13.04.05
11:13
Тъй като НВД-то ме подтиква към странни действия и мисли, ето какъва въпрос ми дойде. Мога ли да ям майонеза по време на НВВМД? Някой беше казал не, но без обосновка. Реално като се замисля майото е от яйца, олио и сол-нищо забранено за този хранителен режим(верно олиото не се знае кво е, ама може да е студено пресовано :wink: ). Не е ли добра идея при храненето преди трена да намажеш пилешката пържолка с майо и да заситиш “постоянно гладният” вътре в мен и на трена да имаш сила от мазнинките???
Не съм голям привърженик на тоз продукт, ама сехга при тоз въглехидратен глад май всичко ми се яде :( :( :cry:
16.04.05
18:01
Чел съм , Арнолд я препоръчва заради наситените мазнини , които увеличават отделянето на тестостерон
иначе аз обичам майонеза и си хапвам от време на време :wink:
Принципно можеш да консумираш майонеза по време на НВД, за препоръчване е ако можеш да си я правиш сам /ако ти харесва на вкус я прави с extra virgin зехтин, ако пък я правиш с олио, гледай да е студено пресовано-вече продават такова/. Аз лично на купешката майонеза доверие нямам.
Малко има риск от факта, че ядеш сурови яйца, но ти си решаваш дали да го поемеш, аз лично съм го правил.
То да не казвам колко се задръстваш от майонеза, просто не е истина! Има около 60% мазнини (УЖААААААААААС), то ясно че и те ти трябват, ама чак пък толкова! Само Милко Скаридата от един друг форум препоръчваше такова нещо (40 % от храната за деня да е от животински мазнини, ама не става ако си ендоморф примерно, пък и е вредно какъвто и да си)
Yoda, вярно е че мазнините като процентно съотношение са много, но какво от това?
Първо, ти така или иначе не ядеш майонезата с килограми :D , поне надявам се че е така.
Второ, при НВД и още повече при кето, мазнините са ти основен източник в енергоприхода, все от някъде трябва да си ги набавиш, и е по добре известна част да са ненаситени /зехтин/, отколкото наситени /само месо, сирене и т.н./.
Трето, мисля че фобията от мазнините трябва да я оставим в миналото, когато поради някаква изкривена логика и неправилно проведени научни изследвания се е считало че мазнините от храната директно означават мазнини по тялото, което разбира се далеч не е така. Доста по-опасна примерно е злоупотребата с въглехидрати, която вдига много инсулина, нали всички сме съгласни че без вдигнат инсулин липосинтезата не се получава в застрашителни размери.
Четвърто, относно вредата от мазнините, това също според мен трябва да си остане до голяма степен в миналото. Мазнините са много вредни, само когато са придружени от голям прием на въглехидрати и застоял начин на живот. Иначе те са си необходими за производството на хормони /тестостерона примерно/, усвояването на мастноразтворимите витамини, изграждане на клетъчната стена и т.н.
Не съм голям привърженик на майонезата, но наистина за кето диета може да се вкара малко-поне няма да е във вреда. Напълно подкрепям Парс за мазнините, каквито и да са те. Трябва да се разбият някои митове, като в никакъв случай не казвам яжте яко мазнини, но да не се лишаваме от тях(трансмазнините не ги коментираме) Наистина наблягам на зехтин и ядки в диетата, а тъй като ям предимно пилешко- животинските не са много, идват от кашкавала. Но примерно малко майонеза с горчица добре могат да овкусят еднообразното пилешко меню.
Мерси за отговорите , момчета!
Успех на всички!
18.04.05
16:27
1-во има 1001 вида майонеза, ти за коя питаш?
2-ро, по колко и в кои часови зони мислиш да я консумираш?
3-то, колко ккал от мазнини консумираш за ден (тренировъчен/нетренировъчен)?
4-то, ако я включиш в менюто си, то как ще се измени съотношението на наситените : ненаситени мазнини?
:)
21.04.05
23:45
Аз лично избягвам да комюнсумирам майонеза.Проблем с производството на тестостерон нямам макар че консумирам прекалено малко мазнини(предимно са ненаситени).Мазнини консумирам от ястията или съдържащите се в месото(нетлъсто) и други храни.В толкова чист вид като майонезата :? предпочитам да не ги ям.
Аз изобщо не се замислям да я ям даже... :)
Е, има редки дни в който си взимам едни джоб “с всичко”, но това е доста рядко. :D , нямам проблем с ограничаването откъм скапана храна.
много я уважавам,майка ми ми прави нещо като руска салата,само че в една голяма тенджера като тури 2 кила картофи,половин кило майонеза,яйчица,сиренце,шунка,грах,морковчета и става БОМБА,много е питателно,макар и малко мазно,на два пъти го ям това
24.04.05
03:34
Е сега да не си помислите че аз като нехаресвам много майонезата неям руска салата :lol: !Руската салата ми е любимата макар да съдържа майонеза.В крайна сметка и аз съм човек и харесвам вкусотиите!