ГЕЙНЕР

29.10.10
23:48

Така, , аз съм на 14 години 172 см 50 кг, което според мен е малко за височината ми. Ходя на фитнес и целта ми е кача няколко килограма. Да добавя ям много, ама наистина много, наблягам върху протеини и въглехидрати, но за жалост няма никакъв ефект. Та, въпросът ми е: На мойта възраст могат ли да се приемат хранителни добавки, по-точно гейнер, които да нямат някакви странични ефекти за организма ми или да са по някакъв начин вредни? Благодаря, предварително.

Темата беше редактирана от ... на 29.10.10 23:49.

30.10.10
00:20

Нормално е да не можеш да качваш лесно тегло, та ти още растеш, нивата на тестостерона все още са ти ниски, но това е въпрос на време да се промени, след което ще забележиш, че окосмяването ти се увеличава по лицето по краката и на други места, тогава трупането на мускули става по лесно. Не бързай всичко ще си дойде на мястото.
Гейнер мога да и препоръчам този - http://power-beauty.com/index.php/suplements/ult-muscle-juice-revolution-11-11-lb.html , който на тази цена е много добра оферта, а и няма креатин за разлика от друигите, което винаги ме е дразнило. Всеки ккойто си прави цикъл с кератин ще си го вземме отделно, кво само ми го бухат вътре и после да ми се хвалят колко им бил добър гейнера.

казано от ... на 29.10.10, 23:48:

ям много, ама наистина много

Колко много ядеш, я дай един храноден за да видим колко ядеш.
Важно е и как и колко тренираш.

30.10.10
07:58

Нека и аз изразя съмнение относно “многояденето ти” ;) Опиши час по час ;)

30.10.10
11:47

Не мога да ви опиша какво точно ям, защото всеки ден ям различно, но ще се опитам горе-долу да опиша кога ям. Понеже сутрин ходя на училище закусвам около 6:00 часа, голямото междучасие е около 10:30, тогава си взимам нещо за ядене, обядвам около 1:00 часа, после ям преди и след тренировка, тоест около 2:30 и 4:00, ям нещо около 6:00 часа, след това вечерям и ям нещо преди лягане, защото от някъде знам, че калориите приети пред лягане, по-лесно се усвояват. В фитнеса правя малки серии, около 3-5, с по-малко повторения, около 8-10, но се старая да изпълнявам упражненията с повечко килограми. Така, не разбрах само, гейнера може ли да има някакви странични ефекти или да е вреден по някакъв начин за мен. Благодаря за бързите отговори!

CI

30.10.10
11:58

И какво е това “нещо” :D

30.10.10
13:07

Какво да яде може да научи с търсачката, информация бол.. Няма никакви странични ефекти гейнъра. Щом си опрял до него, взимай. Този, който Христо ти препоръча е хубав и на добра цена в момента.

30.10.10
13:23

Благодаря за бързите отговори!

казано от FaceOff на 30.10.10, 13:07:

Щом си опрял до него, взимай.

Точно това се опитваме да разберем. Дали е опрял до него или само си мисли, че е опрял. Все пак някои хора се опитват да му помогнат, а не да го набутат с паричките спестени от закуски.
Нооо очевадно няма как да помогнем.

30.10.10
14:29

А според вас ако пия гейнер има ли смисъл от аминокиселини и/или някакви мултивитамини?

добавки в побертетен период влияят като “уран на картофи” ;) имаш много време за добавки ... помисли пак ..

30.10.10
17:12

казано от Иван Шишманов на 30.10.10, 13:37:

казано от FaceOff на 30.10.10, 13:07:

Щом си опрял до него, взимай.

Точно това се опитваме да разберем. Дали е опрял до него или само си мисли, че е опрял. Все пак някои хора се опитват да му помогнат, а не да го набутат с паричките спестени от закуски.
Нооо очевадно няма как да помогнем.

Напълно си прав! Но ти не си ли уморен на всеки тинейджър да обясняваш, че има време за добавки? Постоянно има теми от 14-15 годишни за гейнъри, креатини или напомпващи. Ама как да го убедиш, че от гейнъра няма да има кой знае каква файда, още повече, че обикновено ‘се пести’ и т.н. Да изпие една кофа, пък следващия път ще се замисли дали да даде 100-тина кинта.

Дали съм уморен или не е лично мой проблем.
Лично аз бих предпочел да замълча по определена тема била тя и пусната от поредния тиин, вместо да го набутам, нещо което ти не си направил посъветвайки го да си купи добавката не зависимо от това дали има нужда от нея.
В крайна сметка искам или не да призная, аз също съм бил тинейджър.

30.10.10
18:48

Чак пък да го набутвам?? Висок е и тежи колкото гаджето ми, защо пък в крайна сметка да не си вземе гейнър. А и основният му въпрос беше дали има странични ефекти от него, от което става ясно, че няма идея от хранителни добавки, но какво от това, пита за гейнър, не за дека.

Ми като не му подейства гейнера който му каза да си купи. Ще попита за дека.
Няма значение какво пита иска да му се помогне, който може ок, който не може по добре да не прави нищо.

30.10.10
20:24

казано от Hristov Georgi на 30.10.10, 15:44:

добавки в побертетен период влияят като “уран на картофи” ;) имаш много време за добавки ... помисли пак ..

в смисъл?

хапвай до 16 години като усетиш че почваш по бързо да се развиваш физически тогава си вземи 1 протеинче ..карай майкати да ти готви .. до тогава прочети некой темичка за хранене и ти гарантирам че ще имаш голям успех .... другото което ме радва че си на 14 години и си някак си урентиран че ти трябва да вземеш гейнър ... знаеш какво за какво служи .... един + за теб и дурото в знанието е силата .. самият аз се уча още ... бъди по ящен ;) това е от мене

31.10.10
08:40

казано от Иван Шишманов на 30.10.10, 19:08:

Ми като не му подейства гейнера който му каза да си купи. Ще попита за дека.
Няма значение какво пита иска да му се помогне, който може ок, който не може по добре да не прави нищо.

Да, следващата стъпка след гейнъра е деката, да! Какъв беше въпросът му, Иване? Има ли странични ефекти от гейнъра? Е, има ли? И като си толкова загрижен дали хранителният му режим е правилен, защо не го попита и как тренира. Ходи на фитнес, ама де да знаеш, може един час да скача на въже.. И ако продължи да се храни както досега и добави дори и половин доза (500 Ккал) от гейнъра, дали няма да му се отрази на теглото?

31.10.10
08:44

казано от Hristov Georgi на 30.10.10, 21:16:

хапвай до 16 години като усетиш че почваш по бързо да се развиваш физически тогава си вземи 1 протеинче ..карай майкати да ти готви .. до тогава прочети некой темичка за хранене и ти гарантирам че ще имаш голям успех .... другото което ме радва че си на 14 години и си някак си урентиран че ти трябва да вземеш гейнър ... знаеш какво за какво служи .... един + за теб и дурото в знанието е силата .. самият аз се уча още ... бъди по ящен ;) това е от мене

Ка’и честно, че си студент???

казано от FaceOff на 31.10.10, 08:40:

И като си толкова загрижен дали хранителният му режим е правилен, защо не го попита и как тренира.

Знаеш ли започва да ми омръзва да се обяснявам на разни хелоуин тикви.

казано от Иван Шишманов на 30.10.10, 04:58:

казано от ... на 29.10.10, 23:48:

ям много, ама наистина много

Колко много ядеш, я дай един храноден за да видим колко ядеш.
Важно е и как и колко тренираш.

Дали не съм го питал ?

И да има страничен ефект и той е безмислено изпразване на джоба, изобщо не бих казал, че е малък страничен ефект. Защото той сам по себе си води до деката където вече стават и по неприятни странични ефекти.

казано от FaceOff на 31.10.10, 08:40:

И ако продължи да се храни както досега и добави дори и половин доза (500 Ккал) от гейнъра, дали няма да му се отрази на теглото?

Питаш глупости, ако сега се храни с 2000 ккал и качи 500 от Гейнера дали ще се промени теглото му ?!?!
За да му дадем по точен и конкретн отговор (нещо което ти определено не си направил), трябва да имаме повече информация за хранене за трениране и т.н.
Така да ръсиш предположения и догадки набутвайки хората между шамарите няма много смисъл.

31.10.10
09:04

Това с тиквата ще го преглътна, само ще цитирам твои думи - не си ми нито на годините, нито на нивото.
На 14 дори и да питаш, си правиш каквото си си наумил, така че, нека да пробва сам и да се убеди кое е по-важно, храната или добавките.

Споко то се вижда кой на какво ниво е.
Иначе си прав винаги може да пратим поредния 14 годишен да открива огъня и топлата вода нищо, че някой вече ги е открил, но това не ни прави разбрани добри и толерантни хора нещо което е нормално и обичайно за тия земи де. 
И аз съм бил на 14 и аз съм бил тинейджър, но все някакво сиво съм имал. Когато питам по някаква тема или въпрос значи съм склонен да помисля да анализирам и да направя това което трябва. Вместо направо сам да си купя гейнера, правейки това което съм си наумил.

П.П. Поредната оспамена тема този път с реално мое участие.

31.10.10
09:31

Иване, направи си трудът да ми прочетеш последните 20-тина мнения, и виж в колко от тях съветвам 14-15 годишни да ядат, а не да мислят за добавки. Малко е дразнещо всеки 14 годишен да си мисли, че е първият задаващ подобен въпрос, и да отваря тема за това, а не първо да използва търсачката.  А и в едно от мненията ми това казах - информация, за това как да се храни бол, ако има желание да я прочете. Аз бях до тук в този ‘спор’

Ка’и честно, че си студент???

студент съм да .. но не съм в България .. това ме ограничава в някой преспективи ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1