SCIVATION Whey Protein / 10 lb измама ?

Прескочи до:

27.10.10
18:53

Както вече казах всичко в щатските форуми  което изчетох за въпросният протеин във въпросната разфасовка не показва някъде да е засичано даже 1 менте на протеина
хората също се оплакват от зле изглеждащата опаковка но .....дотам!

27.10.10
18:57

caihundrel възможно е.. не съм тръгнал да казван на 100% че протеина е некачестен.Просто попитах дали има някаква вероятност да е някво менте..
Купил съм го ще си го пия пък ще видим какво ще стане.Това е отговор евала на caihundrel!!!
Не като повечето да руптаете..

YA

27.10.10
19:06

Bodysport - може ли да направиш една снимка на протеина като цяло и една на срока за годност. Аз смятам да си го купувам, защото в този сайт е най-тънкалак - 130 лв, докато в другите варира от 180 до 200 лв. Притесненията ми са, че може да е изтекъл срок на годност и затова все още се колебая.
А това дали е възможно да има ментета или не никога не е на 100 % сигурно. Ако всеки знае как се върти определа схема ...

Мнението беше редактирано от Yanislav на 27.10.10 19:06.

27.10.10
20:07

срока на годност е  до 09.2012
кутиите наистина се доста поизтъркани но протеина си е с вкус на протеин
аз съм получавал кутии с протеин  в много по плачевно състояние - очукани даже огънати посипани отвънка с протеин но винаги си е имало вътре протеин
Не може да очакваш кутията с протеина да пътува 6000 км
да седи 2 седмици в някъв контеинер
после 1 седмица на митница
няколко месеца в някъв склад
и да доиде при тебе лъскава

28.10.10
12:05

И като не дойде при теб лъскава, казваш че е менте и готово - нещата се оправят!!!  :D

Като цяло темата е пълен смях, защото лежи на някакви бегли догадки от страна на автора. Нищо конкретно! Изпил съм 2 опаковки от по 10 lbs от въпросния протеин. Картонена кутия и в нея прозрачна найлонова торба. Всички протеини от 10 lbs са в найлонови торби. NOW, Optimum и т.н. не правят изключение. Единия го взех от сайт ( Sila.bg), а другия от физически магазин в центъра на Бургас. Разлика в пудрата нямаше. На един от двата картонената кутия беше леко смачкана в единия край, но все пак като се замисли човек откъде идват... 10 000 км по кораби, самолети, бусове и минали през няколко чифта ръце...
Самия протеин според мен не струва, вкуса не е нищо особено и има малки кафеви бучки, които предполагам са овкусителите ( и двата бяха с вкус на шоколад).
Но не мога да кажа, че протеина е супер менте, това е нелепо! Все пак сме разумни хора с вкусови рецептори и всеки може да направи елементарна разлика м/у протеинова пудра и чисто какао...

М/у другото ние не сме сигурни какво слагат в каймата, саламите, млякото и сиренето, а сме тръгнали хранителни добавки да обсъждаме... (dull)

28.10.10
12:11

мда протеина не е нищо особено като качество но за тая цена е перфектен
стигам до извода че колкото по ” пухкаф” като консистензия е един протеин толкова по качествен е

28.10.10
19:11

казано от Yanislav на 27.10.10, 19:06:

Bodysport - може ли да направиш една снимка на протеина като цяло и една на срока за годност. Аз смятам да си го купувам, защото в този сайт е най-тънкалак - 130 лв, докато в другите варира от 180 до 200 лв. Притесненията ми са, че може да е изтекъл срок на годност и затова все още се колебая.
А това дали е възможно да има ментета или не никога не е на 100 % сигурно. Ако всеки знае как се върти определа схема ...

Аз предлагам , някой да си го купи за 200лв  и да направиме сравнението , пък може да се окаже , че тоя от 200лв е в позлатена кутия .

29.10.10
11:29

Добре, а като цяло какво ви е мнението за този сайт дето е закупен въпросният протеин ?

29.10.10
11:42

това са официалните вносители на Оптимум Нутришън  и Ултимеит Нутришън 
според теб дали биха продавали ментета?

29.10.10
11:47

Мисля , че не. Харесват ми цените им и мисля да пазарувам от там за това зададох въпрос като цяло дали магазина си струва. Пазарувал съм от сила бг и съм доволен от качеството на продуктите им но пък цените са много по високи отколкото на въпросният сайт.

Мнението беше редактирано от Vani на 29.10.10 11:48.

29.10.10
11:49

Ментета едва ли,но продават продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност, без да споменат за това,както и липсва такъв по кутиите.

Мнението беше редактирано от Любо на 29.10.10 11:56.

29.10.10
13:43

казано от caihundrel на 29.10.10, 11:42:

Ако си от Варна ела да ти покажа кутията от там да те убедя в обратното .. ;)

29.10.10
13:43

може да бе убедиш със химичен анализ само...

29.10.10
14:01

казано от hardrlz на 29.10.10, 13:43:

казано от caihundrel на 29.10.10, 11:42:

Ако си от Варна ела да ти покажа кутията от там да те убедя в обратното .. ;)

Добре де какво сте се хванали за тази кутия, каква трябва да бъде кутия като кутия защо не е снимаш и пусни снимчици. Какво е състоянието на плика има ли нещо съмнително в него ? Все пак се говори за кутия картонена нормално кой знае през колко ръце е минала докато стигне до теб :).

29.10.10
14:25

открии разликите с твоята кутия, пък може да си сготвиш и Brownie….. :)

http://www.youtube.com/watch?v=73Yhz9J9Fb8

29.10.10
14:29

и аз го гледах това
и кутията и пликът са абсолютно същите....

29.10.10
15:25

казано от caihundrel на 29.10.10, 14:29:

и аз го гледах това
и кутията и пликът са абсолютно същите....

x1

29.10.10
16:03

Аз не говоря за кутията на Сайвейшъна ..

29.10.10
23:47

Като прочетох темата се сетих за един случай преди много години, тогава още бях зелен и за добавките се ориентирах главно от рекалмите по списанията. Тогава тъмкмо излезна нова марка добавки JC Nutrition по добре познаата схема купуване на едро в чували и пакетиране в България с логото на марката и ако има ментета то това са именно тези фирми. Купувам си един протеин, като ако не се лъжа преди това пак си бях взимал от този и още като отворих кутията нещо пудрата съвсем друг вид, всякаш стои някак по лека подпухнала, сипвам я във вода и става на парцали (беше whay protein) вкуса също не беше наред и веднага разбрах, че съм прецакан.

От една страна е трудно да повярваш, че самата фирма би направила такова нещо, като се има в напредвив, че тя е нова и все пак ще иска да наложи продуктите си, от друга страна кой би фълшифицирал продуктите на една фирма, която още дори не навлзенала на стабилно на нашия пазар. Има и други обяснения, като некачестевна суровина, била е увлажнена или нещо такова вариянти много, но факт е че това вътре не беше това за което си бях платил.

Та мисълта ми беше, че точно тези фирми като JC i P&B Labs, който внасят на едро и тука пакетират са най съмнителни от гледна точка на качеството, но те и за това не можаха да пробият. Също така и другите две български фирми - Нутрим и Биогейм спомогнаха много, да отблъсна клиентите от българските продукти и с право хората предпочитат да си вземат суплементи с оригинални опаковани от завода на производителя, а не някви на  JC i P&B Labs, които били на еди коя си фирма и те тук само пълнели в кутии и като добавят 10-20% сухо мляко и ще разбереш нанайки !
За вносните марки обаче съм спокоен щото поне аз си ги купувам от сериозни диструбутори и не виждам дори и да има как ще попаднат при тях, като те работят директно с вносителите.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.10.10 23:51.

20.12.10
16:57

Незнам до колко е по темата, но днес си купих протеин на ON gold standard whey и като му отвих капачката се оказа че хартията му е закъсана и леко хлътнала в единия край и  част от протеина беше над хартията, та чудя се възможно ли при нас някой от дистрибуторите да отварят кутиите с цел разреждане или нещо подобно и след това с машини да ги запечатват отвън.

23.12.10
17:02

разбира се чее възможно
от кои сайт го купи?

23.12.10
19:00

Не беше от сайт, от магазин го купих от Варна.Не съм пил преди такъв и няма как да го сравня.Хартията беше като ударена и закъсана в единия край, надявам се да е просто дефект получил се при запечатването в завода в щатите.Не ми се иска да вярвам че пия нещо което някои е решил да сътвори тука.(tmi)

23.12.10
21:18

Я кажи в кой магазин ако не е тайна ?

23.12.10
23:10

Не е тайна, но все пак не искам да правя черна реклама, както казах не съм сигурен дали просто протеина не е бил дефектно запечатан заводски. до чаталджа се намира

05.01.11
13:54

имам въпрос ...  днес ми пристигна 10либрова опаковка от сайвейшъна ...  картонената кутия беше посмачкана , това го очаквах .. вътре обаче прозрачната торба няма никакви инициали на фирмата производител ? това нормално ли е ? при всички ли е така ? влизал съм опаковки от 2 и 5 либри на въпросният протеин  и сега вкусът му е меко казано различен , а можеи да е внушение , последно пих такъв началото на  лятото .  да не излезе, че в торбата има Пикко  на десеторна цена :)  по принцип кутията макар леко намачкана си беше затворена с тиксо  :)

05.01.11
17:15

Поръчвал съм от Щатите преди време същия протеин и си пристига в същото прозрачно и безлично найлоново чувалче без никаква маркировка на него.
Ако има ПИКО ще го усетиш със сигурност, каквито и подобрители да му се сложат ПИКО-то си остава гадно и странно на вкус. А колкото до идеята, вероятно това е най-лесния за фалшифициране протеин, опаковката е изключително лесно да се отпечата, а найлоновата торба я оствям без коментар.

05.01.11
18:09

и аз вчера си взех голд стандард 4.5кг от П&Б - ягода. Опаковката беше ок. Никога не съм пил този протеин, но вкуса му е безвкусен, изобщо не се и доближава до ягода.

05.01.11
18:15

там е работата , че го усещам различно на вкус  чисто субективно от предишните изпити опаковки ..  наистина доста безлично пликче , кутията с едно тиксо залепена. поне цената беше добра . пико не съм пил и нямам база за сравнение .  забелязах ,че има някакви бели песъчинки в протеина , нещо което не забелязах в кутиите от 2 и 5 либри .  все едно ситно настърган кашкавал ::D :D .  очаквам коментари и от други колеги :)

казано от koni на 05.01.11, 18:09:

и аз вчера си взех голд стандард 4.5кг от П&Б - ягода. Опаковката беше ок. Никога не съм пил този протеин, но вкуса му е безвкусен, изобщо не се и доближава до ягода.

ягодата е такава , и аз се бях излъгал да взема този вкус , добре че беше малка опаковка .

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 05.01.11 18:25.

Тиксото може да е залепено от куриерската фирма за да не се отвори кашона. Всъщност съм почти сигурен че е така.
Нормално е да няма инициали по найлона, този протеин мисля, че така си върви. А вкуса също не може да значи, че е менте. Може да е друга партида. Може като са го произвеждали малко да са променили нещо, може да са използвали друг овкусител заради по-ниската му цена.

Има доста причини. Все още обаче в България не мисля, че често се срещат менте добавки.

05.01.11
18:40

казано от koni на 05.01.11, 18:09:

американски или европейски? Аз скоро бях в една зала и с 200мл вода ягодата бе доста наситена на вкус.

05.01.11
18:52

казано от Георги Гайдов на 05.01.11, 18:28:

Тиксото може да е залепено от куриерската фирма за да не се отвори кашона. Всъщност съм почти сигурен че е така.

искаш да кажеш ,че картонената кутия от 10лб  изобщо не е залепена с нищо по дифолт ? и се отваря ей така ?

Дори да трябва да е затворена не би трябвало да е с тиксо. Не е много добро маркетингово решение.

05.01.11
19:33

Стояне, американски е, с 4 месеца до крайния срок, но до тогава ще го изпия, а и продавачката каза, че ОН се застрахват с още 6 месеца след срока.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1