Размисли върху майонезата

13.04.05
11:13

Тъй като НВД-то ме подтиква към странни действия и мисли, ето какъва въпрос ми дойде. Мога ли да ям майонеза по време на НВВМД? Някой беше казал не, но без обосновка. Реално като се замисля майото е от яйца, олио и сол-нищо забранено за този хранителен режим(верно олиото не се знае кво е, ама може да е студено пресовано :wink: ). Не е ли добра идея при храненето преди трена да намажеш пилешката пържолка с майо и да заситиш “постоянно гладният” вътре в мен и на трена да имаш сила от мазнинките???
Не съм голям привърженик на тоз продукт, ама сехга при тоз въглехидратен глад май всичко ми се яде :(  :(  :cry:

16.04.05
18:01

Чел съм , Арнолд я препоръчва заради наситените мазнини , които увеличават отделянето на тестостерон
иначе аз обичам майонеза и си хапвам от време на време :wink:

16.04.05
21:34

Принципно можеш да консумираш майонеза по време на НВД, за препоръчване е ако можеш да си я правиш сам /ако ти харесва на вкус я прави с extra virgin зехтин, ако пък я правиш с олио, гледай да е студено пресовано-вече продават такова/. Аз лично на купешката майонеза доверие нямам.
Малко има риск от факта, че ядеш сурови яйца, но ти си решаваш дали да го поемеш, аз лично съм го правил.

16.04.05
21:59

То да не казвам колко се задръстваш от майонеза, просто не е истина! Има около 60% мазнини (УЖААААААААААС), то ясно че и те ти трябват, ама чак пък толкова! Само Милко Скаридата от един друг форум препоръчваше такова нещо (40 % от храната за деня да е от животински мазнини, ама не става ако си ендоморф примерно, пък и е вредно какъвто и да си)

17.04.05
08:18

Yoda, вярно е че мазнините като процентно съотношение са много, но какво от това?
Първо, ти така или иначе не ядеш майонезата с килограми :D , поне надявам се че е така.
Второ, при НВД и още повече при кето, мазнините са ти основен източник в енергоприхода, все от някъде трябва да си ги набавиш, и е по добре известна част да са ненаситени /зехтин/, отколкото наситени /само месо, сирене и т.н./.
Трето, мисля че фобията от мазнините трябва да я оставим в миналото, когато поради някаква изкривена логика и неправилно проведени научни изследвания се е считало че мазнините от храната директно означават мазнини по тялото, което разбира се далеч не е така. Доста по-опасна примерно е злоупотребата с въглехидрати, която вдига много инсулина, нали всички сме съгласни че без вдигнат инсулин липосинтезата не се получава в застрашителни размери.
Четвърто, относно вредата от мазнините, това също според мен трябва да си остане до голяма степен в миналото. Мазнините са много вредни, само когато са придружени от голям прием на въглехидрати и застоял начин на живот. Иначе те са си необходими за производството на хормони /тестостерона примерно/, усвояването на мастноразтворимите витамини, изграждане на клетъчната стена и т.н.

18.04.05
13:46

Не съм голям привърженик на майонезата, но наистина за кето диета може да се вкара малко-поне няма да е във вреда. Напълно подкрепям Парс за мазнините, каквито и да са те. Трябва да се разбият някои митове, като в никакъв случай не казвам яжте яко мазнини, но да не се лишаваме от тях(трансмазнините  не ги коментираме) Наистина наблягам на зехтин и ядки в диетата, а тъй като ям предимно пилешко- животинските не са много, идват от кашкавала. Но примерно малко майонеза с горчица добре могат да овкусят еднообразното пилешко меню.
Мерси за отговорите , момчета!
Успех на всички!

ВН

18.04.05
16:27

1-во има 1001 вида майонеза, ти за коя питаш?
2-ро, по колко и в кои часови зони мислиш да я консумираш?
3-то, колко ккал от мазнини консумираш за ден (тренировъчен/нетренировъчен)?
4-то, ако я включиш в менюто си, то как ще се измени съотношението на наситените : ненаситени мазнини?

:)

AR

21.04.05
23:45

Аз лично избягвам да комюнсумирам майонеза.Проблем с производството на тестостерон нямам макар че консумирам прекалено малко мазнини(предимно са ненаситени).Мазнини консумирам от ястията или съдържащите се в месото(нетлъсто) и други храни.В толкова чист вид като майонезата :? предпочитам да не ги ям.

22.04.05
20:38

Аз изобщо не се замислям да я ям даже... :)
Е, има редки дни в който си взимам едни джоб “с всичко”, но това е доста рядко. :D , нямам проблем с ограничаването откъм скапана храна.

22.04.05
20:45

много я уважавам,майка ми ми прави нещо като руска салата,само че в една голяма тенджера като тури 2 кила картофи,половин кило майонеза,яйчица,сиренце,шунка,грах,морковчета и става БОМБА,много е питателно,макар и малко мазно,на два пъти го ям това

AR

24.04.05
03:34

Е сега да не си помислите че аз като нехаресвам много майонезата неям руска салата :lol: !Руската салата ми е любимата макар да съдържа майонеза.В крайна сметка и аз съм човек и харесвам вкусотиите!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1