Травма в ръката/рамото - какво ми е?

22.10.10
20:51

Значи, днес си започнах тренировката за гръб.. Загрях горе долу колкото обикновено си загрявам.. Направих 3 серии гребане с дъмбел и отидох да правя набирания с широк хват зад врат.. Първа серия 5 броя.. Сякаш усетих нещо странно.. Втора серия - още 5.. Усетих пак някаква болка, но не можех да я определя къде е точно, но вече се стреснах и колкото и да ми беше гадно реших да прекратя... Започнах да изучавам къде точно ме боли и при какво движение и стигнах до следния извод: когато се хвана за лоста с широк хват и съм още на земята не се усеща нищо, когато започна да се издигам нагоре започва да се усеща болката и когато вече съм горе - отново не се усеща.. Тоест - болка има горе долу в средата на набирането.. Това е само в дясната ръка.. Когато лакътя ми е под горе долу прав ъгъл.. Болката е сякаш в трицепса, но не съм много сигурен, много ми е странно.. Може и в бицепса да е а сякаш дори отива и в предното рамо.. Просто не мога да определя с точност но е някъде там. Не е непоносимо, но е ужасно неприятно и не мисля да тренирам в това състояние, но по-лошото е че съм уплашен дали не си направих нещо..
Моля споделете какво може да се е получило? Или ако някой разбира повече от травми или биология, анатомия нека да ми каже как да проверя евентуално чрез опит за възможността/невъзможността за изпълнение на нещо за някакви по-сериозни травми?

АЧ

23.10.10
07:03

Според мен проблема е в рамото, защото имам приятел, който като се набира зад врат го боли едно от рамената.

ВН

23.10.10
08:47

Вероятно си разтегнал брахиалиса. Зарежи набирането зад врат, има къде-къде по-безопасни начини да тренираш гърба си.

23.10.10
09:12

казано от Владимир Недков на 23.10.10, 08:47:

Вероятно си разтегнал брахиалиса. Зарежи набирането зад врат, има къде-къде по-безопасни начини да тренираш гърба си.

Брахиалис в случая значи бицепс нали?
Какво да правя, моля те кажи ми? Да не правя нищо дето товари бицепс сигурно нали? Колко време такава почивка и ще ми мине напълно?
Набирането зад врат го усещам някак си най-добре за гърба, ама ако трябва ще го сменя с нещо... между другото в момента с тоя проблем нито пред нито зад врат не мога да правя с широк хват - боли ме.

ВН

23.10.10
09:18

Брахиалис си е брахиалис, мускул между бицепса и трицепса. Ако е разтежение ще мине за 3-5 дни. Почини си една седмица, смени хвата на раменен надхват. Направи след това една тренировка без придърпване зад врат, раменни преси зад врат и други сбъркани движения с 30% от работната тежест за раздвижване и сподели как си.

23.10.10
10:05

казано от Владимир Недков на 23.10.10, 09:18:

Брахиалис си е брахиалис, мускул между бицепса и трицепса. Ако е разтежение ще мине за 3-5 дни. Почини си една седмица, смени хвата на раменен надхват. Направи след това една тренировка без придърпване зад врат, раменни преси зад врат и други сбъркани движения с 30% от работната тежест за раздвижване и сподели как си.

Благодаря много за съветите и разяснението - наистина явно е нещо между бицепса и трицепса щото правих малко бицепсово сгъване за проба и нямах проблем а също и малко дъмбел зад врат и не усещам нищо.. дори опитах малко набирания с раменен надхват както казваш (нали това е хват на ширината на раменете?) - няма болка.. И понеже съм прост и не ми се спират тренировките та взех, да пробвам и широкия хват пак и резултата е ужасен - боли си ме много гадно и вече съжалявам че опитах, защото пак “запалих” болката.. Много ме е яд. Еми това е - ще почивам и ще се надявам от само себе си да отшуми.. И последно - нали щом правя някви други движения нормално значи няма нищо скъсано?

ВН

23.10.10
10:18

Повярвай ми, ако беше скъсан щеше да разбереш... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1