Vatreshna chast-gorna garda

Темата е заключена.

06.05.04
01:26

Opitvam se da razvia vatreshata chast na gornia si graden muskul i ne mogaa da postigna nisto.Dali da prekratya vichki drugi uprajnenia i da nablegna samo na tezi ot naklonena lejanka ili moje bi ima nekakva shema koyato moje da opitam za da resha problema?
Blagodarya vi!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:32.

90% от трениращите (ако не и повече) имат или са имали този проблем, включително и аз. Решение намерих едва на петата година тренировки, като правих сплит с включени 2 пъти седмично тренировки за гърди. Правех само полулег и обратен лег (с главата надолу). Използвам само щанги, заради личен проблем - с дъмбели гърдите ми се развиват различно.

Бях си говорил с един професиналист за тази част и той ми каза, че това е частта на гърдите, която се развива последна, но пък за сметка на това е вечна и качествена. Е, ако искаш да си допираш брадичката в горния ти пекторалис, това няма да стане по естествен път или по друг начин казано - гърди като аватара на Eclipse не могат да се направят без менделеева таблица. Нека бъдем реалисти.

Да обобщя:
Полулег, обратен лег, кофички, кросоувър, флайс - подреди тези упражнения в 2 сплита и тренирай по тях. Ако си начинаещ се откажи. Рано е за подобни експерименти. Виж аз на коя година чак го пробвах.

08.05.04
16:02

Ami az vinagi sam imal silni gardi no za smetka na tova pravya golemi prekasvania,poradi tova che ili travma me spira da treniram ili profesionalno otsastvam ot grada ili stranata.Naposledak za jalost gardite mi ne varvyat a samo dolnata im chast e tejka i visyat.
Nikak ne mi e priatno da se pogledna i da vidya tochno tova…
Mislya da zapochna da kombiniram s bizeps i garba s trizeps v relefni trenirovki, s nadejdata da se stegna malko zastoto sega sam kato kiufte s visnali gardi…
Ako mislish che tova nema da e pravilnoto reshenie posavetvai me.
Blagodarya

Ако ще се чистиш, нещата са коренно различни - тренировка за релеф, диета ... обичайните неща. Сума ти неща са изписани във форума за това.

08.05.04
19:00

ste se chistya no vapreki tova s tozi vid na gardite ste e grozna gledka.Razglejdah razni snimki kak e treniral Arnold- vidyah che e lizevi opori i kofi sa sred pokazanite uprajnenia.Mnogo mi se iska da nablegna na tyah no se strahuvam che ste zagubya obema na gardite si.

08.05.04
21:55

Пич, аз сам имал същия проблем да не кажа, че още го имам :)
Правих а и още се чудя дали да го права следните упражнения:
Полулег- щанга, дъмбели бутане и дъмбели флайс, след това кофички.
Мисля, че горната ми гърда се пооправи. Друг е номера, че като не си чист долната част на гърдите си е мазна и това ти дава илюзията, че имаш голями долни гърди и че горната част ти е слаба. Сега като зачистя, ще си проличи добре какво сам направил :)

09.05.04
02:20

недей така бе човек, от лицевите опори няма да си изгубиш гърдите, те издуват много гръдния кош и са страшно упражнение, аз преди блъсках яко лицеви(само че с два дъмбела в ръцете) и за 4-5 месеца гръдната ми обиколка скочи с 10 санта, за горна част на гърдите вътрешен мускул праскай яко флайсче с лек наклон, колкото до долните гърди много си зависи от структурата на човека дали можеш да ги подсечеш айде лека тренировка с големи тежести!  :twisted:

09.05.04
19:21

Da naistina i na men lizevite opori mi deistvaha chudesno ,no tam pravya 4 serii ot po 25 povtorenia i nyakak imam chustvoto che nisto ne pravya za obema na muskulite si.Kofi sashto pravya,no tam sam svel povtoreniata do 14.Izobsto srestam mnogo razlichni mnenia za broya na povtoreniata za relef i masa.Nykoi tvardyat che masata sa 4-6-8 povtorenia drugi kazvat che pri 4-6 muskula ti izobsto ne moje da otreagira.Chuval sam che dori 12 povtorenia moje da sa za masa…moje bi ottam idva zyaloto mi obarkvane

09.05.04
19:49

Znaete li ko shte vi kaja…Gledaite da se napompate taka,4e da se pruskate po shevovete i nqma zna4enie s kolko kila i povtoreniq praite.
EFEKTAT E GARANTIRAN:)

BA

10.05.04
14:38

Ами първо ако искаш да ти се развие горната част, трябва да започваш с нея първо при тренировката за гърди. По принцип тренировката се започва с това, което ти е най-слабо. А като ги гледам тук повечето културисти започват с това, което им е най-силно. Така, че започваш с горната част ако искаш с изтласкване от лег, а за канал ще ти препоръчам флайс. И изобщо ако искаш канал прави с дъмбели, защото 1) имаш по-голяма амплитуда на движение, 2) можеш да ги въртиш и “влиза” добре за вътрешната горна част на гърдите.
Успех !!!

10.05.04
20:35

Vteco, за ти стои добре горната вътрешна част на гърдите, трябва да имаш повечко маса там. Относно повторенията, това е индивидуален проблем. Аз например качвам маса в гърдите с 8 и повече повторения. Пробвах с по-малко, но не става, а познавам хора, които не правят повече от 5 повторения и пак растат. Пробвал ли си да правиш кофичките с тежест - 14 повторения ми се струват множко за работна серия при това упражнение......
За флайса не мога да се съглася с Лошото момче - ако го правиш с дъмбели, натоварването се пренася към външната част на пекторалиса. За канал по-удачен е кросовъра с кабел, по желание можеш да го пробваш от полулег - тогава става нещо като флайс, но разликата в натоварването е значителна. И тук, както при флайса, наблягай на повторенията.

11.05.04
01:14

Blagodarya vi!Naistina ste super v toya forum :) Mnogo se radvam che ste ima kam kogo da se obrastam za saveti otnosno bodybuildinga.Shte probvam tezi uprajnenia v sledvashtata si trenirovka i smyatam da nablegna samo na gorna chast- teost izobsto da spra dolnata.Ste probvam i s povotrenia ot sorta na 8-12a ne ot 4-8 kakto praveh dosega.Dano da ima efekt…I vse pak ako nyakoi se seti nesto dabavete go kam tazi tema :)
Pozdravi na vsichki

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1