27.10.10
19:53
Здравейте на всички днес докато си правех тренировката прочетох 1 списание в което имаше 25 начина как да подобрим храненето и тренировките си.Искам да помоля модераторите на ББ-team да направят тази тема важна и всеки да споделя неговия опит и по точно малките детайли дори тънкости на нашата тренировка с цел подобряването и.
Аз ще пусна същата тема само че за хранителните режими в общи теми за хранене и за нея важи също 2рото изречение.Аз ще дам примери и тук и в другата тема от това което сам запомнил де :) :
1.Бритънски учени установили че релаксирането във гореща вода след тренировка стимулира произвеждането на някъкъв специфичен протеин доколкото рабрах и увеличава мускулия растеж от 5 до 15 процента.
Това е очаквам вашите предложения
Поздрави
Темата беше редактирана от NoMercy313 на 27.10.10 19:56.
27.10.10
20:13
Аз знам, че след тренировка и ако идеш веднага да вземеш душ действа много добре, отпуска те. Но и в това, което го викат учените съм чул нещо, но пък колко е вярно - незнам.
28.10.10
12:09
Привет,
то по тази логика да стоим в горещ вода по 3-4 часа след трнинг и ще пораснем по-бързо!!!
Просто след тренировка е добре да си хвърлиш един нормален душ едно за релакс и друго да не смърдиш на пор.....
А британските учени ги остави на мира...чудят се с какво да си пълнят списанията!!!
Ядене и тренировка му е майката!!!
Поздрави,
Георги
Ето някои неща, от въпростното списание.
“Би могло да се напише цяла книга за начините, по които може да се подобри вдигането от лег. Има обече нещо, което обикновено подценяваме. Изследователите са установили, че ако при бенч пресата спортистите повдигнат главата си от лежанката, мускулната сила намалява с 5%, сравнено с положението, когато те притискат главата върху лежанката. Това е известно като тоничен шиен рефлекс, който повишава мускулната сила при преса. Единственото време, когато можете да дигнете главата е след като серията е завършила.”
Ето и 25-те безценни съвета, поне така са наречени в списанието.
“1.Най-доброто за голям бицепс - сгъване с щанга.
2.Най-доброто за цялостна маса на гърдите - лег с дъмбели
3.Най-доброто за развитието на раменете - преси с дъмбели
4.Най-доброто за трицепс - кофички
5.Най-доброто за квадрицепс - предн клек
6.Най-доброто за задно бедро и глутеуси - римска мъртва тяга
7.Най-доброто за прасци - повдигане на пръсти от стоеж
8.Най-доброто за цялостна маса - КЛЕК - При традиционния заден клек участват стотици мускули на горната и долната част на тялото, както в основното движение така и като стабилизатори. Многобройни проучвания са показали, че по тази причина се стимулира отделянето на хормон на растежа повече отколкото при всяко друго упражнение. Повече от този хормон означава по-голям мускулен растеж както е потвърдено от японски изследвания прес 2009г.
9.Най-доброто за изгаряне на мазнини - Многоставни упражнения със свободни тежести - КЛЕК, ЛЕГ, ТЯГА
10.Най-доброто за широк гръб - придръпване на кабел с широк хват
11.Най-добрата интензивна техника за мускулен растеж - форсирани повторения
12.Най-добрата техника при тренировка за сила - възходящи серии
13.Най-добрият начин за изгаряне на мазнини - големи тежести, малка почивка
14.Най-доброто време за тренировка - вечер
15.Най-доброто за коремната мускулатура - коремни преси
16.Най-доброто време за разтягане - след вдигането на тежести
17.Най-добрата почивка за сила и маса - 2-3 минути
18.Най-доброто помощно средство за повишаване на сила - тренировъчен колан
19.Най-добрият кардио уред - пътеката
20.Най-добрият уред за сила - еластичните ленти
21.Най-добрият метод за повишаване на силата - да си говорите сами
22.Най-добрият начин да направиш кардиото по-малко монотонно - прекъсване
23.Най-добрия помощник за повече повторения - фитилите
24.Най-доброто време за кардио - след вдигане на тежести
25.Най-добрата кардио техника за изгаряне на мазнини - ХИИТ”
Не съм писал описанията, към всичките 25 съвета, защото е много дълго. Прави ми впечатление, че най-доброто време за тренировка е вечер, а за кардио, след нея. Не както смятах до сега - сутрин. Ако не вярвате на нещо, ще напиша описанието. И още малко за тези, които си мислят, че правят нещо, а всъщност не правят нищо.
“Клекът с щанга не натоварва само краката, а стотици мускули на горната и долната част на тялото. Никоя, ама НИКОЯ, НИКОЯ БЕ програма за изграждане на маса НЕ е пълна без клек.”
Мнението беше редактирано от river на 28.10.10 12:29.
28.10.10
12:30
към колана слагам и фитилите :) .. аз се къпя от хигиенични причини ама ако помага още по-добре ! ( за къпане след трен. говоря ) :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 28.10.10 12:31.
Някъде бях чел, че отпуска мускулите и подобрява възстановяването - за къпането след тренировка говоря. Аз вярвам напълно на това, когато се изкъпя 10-15 минути след тренировка се чувствам супер яко.
28.10.10
12:37
според най-доброто време е привечер не точно вечер но може и да греша все пак трябва поне 2 хранения да има пък ако тренираш в 20-21 часа трудно :)
Ето още.
“Ако се ожениш за атлетка ще имаш повече и по-добър секс. Ново проучване, направено в Турция е проследило кръвоснабдяването, както и сексуалната функция при елитни атлетки и здрави, но не спортуващи жени. Установено било, че атлетките имат повишен кръвоток и сексуална функция, сравнено с неспортуващите жени. Ако не можеш да се ожениш за атлетка, тогава запиши твоето момиче в залата, която посещаваш.”
“Чад Айкс е силов атлет и щангист носител на световни рекорди. Най-добрите постижения при състезания са 532кг. клек, 372кг. лег и 340кг. мъртва тяга.
АТАКА ЗА МАСА - Кой е най-добрият начин да подобрим избутването в края на пресите от лег?
Проблемите с края на пресите са слабите трицепси. Нашата препоръка е да заменим пълните преси с частитни такива. Започнете с черити или пет частични повторения. Това ще ви позволи да натоварите трицепса и да се справите с по-големите тежести. Започнете с три тежки серии от по 3 повторения за 3 седмици, след което отново опитайте пълни преси на лежанка. Имате възможност също да тренирате трицепс отделно. Опитайте трицепсово разгъване с дъмбели и кофички с тежести от по 3 серии с 8-10 повторения. Съблюдавайте точно техниката на пресите от лежанка.”
казано от kristiancho на 28.10.10, 12:37:
според най-доброто време е привечер не точно вечер но може и да греша все пак трябва поне 2 хранения да има пък ако тренираш в 20-21 часа трудно :)
Митко Димитров тренира към 22часа вечер, това беше казал в едно интервю. Пък не му пречи да е един от най-добре изглеждащите и силни българи.
Мнението беше редактирано от river на 28.10.10 12:41.
28.10.10
12:44
е да ама Митко Димитров яде и през ноща и пак си му се събира хранене на всеки 2-3 часа без значение ден ли е или нощ :) тогава няма проблем да тренира вечер така е ама Аз и Ти не ядем през ноща нали така или поне аз не ям...
И аз тренирам вечер. И след това ям 1-2 пъти. Повечето пъти един път. Не виждам проблем в това.
Според мен няма никакво значение кога се тренира. Иначе и аз обичам вечер 7-7.30. По-рано от 12 си е наказание направо за мен :) :)
От както ходя на фитнес винаги тренирам към 12:30-13:00 часа. Тренирал съм към 15:00-16:00 часа, ма някак си нямам мотивация, (сигорно психическа нагласа). Па и никога не съм ходил към 19:00-20:00 часа, а и тогава е пълен фитнеса. По това време дето тренирам си е супер празна залата само аз и още някой приятел. Сигорно организма ми се е настройл, към това време да тренирам винаги.
28.10.10
14:22
За къпане след фитнес знам, че не е добре да е със студена вода, защото мускулите се свивали (нещо подобно беше)
28.10.10
14:45
Добре е след тренировка да се нарпави душ с хладка вода не много студен,не и много гореща.По този начин се закалявал организма ;)
П.П. Аз вече след всяка тренировка правя стречинг на тренираната мускулна група.Мускулната треска на следващия ден е по-слабо изразена :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 28.10.10 14:47.
28.10.10
16:30
Добра тема се оформя.Аз ще добава и още нещо което пишеше в това списание и по точно за елдата.Тя е много добър източник на растителен протеин и също така съдържа всички 8 незаменими аминокиселини и също така пречиства черния дроб много полезна за червата и съдържа много желязо.Това е ако искате повече детайли утре ще погледна отново.Но нека да добавиме повече неща не само да коментираме едно и също защото мисля че темата ще се препълни с излишна информация а колкото по нагледно и ясно толкова по добре :)
Поздрави
Мнението беше редактирано от NoMercy313 на 28.10.10 16:36.
28.10.10
16:37
Аз съм чул, че ако се тренира вечер, на човека му е по-труден съня, но не при всеки е така сигурно.
28.10.10
16:40
като се тренира вечер разликата между съня и тренировката е малка което гарантира по-малък енергоразход след тренировка т.е. възможност за по-добро възстановяване... пък и ако направиш жиУотинска тренировка съня ти ще е непробуден ... ;)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 28.10.10 16:40.
Отделните директни тренировки за предмишница са по-удачни за размери, от колкото натоварването им при базови упражнения като тяга, набирания и т.н. без употребата на фитили. Фитилите намаляват натоварването на нерната система и шанса от претрениране драстично спада, съответно ако здравината на хвата и позирането за “вижте ме, дърпам 200кг. тяга без фитили!” не са приоритет, е удачно фитилите да се използват ако не винаги, то поне през по-голямата част от тренировката.
При ектоморфите често неусетното претрениране, макар и с добра храна, е причината да качват маса бавно, тъй че това може да подобри макар и малко пейзажа.
казано от kristiancho на 28.10.10, 16:40:
ако направиш жиУотинска тренировка съня ти ще е непробуден ... ;)
Липсата на сън и трудното заспиване са симптом на системно претрениране. Животинската тренировка предразполага именно към това, освен ако възстановяването не е подобаващо -> храната през целия ден, релакс и евентуално субстанции.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.10.10 16:59.
28.10.10
17:06
Има хора дето тренират вечер, цял ден в тях спът, почиват, ядат и само това докато дойде вечерта за тренировка. Така тренират много наши културисти.