25.10.10
12:05
Здравейте, аз съм активно спортуваща дама с изградени хранителни навици. Имам обаче един проблем и искам да го споделя с вас. Работата ми е в офис и съм част от колектив, занимаващ се с финансови инвестиции. Проблемът ми е, че колегите ме дразнят и забележете как - дразнят ме чрез храната, която поглъщат всеки ден. Наблюдавам ги как поглъщат сандвичи, банички, брускети, солети, сладкиши от всякакво естество, а после охкат и пъшкат по цял ден (puke) . Това ги боли, онова не знам си какво. Вдигали кръвно, а са с видимо наднормено тегло и висок % мазнинки! А на мен ми идва да им кажа: “... ми спрете да се тъпчете!” Понякога ми идва да им забия по един, честно ви казвам. На някой случвало ли му се е подобно нещо :), защото на моменти си мисля, че нещо съм сбъркана!! :D
Най добре не им обръщай внимание и не се занимавай с глупостите на другите, защото по този начин хабиш ценна енергия. Остави ги да се тъпчат, а ти се чувствай добре с твоя начин на живот.
25.10.10
17:37
Кажи им го в очите...какво пречи :D Те най-много да се изхилят и пак да продължат да ‘идат така ..
Това е нещо нормално.Като си свикнала да живееш здравословно,начина на живот на другите ти се вижда прекалено лош,защото ТИ разбираш как си вредят те,а не те :) За това Don`t worry be Happy :P
Ем и аз някой път като прекаля с кафето почвам да се нервирам по подобни поводи (swear) Примерно - на някакви вечно гладуващи привидения, които по цял ден се чудят защо се разболяват, уморяват и са в депресия. Решават, че има някаква вселенска причина, свързана с уникалността на техния организъм, който само полу-бог-супер-лечител може да излекува и се почва едно даване на луди пари за чайчета, консултацийки и прочее :)
А защо не им кажеш да не се тъпчат? И това ли е, което те дразни наистина? Или е по - скоро това, че невежите са блажени и кротко хрупат чипс, а пък ти, понеже си с изградени хранителни навици, не можеш да си позволиш да се тъпчеш с джънк?
Наистина е обременяващо да си даваш сметка какво в действителност поглъщаш, когато хапваш “боклучки”.
Всеки си има глава на раменете и да се ядосваш за такива неща откровено няма смисъл....
Абе кажи им, че ако се тъпчат повече ще им мине! Даже им купувай с кафетата Киткат и им направи руска салата с мас.... Та един ден като се заклещят дебелите гъзове в някой стол, им дойде акъла....
Мнението беше редактирано от to4ka на 25.10.10 19:20.
Ако те дразнят това най-вероятно е защото не си уверена в себе си или заради нещо подобно, но проблемът си е изцяло вътре в теб, и не е безобиден по принцип. Да те дразнят хора с храненето си е абсолютно същото като това да те дразнят с цвета на кожата си, сексуалната си ориентация, политическите си виждания и т.н. - разлика няма, а и причините са идентични. Тоя тип фобии не са положително нещо.
Аз отдавна още казвам, че ако 6-7-8 (там колкото са) милиарда хора използваха главите си по предназначение светът щеше да изглежда по друг начин. Но при такава голяма бройка просто няма как всичкото да е читаво и не виждам защо трябва да ти пука от тая работа - човек трябва да гледа себе си, в крайна сметка най-малкото ресурсите са ограничени, ако всичките ядяха качествено какво щеше да стане?
Мнението беше редактирано от G33K на 25.10.10 19:27.
И аз понякога изпадам в подобна ситуация.Но в крайна сметка така както се храниш така и изглеждаш.Спеациално за мен хората,които се хранят с всякакви боклуци не уважават на първо място себе си.Вярно е че не все всеки може да намери време или пари за спорт,макар че има толкова много алтернативи,но храната сам си я избираш.
Щом не ти правят забележка за твоите хранителни навици,не им обръщай внимание,но може да се опиташ да промениш техните в положителна насока.