20.02.10
18:23
Колкото желаеш, толкова яж. Няма страшно.
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 20.02.10 18:24.
аз съм на 17 тренирам от 7 8 месеца почнах с по 3 4 5 яйца на ден ..вече стигам и до 20 ама най често по 10 15 ама само белтъка жълтъка ко ям по 1 2 някои път и не ям :) вмисал с това искам да ти кажа че белтъка не епроблем вминаваи с жълтъка :)
Какво толкова има да се внимава с жълтъка? :) Аз ям средно 5 цели яйца дневно.
Прочетох темата и според нея означава ,че няма да има проблем ако ям по 8-9 цели яйца на ден -прав ли съм или греша ?
За тези яйца така и не разбрах дали е вредно или не да се ядът по 8-9 цели яйца на ден :( .
казано от k1r1I на 18.05.10, 11:27:
Прочетох темата и според нея означава ,че няма да има проблем ако ям по 8-9 цели яйца на ден -прав ли съм или греша ?
За тези яйца така и не разбрах дали е вредно или не да се ядът по 8-9 цели яйца на ден :( .
Нямаш грижи,яж си яйца на корем ;)
Защо спорите, доказано е, че само по 1 яйце се яде на ден. :cheese:
И сега тези включително и мен трябва да спираме яйцата, че иначе лошо. Темата си е за ключ
казано от Blahzay на 18.05.10, 20:29:
Защо спорите, доказано е, че само по 1 яйце се яде на ден. :cheese:
И сега тези включително и мен трябва да спираме яйцата, че иначе лошо. Темата си е за ключ
Това като новината “Английски учени доказаха че Американските учени несъществуват”
Много ми харесва когато студентчета спорат и си мислят че са прави защото четът от дебели книги написани от преди 50г. и квото пише там това е закон просто.Или някой дето четът разни статии по списания или форуми ./то даже в списанията за спорт вече уповергават мита за яйцата/.
Да натоварват черния дроб /ми не натоварват повече от креатина или др. добавки за който не се притеснявате да пиете/ имат холестерол да но ако се ядът с зеленчуци,пие се вода, спортува /не както каза един от форумците си седиш пред компа и джиткаш кънтър страйк цел ден и да муаш по 10 яюца тогава що искаш./ Няма по хранително нещо от тях за големите тежести,и полезно и евтин източник.
Преди 3м. попаднахна едно предаване по кабелната за спортисти от Америка.Та имаше един натурален културист и муа по 18 на ден изследваха го даже 0.1% нямаше холестерол, проблеми с сърцето и др. НЕ. Ма тренира здраво .
Аз също преди да сменя работата, на обед 6бр. цели и вечер още 6 с 2 жълтъка. 12 на ден секи божи ден. сега само вечер х6 цели па се чуствам по добре и в форма от когато и да било
Не слушайте родителите ви какво говорят /поне не за някой неща де не за сичко/ те са родители но не знайт всичко,с това 7бр. на седмица освен ако не си мъжка балерина.
Мнението беше редактирано от Drakula на 31.10.10 13:05.
31.10.10
16:33
казано от needweed на 15.02.10, 19:12:
Така от 2 седмици съм на нвд, всичко е перфектно, здравословна свалям всичко супер довелен съм.
Знам че яйцата са вредни, най-вече за черния дроб, и за холестерола но тук май не е вярно, както и да е, хапвам сутрин 2 яйца,
следобедното ядене още 2, и на вечеря още 2. Това прави 6 яйца дневно, понякога ям и по 4 не че има значение ...
Пия много вода и нямам никакви проблеми до сега, а и не смятам да продължавам така с яйцата, искам поне до края на диетата още месец и 2 седмици да ги консумирам така, вярвам че няма да имам преблеми... все пак имам известни притеснения, и се надявам да ме успокоите тук, казвам ви пия много вода не знам колко точоно, но може и да има 5-6 литра дневно, като се има предвид сезона са си доста... мислите ли че ще имам преблеми в бъдещи, или ако имам то ще е след доста време и сега мога спокойно да си карам още месец два?
Яж белтъците на яйцата колкото искаш, но жълтъците ги намали до 1-2 максимум, тъй като оптималното количество холестерол, което човек трябва да си надбавя с храната е 300-350мг/дневно (1 жълтък съдържа 233мг). Тъй като ние сме по-активни понасяме по-добре високия холестерол, но все пак е опасен.
От цялата тема не разбрах само как трябва да се ядат яйцата-варени,пържени или сурови :D