12.04.05
13:56
Чувал съм 4е колата заради високото си съдържание на минерална киселина оказва негативно въздействие в/у костите и мускулите.Някой може ли да ми каже дали е вярно!?? :?
Колата, както и почти всички газирани безалкохолни, съдържат много лимонена киселина. Тя е вредна най-вече за зъбите, като освен това нарушава нормалния киселинен баланс в организма (осбено ако не поемаме достатъчно алкални храни) и има други последствия, но те са по-трудно определими.
12.04.05
14:26
С тая захар не е много добре...
12.04.05
14:29
назн кво е минерална киселина, тва пи6е в съдържанието :D , знам само 4е е с ниско Ph (колата де)
13.04.05
13:46
[quote author=“Crusial_Balistix”]С тая захар не е много добре...
тя и “Лайт” (без захар) да е пак е за боклука...
Знаетели какво става ако в една чаша прясна кола сложите парченце месо, голямо колкото последната фаланга на пръста ви, и го оставите там за 24 часа....месото изчезва....направете си сами изводите....
Това доакто не го видях не го повярвах, ама един ден баща ми ми го доказа нагледно....от тогава няколко години вече кола не съм близнал
ако ужасно много те притесняват калориите не я пий
може и да е вредна аз лично 3 години не сам имал ден без кола и съм си наред
пс. то ако става на въпрос и яденето е вредно и тренирането(ускорява кръвообращението , натоварва повече сърцето и то отказва по-рано),дори и живота-колкото повече живееш толкова по-рано свършва :D (тука вече се изказах)
14.04.05
01:22
Колата е по-кисела от оцет, причинява АДСКИ КИСЕЛИНИ и е вредна за зъбите!
[quote author=“sshdaemon”]Колата е по-кисела от оцет, причинява АДСКИ КИСЕЛИНИ и е вредна за зъбите!
Стомашните киселини за много пъти по силни от тази на колата, така че опасения че е киселинна няма толкова големи. Но за мен колата е някакъв американски боклук, да го пият хората без акъл, на мен не ми трябва.
Проблемът не е за стомаха, а за зъбите - киселината в колата разгражда емайла и причинява сериозно проблеми с времето.
Простите захари в обикновенната кола убиват агентите на имунната система в стомаха и т.н. Докато киселините и консервантите са без коментар яко скапват здравето.
по-здрави
14.04.05
11:35
В много американски щати пътната полиция винаги има в патрулката си 2 галона Кола, която й служи за измиване кръвта от платното след катастрофи.
Направи си експеримент - сложи в дълбока чиния пържола и я полей с Кола - и след 2 дни няма да я намериш там.
За да почистиш тоалетната чиния, излей в нея кутия Кола и... не пускай водата до 1 час. Лимонената киселина в Колата ще премахне петната от фаянса.
За да премахнеш ръждивите петна от хромираните джанти, изтъркай ги със смачкан лист алуминиево фолио, накиснато в Кола.
За да премахнеш корозията от бронята на колата, я залей с кутия Кола и тя ще изчезне.
За да развинтиш ръждясал болт, намокри парцал с Кола и го обвий около болта за няколко минути.
За да почистиш мръсни дрехи, полей купчината мръсни дрехи с бутилка Кола, добави прах за пране и изпери в пералнята както обикновено.
С Кола можеш да почистиш прозорците на колата от прах.
За твое сведение - активният ингредиент на Кока-Колата е фосфорната киселина.
Нейното рН е равно на 2.8. За 4 дни тя може напълно да разтвори ноктите ти.
За превоза на концентрата камионът, с който се пренася, трябва да бъде оборудван със специални платки, предназначени за предпазване от висококорозивни материали.
Дистрибуторите на Кола вече 20 години я използват за почистване на моторите на камионите си.
из
http://forum.interbild.net/viewtopic.php?p=110920&highlight=%EA%EE%EA%E0%EA%EE%EB%E0#110920
14.04.05
14:46
[quote author=“liebeskummer”]ако ужасно много те притесняват калориите не я пий
пс. то ако става на въпрос и яденето е вредно и тренирането(ускорява кръвообращението , натоварва повече сърцето и то отказва по-рано),дори и живота-колкото повече живееш толкова по-рано свършва :D (тука вече се изказах)
ами да ти кажа за това че от тренировките умираш по рано не е така щото спортистите да ти кажа живеят май най дълго... :D
е зависи и как тренираш де..
Съдържа и лимонена и фосфорна киселина и нечовешки количества захар (както и всички газирани безалкохолни). Вярвайте ми ще си направите голяма услуга на организма ако буквално забравите всякакви газирани безалкохолни, може би с изключение на содата (и негазираните също не са стока в повечето случаи). Ще се учудите колко много захар може да се побере в 330ml газирана напитка...
Колата според мен е една от най-вредните напитки, независимо колко добре “влиза” когато човек е жаден или си хапва/пийва алкохол.
дано да е така и занапред
[quote author=“liebeskummer”]
Яденето е вредно ако човек се тъпче с квото му падне. Тренировките подобряват кръвообращението (как може това да е минус ??). Ускоряват временно пулса - да продължителността на живота малко или много е свързана с броя удари на сърцето, но както е известно на много хора дългосрочния ефект от тренировките е хипертрофия на сърдечния мускул и чуствително забавяне на пулса, поради по-големия изпомпващ капацитет на сърцето ако мога да го нарека така.
17.04.05
00:44
Става въпрос за стомашни киселини, хората с чувствителни стомаси (като мен, имам гастрит) им се отразява много зле!
А за каква кока-кола става въпрос(оригиналната или колите по 50 ст)?Аз туко-що прочетох състава на една фълшива кола и пишеше,че не съдържа лимонена киселина...
17.04.05
19:42
Фосфорната киселина ако не се лъжа титулярно се съдържа в газираните напитки. Емен - емен тя е принципа на газирането и не е толкова страшна.
Другата е по - силна, но и тя не е чак такова чудовище. Лимонена киселина поемаме не на едно и две места.
Всъщност, ако приемем содата за алкална среда и допуснем, че газираните напитки се правят със сода, би следвало съдържащите се вътре киселини да не са чак толкова силни.
Иначе биха реагирали и бихте пили една солена напитка...
Стомашните киселини също не са много по - слаби и една от основните им цели е именно да “разяждат” органичните остатъци.
Захар има, да, много.
Опасни са, и не са опасни много тея неща... Опасни са в големи количества.
Ама най - опасно знаете ли кое е според мен?
Ами тайната й съставка.
Защото според мен тя:
1. Предизвиква зависимост - аз лично съм имал такава зависимост от Кока кола; няколко месеца се мъчех да я спря при условие че имам сравнително силна воля и често ричам и отсичам - просто ожаднявах и пиех вода като слон - оп два литра, оп три литра и още съм жаден, и съм жаден и това е; пия една чашка кола и жаждата ми минава!
В следствие на зависимостта и другите съставки стават по - опасни.
2. Със сигурност влияе на сърцето и кръвното
Съдържа и лимонена и фосфорна киселина и нечовешки количества захар (както и всички газирани безалкохолни). Вярвайте ми ще си направите голяма услуга на организма ако буквално забравите всякакви газирани безалкохолни, може би с изключение на содата (и негазираните също не са стока в повечето случаи). Ще се учудите колко много захар може да се побере в 330ml газирана напитка...
Колата според мен е една от най-вредните напитки, независимо колко добре “влиза” когато човек е жаден или си хапва/пийва алкохол.
дано да е така и занапред
[/quoте]не я пия отдавна щото не ми е вкусна вече ....