Фитнес упражнение

Здравейте,казвам се Димитър както и пише във профила ми на 16 години съм и 174- 75 висок и тежа 66,1 килограма доскоро бях 77 килограма.Така да започвам да обеснявам xD от скоро ходя на фитнес 3 седмично (Понеделник,Сряда,Петък) като в празните места смятам да правя кардио упражнения.
Така измислих си следната програма:
1 ден: Понеделник
Ръце(бицепс,трицепс)
Почивен ден Вторник: Кардио тренировки
2 ден Сряда:
крака + лежанка
Почивен ден Четвъртък+Петък: Кардио тренировки
3.Ден Събота:
корем + крака
Почивен ден Неделя: Кардио тренировки

Искам да попитам какви упражнения трябва да правя за всеки от дните (ако може снимков материял на уредите или клип как се прави допълнителното упражнение.) + някоя кардио тренировка който съм насочил за почивните дни ако може да дадете.

Ако трябва да дам още някаква информация за себи само кажете пропуснах да кажа че целта ми е да направя някаква релефна ръка да кажем 31-32 и да оформя плочките на корема и да допълня че съм наистина сериозен човек.

Темата беше редактирана от Димитър Иванов 2 на 24.10.10 16:37.

24.10.10
17:35

Първо, не си за сплит програма. Второ, дори да тренираш по сплит, твоят не струва от където и да го погледнем. Къде са раменете и гърба? Защо ти е цял ден за ръце? Защо краката се тренират два пъти, а половината тяло липсва?

Добре,ако може моля помогнете да е поправя какви упражнения как все пак съм много начинаещ.

АЧ

24.10.10
18:09

Кръгова програма, тоест 3 пъти в седмицата да тренираш цялото си тяло, с по-малко серий, по-леки килограми като си начинаещ. И с тая кръгова карай поне 1 месец.

24.10.10
18:13

С тоя 1 месец, все едно да се научи да пилотира самолет за един ден.

казано от achkos на 24.10.10, 18:09:

Кръгова програма, тоест 3 пъти в седмицата да тренираш цялото си тяло, с по-малко серий, по-леки килограми като си начинаещ. И с тая кръгова карай поне 1 месец.

Тоест да тренирам това което ми е показал трениора(съжелявам нямам  буквата за да го напиша правилно.) и да го правя около месец тоест да правя първият месец - ръце,крака,корем,гръб.
И искам да попитам хубаво ли е когато отида на фитнеса защотот аз примерно след уреда за тичане почвам да се разтягам,а повечето гледам почват направо нали това не е проблем ?
Също така ходя гладен на тренировки трябва ли да хапна нещо преди да отида?
Нужно ли ми е сваляне не килограми сега (за да знам по колко време да си определя на колелото)
Кога е хубаво да започна с кардиото и какво трябва да е то ?
Ако ми отговориш на тези въпроси ще ти бъде много благодарен.
:)

казано от Димитър Иванов 2 на 24.10.10, 18:29:

Тоест да тренирам това което ми е показал трениора(съжелявам нямам  буквата за да го напиша правилно.) и да го правя около месец тоест да правя първият месец - ръце,крака,корем,гръб.
ТОЕСТ ДА ТРЕНИРАШ - РЪЦЕ,КРАКА,ГРЪБ,ГЪРДИ,РАМЕНЕ,КОРЕМ

И искам да попитам хубаво ли е когато отида на фитнеса защотот аз примерно след уреда за тичане почвам да се разтягам,а повечето гледам почват направо нали това не е проблем ?
ЗАВИСИ КОЛКО ВРЕМЕ ТИЧАШ И СПОРЕД МЕН НЯМА СМИСЪЛ САМО СЕ ХАБИШ

ПОНЕ ЧАС ДА МИНЕ ОТ ПОСЛЕДНОТО ХРАНЕНЕ И ТРЕНИРОВКАТА

Нужно ли ми е сваляне не килограми сега (за да знам по колко време да си определя на колелото)
ПО-НАЛЕЖАЩО Е ДА КАЧИШ МУСКУЛНА МАСА С МАКСИМАЛНО МАЛКО МАЗНИНИ ( ТОЕСТ ПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ )

Кога е хубаво да започна с кардиото и какво трябва да е то ?
КАРДИО МОЖЕ 2 ПЪТИ В СЕДМИЦАТА СПОРЕД МЕН НЯМА ДА НАВРЕДИ НА КАЧВАНЕТО НА ТЕГЛО ПАК ЗАВИСИ ОТ ХРАНЕНЕТО И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.10.10 19:03.

АЧ

24.10.10
18:47

Ми ядни нещо, недей да тренираш на празен стомах.

24.10.10
18:47

Забрави гърдите и евентуално раменете.

много объркано е написано.Не се разбира за какво става въпрос.

Последно ядене не по-късно от 1 час преди трен.

Аз тази събота ще завърша вече 1 месечно ходене тоест кръговите упражнения.
Какво следва след този месец ?
Колкото до въпроса с упражненията питах следното:Гледам,че много хора като влязат в фитнеса веднага почват на уредите аз преди да правя за гръб за ръце крака правя загрявка около 2-3 минути за тази част от тялото която ще тренирам.
Питах дали това е ненужно или е хубаво да се прави (извинявам се че не съм бил точен първият път.)
И какво  е хубаво да хапна 1 преди залата не 1 кроасан или нещо такова ?
После след около 3-4 месеца  хубаво ли е да се започне с протеин и нещо с него(това е просто информативно не смятам да го ползвам.)
И навреждат ли протеина и съставките по някакъв начин,ако са минимални количества ?

25.10.10
11:35

казано от Димитър Иванов 2 на 25.10.10, 08:43:

Аз тази събота ще завърша вече 1 месечно ходене тоест кръговите упражнения.
Какво следва след този месец ?
Колкото до въпроса с упражненията питах следното:Гледам,че много хора като влязат в фитнеса веднага почват на уредите аз преди да правя за гръб за ръце крака правя загрявка около 2-3 минути за тази част от тялото която ще тренирам.
Питах дали това е ненужно или е хубаво да се прави (извинявам се че не съм бил точен първият път.)
И какво  е хубаво да хапна 1 преди залата не 1 кроасан или нещо такова ?
После след около 3-4 месеца  хубаво ли е да се започне с протеин и нещо с него(това е просто информативно не смятам да го ползвам.)
И навреждат ли протеина и съставките по някакъв начин,ако са минимални количества ?

След този месец, ако си свикнал с натоварването почваш да вкарваш повече упражнения или серии, повторения и т.н. Не знам дали е правилно, но когато спра  да чувствам мускулна треска от дадена програма я спирам и нея, за мен тя вече не ми стресира тялото и няма нужда от нея. Поне аз така се чувствам, то не е бъш така, но за сега действа. И, да, хубаво е да загряваш преди дадена тренировка, загрявката може и трябва да включва разтягане на мускулите на цялото тяло+повторно разстягане на мускула, който ще тренираш. Преди да преминеш към самата тренировка може да направиш и 3-4 загряващи серии. Преди залата е хубаво да имаш 40-60гр. бавни въглехидрати(ориз, овес, картофи и т.н..) и около 20-40гр. бавен протеин(яйца,месо и т.н.).  Протеина няма нито да ти навреди нито да ти помогне, поне за сега. И няма страшно ако решиш да го употребяваш, това е просто храна на прах. 100% си чувал, че млякото е полезно, е 3% от протеина в млякото е този, които е по магазините за добавки. Няма страшно, спокойно. Но... преди всичко това което мислиш да правиш, погледни си хубаво хранителния режим. Запомни, че без него няма да прогресираш. В началото каквото и да правиш е нормално да растеш, но това не е за дълго, прегледай диетите из сайта и пак пиши.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1