27.10.10
16:51
Здравейте :) както споменах от скоро (3 месеца) посещавам фитнес зала. Висок съм 178 , килограмите бяха 95 , сега са 88. Движа се програма с 4 тренировъчни дни изготвена в залата. Общо взето съм доволен , но ми се искаше да “включа на втора” и се обърнах към чичко Гугъл. Четох много и като начинаеш реших да опитам това което ми се стори най-безобидно - Кленбутерол. Нямам база за сравнение , но според моите очаквания клена даде някакви резултати.
Искам обаче да опитам и нещо друго и след отново доста четене на различни коментари ЗА и ПРОТИВ определени продукти стигнах до следния избор:
VPX Meltdown , Optimum nutrition hydro whey или Optimum nutrition 100% whey protein и Optimum nutrition bcaa 1000mg.
Не разбрах разликата между двата протеина и ще е чудесно ако някой ги каже и ме насочи.
Основната цел е да сваля още мазнини , но това да не става за сметка на така или иначе малкото мускулна маса. А ако има вариант и да се качи още по-добре.
Не спазвам определени диети , просто се опитвам да съм далеч от сладко , тестено и газирано. Предимно пилешко , риба , заленчуци , ядки и млечни продукти.
Тренировките ми 99% са много рано сутрин и определено имам проблем с липса на енергия и издържливост.
Вярвам , че всеки коментар ще ми бъде от полза.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.10.10 07:50.
27.10.10
17:52
1-Хидроуей се усвоява много по-бързо и качествено, но е и изкючително скъп.
2-Тези аминокиселни не са много изгодни, на прах са по-евтини. Все пак ти решаваш, парите може и да не са ти проблем, но не виждам смисъл да даваш 2 пъти повече пари за продукти със еднакво качество.
3-С клена не си “включил на втора” ами направо на пета :D
клена далеч не е от най-безобидните - казвам го от опит
относно мелтдаун - имаше някъде ревю за него
Ясно значи Хидро да разбирам е по-добрият избор. Ще имам в предвид разликата в цените на аминокиселините , но не е грешка да ги вземам нали ?
Явно съм объркал дозата щом сте на едно мнение за клена. Приемах го 2 след събуждане (30 минути преди тренировка) и 2 между 13:00 и 15:00 часа.
И все пак подобна комбинация от фетбърнър , протеин и аминокиселини е по-добре от клена или :?
27.10.10
18:22
Ако здравето ти е по-важно от някой друг грам мазнинка си вземи фетбърнър
Първо благодаря за експресните отговори.
От клена се отказах , при работа с компютър да ти треперят пръстите е леко неудобно , и затова реших да потърся нещо друго.
Мелтдауна вече е у мен , за протеина също мисля да не сменявам първоначалния си избор. Аминокиселините стават Scitec Bcaa Xpress Flavored.
Днес поръчвам и останалото.
Остана и привидно най-глупавия въпрос - приема.
Тренирам в 7 и 30 сутринта винаги на гладно. Ям 2 или 3 пъти през деня , не по-късно от 20 часа. Съня ми е 7 часа. Работата е предимно на място.
28.10.10
07:34
Щом тренираш на гладно, приемай 10-15грама БЦАА преди тренировка задължително, за да предпазиш мускулната маса от разпад. След тренировка протеин+бцаа, а може само протеин а дозата бцаа да я удариш по време на тренировка. За Meltdown-a виж опаковката
В крайна сметка Мелтдауна трябвало да го чакам и се отказах.
Usp labs oxyelite pro+Optimum nutrition hydro whey+Scitec bcaa xpress
БЦАА след ставане , БЦАА повреме на тренировката и протеина след нея. Всичко това е до 10 часа , а след това да вечерта , а също и в дните без тренировка ?
Lulz hydrowhey..май нямаш проблем със финансите :) Яж по 4-5 пъти на ден, не 2-3.
Мнението беше редактирано от Riko на 28.10.10 17:36.
отдавна забелязвам,че освен да спамиш мн рядко даваш адекватно мнение.за качеството на хидролизата и профила който има цената си му е съвсем наред.все пак това не е сайтек.колкото до автора на темата-в твоя случай няма мн смисъл от тоя хидролизат щом ще приемаш и бцаа на прах.моя съвет е да си купиш съроватъчен бленд и да пиеш по-повече отколкото тоя хидролизат.
Нарушение по точка 7.2. от правилата за ползване.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.10.10 19:10.
Нямам нито времето , нито възможноста да ям по 5 пъти на ден. Освен ако 3 от 5те не са след 20 часа което е абсурдно.
Продуктите вече са у мен и от утре ги почвам.
Сутрин БЦАА и Окси , повреме на тренировката БЦАА , след нея протеина. Следобяд Окси + БЦАА , привечер протеин не съм сигурен дали трябва ?
В дните без тренировка от кое ?
Благодаря.
;) Финансови проблеми нямах ......... преди да платя на куриерчето.
казано от Любоoo на 29.10.10, 09:33:
Нямам нито времето , нито възможноста да ям по 5 пъти на ден. Освен ако 3 от 5те не са след 20 часа което е абсурдно.
Приготвяй си доза протеин и го пий през времето когато не можеш да ядеш твърда храна ,друг вариант са протеиновите барове.
29.10.10
10:17
Тия протеинови барове и чистене.. просто не са съвместими :)
казано от Камен Каменов на 29.10.10, 10:17:
Тия протеинови барове и чистене.. просто не са съвместими :)
Има протеинови барове с по 2-3 грама въглехидрати - пример за това е Low Carb bar на interactive ,та дори и да съдържа въглехидрати не е проблем,стига да не е избрал нвд.
29.10.10
12:35
Не съм виждал бар с 2-3гр въглехидрати, Low Carb барът, за който говориш е 20+ въглехидрати, а и всичките си имат доста мазнини.
И на всичкото отгоре да дадеш 5 лева за 25гр протеин + 35гр някакви неща, които са ти абсолютно излишни и само се надяваш да са възможно по-ниски - трябва да ти има нещо.
хехех Предполагам , че ще прозвучи кощунствено точно тук , но не смятам да спазвам стриктни диети. Също не мисля и да ставам заложник на яденето. Да , ще се постарая винаги когато имам възможност да ям нещо полезно , но няма да се вманиачавам.
Знам , че това донякъде обезмисля нещата , но според мен просто затруднява и отмества във времето желания краен ефект.
Някой :) идея за приема в почивните дни ?!?
29.10.10
13:04
Оксито се пие всеки ден по 2 пъти, сутрин и следобяд.
Протеинът се пие винаги сутрин и по 2/3 доза 30мин преди тренировка и след тренировка.
В почивните дни може да пиеш 1 доза следобяд при по-голяма пауза между две яденета.
БЦАА-то по 5гр преди и след тренировка с протеина (овкусеното предполагам е по 7гр дозата за 5гр чисто БЦАА)
Повече не ти трябва :)
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 29.10.10 13:06.
казано от Камен Каменов на 29.10.10, 13:04:
Оксито се пие всеки ден по 2 пъти, сутрин и следобяд.
Протеинът се пие винаги сутрин и по 2/3 доза 30мин преди тренировка и след тренировка.
В почивните дни може да пиеш 1 доза следобяд при по-голяма пауза между две яденета.
БЦАА-то по 5гр преди и след тренировка с протеина (овкусеното предполагам е по 7гр дозата за 5гр чисто БЦАА)
Повече не ти трябва :)
Това ясно , но при мен тренировката реално е 30 мин след събуждане.
2/3ти доза протеин , БЦАА 7 гр и Окси след събуждане , БЦАА 7 гр повреме на тренировката и 2/3ти доза 30 мин след тренировката. Това всичкото е в интервала 6:30-9:30.
:)))))) Очертават се интересни утрини.
Благодаря отново за съветите.
29.10.10
13:15
Ами принципно на гладно не е много идейно да се тренира силово, за кардио е перфектно, но.. щом не ти го позволява режимът, това ти е приемът, следобяд една доза на работа може да вкараш протеин, ако имаш интервал 4-5 часа без ядене.
Може да направиш протеинът преди тренировка цяла доза, щом си на гладно :)
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 29.10.10 13:18.
29.10.10
17:43
Да пиеш Hidrowhey като заместител на храната или на закуска... Си е разхищение отвсякъде. Според мене той е удачен за след тренировка, може и преди. Предимството му е че се усвоява много по-бързо от обикновения протеин, а не виждам какъв е смисъла от бързо усвояване на обяд? За сутринта обикновен протеин също ще свърши работа...
29.10.10
18:49
да ползващ хидроуеи за заместител на храненето е все е едно да ползваш парфюма на Пако Рабан Ултравайълет за огрев.....
Не смятам да го ползвам като заместител , нито да намалявам яденето, просто не закусвам от както съм завършил 3ти клас.
Сутрешния прием на протеин до колкото разбрах е задължителен , което в моя график е равносилно на прием преди тренировка.
29.10.10
20:19
Ок. Но няма смисъл да ползваш хидроуей за закуската. Вземи някакъв обикновен протеин, а може и гейнър за да имаш енергия за тренировката
29.10.10
21:26
Остаи
то се казва на човек които разбира
казано от caihundrel на 29.10.10, 21:26:
Остаи
то се казва на човек които разбира
2 поста имаш и в тях никакъв смисъл. Ако нямаш какво полезно да кажеш , по-добре недей.
Вече си взех гейнър. Притесняваме , че се качвало тегло от него , но ...... няма пълно щастие.
Значи гейнъра заменя протеина преди тренировката , след нея си е пак протеин.Следобяда също протеин.
В дните без тренировка - протеин.
30.10.10
14:53
С гейнър и без съществени промени в хранителния режим, не очаквай да сваляш (какъвто и бърнър да си вземеш).
казано от Камен Каменов на 30.10.10, 14:53:
С гейнър и без съществени промени в хранителния режим, не очаквай да сваляш (какъвто и бърнър да си вземеш).
Добре де , а само цената ли прави приемането на протеина без закуска глупаво или ? Смисъл ако за преди тренировка взема друг протеин който пак е добър ,но е на по-ниска цена ще е ли оправдано или да не променям нищо.
30.10.10
16:25
Ако на закуска взимаш само пудра, то по-добре да е гейнър около 100 грама (20-25гр. протеин и 80 въглехидрати) . Ако ядеш овесени ядки или друг въглехидрат-протеин. Логично е нали?
Ами нов съм , и не са ми ясни нещата. Затова и питам. Звучи логично , но пък и не искам да се отклонявам от основната цел - да сваля килограми.
П.С. Избрах да закуся овесени ядки + протеина преди тренировка (около 30 мин) ........ ами чувствах се отвратително. Тренировките си остават на гладно с разхищение на Хидрото.
Мнението беше редактирано от Любоoo на 31.10.10 09:13.