Дневникът на N'ataly

Темата е заключена.
Прескочи до:
CI

14.10.10
05:27

Ако тренираш едни и същи групи в понеделник и ги натовариш добре, най-добре е да ги тренираш следващата седмица отново, това смятам че ти е ясно. Иначе няма проблем да вкарваш кардио между дните на тренировки, стига да ядеш като хората ;)

14.10.10
06:24

претренирането е психическо и физическо състояние и не зависи толкова от честотата на тренировките, колкото от останалото възстановяване - храна и почивка. нормално възстановяването на мускула трае между 48 и 72 часа, но пак е относително и зависи от трите фактора (тренировка, храна, почивка). можеш да пробваш така:
1.тренировка
2.HIIT
3.тренировка
4.HIIT
5.тренировка
6.HIIT или почивка (според зависи как се чувстваш)
7.почивка
според мен около 20мин НIIT е по-удачно от 45-50мин нормално кардио (поне не е толкова отегчително, а резултатите, поне при мен, са по-добри). подреди си тренировката така, че да не натоварваш малките МГ в две поредни тренировки (големите са по-издържливи на натоварване).
общо взето, тази тема, е много .... персонална - това, което при един си е нормална тренировка, при друг може да е убииствено претрениране - вслушвай се в тялото си - то ще си каже когато нещо не е наред ;)
успех
P.S. давай си пълна почивка на всеки 2-3 месеца за по седмица

14.10.10
12:47

казано от N’ataly на 14.10.10, 05:07:

но ако между тях вкарам вторник и четвъртък само изцяло кардио тренировки примерно по 45-50 мин, това ще попречи ли някак на възстановяването и ще доведе ли до претрениране???

1-2 дни след тренировка за крака избягвай кардиото. Ти сама ще усетиш де.

14.10.10
15:26

казано от FRANKO1 на 14.10.10, 06:24:

претренирането е психическо и физическо състояние и не зависи толкова от честотата на тренировките, колкото от останалото възстановяване - храна и почивка. нормално възстановяването на мускула трае между 48 и 72 часа, но пак е относително и зависи от трите фактора (тренировка, храна, почивка). можеш да пробваш така:
1.тренировка
2.HIIT
3.тренировка
4.HIIT
5.тренировка
6.HIIT или почивка (според зависи как се чувстваш)
7.почивка
според мен около 20мин НIIT е по-удачно от 45-50мин нормално кардио (поне не е толкова отегчително, а резултатите, поне при мен, са по-добри). подреди си тренировката така, че да не натоварваш малките МГ в две поредни тренировки (големите са по-издържливи на натоварване).
общо взето, тази тема, е много .... персонална - това, което при един си е нормална тренировка, при друг може да е убииствено претрениране - вслушвай се в тялото си - то ще си каже когато нещо не е наред ;)
успех
P.S. давай си пълна почивка на всеки 2-3 месеца за по седмица

Да,нещо такова съм замислила,ще започна само с 3-те  силови  първоначално,за седмица примерно и от втората ще вкарам още малко кардио.

14.10.2010г :

7:00 филийка ръжен хляб с ленено семе с извара и яйце,кафе
10:30 50 гр сурови тиквени семки
13:30 голям печен картоф със салата
18:00 пилешко филе със салата (но сигурно към 250 гр изядох,не ми стигна,голям глад неска ужас)

Ако прегладнея докато легна мисля да хапна белтък.

Течности 3 литра

Бях замислила да правя йога днес,да се разкърша малко ,но отложих за утре понеже ходихме на пазар в Метро и там 2 часа ми се замаи главата и сега някак си не ми се прави вече йогата. :) Поздрави и лека вечер от мен!

Мнението беше редактирано от Nataly на 14.10.10 15:27.

fire.is.my.nature

14.10.10
15:55

Абе 3 силови и 3 Хийт ( ако правиш на макс хийта и си даваш зор във фитнеса ) + това хранене ще доведат до претрениране . Или ще трябва да увеличиш храната , или да намалиш тренировките .

14.10.10
16:09

Е аз като започна да тренирам  ще я увелича,тогава си ми се хапва повече,но сега не се движа изобщо и ме презадоволява.Между другото тук някъде из форума четох за изчисляване  на калории които трябва да се примат,смятаха се  кг ръст брой трнировки... и ми излезнаха 2000 ,тоест трябва да ги смъкна на 1800 за да свалям та глдам да се вмествам в тея граници...

П.П. имам чувството че задържам вода,незнам защо така ,но е некомфорно доста,чувствам се разбузена  :D

14.10.10
17:10

водната задръжка (ако я има) тенденция ли е или временно? имаш ли подуване по глезени, длани, лице?

CI

14.10.10
17:47

Избягвай
-солено
-силно минерализирана вода
-изобщо продукти съдържащи високи количества натрий
Храната ти сякаш е под 1800 калории, използвай някой калкулатор да я сметнеш ;)

14.10.10
20:10

В лице със сигурнуст усещам подпухване,другаде не,и постоянно си чувствам корема подут ( и си е в действителност леко подут) а не преяждам... избщо не  ям сол,в смисъл харесвам по-безсолно и не добавям такава,и водата е слабоминерализирана,по принцип се чувствам така от няколко дни и то след вечеря ,да е от зелето или от пилешкото??? Ще ги сменя малко за да видя.

Иначе си ги смятам приблизително толкова са,не с старая да са точно 1800 :) но в сравнение с първите ми хранения в древника съм качила количеството и примите,добре се чувствам,продължавам да upgrade-вам  :) Но определено за момента тоя тип по-разнообразно хранене ми действа по-добре от колкото НВД като засищане и като енергия...

Благодаря пак за помоща и съветите ви.Много усмивки  от мен! :)

14.10.10
20:24

Много обичам зеле,но се подувам от него страшно много и ми става тежко.

А ако не е от зелето,подуване може да се получи от мн неща ПМС,задържане на газове,запек,задържане на вода и тн.
В момента и аз се боря с този проблем и не мога да намеря причината,а е супер неприятно.

14.10.10
21:00

Ще пробвам да сменя зелето ,ако продължи ще търся причината другаде,макар че напоследък и с wc-то хич м няма ама чак пък запек нямам.... а ти на лицето ли само или  и другаде  подпухваш?

14.10.10
21:14

казано от N’ataly на 14.10.10, 21:00:

макар че напоследък и с wc-то хич м няма ама чак пък запек нямам....

Щом хич те няма с WC-то значи има някакъв проблем :) Хапвай повечко ленено семе и ябълки,за да си оке :)
Единствено коремът ми подпухва,лицето никога.

15.10.10
07:31

и аз съм с подобен проблем с корема. при мен започна когато смених по “лятната” храна с по “зимна”. а когато се намеси и ПМС имах чувството че корема ми ще се пръсне от подуване. ходих на лекар и ми каза че имам начална форма на колит.  сега съм по добре. и при мен е най зле вечерно време - след вечеря. като диета нищо не ми е казал - просто наблягам на ябълки, круши, сушени сливи и смокини, тиквата е добра за изчистване. каза че проблема ще отшуми но ще трябва време. задължително е редовното хранене.
зелето го махни - то подува и образува газове. има и един чай на “цярь” който може да пробваш - той е за стомашни проблеми. ако подуването продължава по добре иди на лекар и спри диетата, че ако си докараш някаква болест на червата или корема остава за цял живот.

15.10.10
07:46

Здравей roberta! :) Колита не е ли свързан и с болки в корема?Понеже аз преди време си бях докарала киселини и т.н които май затихнаха или оправих с едни хапове и избягване на тежки храни,макар че и до ден дншен като ям лешници и имам киселини 2 дена :(
Мисля че е ще е по-добре през няколко дни да записвам хапването тук направо за  2-3 дена и като започна залата да  ги въвеждам всеки ден.Така че днешната и уикенд храната ще си ги постна в понеделник!Целувки!!!

15.10.10
08:19

казано от N’ataly на 14.10.10, 21:00:

Ще пробвам да сменя зелето ,ако продължи ще търся причината другаде,макар че напоследък и с wc-то хич м няма ама чак пък запек нямам.... а ти на лицето ли само или  и другаде  подпухваш?

Спри го, и гий повече вода като цяло.

15.10.10
08:32

колита е свързан с възпаление на дебелото черво, а кисилините по скоро са свързани със стомаха. при колита има спазми около пъпчето и може да е придружен с разтройство или по често с запек и съответно подуване, трудности при ходенето по нужда и др. просто не пренебрегвай проблема и то заради една диета. наблегни на ябълките и плодовете.
хайде, няма повече да ти спамя дневничето - само ти пожелавам в най скоро време проблема да изчезне завинаги. :)

17.10.10
20:11

Иху ,спрях зелето и  наистина “поспаднах” :) Да вметна само че имам леки постижения с новия режим: бедро -1 см,ханша си е същия,талия ( при пъпа) -2, и по-горе където  е най  тънката част -3.Запланувала съм следващо мерене на 25 ноември.

15.10.2010

10:40   3 л. овесни ядки,1л. трици,1л. ленно семе,белтък,кафе
13:15   печен катроф,белтък
16:30   малко извара ,шепа тиквени семки
19:30   яйца (1 я+1 б)с извара и спанак
22:00   1/2 чаша вино

Течности към 2 литра
Нетренировъчен

16.10.2010

11:00   2л. овесени ядки,1л.трици,1л. ленено семе,кафе
13:30   печен картоф,2 белтъка
16:10   шепа тиквени семки
19:00   пилешки дробчета,салата цвекло и морков
21:00 1/2 чаша вино

Течности  3 литра
Нетренировъчен

17.10.2010 г

10 :45   2л овесени ядки,1л.трици,1л ленено семе,кафе
13 :30   елда,2 белтъка
16:00   шепа тиквени семки
18:30   пилешки дробчета,1 пилешко кюфте (което нали сигурно не е пилешко но ми се хапваше)
22:00   1/2 чаша вино

Течности 3 литра
В къщи-3 кръга: 10 лицеви,10 кофички,коремни до отказ,10 напади (на крак),10 клека

18.10.2010

8:30 филия ръжен хляб с ленено семе,1 яйце + 1 белтък,кафе
14:00 шепа сурови тиквени семки
17:00 малко бадеми
20:00 пиле на грил(бутчето) със салата домати и краставици.

После обаче и фурми ядох и и още бадеми ...така че пълен провал агейн...  поради +++++ в калорийния баланс следващия ден да го карам разтоварващ и определено на много “-” за компенсация.
Тчености към 2 литра
Нетренировъчен ,почти целия ден минах в път,ужасно схващащо е.Още 5 дни и започвам залата :)

19.10.2010г

1)Ябълка,кафе
2)супа
3)пилешко филе,печена чушка

Мнението беше редактирано от Nataly на 19.10.10 14:18.

CI

24.10.10
07:54

Къде се загуби това момиче :D

къде ?!?!?! :(

24.10.10
18:18

А тук съм,тук съм... :D но 1 седмица бях и аз в нещо като “командировка” и съответно режим нулев,тренировки нулеви...реших да си спестя срама ,и макар напълно да одобрявам фразата “Живота не започва от утре...” малко така става при мен ,до днес включително доста прегрешения,утре нова седмица,надъхана влизам пак в режим-а и тренировките :)

а така Натали... с ‘’лошо’’ хранене според другите и пак имаш страхотна форма айде този път по постоянна да не се търсим по кварталите ! :D

24.10.10
19:02

казано от kristiancho на 24.10.10, 18:25:

а така Натали... с ‘’лошо’’ хранене според другите и пак имаш страхотна форма айде този път по постоянна да не се търсим по кварталите ! :D

Крис тая седмица минах всякакви граници на понятието “лошо”,често ядох шоколад,много ядки,абе всякакви боклуци... но Enough! :)

виждам аз шоколада много ти личи.. много си сладка :P

24.10.10
19:15

Ядките не са боклуци :) Шоколада е от боклуците, дето и аз обичам :D

24.10.10
19:23

Ама под ядки имам предвид фъстъци и то по никое време все вечер и все по много.... както и да е, поредния момент на слабост и израз на слабата ми воля напоследък....От утре здравословното “лошо” хранене :) Riko,ти как успяваш да се въздържаш? :)

24.10.10
19:29

Не е нужно да се отказваш от шоколада, след като толкова много ти харесва. Важно е да го приемаш в подходящото време, а такова може да е - сутрин, преди и след тренировка, но всичко зависи от целите, които гониш.

Мнението беше редактирано от T-X на 24.10.10 19:30.

24.10.10
19:34

Абе, по-добре ще е да се откаже от шоколада.След 1-2 месеца, даже няма да се сеща за него.

казано от N’ataly на 24.10.10, 19:02:

...тая седмица минах всякакви граници на понятието “лошо”, често ядох шоколад, много ядки, абе всякакви боклуци...

Интересна ми е психологията на това явление... Какво или кой те принуждава да се храниш така за такъв период от време (с ясното съзнание че не е много правилно)? Питам като човек, който се храни от доста време прилично (бих казал), но се случва да си позволя единични случаи, в които хапвам и нещо не особено добро (да не кажа боклук). Доказал съм пред самия себе си, че добрата храна е категорично и безусловно факторът с най-голямо значение за това аз да се чувствам здрав и силен. По тази причина лошата храна практически не ме съблазнява. Хапвам с голям кеф пица, торта, много обичам Burger King и много други неща. Не се пазя от тях като дявол от тамян, не се насилвам да ги отбягвам, не броя дните за да пресметна кога мога да хапна junk food… Това просто са неща, които знам, че не са добри за мен - както определени стилове музика, определен тип жени, определен начин на трениране и други подобни. В този смисъл ме учудва това, което разказваш - 1 седмица тотален хранителен “разврат” (ако мога така да се изразя) и затова и задавам тъпия въпрос какво те мотивира да го допускаш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.10.10 19:38.

24.10.10
19:40

(Давай ги на Кари, да не те изкушават :P )

Кольо - Просто ти се яде и го правиш, общо взето може и да не ти се яде ми да си е просто навик, както аз като гледам филм пия кока-кола тя яде фъстъцки :)

Мнението беше редактирано от Madboy на 24.10.10 19:42.

24.10.10
19:44

казано от Madboy на 24.10.10, 19:40:

(Давай ги на Кари, да не те изкушават :P )

Аз не виждам нищо лошо и нездравословно в това да хапваш по 30 гр черен шоколад от време на време сутрин със закуската.
Това е по-добрият вариант вместо да се тъпчеш с какви ли не боклуци, защото си се лишавал от тях заради определен режим на хранене и в един момент не си издържал и си се натъпкал с тях.

24.10.10
19:44

Нищо не ме мотивира,просто явно съм си по-лакома :D Абсолютно знам кои храни са добри за мен, кои се чувствам здрава,бодра и добре ,но от време на време изпадам в такива периоди че зверси ми се яде сладко и се завърта един порочен кръг от няколко дни докато си “начеша крастата”,мой най-голям минус е именно това... по принцип преди това си ми беше основната храна,и от известно време  се опитвам да се вкарвам в пътя с по-здравословно хранене,с което се чувствам много по-добре но уви понякога старите навици+ лакомията... Нищо,сигурна съм че с времето ще изкореня и тези дни на “хранителен разврат”

ПП: кари умира за шоколад.Karpi абсолютно съм съгласна че това е правилния начин,дори си има своите плюсове когатое  в правилното вреем и количество,това го разбирам,теорията ми е ясна но практиката куца все още,те първа си изграждам нормални хранителни навици,понеже до сега съм нямала ама абсолютно никави....

Мнението беше редактирано от Nataly на 24.10.10 19:48.

казано от Madboy на 24.10.10, 19:40:

Кольо - Просто ти се яде и го правиш, общо взето може и да не ти се яде ми да си е просто навик, както аз като гледам филм пия кока-кола тя яде фъстъцки :)

Ми... не съм съгласен пък. Освен това тук не говорим за фъстъчки пред телевизора, до колкото съм разбрал става въпрос за нещо друго. Отделно лично аз не виждам никакъв смисъл да променям храненето си заради някакъв относителен навик. Иначе точно това правя и аз: хапва ми се Burger King - отивам и хапвам. Не го правя всеки ден, защото знам колко е “празна” тази храна и тялото ми си иска нещо по-смислено.

казано от karpi на 24.10.10, 19:44:

Аз не виждам нищо лошо и нездравословно в това да хапваш по 30 гр черен шоколад от време на време сутрин със закуската.

Ти говориш за малка целувка по бузката. Аз имах предвид откровен хранителен разврат и junk food-оргии. :D

казано от N’ataly на 24.10.10, 19:44:

Нищо не ме мотивира,просто явно съм си по-лакома...

Мхм, да... поизясниха ми се нещата. Както казва един разкошен персонаж от любим мой филм - ‘Much to learn, you still have.’

24.10.10
20:22

Чудих се дали да отварям нова тема или да оспамя тук...
Не ми е ясно как точно ви се отразява “джънк’-а. Не че не вярвам, но ще споделя моите впечатления. Колкото и кофти храна да ям, ако е в нормално количество, се чувствам добре. Когато прекаля, няма значение дали с фъстъци и бира или пък със салата, ми става кофти. Ако изям един сандвич с бял хляб, кашкавал и шунка, нищо не ми става, имам си енергия и се чувствам добре. Нищо, че месото е пушено, кашкавалът не се знае колко е кашкавал, а белият хляб си е ...бял хляб.

24.10.10
22:56

http://www.livetolift.com/2010/10/05/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4/ - Пробвай да го направиш, и кажи как е станало и като вкус как е. Поне няма транс мазнини и горе-долу знаеш от кво е, не е пълен със захар и така. Аз в момента съм що-годе на нвд, някой дни съм даже вм-нвд, но на всеки 4-5-6 дена си хапвам джънк. Шоколад обичам, но не колкото някой тлъст дюнер, или 5 сандвича от макдоналдс. Тая седмица ще ми е строго нвд, всичко ще е по график ако може така да се каже, и дойде ли неделята отивам и си купувам 2-3 мазни баници с колбас или 1-2 големи дюнера, може би пък да опъна 1 кофа сладолед, абе каквото ми се яде :) Ще гледам да е сутринта като ставам от сън, или след тренировка.Та, ако толкова много ти се яде шоколад, не виждам какъв е проблема утре като станеш сутринта 50 грама шоколад да изядеш :)

25.10.10
09:19

казано от Anelia на 24.10.10, 20:22:

Чудих се дали да отварям нова тема или да оспамя тук...
Не ми е ясно как точно ви се отразява “джънк’-а. Не че не вярвам, но ще споделя моите впечатления. Колкото и кофти храна да ям, ако е в нормално количество, се чувствам добре. Когато прекаля, няма значение дали с фъстъци и бира или пък със салата, ми става кофти. Ако изям един сандвич с бял хляб, кашкавал и шунка, нищо не ми става, имам си енергия и се чувствам добре. Нищо, че месото е пушено, кашкавалът не се знае колко е кашкавал, а белият хляб си е ...бял хляб.

Преди няколко седмици ми се дояде вафла (от тия меките с мед и халва) , аз не съм фен на вафлите от мн мн години , това е нещо което ям мн рядко (да не кажа почти никога) Купих си изядох я до половината и организма ми не пожела повече...
Черен школад ям от вр. на вр. и не мисля че има нещо лошо в това. (дори планирам да направя торта гараш)
Не мисля че сандвич с шунка и кашкавал е описаната от кольо Джънк оргия :) Нормално е да ти се дояде нещо сладко , тестяно и т.н.т. , както е нормално и да го изядеш , но цяла сецмица джънк би ми се отразило сигурно като  мазна баница след алкохолна фиеста... неприятно на стомаха :)

25.10.10
09:24

Всичко е психика!

Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 25.10.10 09:25.

25.10.10
19:21

25.10.2010

10:45 2л овесени ядки,1л трици,1 л ленено семе,ябълка,кафе
13:30 купичка елда,2 белтъка
18:30 салата от домаи със зехтин,извара
21:00 чаша вино
преди лягане 2 белтъка

Течности 2,8-3 литра

Тренировка:( в домашни условия)
Бицепсово вдигане с гири 4 по 15
Кофички 1 по 12
Кик-бек 2 по 15
Трицепс с гира зад глава 1 по 15
Флаис 2 по 15
Пулоувър 2 по 15
Раменна преса  2 по 15
Разгъване на ръце встрани с гири 2 по 15
Тяга с прави крака 2 по 15 (с гирите)
Клекове( с гирите) 4 по 10
Напади 1 по 15 (трепереха ми колената и не се насилих за 2-ра)
Наклон настрани с тежест 1 по 20 (на вс страна)
Коремни от лег -1 по 20 къси и 1 по 20 със завъртане
Повдигане на крака 1 по 20

Не съм следвала някаква определена схема или програма ,иска ми се тая седмица 3 пъти да понатоваря леко цялото тяло с малко упражнения с гирите в къщи и от 1-ви да си започвам програмата в залата...

25.10.10
19:34

Добре ще е ако към закуската добавиш и няколко белтъка + жълтък или направо 2-3 цели яйца и ако цялата тази смес я изпечеш се получава перфектна закуска.
Към вечерята в 18.30 добави и няколко белтъка, че нещо малко ми се вижда.
Освен белтъците преди лягане хапни и малко сурови ядки.

25.10.10
19:41

Аз по принцип вечерям някакво месо или риба със салата,но днес разтоварвам малко затова умишлено само извара... за закуската -това ли е овесената питка?Все съм искала да си направя такова нещо,за сега съм вкарала само ябълката но мисля да я ъпгрейдвам и като свикна да си правя  овсената питка да закусвам с нея и плод,

25.10.10
19:43

Ще ти хареса. Аз лично слагам и стафиди. Така нуждата от плод при мен отпада.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1