03.07.10
10:41
Здравейте , чудя се кое кисело мляко е по-добре да си слагам вечерта към изварата 0.1% или обикновеното - 2.5% понеже видях тука , че в 0.1% имаше повече въглехидрати отколкото в 2.5 , но пък бяха на различна фирма , та кое е по-добре :)
Ахам мерси ;) аз до сега повече от половин година със 0.1 процента си правя вечерта , но явно съм грешал :)
Без мляко ми е неприятна ;) прая си извара кисело мляко и зехтин или ядки и с пасатора става супер :)
05.07.10
10:17
#6
казано от Rikoo на 03.07.10, 13:14:
То тва 0.1 % е пълен боклук.. Се 1 вода разредена с мляко..
Аз си взимам 0,1% кис.мляко Cultura.Не е някаква вода , а все едно ядеш мляко от 3,6%.Единствено съдържанието може да е различно.Толкова ли е наложително да не е 0,1% а 2,5%, че ако трябва да го сменям ?
Преди година-две на кофичките Cultura пишеше следното: 0.1% животински мазнини, 3,6% растителни мазнини.
После дойде истерията с растителните мазнини, надписа изчезна от кофичката, обаче бургаския_ все едно яде мляко от 3.6%... Да се чуди човек защо?
Животно, даващо 0.1% или 2.5% мляко няма.
Ако обичаш да хапваш нишесте с палмово масло - твоя воля, нищо не е наложително.
Аз си вземам напоследък 4,5 % на Бор Чвор и е много хубаво.Другото,което много ми харесва е на Верея 0,1 % с калции.Биволското на Бор Чвор също не е лошо на вкус,но на тази цена кой знае какво има в него :).
Аз хапвам само Елена. 2, 3, 3,6% каквото има. Но 2% ми харесва най-много.
0.1% не виждам особен смисъл и да ги спестим тези 8-10гр. мазнини в една кофичка..с тях без тях..
Мнението беше редактирано от velislavs на 05.07.10 15:21.
Млякото е пари на вятъра. Купувай си яйца и месо. Наситени мазнини + лактоза + съмнително качество - не мерси :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 05.07.10 17:49.
06.07.10
19:23
#11
Не можах да те разбера какво се опита да ми кажеш.Трябва да си взимам мляко над 2% или да си продължа да взимам от моето ?
Да по-добре е с над 2% , и според мен с 0.1 процента не бий на нищо и както има и повече карбс значи по добре с по-висок процент ;)
А какво ще кажете за Мизия-Милк 2% :?
Мнението беше редактирано от Тишо на 07.07.10 12:26.
Наскоро по новините гледах репортаж за здравния министър,който избираше продукти,за да се изследват за растителни мазнини ( новината за кравете масло ) и ми направи впечтление,че млякото,което беше избрал е Верея 2% и в него не откриха нищо :))
21.07.10
09:19
#17
Подкрепям Елена. Доказано от близки, че е единственото, от което се получава суроватка. То че няма кисело мляко както едно време е ясно на всички. Но така и така се употребява, поне да е най-доближаващо се до истинското.