Трибестан?

19.10.10
22:42

Колеги кажете някой добър трибестан.. в търсачката ми излизат само някви теми от преди 5 години...
Как е съвременния пазар , на коя фирма да се спра ,как и по колко се пие тоя трибестан?

СБ

20.10.10
04:25

А на колко си години и с каква цел искаш да взимаш такъв тип продукт?

20.10.10
06:00

На 24г , с цел да си повиша нивото на производство на  тестостерон.

20.10.10
06:17

като цяло на Запад много уважават българския. Дори в ebay има обяви :). Има го в аптеките и си се продава свободно.
Твърдят, че има два вида растения от които се прави, и че това в БГ е много по-добро.
Иначе хората, които са използвали и двата вида да кажат.

20.10.10
17:49

пробвай този от снимката в подписа ми, струва 8 лв и стига за около 20 дни, добър е доста ;)

http://tribulus-t.hit.bg/

Мнението беше редактирано от karlo на 20.10.10 17:54.

20.10.10
18:57

не мисля,че ще усетиш особен ефект от него...

21.10.10
00:16

Мисля , че ще се спра на този http://www.explode.bg/3bulus.html . В другия фитнес-форум доста го хвалят . Колебаех е  за този на софарма , но е мн скъп.

HE

21.10.10
04:28

В другия фитнес форум има доста дистрибутори на въпросната фирма, та е нормално да го хвалят.  ;)

СБ

21.10.10
04:31

От който и да е трибулус най-много да усетиш допълнителна сексуална възбуда. Не очаквай резултати откъм мускулна маса и размери.

21.10.10
09:19

Мерси за отговорите.. ми сиг ще го пробвам 1 път , пък каквото стане , да става :)

CI

21.10.10
09:38

казано от westdogg на 21.10.10, 09:19:

Мерси за отговорите.. ми сиг ще го пробвам 1 път , пък каквото стане , да става :)

Сещам се какво ще “стане” :D

пробвай този от снимката в подписа ми, струва 8 лв и стига за около 20 дни, добър е доста

http://tribulus-t.hit.bg/

@Karlo от къде го купуваш?

21.10.10
16:51

от градския билкар, по аптеките го няма, в интернет също не съм го срещал

много съм доволен от извлека, за сравнение съм пил българския на софарма, 1000 милиграмовия на НАУ и някакъв немски неизвестен

Мерси :)

25.10.10
11:53

Трибестан е наи-добър българският без съмнение само дето в българия който се продава се прави от Индийска суровина българсакта се изнася за америка те държат да е само с нея и плащат за това. Има такъв които си е на Софарма в оригиналната опаковка само че с други цветове и този на  Ултимейт е български защото фирмата официално си го пише на етикета. За другите няма гаранция, на мен лично са ми изкарвали от завода малко блистери от този който е за износ за САЩ.
  Само да ви кажа обаче че трибестана не влияе пряко на тестостерона, мой приятел пи 2 месеца трибестан след схема и нивата му бяха 0 на тестостерона- пи от този на Софарма. Доколкото знам за него той повишава други хормони коитоса отговорни за подвижноста на сперматозоидите и тяхното узряване а при жените за отделянето на яйцеклетката което я прави готова за оплождане. Ефекта идва от това , че повишеното движение на сперматозоидите увеличава либидото а по-високото либидо от своя страна увеличава енергиният потенциал, прави мъжът леко по-агресивен. От там нататък кйто знае как да тренира и да се храни ще има ефект който не ще гони само мацките ;)

Сократ искаш да кажеш че трибестана на Софарма дето го продават в аптеките е с Индийска суровина?
Сигурен ли си в това?

26.10.10
09:30

Това не е нова информация, отдавна се знае, че бг суровината се използва само за износ.

А на нас в БГ ни продават боклуци както винаги :)

CI

26.10.10
10:04

Така е. Даже качественото българско мляко го изнасят за чужбина, а на нас ни пробутват евтино соево мляко и желатин

ВН

26.10.10
12:42

SoKrAt, твърдиш че продукта на Софарма “Трибестан” не действа на тестостерона, че Tribulus terrestris екстракт не действа, или че изолирани, самите сапонини не оказват това влияние? :) Да се изясним, защото pubmed.com е на един клик разстояние.

26.10.10
13:22

До колкото съм запознат/не твърдя, че много съм се интересувал/, но  “трибестан” си остана нарицателно име от продукта на “софарма”. Патентован е под това име или нещо такова. Също както “фамозо” за препарат за почистване на прозорци и “ксерокс” за копирни машини...
Самата суровина се е билката трибулус терестрис/а.к.а бабини зъби/. А всяка фирма си лепва някакво име, но съдържанието е почти едно и също. Известно е, че най-добрата такава вирее в България и по Балканския п-в.
Понеже е билка няма как да даде мигновенен резултат, било то и за 60 дни.
Схемата на прием описана в интернет сайтовете е 8 седмици, 2-3 пъти на ден/на 8 или 12 часа/, по около 1,5гр на ден. Следва почивка от 2 седмици и отново 8 седмици прием... като ефекта следва да се усети осезаемо през втория 8 седмичен период.
Пак казвам, не твърдя, че е 100% така.

26.10.10
13:46

Поредното хиперумно изказване на Сократ.....трибестана не деиствал на тестостерона а само на спермогенезата.....просто нямам думи....
а по темата ето ти трите наи добри трибестана на пазара според етикета им
silabg.com/bg/548-WEIDER-TRIBULUS-TERRESTRIS-120caps.html
silabg.com/bg/4689-TESTOPLEX-X-SERIES-TRIBULUS-90-SAPONINE-120Caps.html
silabg.com/bg/2494-OLIMP-TRIBUSTERON-90-120-caps-.html
след един много полезен  спор с Сломон Кеин и Владимир Недков в тоци форум реших да взема и някакъв антиестрогенен продукт
спрях се на silabg.com/bg/6268-LG-SCIENCE-Anadraulic-State-800gr.html защото ми харесаха отзивите за продукта
засега работи добре тази комбинация

Мнението беше редактирано от caihundrel на 26.10.10 13:47.

ВН

26.10.10
13:54

Благодаря ти, че разясни Атанасов! :)
caihundrel, нека не пренасяме спорове извън конкретна тема.

26.10.10
13:58

нищо не пренасям просто тогава се каза че за да има ефект продукт които повишава тестостероновите нива трябва да се комбинира със антиестрогенен продукт
нещо се обърка ти
ето я и конкретната тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/45326/P30/

KY

26.10.10
14:39

Ето ви един линк: http://www.tribulus.eu.com/pharmacology.phtml , пък който както иска да си го тълкува. До колкото знам медицинското предназначение на  “Tribestan” е възстановяване на сперматогенезата. Това, че в крайна сметка повишава тестостерона, не означава, че покачва мускулната маса. Хорион-гонадотропните хормони в крайна сметка също повишават производството на тестостерона, но едва ли използва някой “Pregnyl” за покачване на мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 26.10.10 14:41.

26.10.10
16:54

казано от caihundrel на 26.10.10, 13:46:

Поредното хиперумно изказване на Сократ.....трибестана не деиствал на тестостерона а само на спермогенезата.....просто нямам думи....
а по темата ето ти трите наи добри трибестана на пазара според етикета им
silabg.com/bg/548-WEIDER-TRIBULUS-TERRESTRIS-120caps.html
silabg.com/bg/4689-TESTOPLEX-X-SERIES-TRIBULUS-90-SAPONINE-120Caps.html
silabg.com/bg/2494-OLIMP-TRIBUSTERON-90-120-caps-.html
след един много полезен  спор с Сломон Кеин и Владимир Недков в тоци форум реших да взема и някакъв антиестрогенен продукт
спрях се на silabg.com/bg/6268-LG-SCIENCE-Anadraulic-State-800gr.html защото ми харесаха отзивите за продукта
засега работи добре тази комбинация

Е тия що лъжат така за дозата. До колкото знам трябва да се приемат по 3гр на ден трибулус тересртис . Което ще рече трябва да се пият 2пъти повече таблетки от показаното в инфото.

26.10.10
17:30

ми не е така
по 1 гр на ден дава ефект
все пак споменататите тук продукти имат сапонини от 80 % нагоре

27.10.10
08:58

Това което ви казвам е от опит и коментари с колеги. Пият трибестан като луди и нищо в нивата на тестостерона документирано с изследвания, не казвам че няма проложение в спорта. А по принцип високите нива на тестостерон винаги са съпроводени и с мускулна маса( ако се тренира разбира се за това), а прегнил не се взема с тази цел защото наред с тестостерона вдига и много нивата на женските хормони при мъжа това води до усилена синтеза на мазнини и  още една камара нежелани ефекти, не знам някой да го е вземал повече от 3 седмици за да каже.
  И друго високите нива на тестостерона не винаги означават по засилена сперматогенеза дори по често е обратното. сперматогенезата зависи от съотношението на лутенизиращият, фоликостимулиращият и тестостерона когато това съотношение е нарушено сперматогенезата се нарушава, Трибестан има свойството да коригира това съотношение.
  Чел съм го в ендокринологията проверил съм го и в практика, коментирали сме го с колеги. Не съм лекар по образование, но ако е толкова важно ще се зачета и ще цитирам. Аз съм чел направил съм си изводите които съм проверил, точният механизъм съм го забравил все пак не съм се готвил за изпит в МА.

27.10.10
09:03

казано от caihundrel на 26.10.10, 17:30:

ми не е така
по 1 гр на ден дава ефект
все пак споменататите тук продукти имат сапонини от 80 % нагоре

хайде да почетеш малко повече не е достатъчно да са сапонини те трябва да са от фуростанолов тип. То и в соята има сапонини но знаеш какво става от тях( поне така си мисля де, че знаеш). А българският по принцип е с най-високо съдържание на сапонини от фуростанолов тип 40-50% индиският е максимум 20%, пореден трик на компаниите да подвеждат. За високото съдържание на българският е виновен климата, както само в БГ има такова кисело мляко така само и тук расте такъв ТРИБУЛУС

KY

27.10.10
11:24

В и-нет има бая глупости за състава на трибулус на принципа кой е по-по-най. Познавам лично човека от БАН, който 2005 година усъвършенства методиката за анализ. Още тогава някои от т.нар. “научни консултанти” на фирми от САЩ се свързваха с нея и уж с предложения за съвместна работа само подпитваха за състава на трибулуса.
@SoKrAt“Pregnyl” има предимно лутенизираща активност. Мисълта ми е че по-високото ниво на лутенизиращ хормон влияе катаболно върху метаболизма.
Ето една снимка от линка който дадох по рано от която личи колко се увеличава тестостерона и колко естрадиола. От нея личи, че “Tribestan” увеличава повече естрадиола от колкото тестостерона, но най-силно влияе върху лутенизиращият хормон.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 27.10.10 11:38.

27.10.10
11:40

казано от Krasimir Yolov на 27.10.10, 11:24:

В и-нет има бая глупости за състава на трибулус на принципа кой е по-по-най. Познавам лично човека от БАН, който 2005 година усъвършенства методиката за анализ. Още тогава някои от т.нар. “научни консултанти” на фирми от САЩ се свързваха с нея и уж с предложения за съвместна работа само подпитваха за състава на трибулуса.
@SoKrAt“Pregnyl” има предимно лутенизираща активност. Мисълта ми е че по-високото ниво на лутенизиращ хормон е влияе катаболно върху метаболизма.
  Ето една снимка от линка който дадох по рано от която личи колко се увеличава тестостерона и колко естрадиола. От нея личи, че “Tribestan” увеличава повече естрадиола от колкото тестостерона, но най-силно влияе върху лутенизиращият хормон.

По принцип Всяко изменение на хормоните от естественото за организма рано или късно предизвиква стрес, всяка стресова ситуация е последвана от увеличаването на кортизола което си е катаболен ефект. Нормално е при Прегнил да е засилено защото за разлика от другите полови хормони лутенизиращият няма такъв анаболен ефект( или не знам въобще дали има) който да компенсира катаболните ефекти от кортизола. Но не съм сигурен че лутенизиращият хормон при нормални условия изпълнява катаболна функция в човешката биохимия. Не съм виждал това изследване което си цитирал не знам дали е отчетен и плацебо ефекта защото ако се отчете то повишаването на нивата на тестостерона остава в рамките на Плацебо което на практика си е нищо.

Мнението беше редактирано от SoKrAt на 27.10.10 11:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1