Според вас колко би струвало...

SN

16.04.05
14:33

така имам следния въпрос искам да ви попитам колко горе долу би струвало оборудването на една фитнес зала...?

Темата преместена в “Общи теми”
vanisher

16.04.05
15:12

Това е много относителен въпрос. Кажи какво горе-долу искаш да има в залата.

SN

16.04.05
16:03

значи мен ми трябва да знам понеже баща ми иска да отваря фитнес зала значи например:3 лежанки 3 спрепеца 3 такива за крака 1 велоаргометър може и 2 ...абе горе доло от сичко по 3

16.04.05
16:49

портален скрипец, лежанка, скот, пек-дек , хоризонтален скрипец , вертикален скрипец , уред за кофички, преса , уред за бедрено разгъване за бедрено сгъване , велоергометър (ОМГ колко сложна дума) пътека х3 ...............
отделно поне 5 щанги дъмбели от 2,5 до 70кг
еми доста ще му излезе

Съвсем  грубо 15-20 хилядарки поне. Да не говорим за лиценз, патент, данъци, разрешително ....

17.04.05
00:27

Бани, съблекални сауни солариуми и неква яка цифра още

17.04.05
00:40

Плюс барче, заплати на персонала, наем и т.н. ;) Не е евтино, ако искаш хубава зала. Иначе за 10 000 примерно може да спретнеш в някое мазе нещо, но съответно ще трябва да намалиш и цената на посещението, ако нямаш много екстри. То има много такива зали за по левче, така че може и да потръгне. Много хора търсят евтиното.

17.04.05
00:43

ако има пари защо да не инвестира,иначе малко трудно се възвръщат,решение е да сключи договор да кажем с някоя фирма за добавки и да отвори в залата и магазин

ВН

17.04.05
01:55

Договора с фирмата го е сключил още преди да е отворил зала :), въпроса ефитнес клуб ли ще прави или фитнес център  - като вид и като узаконяване, щото тогава имаме 2 съвсем различни категории.  Първото може да се направи и с 10 хил. лв. второто може със 100 +...

17.04.05
08:35

Моето лично мнение, не знам колко хора ще се съгласят с него, е че времето на мазе-фитнесите е минало. В София ще изчезнат до 3-4 години, като имам предвид под изчезване не че тотално няма да има такива, а че пазарния им дял ще се свие и ще стане маргинално малък.
Само малко да се вдигнат доходите, което все ще стане до няколко години и никой няма да иска да влезе в мазе, в което душовете са изпочупени, няма вентилация, липсват основни уреди и няма място да се разминеш с другите двама трениращи.
Така че според мен не е перспективно от бизнес гледна точка да се отварят такива фитнес клубове, като абсолютен минимум площта трябва да е стотина квадрата, с почти всички основни уреди, включително кардио, с добре направени съблекални и бани /може да не е лукс, но все пак да няма падащи мазилки/.
В такъв случай първоначалната инвестиция наистина ще си бъде доста голяма, мисля че от 50 хиляди нагоре.

17.04.05
17:05

Парс добре си се ориентирал и аз съм на същото мнение ;)

SN

18.04.05
07:03

ми щото бащата иска да отвори сериозен фитнес център....по добър от тим  :D а за парите няма проблем просто ни интересуваше колко горе долу :D

20.04.05
00:07

Много е важно местоположението може и да е мазе но като няма наоколо други ще идват и там  http://smilies.sofrayt.com/fsc/smile3.gif

SN

20.04.05
19:19

става въпрос за фитнес център в курорта златни пясаци :D

VA

20.04.05
20:55

TВа ще е голямо нещо значи.Може да го направи през лятото и там топлите месеци на открито в пловдив щели да правят такава зала и предполагам че ще е дпбре на открито а през зимата сигурно се прибират уредите в зала!![

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1