Програма ...?

29.10.10
10:44

Здравейте,значи на 15 години сам 182см. ,75кг. .От 6 месеца ходя да тренирам на успоредки ,но сега с идването на зимата искам да започна да тренирам в зала.Точно заради това исках да се консултирам с вас за някои неща.Като за начало мисля да започна 2 месеца да тренирам по тази програма в 3 дни от седмицата :
Ден 1 :
Leg 3х8
Кофички 3x10
Мъртва тяга 3х8
Набирания 3 серии до отказване
Клек 3х8
Коремни преси 3x20
Ден 3:
Leg 3х8
Флаис 3х8
Мъртва тяга 3х8
Клек 3х8
Коремни преси 3x20
Ден 5:
Leg 3х8
Кофички 3x10
Мъртва тяга 3х8
Скотово 3x10
Клек 3х8
Калф машина 3x10
Гледам да подбирам храната си,наблягам на месо ориз и подобни храни.На ден ям по 300 грама кашкавалена суроваткова извара-150 сутрин с една филия хляб и 150 вечер с една филия хляб около час и половина преди лягане.Сутрин освен изварата ям и кисело мляко с овесени ядки.
Моля ви ако имате някакви съвети пишете.
ПС:След седмица или 2 мисля да си взема гейнар или протеин (зависи как сам с парите).Искам да се извиня ,че на места има правописни грешки или неточности ,но пиша от лаптоп и използвам кирилизатор от интернет.

29.10.10
12:24

Какво е Leg?Ако имаш предвид “лежанка” или на англ. “Bench press”,си написал уникална глупост.

Само извара ли ядеш,бъди малко по конкретен с хранителният си режим и махни тази филия в последното си хранене.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 29.10.10 12:26.

29.10.10
15:33

Интересна ти е програмата.
Ако редуваш бутащо-дърпащо, ще ти се получи по-добре.
Например: лег, тяга, кофи, набиране

Клек и тяга в една тренировка е доста силно съчетание.
При положение, че сега навлизаш, по-скоро ги учи, отколкото да ги “напъваш”, особено и двете в една тренировка, 3 пъти седмично. Комбинацията на две толкова тежки упражнения, които “удрят” в кръст и задник е сериозно изпитание, не просто за мускулите ти, но и за стави, кокали, органи.
На твое място, по-скоро бих разпределил: тяга в ден едно, преден клек в ден две(ако го можеш), клек в ден три.
Набиранията до отказ, нека да не са до отказ, ако ще бъдат толкова често.

Не разчитай само на изварата, вкючи месо, яйца, риба.../ а, написал си че наблягаш на месо../

Комбинацията: клек, тяга, коремни преси ми е доста плашеща.

Мнението беше редактирано от 6th на 29.10.10 15:36.

29.10.10
16:01

Както по горе написах се извинявам ако има подобни грешки ,защото сам с лаптоп от германия и свичко си го превеждам от един сайт ,но има думи които неможе.За филията ще я махна ,добре.

казано от С7АЛК3Р на 29.10.10, 15:33:

Интересна ти е програмата.
Ако редуваш бутащо-дърпащо, ще ти се получи по-добре.
Например: лег, тяга, кофи, набиране

Клек и тяга в една тренировка е доста силно съчетание.
При положение, че сега навлизаш, по-скоро ги учи, отколкото да ги “напъваш”, особено и двете в една тренировка, 3 пъти седмично. Комбинацията на две толкова тежки упражнения, които “удрят” в кръст и задник е сериозно изпитание, не просто за мускулите ти, но и за стави, кокали, органи.
На твое място, по-скоро бих разпределил: тяга в ден едно, преден клек в ден две(ако го можеш), клек в ден три.
Набиранията до отказ, нека да не са до отказ, ако ще бъдат толкова често.

Не разчитай само на изварата, вкючи месо, яйца, риба.../ а, написал си че наблягаш на месо../

Комбинацията: клек, тяга, коремни преси ми е доста плашеща.

Благодаря за съвета ... Значи след промените ,които ме съветваш да направя трябва да добие горе долу такъв вид :
Ден 1 :
Лег 3х8
Кофички 3x10
Мъртва тяга 3х8
Мечка 3х8
Набирания 3x10
Коремни преси 3x20
Ден 3:
Лег 3х8
Флаис 3х8
Клек 3х8
Калф машина 3x10
Коремни преси 3x20
Ден 5:
Лег 3х8
Кофички 3x10
Мъртва тяга 3х8
Придърпване на вертикале скрипец 3x10
Набирания 3x10
Скотово 3x10
Позволих си да направя и една друга промяна - в деня ,в които махам клек ,слагам още едно упражнение за гръб и съответно в деня,в които махам мъртва тяга ,слагам упражнение за крака.Надявам се да е правилно.

29.10.10
18:36

Опитай го и прецени, дали не ти идва нанагорно. :)
Ако не ти държат ръцете на мечката...можеш и да я пропуснеш. За сметка на това, можеш да я сложиш в ден 3, дали като мечка или обикновено гребане с щанга.
И все пак, пробвай с редувани упражнения. При мен, след тягата хвата ми е доста капнал и веднага след нея, нито бих сгъвал за бицепси, нито бих се набирал, но пък упражненията за гърди са ми много силни, предполагам поради стегнатия от тягата гръб.

Мнението беше редактирано от 6th на 29.10.10 18:37.

29.10.10
19:25

В смисъл да запошна с гръб и после гърди и останалите ...
Ами освен ще пробвам и по двата начина и ще видя кой е най-удачен.
Да кажа и нещо за яденето ми:
1.6:30 овесени ядки с 150 грама с филия хляб
2.9:00 ям нещо в училище
3.1:30 бъркани яйца с 100 грама извара
4.3:30 след тренировката банани или нещо така по леко
5.19:30 обикновено за вечеря ям нещо готвено (било то ориз с месо,пържоли или понякога каквото има сготвено :D )
6.21:30 150 грама извара
Не е много ,има много неща за подобряване ,но до толкова мога да бъда прецизен.

29.10.10
19:32

Просто да ги редуваш. Не, че е задължително и най-добро, просто е добър метод. На мен ми харесва де. :)
За храненето, не бих се ангажирал с конкретни съвети, не ми е много силна част.

Ако не друго, то поне не претупвай храната, непосредствено след тренировка. За мен, това е едно от най-важните хранения.

29.10.10
19:34

В първата част на нямаш източник на пулноценен протеин.Или си вземи добавки да пиеш след ставане или включи нещо като: яйца,мляко,някакво месо(пробвай сандвич,че сутрин пържоли си е трудно за преглъщане),освен това махни този хляб.Овесените ядки са достатъчни,въпреки че не си уточнил количеството,но 100-150 гр са добър старт на деня.

Освен мечка става и гребане с лост да включиш или придърпване на долен скрипец,някаква упражнение за плътност на гърба.

Аз  лично бих правил,тягата и клека с 4-5 тежки повторения,това за теб важи след като заучиш техниката и свикнеш с движенията.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 29.10.10 19:37.

29.10.10
20:17

Благодаря за съветите.Може ли само да ми кажете ,колко дълго да правя по тази програма - докато усетя ,че съм в застой или да кажем след 2-3 месеца да сменя с друга ...?

29.10.10
21:20

В твоята програма има едни от най-тежките многоставни упражнения.Добра основа  е за покачване на сила и маса, само вмъкни някъде  и милитъри преси с дъмбели или лост,защото липсва чисто упражнение за рамо.
Ако упражненията с лично тегло са ти леки добави тежест.Ако се храниш и почиваш добре,едвали ще стигнеш до застой и нужда от нова програма.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 29.10.10 21:23.

29.10.10
21:26

Никъде не видях раменни преси или каквото и да е друго упражнение за рамене.
Също така, всеки път правиш лег. Поне в едната тренировка го смени с полулег.

30.10.10
06:08

Ден 1 :
Лег 3х8
Кофички 3x10
Мъртва тяга 3х8
Придърпване на долен скрипец 3x10
Набирания 3x10
Коремни преси 3x20
Ден 3:
Лег 3х8
Раменни преси пред гърди 3x8
Концентрирано сгъване 3x8
Клек 3х8
Калф машина 3x10
Коремни преси 3x20
Ден 5:
Лег 3х8
Кофички 3x10
Мъртва тяга 3х8
Придърпване на вертикале скрипец 3x10
Набирания 3x10
Скотово 3x10
След промените ,би трябвало да е нещо такова ,но се чудех в ден 3 упражнение за гърди и после за рамо няма ли да е малко много ,защото знам че в един ден не трябва да се тренират двата мускола ,но пък е само едно упражнение.
Можете ли да ми кажете каква храна е най-добре да се яде след тренировка и колко време след нея ...?

Мнението беше редактирано от KHAN на 30.10.10 06:11.

30.10.10
15:33

Пробвай
ден 1-лег
ден 3-раменни преси
ден 5-лег

30.10.10
15:48

Добре от ден 3 махам лег ,като го махна да сложа ли още едно упражнение за рамо или да не слагам нищо...?
Може ли да ми кажете ,каква храна е най-добре да се яде след тренировка и колко време след тренировката?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1