам, така че бързо да изчистя сланинките по талията, да стегна корема и има ли медикамент, който да спомогне този целия процес. Имам две деца, работя и т.н. Мога да тренирам три пъти в седмица за по час, нямам възможност да ходя всеки ден на тренировки.
казано от mirrenaivanova на 22.10.10, 14:41:
1.Проблемът ми е, че след втората бременност чувствам органите в коремната област някак разширени,
2.видимо фигурата не изглежда добре - слаби крака и широка коремна област+паласки, като буре.
3.Въпросът ми е как да тренирам, така че бързо да изчистя сланинките по талията, да стегна корема и има ли медикамент, който да спомогне този целия процес.
1. След всяка една бременност таза се разширява и едва ли ще си върнеш нормалните мерки преди забременяването.
2. Дай мерки или снимки да видим това измислено “буре”
3. Сланините по талията и стягане на корем се постигат със стриктна диета.
14.01.17
11:09
Здравейте! От седмица имам кростренажор.Дълго се рових, но така и нищо не открих за степените му.Тъй като съм начинаеща и не мога да разбера на коя степен и по колко да тренирам? Искам да сваля 3-4 кг. 163см. съм и тежа 59кг.Започнах с 15 мин на 1ва степен, след това на 2ра след 2 дни и днес е 7ми ден и успях 25мин. На 2ра степен , а последните 5 на 1ва.Това сама си го съчиних.Та...моля някой да ми обясни как е правилно, за да бъдат тренировките ми ефективни.Благодаря предварително.
14.01.17
17:55
казано от Веси Стоянова на 14.01.17, 11:09:
Здравейте! От седмица имам кростренажор.Дълго се рових, но така и нищо не открих за степените му.Тъй като съм начинаеща и не мога да разбера на коя степен и по колко да тренирам? Искам да сваля 3-4 кг. 163см. съм и тежа 59кг.Започнах с 15 мин на 1ва степен, след това на 2ра след 2 дни и днес е 7ми ден и успях 25мин. На 2ра степен , а последните 5 на 1ва.Това сама си го съчиних.Та...моля някой да ми обясни как е правилно, за да бъдат тренировките ми ефективни.Благодаря предварително.
Здравей! За да активираш мазнините за енергия ти трябват 30-40 минути работа на тренажора и после още толкова, за да изгориш някакво количество от тях. 3 пъти на седмица по 1,5 часа и тези 3-4 кг няма да ги намериш)...а степените променяй, ка то си харесаш - трудното се сменя с лесното и пак в кръг се повтаря. Важно пулса ти е да е в определени рамки - да е постоянен за това време на трениране. Иначе казано, да можеш да поддържаш определено темпо, без да намаляш скоростта тези 1,5 часа. Не е разходка в парка и не е спринт.
Ако някога си усещала идването на “второто дихание”, то това е точно момента, когато преминаваш към основно горене на мазнини за енергия. Важно е след такава тренировка да не се яде 1 час, а вода, колкото искаш. В този ден трябва да си с намален калориен баланс - дефицит от 500 ккалории примерно. Така, ще топиш мазнините цял ден, даже и след приключването на тренировката. А когато почиваш от тренировката, се храни с толкова ккалории, колкото ти трябват - нулев баланс, ни повече, ни по-малко. Така ще ги стопиш за нула време. Ще стопиш само мазнини и ще са от местата на складирането им...Успех!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 14.01.17 17:59.
14.01.17
19:23
Благодаря много за изчерпателния отговор! Ще те послушам и по нататък ще пиша за резултатите.Само не разбрах след какъв интервал от време да повторя тренировката от 30 мин.
Мнението беше редактирано от Веси Стоянова на 14.01.17 19:24.
15.01.17
09:09
казано от Веси Стоянова на 14.01.17, 19:23:
Благодаря много за изчерпателния отговор! Ще те послушам и по нататък ще пиша за резултатите.Само не разбрах след какъв интервал от време да повторя тренировката от 30 мин.
Сегурно съм се изразил лошо. Тренировката ти трябва да е минимум 1 час. Първите 30-40 минути ти не гориш мазнини, а гликоген, за това, колкото е по-дълга тренировката, толкова ще е по-добре. Като минимум 1 час, а като максимум 2 часа, зависи от това, колко си натренирана. Тренировката не е накъсана на части, а е непрекъсната за това време. Сядаш и въртиш 1 час или повече. Такива тренировки са 3 на седмица. Сама ще си намериш твоето време на трениране съобразно с твоето самочувствие. Направи го такова, че да получаваш удоволствие. Почни с малкото и постепенно увеличавай времето на трениране. Не бързай толкова към заветния резултат ;)..