15.04.05
20:05
ще ми кажете ли какво е съотношението на протеините , въглехидратите и мазнините в един сладолед
:roll:
и дали е подходящ като храна за спортисти
Не знам точно какво има, ама протеини не вярвам да има повече от 1-2 гр...като храна подпомагаща спортуването едва ли е много удачен...да не говорим че те охлажда и не е добре преди/след трен заради това
Съотношението на протеини/въгл./мазнини варира страшно много в зависимост от конкретната марка сладолед.
Аз много обичам сладолед, но си позволявам да ям доста рядко и го считам за cheating. Сладоледът, особено индустриално произведения има ред минуси, които го поставят общо взето между почти забранените бодибилдинг храни, освен естествено в дните за cheating. Ще се опитам да ги синтезирам накратко:
- високо-обработена храна, с неясно количество транс-мазнини, глюкозо-фруктозен сироп, ароматизатори, вкусови подобрители и незнайно каква друга химия;
- не много голямо количество протеин, преобладаващо лоши мазнини и лоши въглехидрати;
- консумацията на студени храни не влияе добре на храносмилането и усвояването на храните.
16.04.05
16:31
а ако се яде сутрин :idea:
За съжаление дали ще го ядеш сутрин, вечер или през нощта, разликата не е много голяма.
Ако толкова не можеш да издържиш, един ден в седмицата си определи за чийтинг ден, в него ден се отпусни и яж “забранени” храни, като сладолед, дюнер /уф, колко обичам :D / и нещо такова. Наслади им се без да изпитваш угризения, иначе просто няма смисъл.
Ако през останалите 6 дни от седмицата ядеш чисто, без компромиси и ако мастния ти метаболизъм е що годе добър, няма да си нанесеш толкова голяма вреда нито на фигурата, нито на здравето.
Но всеки ден да ядеш сладолед... просто никак не е добре.
16.04.05
17:46
през този cheating ден има ли значение какво количество сладолед и др. “забранени храни” ще ям :roll: :roll: .
Ще трябва да кажа нещо доста изтъркано, но какво да направя като това е основния закон в бодибилдинга - ВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО!
Ролята на cheating деня е основно психологическа, той ти позволява по-лесно да изкараш седмицата на чисто. Докъде ще дадеш на лакомията си да се развихри е въпрос на личен избор, общо взето зависи от следните фактори: метаболизъм /много ли омазняваш след такъв ден/, тежко ли ти става /затруднява ли ти храносмилането/, чувстваш ли се в добро настроение и на добро енергийно равнище, правиш ли кардио /колко?/, в края на краищата зависи и от целите, които преследваш по отношение на тялото си и компромисите, които си склонен да приемеш.
Общо взето златното правило е яж колкото ти се яде от забранените храни в такъв ден, но не прекалявай, тоест да се тъпчеш само защото днес ти е cheating деня.
Лично аз обикновено в неделя си позволявам едно забранено основно ястие /пица, дюнер или нещо друго вкусно и вредно/ и един мнооого голям десерт, ама като казвам голям, наистина имам предвид голям :D
В началото прегрешавах и един-два пъти през седмицата, но напоследък по-рядко ми се случва.
23.04.05
00:11
[quote author=“bEbo”]ще ми кажете ли какво е съотношението на протеините , въглехидратите и мазнините в един сладолед
:roll:
и дали е подходящ като храна за спортисти
пич само че ти кажа да не ядеш Мак Флъри,зашото има нескуик,а аз се смалих от него :(