Кисело мляко 0.1% или 2.5 % ?

03.07.10
10:41

Здравейте , чудя се кое кисело мляко е по-добре да си слагам вечерта към изварата 0.1% или обикновеното - 2.5% понеже видях тука , че в 0.1% имаше повече въглехидрати отколкото в 2.5 , но пък бяха на различна фирма , та кое е по-добре :)

03.07.10
11:22

3.6% :)

03.07.10
12:58

Ахам мерси ;) аз до сега повече от половин година със 0.1 процента си правя вечерта , но явно съм грешал :)

03.07.10
13:14

То тва 0.1 % е пълен боклук.. Се 1 вода разредена с мляко..

03.07.10
15:20

Направо само извара, мани го това мляко :)

03.07.10
15:27

Без мляко ми е неприятна ;) прая си извара кисело мляко и зехтин или ядки и с пасатора става супер :)

BU

05.07.10
10:17

казано от Rikoo на 03.07.10, 13:14:

То тва 0.1 % е пълен боклук.. Се 1 вода разредена с мляко..

Аз си взимам 0,1% кис.мляко Cultura.Не е някаква вода , а все едно ядеш мляко от 3,6%.Единствено съдържанието може да е различно.Толкова ли е наложително  да не е 0,1% а 2,5%, че  ако трябва да го сменям ?

05.07.10
12:22

Преди година-две на кофичките Cultura пишеше следното:  0.1% животински мазнини, 3,6% растителни мазнини.

После дойде истерията с растителните мазнини, надписа изчезна от кофичката, обаче бургаския_ все едно яде мляко от 3.6%... Да се чуди човек защо?

Животно, даващо 0.1%  или 2.5% мляко няма.
Ако обичаш да хапваш нишесте с палмово масло - твоя воля, нищо не е наложително.

05.07.10
13:21

Аз си вземам напоследък 4,5 % на Бор Чвор и е много хубаво.Другото,което много ми харесва е на Верея 0,1 % с калции.Биволското на Бор Чвор също не е лошо на вкус,но на тази цена кой знае какво има в него :).

05.07.10
15:19

Аз хапвам само Елена. 2, 3, 3,6% каквото има. Но 2% ми харесва най-много.
0.1% не виждам особен смисъл и да ги спестим тези 8-10гр. мазнини в една кофичка..с тях без тях..

Мнението беше редактирано от velislavs на 05.07.10 15:21.

05.07.10
17:49

Млякото е пари на вятъра. Купувай си яйца и месо. Наситени мазнини + лактоза + съмнително качество - не мерси :)

Мнението беше редактирано от Владимир на 05.07.10 17:49.

BU

06.07.10
19:23

Не можах да те разбера какво се опита да ми кажеш.Трябва да си взимам мляко над 2% или да си продължа да взимам от моето ?

06.07.10
20:22

Да по-добре е с над 2% , и според мен с 0.1 процента не бий на нищо и както има и повече карбс значи по добре с по-висок процент ;)

07.07.10
12:26

А какво ще кажете за Мизия-Милк 2% :?

Мнението беше редактирано от Тишо на 07.07.10 12:26.

07.07.10
12:55

Наскоро по новините гледах репортаж за здравния министър,който избираше продукти,за да се изследват за растителни мазнини ( новината за кравете масло ) и ми направи впечтление,че млякото,което беше избрал е Верея 2% и в него не откриха нищо :))

07.07.10
20:42

Кой знай как са го спонсорирали тези от Верея :D:D

18.07.10
13:19

Аз следобед си оправям една кофичка Верея 4,5 . Най-много ми харесва .

21.07.10
09:19

Подкрепям Елена. Доказано от близки, че е единственото, от което се получава суроватка. То че няма кисело мляко както едно време е ясно на всички. Но така и така се употребява, поне да е най-доближаващо се до истинското.

31.10.10
11:54

при преработката на по нисък % се се отстраняват хр. вещества и др. полезни от млякото .кво е това 1-2%  то по добре айрян.
Преди бях на баба, сега от няколко месеца карат Боженци и муам от него, стабилно млекце.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1