Сурватъчен VS Млечен протеин

09.05.04
13:14

Знам как се добива сурватъчният протеин.. но идея си нямам как това става при млечния (за мен са “почети” едно и също..).
Image можеш ли да обясниш разликата, евентуално защо сурватъчния е по-добър.. и дали изобщо(и кога) да се приема млечния?
Мерси!  :D

09.05.04
13:21

млечния се усвоява много по-бавно, но е с по-голяма биологична стойност. Той се пие преди тренировка, като заместител на ядене или преди лягане, но по-добре е предилягане да се приема млечно-яйчен. Суроватъчният протеин също се произвежда от млечни продукти. Той се усвоява много бързо за-20-30 мин и се приема след тренировка за да попълниш нуждите на тялото от хранителни в-ва

LE

09.05.04
13:27

Макс братле повечето е така,но млечният определено не е за преди тренировка,за преди тренировка е суроватъчният!

09.05.04
20:27

Като се каже млечен протеин, би трябвало той да е съставен от суроватка и казеин, които са двата протеина в млякото в най-голям %.
Казеина е много бавно усвоим протеин а суроватката бърз (тук не вярвам много, че за 20-30 мин ще се е усвоил напълно).
Млечния би трябвало тогава да е доста по-бавен от суроватката и това им е разликата. От там идва и разликата им в използването.
Суроватка - сутрин, преди и след тренировка.
Млечен - през деня като заместител или вмъкнат в някое от яденията или преди лягане.
Отностно добиването на млечния протеин предполагам е много по-лесно от това на суроватката защото няма смисал да се отделя като нея в случая само суроватката от млякото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1