Нарича се “Зоната” нали? Интересно четиво е :) и дори да не е най-точният метод може да си следи човек делтата(изменението) само чрез 3 параметъра, което е купер удобно...
Казва се Protein Power, на български не знам как е. Изненада ме, че показа същият резултат +/-1% като калипер. Иначе съм напълно съгласен с теб, не е толкова важно абсолютното число ами изменението и посоката, в която се движиш.
В интерес на истината това даде само около 3% отклонение спрямо калипер, което е най-доброто постижение за таблица, което съм виждал. Изумително предвид мерките, с които работи, но изглежда доста добре.
Нещо не го схванах.Значи меря талията и китката.След това обиколката на талията (76 см или 29,92 в инчове) - обиколката на китката (18,5 см или 7,28 в инчове) и получавам 22,64.Теглото ми е приблизително 68 КГ или 150 фута.След това какво правя не ми е ясно :).Не рабрах това с точката на пресичане :).
мериш талията на пъпа- и засичаш вертикалата е теглото ти- търсиш 150 и по хоризонтала пък търсиш 22,64 или най-близкото и тогава засичаш ;) мислено теглиш по една черта и където се пресичат там е твойта стойност... надявам се схвана : )
Леле :D тея сметки нещо не ми се отдават :).Един приятел и той тръгна да го смята и двамата не можем да го сметнем.Чак ме е срам,че не мога да си го сметна :).
Проблема със сметките е решен- написах програма, която ги прави автоматично- изисква се да се впишете стойностите само- програмата ми е уродлива, но пък прави изчисленията на базата на таблицата от началото :D
Eто и линка- http://dox.bg/files/dw?a=7ab1bf3ac5 може да кажете дали работи.
EДИТ- антивирусната ви може да я хване като вирус, но не е! С абсолютна сигурност го казвам!
Мнението беше редактирано от Бойко на 26.10.10 16:45.
Талията къде рече да се мери? На най-широкото, т.е. през пъпа, или както си се мери нормално над него?
Значи 20% съм на 76-77кг.
Миналата година на 78кг. същата таблица, на която си базирал програмата (с многото сметки) бях 26%. Някаква метаморфоза се получи, защото талията ми от началото на лятото е паднала с над 10см., а китката ми е пораснала с 1см. почти.
п.п. Не засича вируси.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.10.10 16:59.
Браво- то това не претендира за голяма точност, но пък поне изменението може да се следи.
ПП Начи мойта антивирусна е смотана :D. Благодаря, че тества : )
На мен едно и също ми повтаря 100 пъти, пиша килограмите и така си го повтаря докато не се нервирам и не го изключа.
26.10.10
17:33
21% на килограми 87 :) Задоволително
Поздраления за програмата.
Може ли някой да ми сметне на мен, че нещо нищо не става? Ще дам всички данни, които са нужни.
26.10.10
17:42
виж във спам темата. Мишо е направил програмка по тази таблица, мисля че ще е добре да я сложи и тука ;)
ПП: http://dox.abv.bg/files/dw?a=7ab1bf3ac5
Антивирусната казва че е вирус а всъщност не е :D
ПП2: Абсурд да е вярна, изкара баща ми който е 98кг 184см абсолютно неспортуващ с 21% мазнини :D
Мнението беше редактирано от CircleOfPain на 26.10.10 17:50.
Стана. Изкара ме 17-18% някъде. Таблицата е адски точна, измерването с калипер, което беше преди около месец ме изкара 17.24%.
Мнението беше редактирано от river на 26.10.10 17:57.
26.10.10
18:10
Мда 22% така си и мислех станал съм мазен кът мечка да го ева :D
Ами между 13 и 15е релефен, до 18 е чист, от 18 до 21 е нормален, а нагоре мазен. Поне така казват таблиците из интернет.
казано от river на 26.10.10, 18:16:
Ами между 13 и 15е релефен, до 18 е чист, от 18 до 21 е нормален, а нагоре мазен. Поне така казват таблиците из интернет.
Олеле, не. Абсурд е това. За да си релефен на 15% мазнини не знам точно колко трябва да са ти огромни мускулите, че да прозират под такава “жилетка”. Релефен е ДО 12на процента, между 8 и 12 са релеф с видима преса, над това нещата започват да се замазват доста, а над 15-16 изобщо не може да се говори за релеф.
Специално твоите 17% на 169/64 за мен са абсурд, не са ти хванали кожните гънки добре с калипера, просто не ми се вижда възможно дори, камо ли реалистично.
А тази таблица както писах, че дава само 3% отклонение преди време (при мен), така после даде отклонения от по 7-10+% при други хора, така че вече сериозно се съмнявам в достоверността.
И понеже всички тук излязохте с по незнамсиколко процента, вижте малко из интернет сравнителни снимки на различни % бодифет, примерно:
http://www.naturalphysiques.com/cms/index.php?itemid=144&page=1
http://www.leighpeele.com/body-fat-pictures-and-percentages
и прочие (могат да се намерят десетки с един бърз гугъл). Това 20% мазнини изобщо не са шега работа, имайте наум, че дори тази таблица (която е най-точното приближение, на което съм попадал) пак дава, понякога доста голямо, отклонение.
Мнението беше редактирано от G33K на 26.10.10 19:00.
Дава наистина, но за следене на прогрес/регрес е удобна и бърза.
Anelia, моя грешка е, че не съм споменал, че тази таблица е само за мъже съответно и програмата. За жени има други формули и таблици, тъй като с снемат и някои други данни. Скоро най-вероятно ще направя и нея... даже мисля да ги обединя 2те... и защо не тръгва някаква грешка ли дава или? С каква операционна система си?
С Виста съм и тръгва програмата и ми позволява да си въведа теглото, но само до там. После пак трябва да го въведа, после пак иска и така на всеки ред ми иска теглото.
Ми това е щото тежиш под 120 паунда вероятно, а табличните стойности нямат по-ниско тегло включено. Другата версия, която е за жени работи на малко по-друг принцип смятам и ще стане.
казано от G33K на 26.10.10, 18:59:
казано от river на 26.10.10, 18:16:
Олеле, не. Абсурд е това. За да си релефен на 15% мазнини не знам точно колко трябва да са ти огромни мускулите, че да прозират под такава “жилетка”. Релефен е ДО 12на процента, между 8 и 12 са релеф с видима преса, над това нещата започват да се замазват доста, а над 15-16 изобщо не може да се говори за релеф.
Специално твоите 17% на 169/64 за мен са абсурд, не са ти хванали кожните гънки добре с калипера, просто не ми се вижда възможно дори, камо ли реалистично.А тази таблица както писах, че дава само 3% отклонение преди време (при мен), така после даде отклонения от по 7-10+% при други хора, така че вече сериозно се съмнявам в достоверността.
И понеже всички тук излязохте с по незнамсиколко процента, вижте малко из интернет сравнителни снимки на различни % бодифет, примерно:
http://www.naturalphysiques.com/cms/index.php?itemid=144&page=1
http://www.leighpeele.com/body-fat-pictures-and-percentages
и прочие (могат да се намерят десетки с един бърз гугъл). Това 20% мазнини изобщо не са шега работа, имайте наум, че дори тази таблица (която е най-точното приближение, на което съм попадал) пак дава, понякога доста голямо, отклонение.
Не знам колко вярно са ме изкарали с калипера, но аз си се чувствам там някъде, около 15-16%. Нямам видими плочки на корема, но отстрани малко са се оформили, това означава, че не съм много мазен.
27.10.10
16:26
казано от Voyager на 27.10.10, 16:13:
0% ме изкарва :D
по-добре мъртав отколкото с мазнини :D
аз съм 10% на 162см и 65кг ( днеска ме измери 67 ) пък може да съм пораснал малко примерно... 163см :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 27.10.10 16:26.
Voyager я си кажи данните- да сметна по олд скуул метода и да проверя дали няма грешка ама да ти кажа ми се чини да си много малко : )
Ми това са възможностите на таблицата- защото като извадим от 69 17 се получава 20,4 в инчове, а колоните на таблицата почват от 22… тоест тази разлика я няма. А тези мерки през пъпа ли са ти 69- тоест това ли е най-голямата обиколка, защото се взима най-голямата. Иначе пак ти казвам видно е че си доста чист поздравления за което : ) Виж ето този калукулатор http://www.linear-software.com/online.html и по специално най-десният метод за смятане tape който е Boby_ даде този линк.
Отвори се малко свободно време и дописах програмката, като несъвършенствата в сметките са си плод на моделите. Колко е точна не се знае, а и явно е индивидуално- за гледане на промени става.
http://dox.bg/files/dw?a=13264e0838
11.01.12
23:16
казано от Скота на 11.01.12, 23:06:
Отвори се малко свободно време и дописах програмката, като несъвършенствата в сметките са си плод на моделите. Колко е точна не се знае, а и явно е индивидуално- за гледане на промени става.
http://dox.bg/files/dw?a=13264e0838
Изкарва ме 11% много малко ми се вижда ;)... Иначе супер е. Браво за труда.
ми пробвай и с другата формула- дето е в предния ми пост от външния сайт. И се задава най-голямата обиколка на талията- така е в книгата.
11.01.12
23:23
казано от Скота на 11.01.12, 23:18:
ми пробвай и с другата формула- дето е в предния ми пост от външния сайт. И се задава най-голямата обиколка на талията- така е в книгата.
Не разбрах точно къде е формулата. От сайта които е в предния ти пост ми трябва калипер за да въведа всички данни
tape метода- от дясно се пада- той е без калипер ;) Кажи колко % дава там интересно ми е. При мен разликата е 0,5-1%
Интересно, аз си играя напоследък много с анализ на данни и съставяне на изчл. програма. Но аз използвам съпорт вектор машина, а цялото после се захапва от един САТ-солвър. Интересувам се от САТ-солвър най-вече, но набори с изчисления муск. маса, мазнини, и т.н. най-лесно се намират и огледнажават.
Е това вече отива в друга посока- аз малко неточно съм написал думата модел- по-скоро модел на смятане- 2 прости формули са и толкоз нищо съществено не е програмата от инженерна гледна точка.