18.10.10
18:40
Колко грама извара бива да се яде преди лягане заедно с две супени лъжици фъстъчено масло?
18.10.10
19:17
Във форума съм виждал, че пишат по 100-200 грама вечер, защото изварата е бавен протеин.
казано от .::SPECNAZ::. на 18.10.10, 20:00:
Не знам каква изваря ядеш, но аз ти препоръчвам “Олимпус”
На каква цена е? :)
1.50 май беше(400гр) аз ям по 150 гр преди лягане това са ок.19г казеин. Ама преди лягане в последно време като ям каквото и да е и забелязвам че трудно заспивам някой друг да имо такъв проблем ?
А тази извара в кои магазини може да се намери? Аз не съм имал такъв проблем със заспиването, но съм чувал у други, че се наблюдава след като се яде храна късно вечер.
казано от BapBapa на 19.10.10, 17:46:
казано от .::SPECNAZ::. на 18.10.10, 20:00:
Не знам каква изваря ядеш, но аз ти препоръчвам “Олимпус”
На каква цена е? :)
Аз я купувам за 2.20лв. за 400гр. от Била
20.10.10
07:12
Лично аз хапвам 200 грама извара всяка вечер час, час и половина преди заспиване. А относно това за трудното заспиване. При някои хора се получава заради това, че организма е прекалено зает да обработва храната или евентуално ако са погълнати прости въглехидрати. Затова се препоръчва да се яде по-малко вечер, за да може сънят да бъде по-качествен и дълбок и организма да не бачка яко върху храносмилането. Също така ако тренировката е била вечерно време това допълнително държи организма възбуден :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.10.10 07:13.
20.10.10
07:30
А по принцип изварата само така ли се яде или с нещо друго ?
20.10.10
07:35
казано от achkos на 20.10.10, 07:30:
Отговора е един - ядеж я както ти е вкусно на теб. Все пак чиста извара си е чист мазохизъм да ядеш (според мен). Лично аз мешам в голяма чиния 200 гр. извара + 250 гр. кисело мляко 2% + малко сол + малко черен пипер. После с лъжичка я омитам за отрицателно време. Някои слагат моркови, чесън и какво ли още не. Ако я ядеш през деня гледай да не я мешаш с мазнини, защото това забавя още повече усвояването й. Ако я ядеш вечер преди лягане можеш да добавиш и малко мазнинки :)
20.10.10
07:58
Ще е добре ли да прибавя и хляб ?
20.10.10
08:05
Ами да. Изварата си е чист белтък. Отделно трябва да си набавиш и въглехидратите. Ако предпочиташ хляб, гледай да е ръжен или пълнозърнет...не ти знам теглото и целта, но 3-4 до 5 филийки са добре :)
казано от ProXxX на 20.10.10, 08:05:
Ами да. Изварата си е чист белтък. Отделно трябва да си набавиш и въглехидратите. Ако предпочиташ хляб, гледай да е ръжен или пълнозърнет...не ти знам теглото и целта, но 3-4 до 5 филийки са добре :)
По-добре без хляб преди лягане! :)
20.10.10
17:04
казано от малкия113 на 20.10.10, 10:48:
казано от ProXxX на 20.10.10, 08:05:
По-добре без хляб преди лягане! :)
Защо ???
20.10.10
17:17
achkos,ти си с бърз метаболизъм,няма да ти навредят още малко въглехидрати,било то и вечер.
казано от ProXxX на 20.10.10, 07:35:
казано от achkos на 20.10.10, 07:30:
Все пак чиста извара си е чист мазохизъм да ядеш (според мен)
абе аз нямам избор ям си я така щот ако слоща малко мед и изобщо пък не мога да заспя
Здравейте !
Имам едно бързо въпросче към вас :)
Поради ангажименти през деня понякога ми се случва да ми се отваря дупка между храненето около 5 часа да нямам възможност да ям.. дали ще е добре преди този интервал от около 5 часа да приемам да речеме около 150-200 грама извара поради по-бавното и усвояване
20.10.10
19:51
Дам...мисля, че ще свърши работа :)
20.10.10
21:22
1 доза казеин, от нета колко идва, без прайсмач !?
От доста време зимам извара ‘’Дядо Либен’‘,разфасовки по 1 килограм в прозрачен плик,не изварата му в пластмасови кутиики,но забелязах ,че последната партида е ‘’мазна’’ и по - плътна?!И вкуса и има някво сладникава тръпчина в нея и едвам се яде,напарво ми идва гнус!Уж пише обезмаслена извара и т.н. , но има вид на нормална полумаслена извара например?Може дори на хляб да се намаже!Попринцип обезмаслената не е ли доста по суха и едвам се преглъща направо?Аз искам от нея!!!
Някои да има впечатления от такива извари?
казано от Иван Манолов на 22.10.10, 16:08:
От доста време зимам извара ‘’Дядо Либен’‘,разфасовки по 1 килограм в прозрачен плик,не изварата му в пластмасови кутиики,но забелязах ,че последната партида е ‘’мазна’’ и по - плътна?!И вкуса и има някво сладникава тръпчина в нея и едвам се яде,напарво ми идва гнус!Уж пише обезмаслена извара и т.н. , но има вид на нормална полумаслена извара например?Може дори на хляб да се намаже!Попринцип обезмаслената не е ли доста по суха и едвам се преглъща направо?Аз искам от нея!!!
Някои да има впечатления от такива извари?
аз също ям изварата на ‘’Дядо Либен’ , но тази в кутия от 400гр. не съм виждал такава на КГ може ли да ми кажеш от къде я купуваш ,а иначе ДА изварата на Д.Либен е много суха и трудно се преглъща, но на няколко пъти попадам и на такава доста мека сас сладникъв вкус сякаш е крема сирене.
22.10.10
20:59
Аз също хапвам доста от тази на Олимпус (насипната) и съм доволен.Овкусявам я с малко чушчена манджа от буркан (от на баба ми) и става мн яко,а като сложа 2 яйца бъркани със сирене и го объркам с чушчената манджа и 200гр извара и става като миш-маш.ПС откакто го научих тва с тия миш маши опатках консервите на баба ми за 0-ла време,но тя се радва защото и без тва много малко се ядяха преди и каза че ще направи повечко :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 22.10.10 21:01.
Аз изваратя си я ям направо без да я смесвам с каквото и да било. Просто вече съм свикнал да ям не за удоволствие, а защото трябва. Даже съм пил неувкусени BCAA които са отвратителни на вкус, но в последствие и с тях свикнах.
Мнението беше редактирано от Петър на 23.10.10 06:44.
23.10.10
07:02
преди лягане в период за покачване на ММ е добре да се яде 1 кофичка кисело мляко 150гр извара 50гр ядки (орехи бадеми лишници)
Мнението беше редактирано от ludiaBG на 23.10.10 07:03.
23.10.10
08:53
Пробвай 200гр извара с 20-30гр студенопресован зехтин също става приятна лесна за преглъщане и мазнините ще забавят допълнително усвояването
Тази на килограм е купувам от Метро!
Сега си купих тази по 400 грама обезмаслената и ще я видим таз вечер.
казано от ludiaBG на 23.10.10, 07:02:
преди лягане в период за покачване на ММ е добре да се яде 1 кофичка кисело мляко 150гр извара 50гр ядки (орехи бадеми лишници)
Аз ям две супени лъжици фъстъчено масло. Удачно ли замества това 50 гр ядки? И не е ли от значение теглото на трениращия за порцията извара, която трябва да се приеме? Всъщност колко грама белтък има в 100 гр извара?
Аз сутрин първо за закуска ям 2 филии хляб с около 100 грама извара и после около 2 часа преди лягане отново 2 филии с около 100 - 150 грама извара.Така добре ли е ?
28.10.10
08:25
3-пъти на ден когато съм в период за маса, 150-200 мл прясно мляко + 130-150 гр. извара + ч.л. мед. Правя шейк и го пия между основните хранения, а последния 30 мин до 1 час преди лягане. Бързо ,лесно, вкусно, само Ути го няма :D
А да ви попитам,и аз от днес започвам хранителен режим (без хранителни добавки,а вече може би след 1-2 месеца ще добавя може би Протеин и Креатин .. ) и преди съм го правил,но сега го почвам отново това с изварата ... да попитам дали ще е добре да се смеси с 1-2 лъжички глюкоза .. но мисля,че ще е малко в повечко протеина който ще се получи защото глюкозата също дава на тялото протеин аа и знам,че глюкозата се приема най-добре когато е с дневните яденета - най-добре Сутрин-Обед ! Та добре ли ще е да смеся с малко глюкоза?
Ако например включа към яденето ми извара , и да я ям 3 пъти дневно по 200 грама (за маса) ,след колко време ще има резултати като се има напредвид че съм с бърз метаболизам и качвам трудно ? Освен извара какво друго мога да добавя ?? (нещо пак от неговия ценови клас)
11.02.13
23:38
Аз си я правя с кисело мляко малко мед и сладко и става на вкус като активиа. 8-)
аз малко по друг начин си го правя . Oколо 300 грама извара , 400 грама кис.мляко , 2 супени лъж. мед , 2-3 яйца (домашни) и 1 банан . На вкус не е зле :) Тва ми е за целия ден , а + тва хапвам и други храни и т.н
06.06.13
20:30
Аз ям някои дни по килограм дневно. Не знам защо е тръгнал този слух, че изварата е бавен протеин(казеин) Изварата си е чист суроватъчен протеин. Яжте яко извара и не се плашете. :)
Понеже от сайта в която е статията не може да се копира, ето снимка на написаното. Обяснено е много добре, защо е суроватъчен протеин.
http://db.tt/x3mY40UP
99% от изварата по магазините е суроватъчна, която се прави от цвика. Това е крайният продукт и точно той не съдържа казеин. Казеинът отива в, сиренето, кашкавала и млякото. Ако изварата се направи от мляко, то в нея ще има казеин. В блогът на Любомир Иванов е описано много добре.
Мнението беше редактирано от borislav adov на 09.06.13 01:03.
Здравейте,
изварата е миксирам с миксера ( нещо като шейк правя), но незнам дали малко миксирам ( като време ) или просто не може да се разтвори цялата, остава на дъното някакво количество извара ( като малки буци, по скоро трихички малки са), не намерих някой да е имал подобен проблем и за това питам в тази тема.
19.07.13
09:49
Здравей те. Нов съм в тази област. Аз съм на 32г. 174см височина и 75 кг. Започнах да ходя на фитнес (до сега не съм ходил никога), тренирам по тази програма : http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti.
Започнах да ям и извара вечер преди лягане която е: Обезмаслено-обезсолена кашкавалена извара на мандра Ситово.
Въпроса ми е някой дали има наблюдение върху тази извара и дали си заслужава да не е само губене на време и пари с нея?