15.10.10
22:24
Здравейте .
Надявам се , че не Ви отегчавам , създавайки този дневник , но се нуждая от помощта на напредналите фитнес любители .
Накратко моята история : когато бях в 8 клас достигнах рекордните за мен 86 килограма - чиста мазнина . Тогава реших , че трябва да взема някакви мерки . Започнах с онези диети , в които не ядеш , доста тичане и коремни преси всеки ден до откат .Тогава все още не знаех нищо за фитнес , хранителни режими и упражнения . Миналото лято открих този невероятен сайт и научих доста неща за фитнеса . Започнах да го посещавам редовно в рамките на 7 месеца , но тъй като живея на село и има доста работа да се върши тук , спрях да тренирам преди около 5 месеца . Сега също не мога да тренирам , защото собственика затвори фитнеса . Стига с празните приказки . Създавам този дневник с надеждата да ми помогнете да си създам един приличен режим и да постигна целите си . Малко информация за мен - на 17 години , 76 кг . , 1.80 м. височина .
Ето и мерките ми :
- Талия - 77 см .
- Ханш - 91 см.
- Гръдна обиколка - 94 см.
- Бедро - 57 см.
Раменна обиколка и ръцете не съм ги мерил .
Мислих да се придържам към следния хранителен режим :
- Закуска 1 - Овесени ядки + кисело мляко + мед вероятно ;
- Закуска 2 - 2 препечени филийки , кисело мляко , сирене , кашкавал и някакъв салам .
- Обяд - тъй като не разполагам с доста финансови средства ям каквото има вкъщи .
- Вечеря - същото както обяда .
- Преди лягане - извара с някакви ядки .
Цели , които искам да постигна :
- да отслабна още 3-4 килограма ;
- да намаля малко размера на талията , бедрата и ханша .
Тъй като не мога да тренирам сега няма да поствам тренировъчната програма , но се придържам към кръговата .
Надявам се на интерес към дневника , както и някои насоки от ваша страна .
По - здрави .
16.10.10
04:55
За височина 1.80 - 76 кг са идеални, че даже малко под нормалното. Не ти трябва повече да сваляш.
16.10.10
21:27
Не знам според Вас талията и килограмите са нормални , но аз не се харесвам така . Искам поне още 3-4 см/кг. да сваля , пък ако не мога - здраве да е .
Днес деня беше еднообразен и без никаква активност . Храната няма да я описвам , защото всичко беше боклуци - много ме е яд !
Приятна вечер.
16.10.10
21:31
всичко под 80см талия е идеално приятел :) теглото ти като цяло е добро за ръста може както викат колегите 2-3кг отгоре и си готов за скучния остатък от живота ославен от идеята да запазиш теглото и тялото като цяло :D
17.10.10
16:17
То е горе - доло така , ама аз искам по - надоло да стигна . Не знам защо съм така обладан от тая мисъл да свалям , да свалям ... до къде ще го докарам с това не знам .
17.10.10
16:19
до нищо позитивно,мускулесто и здравословно ще я докараш така :)
17.10.10
16:26
Дай няколко снимки да видим.
17.10.10
16:36
Не обичам да се снимам много , много , защото нямам нищо за показване но , направих две снимки .
П.С.: Нямам такова шкембе като на първата снимка :) . Просто от снимката е така .
Мнението беше редактирано от D33pc3ntral на 17.10.10 16:37.
17.10.10
17:15
Ама ти нямаш шкембе..
Аз бих качвал на твое място,а пък края на февруари ще изчиствам. ;)
А пък и тъкмо ще има какво да се покаже след като свалиш мазнините.
17.10.10
20:50
То и сега това се показва като се стегна , ама така и баба знае . Друго си е да си стоиш отпуснат и да си релефен :) .
Храната и днес няма да я опиша , защото отново е боклуци :( . Разочарован съм от себе си тези 2 дена . Все с боклуци се храних , но утре това ще се промени . Добре , че днес потичах 3-4 километра та да запиша някакв активност . По - здрави .
Приятна вечер .
18.10.10
16:16
В момента даже и на фитнес не мога да ходя , защото фитнеса затвори , както казах по - горе . Сега чакам да направим една престройка вкъщи , където смятам да си направя нещо като мой фитнес със собствени средства . Тогава ще видя какво ще измисля .
Мнението беше редактирано от D33pc3ntral на 18.10.10 16:20.
18.10.10
19:08
Днес храната беше следната :
7:10 - овесени ядки с кисело мляко и 2 лъжици течен шоколад ;
9:20 - 2 филийки типов хляб , извара , 1 яйце , кисело мляко , бобена салата .
13 : 30 - варени картофи , филийка типов хляб , мляко , кисели краставички .
20 : 30 - варени картофи , зелкова салта , мляко , 2 филийки хляб.
преди лягане - мисля да вмъкна малко извара с ядки , но не знам кои са най - подходящи .
Деня беше що годе активен - тичах около 3 километра и упражнения за корем . Корема го тренирам по следния начин - 3 серий от упражнение по 10 повторения , правейки 10 секунди почивка между серия и 30 секунди почивка между упражнение . Упражненията са следните :
- Класическа коремна преса ;
- Коремна преса с вдигнати крака ;
- Обратна преса ;
- Обратна коремна преса нагоре ;
- Странична опора ;
- Коса коремна преса ;
- Инверсна преса ;
- Инверсна преса ;
Корема го тренирам три пъти седмично . Приемам всякакви критики и съвети . По - здрави .
19.10.10
16:16
Моля , ако е възможно , някой да изрази мнение дали тренирам корема правилно .
19.10.10
16:18
много много много упражнения 1,2 или максимум 3 са ти достатъчни и повторенията да са 20-30 поне с по-голяма почвка от порядъка на минута
19.10.10
19:02
Добър вечер . Денят днес беше нетренировъчен , както винаги , само потичах около 3 километра . Храната днес беше следната :
- Закуска 1 - овесени ядки с кисело мляко и 2 лъжици течен шоколад ;
- Закуска 2 - кисело мляко , телешки салам , кашкавал , извара , 2 филийки типов хляб , зелка ;
- Обяд - кисело мляко , извара , три яйца , филийка типов хляб ;
- Вечеря - ориз с телешко месо , кисело мляко , зелка , 2 филийки типов хляб .
Това е от мен . Приятна вечер .
20.10.10
19:27
Днес денят отново беше нетренировъчен , като активността ми беше само около 5 км ходене . Храната днес беше :
- 7:00 - оввесени ядки с кисело мляко и 2 лъжици течен шоколад ;
- 9:10 - 2 филийки пълнозърнест хляб , кашкавал , салам , извара , сок от вишна ;
- 14 : 00 - 2 филийки пълнозърнест хляб , ориз , зелка , сок от вишна ;
- 20 : 00 - 2 филийки пълнозърнест хляб , руло стефани , зелка , кисело мляко .
21.10.10
20:13
Здравейте . Днес беше нетренировъчен ден с минимална активност. Храната за днес беше :
- 7 : 20 - овесени ядки с кисело мляко и 2 лъжици течен шоколад ;
- 9 : 20 - кашкавал , прясно мляко , телешки салам , кисели краставички , сирене , 2 филийки пълн хляб “Симид” ;
- 14 : 00 - ориз с месо , филийка пълн хляб , прясно мляко ;
- 20 : 20 - варен фасул , зелка , кисели краставички , кисело мляко , 2 филийки хляб ;
- 23 : 00 - извара с орехи ;
25.10.10
20:24
Добър вечер .
Не писах през събота и неделя , защото нямаше нищо интересно - хранене с боклуци и минимална активност . Днес деня беше нетренировъчен , както винаги , но потичах около 3 км и после малко баскетбол с приятели . Също така направих 3 упражнения за горната част на корема . Храната беше следната :
- пропуснах овеса , защото бях на вила с приятели до 4 и не ми се ядеше ;
- 9 : 20 - 2 препечени филийки хляб , 1 яйце , сирене , телешки салам , маслини , кисело мляко .
- 14 : 20 - филийка типов хляб , зелка с месо на фурна , кисело мляко .
- 17 : 00 - 1 чушка с ориз , извара , кисело мляко .
- 20 : 30 - 2 чушки с ориз , филийка типов хляб , сирене , кисело мляко , маслини .
- 23 : 00 - извара с маслини .
Това е от мен . Приятна вечер и по - здрави .
26.10.10
17:53
Днес нетринировъчен ден , но доста активен - тичах около 3 км и после пак баскетбол с приятели . Храната беше следата :
- 9 : 20 - салам , 2 препечени филийки , сирене , кисело мляко , маслини ;
- 14 : 30 - 2 чушки с ориз , сирене , кисело мляко , филийка хляб ;
- 17 : 20 - чушка с ориз , сирене , кисело мляко ;
- 20 : 20 - картофи с овче месо , зелка , лук , маслини , филийка хляб ;
- 23 : 00 - маслини с извара ;
От утре смятам да започна следната програма със собствено тегло :
- Лицева опора - 3х15 ;
- Лицева опора с краката на леглото и двете ръце на столове - 3х10 ;
- Кофички - 3х до отказ
- Набирания - 3х до отказ
- Клек - 3х20
Моля , ако не ви затруднявам , да вземете отношение по програмата .
27.10.10
20:06
Здравейте .
Днес беше тренировъчен ден - най - накрая . Започнах описаната по - горе програма . Като някаква друга активност играх баскетбол с приятели към час .
Храната беше следната :
- 7 : 20 - овес с кисело мляко и шоколад ;
- 9 : 20 - пропуснах закуската , защото се ядосах на един тест по английски и ми се загуби апетита ;
- 13 : 30 - овче месо с картофи , зелка , маслини , 2 филийки хляб , кисело мляко ;
- 17 : 00 - кашкавал , сирене , маслини , телешки салам , 2 филийки типов хляб , кисело мляко ;
- 20 : 30 - ориз с месо , зелка , 2 филийки типов хляб ;
- 23 : 00 - извара с маслини ;
Тренировката :
- Лицеви опори - 3х15 ;
- Лицеви опори с краката на леглото , а ръцете на столове - 3х10 ;
- Набирания - 3х6 , 5 , 4 ;
- Клек със собствено тегло - 3х20 ;
- Едно упражнение все едно сядам на стол , само че се допирам на стената - 2х 1 минута ;
- Обикновена коремна преса - 3х15 ;
- Коремна преса с краката нагоре - 3х15 ;
Бележка : пропуснах кофичките , защото след опорите трицепсите ми щяха да експлодират и не ме държаха да правя кофички . Почивката беше 1 минута м/у серия и 2 мин . м/у упражнения . Като цяло съм доволен от тренировката . Имам един въпрос - от 2-3 дена усещам болка в горната част на гръбначния стълб . На какво може да се дължи това ?
По - здрави .
27.10.10
21:55
Прави Български клек и изобщо търси начини да натовариш качествено краката, може да вкараш спринтове.
29.10.10
20:22
Здравейте .
Днес трябваше да тренирам , но имам жестока мускулна треска и не знам дали да тренирам . Само поиграхме около час баскет с приятели .
Храната беше :
- 7 : 20 - oвесени ядки с киело мляко и шоколад ;
- 9 : 20 - хамбургер - нямах нищо за ядене в къщи ;
- 14 : 30 - чушки , лук и яйце в тигана , кисело мляко , 2 филийки хляб ;
- 17 : 00 - не ядох нищо - нямах свястна храна ;
- 20 : 00 - фасул , кисело мляко , 2 филийки хляб ;
- 23 : 00 - извара с кашкавал ;
Това е от мен . По - здрави .