24.10.10
21:00
Интересувам се от мнението ви относно няколко неща...
На 20г съм, ectomorph - 59kg, ~1.75 ръст. От горе-долу 2 месеца тренирам сериозно във фитнеса - тренировки през 1 ден. До момента го имаше първоначалният ефект на леко покачване на ММ и оформяне. Правя предимно базови упражнения, гледам да ги изпълнявам максимално правилно...не очаквам бързи резултати, но искам да съм 100% сигурен, че това което правя ще ме доведе до някъде...та общо взето искам да знам как мога да направя хранителния си режим и тренировъчната програма - оптимални.
Хранене:
9:00/10:00 - закуска - овес(около 150гр) + 1 кисело мляко + 2 суп. лъжици мед - редувам ги през ден със закуска от 2 яйца и хляб ест.
12:00/13:00 - обяд - предимно пил пържоли(понякога свински) + ориз или картофи за гарнитура(300гр +)
16:00/17:00 - нещо като 2ри обяд
20:00 - вечеря - подобно на обяда, обикновенно ако съм ял месо с ориз на обяд, ям месо с картофи на вечеря и обратното.
От двайсетина дена взимам и протеин BSN Syntha 6 ... замествам си 1 хранене след 14:00 часа в нетренировъчни дни и го пия след тренировка в тренировъчни.
Тренировката ми е следката:
понеделник: гръб + трицепс
сряда: гърди + бицепс
петък: крака + рамо
и ги завъртам...правя по 4 упражнения за големите мускулни групи и по 2(макс 3) упражнения за малките...когато остане сила правя корем на края на тренировката. Също така карам на принципа максимални килограми + максимум чисти изпълнения на повторенията(ест. гледам да се връзват повече от 6)
Искам да знам какво е мнението ви, къде мислите, че може нещо да се подобри, на какво да наблягам, какво повече да ям ако искам да покача ММ или как да променя тренировката си за да имам по-сигурни резултати? Правилно ли приемам протеина? Чувам, че много хора взимат на гладно точно след ставане сутрин...
Както казах по-горе не очаквам бързи резултати, целта ми е да направя нещо от сорта на 10кг ММ през следващите 2 години, въпросът ми е на каква тренировка + хранене + добавки да заложа, така че да съм сигурен, че ще има ефект...знам че всичко е до организъм, но все пак в общия случай...
Благодаря ви предварително, поздрави!
ПС: без мнения от сорта на “много малко килограми си - купи си гейнър” моля, мисля че мога да си набавям достатъчно въглехидрати, а и целта ми е да покача ММ, не просто някаква маса...
Темата беше редактирана от Mu6a4 на 24.10.10 21:03.
Направи поне още 1-2 хранения с протеин + въглехидрати. Рано ти е за тоя сплит, кръгово си тренирай.
казано от Mu6a4 на 24.10.10, 21:00:
Интересувам се от мнението ви относно няколко неща...
На 20г съм, ectomorph - 59kg, ~1.75 ръст. От горе-долу 2 месеца тренирам сериозно във фитнеса - тренировки през 1 ден. До момента го имаше първоначалният ефект на леко покачване на ММ и оформяне. Правя предимно базови упражнения, гледам да ги изпълнявам максимално правилно...не очаквам бързи резултати, но искам да съм 100% сигурен, че това което правя ще ме доведе до някъде...та общо взето искам да знам как мога да направя хранителния си режим и тренировъчната програма - оптимални.
Хранене:
9:00/10:00 - закуска - овес(около 150гр) + 1 кисело мляко + 2 суп. лъжици мед - редувам ги през ден със закуска от 2 яйца и хляб ест.
12:00/13:00 - обяд - предимно пил пържоли(понякога свински) + ориз или картофи за гарнитура(300гр +)
16:00/17:00 - нещо като 2ри обяд
20:00 - вечеря - подобно на обяда, обикновенно ако съм ял месо с ориз на обяд, ям месо с картофи на вечеря и обратното.От двайсетина дена взимам и протеин BSN Syntha 6 ... замествам си 1 хранене след 14:00 часа в нетренировъчни дни и го пия след тренировка в тренировъчни.
Тренировката ми е следката:
понеделник: гръб + трицепс
сряда: гърди + бицепс
петък: крака + рамо
и ги завъртам...правя по 4 упражнения за големите мускулни групи и по 2(макс 3) упражнения за малките...когато остане сила правя корем на края на тренировката. Също така карам на принципа максимални килограми + максимум чисти изпълнения на повторенията(ест. гледам да се връзват повече от 6)Искам да знам какво е мнението ви, къде мислите, че може нещо да се подобри, на какво да наблягам, какво повече да ям ако искам да покача ММ или как да променя тренировката си за да имам по-сигурни резултати? Правилно ли приемам протеина? Чувам, че много хора взимат на гладно точно след ставане сутрин...
Както казах по-горе не очаквам бързи резултати, целта ми е да направя нещо от сорта на 10кг ММ през следващите 2 години, въпросът ми е на каква тренировка + хранене + добавки да заложа, така че да съм сигурен, че ще има ефект...знам че всичко е до организъм, но все пак в общия случай...
Благодаря ви предварително, поздрави!
ПС: без мнения от сорта на “много малко килограми си - купи си гейнър” моля, мисля че мога да си набавям достатъчно въглехидрати, а и целта ми е да покача ММ, не просто някаква маса...
Защо правиш гърди с бицепс и гръб с трицепс? Когато правиш гърди се натоварва и трицепса, така в рамките на 3 дни го натоварваш сравнително леко (втория път правиш 2-3 само упражнения). Така единствено го държиш леко напомпан. Усещаш ли че се въстановяваш?
Тей като тренираш през ден бих те съветвал
1) Гърди + корем
2) Гръб + предмишница (ако ти е слаба)
3) Ръце + корем
4) Рамо + крака
Не се притеснявай за гейнъра, щом трудно качваш маса не си мисли че като взимаш гейнър ще надебелееш и ще качиш “някаква” маса. Такива вълшебства няма. Все едно аз да кажа: “Не ми казвайте да взимам бърнър, целта ми е да сваля само сланина, а не и мускули”. За да имаш мускули трябва да имаш и маса - физика :)
Тренирам гърди + бицепс(а не трицепс) точно защото трицепса помага при гърдите и след това не мога да го натоваря като хората(няма сила)...а иначе усещам, че правя много по-пълноценна тренировка. Същото(при мен) важи и за гръб + трицепс.
Иначе се възстановявам в пъти по-бързо от колкото в началото, гледам винаги да се натоварвам с повече кила и ако понякога имам мускулна треска - трае не повече от 1 ден...но лошото в случая е, че просто нямам възможност да тренирам всеки ден...
А относно добавките - сигурно бих взимал И гейнър, обаче трябва да избера най-удачното за моя случай поради ограничени финанси...какво мислите за комбинация: протеин + аминокиселини? До колкото знам е хубаво при приема на аминокиселини да се приемат и много калории, мислите ли че за моите цели би било добре?
Мнението беше редактирано от Mu6a4 на 25.10.10 16:33.
Да ме поправи някой ако греша, но мисля че когато имаш мускулна треска това означава, че си въстановил абсолютно добре.
26.10.10
20:55
ne