Цялото тяло разделено в 2 тренировки

22.10.10
18:41

Здравейте,идеята ми е да разделя тялото на горна и долна част и да го тренирам 4 дни в седмицата.Тоест 2 дни за долна и 2 за горна.
Колебая се по-колко упражнения да включа за мускулна група.Днес пробвах с горна част и се отплеснах на гърдите и рамото и гърба.
В крайна сметка тренировката продължи повече от 2 часа,явно трябва да намаля броя,но колко на брой упражнения за отделните групи ще е добре да включа това търся като съвет,за да се вмествам например в 90 мин. като всяка тренировка ще има 2-3 упражнения за корем.

22.10.10
18:47

Две упражнения - Гърди, Гръб, едно упражнение - Бицепс, Трицепс, Предмишница
Две упражнения - Крака, Едно упражнение - корем, прасец, рамена

22.10.10
19:00

аз бих тренирал така :

горна част - 2 гърди(някаква лежанка + кофи) 2гръб(тежки набирания+тежко гребане) 1рамо(раменни праси с щанга).евентуално бих добавил още 1 за гъба.

долна част - тяга,клек,лег-преса,хиперекстензии,напади,корем

поздрави!

22.10.10
19:33

В крайна сметка тренировката продължи повече от 2 часа,

Какво толкова си правил, през тия 2 часа?

22.10.10
19:38

казано от С7АЛК3Р на 22.10.10, 19:33:

В крайна сметка тренировката продължи повече от 2 часа,

Какво толкова си правил, през тия 2 часа?

Гърди-2,Гръб-3,Рамо-3,Корем-3,Ръце-3 и малко кардио.Както казах малко се отплеснах  и тя какватo стана.

По принцип след гърди в раменете нямам никаква сила,дали става като вариянт да преместя лега след клека например в деня за долна част.Или сега видях вариянта,който сте предложили по-горе  рамото да е при долната част.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.10.10 19:42.

23.10.10
00:07

Вариант едно:
А. Торст
Б. Крайници

А. Набиране, лежанка, гребане, военна преса + още 2-3 (по-леки) упражнения по избор, според това на кои групи ще наблягаш.
Б. Клек, някаква тяга + още 1-2 (по-леки) упражнения за крака, 2 упражнения за ръце, прасец, преса
Като двете тренировки седмично да са с различни упражнения и може да почваш с различни групи. Примерно, ако нямаш сили за рамене веднага след гърди, почни с тях, после гърба и накрая гърдите.
Пробвай да редуваш сериите от противоположните упаржнения - ще пестиш време и ще имаш повече сила за всяка серия. 

Вариант две:
А. Бутане
Б. Дърпане
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47795/P45/

23.10.10
08:26

Ето какво измислих накрая:

Ден А
Клек,
Лег,
Кофи,
Бицепс и накрая преса.(тук мисля да вмъкна бедрено сгъване и разгъване,не не знам къде).

Ден Б
Набирания,
Кофи за трицепс или лег тесен хват,
Раменни преси прав/седнал,
Добро утро,
Тяга.

И така остана само да намеря място на гребането и според мен е добре така програмата.

Но остава и още един въпрос дали 4-5 тежки серии с по 5-6 повторения или 3-4 серии с 6-8 повторения.Трети вариянт е упражнения като Клек,Лег,Тяга само да са в границата на 5 повторения.

Тази схема като разпределение добра ли е ?

Мнението беше редактирано от Biad__ на 23.10.10 08:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1