30.10.10
14:56
От нчколко дни коремът ми е подут адски много. Усещам го все едно съм на път да се пръсна, а си ям това, което винаги съм ял. Никакви газообразуващи храни, никакво газирано, никаква целулоза... обаче нещата стават страшни, все едно съм изял цяла котка. Четох подобните теми из форума, но не намерих решение освен храносмилателни ензими като добавка. Май след малко ще отида да си купя един мезим форте, защото едва издържам вече. Някой справял ли се е с това и на какво може да се дължи ?
Днес примерно съм ял така - сутринта 6 яйца със сирене, на обяд свинска вратна пържола със сметана и следобед по някое време пак това. Коремът ми е по-голям отвсякога.
Дай снимка да видим, па и ако се натъпкваш със голямо кличество храна на 1 ядене, може и да е от това. Аз сутринта, като изям 1 голяма паница овесени ядки със мляко, след 1 час ориз 1 паница, и преди тренировка 1 доза протеин със прясно мляко, банан, и ми се издува корема временно. След 2-3 часа всичко е окей :)
Ям така от доста време и досега всичко беше ок, а и не ям големи голичества наведнъж. Изпил съм и над 3 литра вода досега.
30.10.10
17:17
Възможно е да имаш проблеми със смилането на протеините, или обща диспепсия. Може да е в следствие на бактерии или просто огромни дози протеин на един прием. Може да се храниш с твърде малки прозорци от време по между порциите и така храната да се трупа в стомаха, форсирайки предната да напусне към дванадесетопръстника непълно смляна.
казано от Владимир Недков на 30.10.10, 17:17:
Възможно е да имаш проблеми със смилането на протеините, или обща диспепсия. Може да е в следствие на бактерии или просто огромни дози протеин на един прием. Може да се храниш с твърде малки прозорци от време по между порциите и така храната да се трупа в стомаха, форсирайки предната да напусне към дванадесетопръстника непълно смляна.
Може би имам проблем със смилането на протеините, изглежа ми логично. Имам гастрит, само това знам. Още нещо, което ми е странно - нямам никакъв апетит, даже пет часа след последното хранене, също и сутрин.
Не е в следствие на големи дози протеин, ям по малко през горе-долу 4 часа.
Мисля да пробвам папаин. Засега ще оптимизирам малко яденето така: през 4 часа на малки порции и между тях малко протеин. Остава въпросът как да се справя с подуването, коремът ми е с пет сантиметра над обичайното.
31.10.10
10:39
казано от junkhead на 30.10.10, 14:56:
От нчколко дни коремът ми е подут адски много. Усещам го все едно съм на път да се пръсна, а си ям това, което винаги съм ял. Никакви газообразуващи храни, никакво газирано, никаква целулоза... обаче нещата стават страшни, все едно съм изял цяла котка. Четох подобните теми из форума, но не намерих решение освен храносмилателни ензими като добавка. Май след малко ще отида да си купя един мезим форте, защото едва издържам вече. Някой справял ли се е с това и на какво може да се дължи ?
Днес примерно съм ял така - сутринта 6 яйца със сирене, на обяд свинска вратна пържола със сметана и следобед по някое време пак това. Коремът ми е по-голям отвсякога.
Moжеш ли да ми кажеш поне една разумна причина защо неприемаш въглехидрати?!
31.10.10
13:51
казано от junkhead на 31.10.10, 12:49:
Забравил съм. Сутрин ям малко мед, после примерно грейпфрут или киви днес.
Уау.. колко много въг., при това и с много фибри и целулоза. Нищо чудно, че се подуваш като балон, сигурно и до кенефа ходиш през 3 дена, ако вобще ходиш. Почвай да вкарваш въг. храни с фибри и целулоза в диетата си - зеле, грах, фасул, царевица, зелен боб, ориз, овес, мюсли, краставици, моркови, домати, маруля, ябълки, тиквички и т.н.
Ходя бе, защо пък да не ходя. По два пъти даже. Когато наблягах на изброените от теб неща, имах аналогичните проблеми, умножени по две-три. Зеле, грах, фасул, царевица яде добитъка, защо да го лишавам от изконната му храна със своята консумация?
31.10.10
14:40
Ами тогава по-добре отиди на специалист и си направи изследвания и т.н.
Апропо, ти лишаваш добитъка от живот като го ядеш, така че да му ядеш храната е по-малкото зло. Туко виж кравичките поотслабнали, мисли за бика и той е човек и той душа носи и на него му се иска да чукне нещо по-арно.