Дъвка

26.10.10
16:03

Дъвченето на дъвка може ли да повлияе неблагоприятно на храносмилателните процеси или нещо подобно.

26.10.10
16:07

Познавам хора, които твърдят че като дъвчат дъвка получават киселини, така че сигурно влияе по някакъв (неясен за мен) начин. Повечето хора обаче май нямат такива оплаквания, аз от много години не съм и нямам наблюдения върху себе си.

Мнението беше редактирано от G33K на 26.10.10 16:08.

26.10.10
16:08

Тъкмо напротив ;)

26.10.10
17:10

Ами стимулира отделянето на слюнка, а може би и на стомашен сок. В същото време в стомаха и червата не попада никаква храна.

Може защото повечето дъвки са фрашкани с аспартам.

26.10.10
19:36

Освен това дъвката е източник на въглехидрати. Това с киселините и газовете също съм го чувал.

Източник на въглехидрати е силно казано - в един пакет има 10-15гр. въглехидрати(в зависимост от самите дъвки), което значи, че в една дъвка има 1-2-3гр. въглехидрати. Като цяло, въпреки аспартама, аз съм за дъвките. В нормални количества са напълно безвредни. Пък и е малко гадно след като си ял устата ти да мирише на ядене :) Аз лично ползвам доста често дъвки, особено на даскало, след като ям. Е някой път ползвам и тези за деца(орбит), за да правя балончета, пък и са доста сладки :D

АЧ

27.10.10
06:42

Аз не дъвча всеки ден дъвки, но обичам по 2-3 на ден максимум. В даскалото задължително 1-2. Знам, че една дъвка трябва да се дъвче около 15-20 мин. не повече.

27.10.10
07:13

Съвсем наскоро четох статия относно дъвките ето я и нея - http://www.bb-team.org/articles/3877/#axzz13XZ33woJ
В заключението на статията са засегнати възможните проблеми свързани със стомашно-чревния тракт и съставките на дъвките.
Личен опит - нямам  :)

27.10.10
07:50

Казвали са ми че, също от дъвката по-трудно огладняваш, щот постояно имаш нещо във устата. Ма не знам колко е вярно това.

казано от Едуардо на 27.10.10, 07:50:

Казвали са ми че, също от дъвката по-трудно огладняваш, щот постояно имаш нещо във устата. Ма не знам колко е вярно това.

Точно обратното!Поне при мен...като съм с дъвка по-бързо огладнявам,и аз си го обеснявам с това че стомаха отделя сок които да разгражда  храната,която в случая е дъвката,която ...не е храна :D

28.10.10
22:01

A ako например човек е на диета, дъвченето на дъвки би ли повлияло по някакъв начин? По точно ако си на НВД?

29.10.10
10:12

казано от nenb1_10 на 28.10.10, 22:01:

A ako например човек е на диета, дъвченето на дъвки би ли повлияло по някакъв начин? По точно ако си на НВД?

Според мен - НЕ :)

29.10.10
14:40

Почнаха пак филмите “ако имам дъвка в диетата ” нищо няма да ви стане от една две дъвки ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1