17.04.05
12:34
На НВД съм вече втора седмица но не съм свалил нито 1 кило..
Защо се получава така? Спазвам си супер стриктно диетата, тренирам 4 пъти седмично, правя си кардиото.. Знам че може би търся ефекта твърде рано но поне малко трябваше да съм свалил. Вижте нвдто и преценете..
1.закуска: купичка овесени ядки с нискомаслено прясно мляко+малко мед
2. Високобелтъчен протеин
3.обяд: месо(пилешко, телешко или риба) + салата (с зехтин)
4. Високобелтъчен протеин
5. вечеря: месо + салата. (до 17-18 часа)
Как мислите?
Две седмици наистина са малко.
Изхождам от предположението, че вземаш добри мултивитамини като суплемент и в организма ти няма недостиг примерно на калций и други микровещества, които отключват мастния метаболизъм. Все пак не е зле да вкараш няколко различни плода /2-3/ през деня, не мисля че ще ти попречи на свалянето.
Ако отхвърлим тезата за липсата на определени микровещества, остават две възможности - калориите които приемаш са или твърде много или твърде малко. Не си дал данни за себе си, нито теглото на порциона си за да преценя кое е по-вероятно. За човек със среден метаболизъм, изходната база на калориите при чистене е около 12 пъти теглото в паунди /кг разделени на 0,453/.
Взимам витамини, явно не е в това проблема. Иначе съм на 15 години, 74 кила, 178 висок
При тази височина/тегло ми се струва по-удачно да качваш мускулна маса вместо да сваляш, но ти си знаеш.
Данните само за теб не са достатъчни, не знам какво имаш предвид под купичка овесени ядки или месо и салата.
Определено имам кво да изчистя, не се надявам на много обаче. За храната кво да ти кажа.. месо означава една пържола примерно или една риба примерно, а купичка овесени ядки е малка купа даже незнам дали има 100 грама.. салата означава не повече от една чиния.
аа и още нещо. По принцип пия над 2 литра вода на ден. Правилно ли е това или трябва да я намаля?
[quote author=“wh02da1z”]Определено имам кво да изчистя, не се надявам на много обаче. За храната кво да ти кажа.. месо означава една пържола примерно или една риба примерно, а купичка овесени ядки е малка купа даже незнам дали има 100 грама.. салата означава не повече от една чиния.
аа и още нещо. По принцип пия над 2 литра вода на ден. Правилно ли е това или трябва да я намаля?
По скоро 2 л вода на ден може да са ти малко , и може да увеличиш , аз също съм на НВД и пия средно по 3-3,5 л на ден - целта е организма постоянно да се прочиства с водатата + това тя макар и малко , отмива мазнини .Първите 2-3 дена ще се насилваш да пиеш повече , но след това организма ще привикне и сам ще си иска повече вода.
Много интересно защо така се получава. Чета тука в този раздел всеки се хвали че смъкнал много кила за 2-3 седмици. Е защо всички свалят а пък аз не? Какво правя грешно?