Креатин,декстроза , л-глутамин,протеин

Темата е заключена.

05.10.05
20:22

Та въпросът ми е за приема на горепосочените добавки...целта е покачване на мускулна маса.Та значи решил съм да ги вземам така:
Сутрин веднага след ставане 30 грама протеин (ултра уаипи изолат на нутрим) , преди тренировка 5(оптимум) гр креатин , след трнировка 5 грама креатин , 45 гр декстроза (тука имам съмнения , защото доколкото знам се пие грам на килограм тегло а Аз съм 72..та значе ли това ,че по 72 грама трябва да пия ?), 5 грама глутамин(оптимум) .след 30 мин 30 грама протеин и преди лягане 5 грама глутамин .Добре ли е така приема и след зареждащата на креатина кога да го пия преди или след трнировка ?Благодаря предварително на отговорилите  :)

05.10.05
20:29

Ти напрао ще се отровиш-на тия кила такива дози.Звучиш като някой влязъл в зала веднъж и чул за суплементи и аийде-мускулите в кутии с прахчета се култивират...
Ползвай сърч функцията на форума,за това е измислена.За да не се повтарят теми десетки и стотици пъти !

05.10.05
21:26

Кое му е многото ?само за декстрозата не съм сигурен колко да се пие ? иначе за креатина знам ,че е 5 грама след зареждащата фаза , това за което не съм сигурен е кога е по-добре да се пие преди или след тренировка , иначе за протеините ми не мисля ,че 60 грама са мн на ден при положение ,че аз със храната си приемам около 100-120 , а  знам ,че на килограм тегло по 2 грама белтъчини трябват на ден . поправи ме ако греша

CR

05.10.05
21:44

Нз колко ти е стажа ама .... аз толку не пия за цялата година :> :lol:  Кви са тея попари дето баркаш? Земи си Креатин и глутамин .... пии го 1 2 месеца (2 най-много) след това почиваш 1   2 месеца (за да могат бъбредзите ти да почват) през това време можеш да пиеш Геинер Или Протеин + Амино.
Ама тва дето си го писал .....  :)

05.10.05
21:53

Еми аз това съм си вземал само ,че знам че креатина е хубаво да се взема със въглехидрат защото се усвоява по бързо ,та затова декстрозата , а протеин си вземах защото не си набавям нужното количество със храна..и в повечето теми дето ги изчетох във форума на тази тема дозировката е горе долу същата,даже в повечето  съветите са зареждащата на креатина да е 5 дена по 20 гр , а аз ще си направя зареждаща 5 дена по 10 гр и  след това ще си пия по пет, глутамина не виждам да е мн 10 грама ,пак че се повторя за декстрозата не съм мн сигурен по колко да пия в повечето теми пише по 40 грама (почти 3 супени лъжици) заедно с креатина.Въпросът ми по скоро беше дали съм ги разпределил добре като схема на приемане..
Още веднъж благодаря за отговорите  :)

06.10.05
00:55

Ами като схема на приемане е добре. Декстрозата е в достатъчно количетво (може да я замениш с мед!), а както си писал 30 мин по-късно заедно с протеина може да вземеш още към 40г. прости и сложни въглехидрати (почти без мазнини !!!)- общо към 80г. (зависи от това какъв тип тяло имаш, може и да са малко за качване). Креатина може да го пиеш половината преди и половината след тренировка (както го правиш и в момента, но дозите ще са по 2г.) Иначе добавките са си екстра, може веднага след тренировка към креатина и декстрозата да добавиш и аминокиселини. Обаче трябва и храненето през деня да е добро (предполагам е добро), иначе само с добаките няма да стане качването. Само за креатина прави почивка след като го ползваш 2 месеца - почивката да е минимум месец и после може пак да го взимаш. Успех и да се похвалиш напролет с резултатите  :wink:

SO

06.10.05
14:52

orone ти го каза точно,аз не мисля че добавките са много добро количество са  :wink:
Ако не можеш да си позволиш постоянно да ги взимаш тея добавки събирай пари и си прави цикли  :wink: ,а не както ти каза cRuSh

06.10.05
17:05

Благодаря за отговорите ви..значи още един въпрос имам, в нетренировъчни дни пак ли да вземам същите дози от добавките и приблизително в същото време ? и за креатина кога все пак е по добре да се взема , преди или след тренировка или както orome написа- на равни количества преди и след ? Еми засега почти за 3 месеца съм зареден , мисля след това за още 2 месеца да си взема същите добавки (разбира се имам впредвид и почивката от креатина на 2 месеца) ..надявам се да има ефект  :)

SO

06.10.05
17:09

може да ги взимаш всеки ден а може и да ги намалиш на половина  :wink: според мен е по добре креатина да се пие по 3грама преди и след тренировка

29.10.10
09:41

Ако целта ти е сила взимаш креатина преди тренировка ,ако е маса след тренировка. Може и да се разпределят тия 5гр преди и след тренировка.

КК

29.10.10
09:48

Ако от 2005-та досега (от когато е темата) не е разбрал как да го пие, доста е закъсал :)

29.10.10
20:16

няма да се учудя ;]

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1