31.10.10
14:24
Скоро започвам стака ми с добавки , а с него трябва да стартирам и хранител режим.Решил съм си в тренировачни дни въглехидратите ми да варират от 300 - 400гр. , а в почивните дни да са по 200гр. Написвам две менюта и ако може да си каже мненията за тях.
ТРЕНИРОВАЧЕН:
1.130гр.овес + 400гр.кисело мляко + 5 яйца(2 жълтъка) + домашно сладко за вкус
2.90гр. к.ориз(суров) + 150гр.месо(сварено)
3.90гр. к.ориз(суров) + 150гр.месо(сварено)
4.75гр. спагети(сурови) + източник на протеин яйца/месо/извара
5.75гр. спагети(сурови) + източник на протеин яйца/месо/извара
В този вариант са 320гр. въглехидрати .. пиша ги лесно,но не знам как ще изям това количество храна
ПОЧИВЕН:
1.100гр.овес + прясно мляко + малко мед + 6яйца(2 жълтъка)
2.100гр. ориз кафяв(суров) + месо 150гр.(сварено)
3.80гр. спагети(сурови) + източник на протеин яйца/месо/извара
4.зеленчуци + източник на протеин яйца/месо/извара
Така дори не са и 200гр. въглехидрати.
31.10.10
14:28
Моят съвет е да не сваляш толкова рязко вългехидратите ако да речем в тренировъчен са ти 400 в почивен ги направи 320-340 и усили протеина през почивката.
31.10.10
14:31
Човече, трудно ще е да ти помогнем. В смисъл, че нито пишеш какъв пол си, колко си висок, колко тежиш, каква е целта ти...нали се сещаш, че от това зависи цялата диета и грамажите, които трябва да поемаш. Като хранителни продукти...добави зеленчуци в диетата при всяко ядене. Поне по 1-2 краставици и 1-2 домата на ден, за да си набавяш фибри, витамини, минерали и т.н. Дръж броя на храненията 5-6 дори и в почивните дни, просто намали порциите. Тия спагети не са най-добрия вариант, но не е болка за умиране. Картофите също са адски полезни! Изяждането на храната е трудно в началото...после се свиква, забързва се метаболизма и по-лесно се усвоява храната. Това е, което мога да ти кажа по това, което ти си писал и питал :)
На 18г. съм 66кг. 183см. Целта ми е 78кг. , възможно най-чисти , но и мазен да стана ще чистя после .. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ми проблем е,че не обичам зеленчуци и не искам да ги ям единствено мога да ям салата зеле с моркови ,но ми омръзва страшно бързо.Спагетите ми са пълнозърнести,но щом казваш,че не се удачен вариант ще ги заменя с пекани картофи.
Да напиша ли и добавките,които ще приемам ?
Поздрави !
31.10.10
14:47
казано от brusakch на 31.10.10, 14:37:
На 18г. съм 66кг. 183см. Целта ми е 78кг. , възможно най-чисти , но и мазен да стана ще чистя после .. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ми проблем е,че не обичам зеленчуци и не искам да ги ям единствено мога да ям салата зеле с моркови ,но ми омръзва страшно бързо.Спагетите ми са пълнозърнести,но щом казваш,че не се удачен вариант ще ги заменя с пекани картофи.
Поздрави !
Нямаш нужда от добавки в началото. Евентуално протеин или гейнър, ако толкова държиш да взимаш нещо, но не ти трябва нищо друго. Първо се справи с базовите неща пък после ще си усложняваш нещата допълнително. По-добро нещо от храната няма, а добавките са си храна на прах (с техните положителни и отрицателни страни) ;) Та...според данните, които си дал ти трябват по около 412 гр. въглехидрати, 187 гр белтъци и 66 гр. мазнини (всеки ден!). Тези количества ще ти помагат да качваш маса възможно най-чисто, но това се влияе главно от вида хранителни продукти, които приемаш. Отделно ти трябва физическо натоварване за стимулиране растежа на мускулите, а за да качиш тези 10 кг. абсолютно чисти ще ти трябва около половин година в зависимост от организма, тялото ти, ефективност на тренировките и много други. Като качваш мазнинки заедно с мускулите ще успееш да свалиш времето до около 3-4 месеца, но около 30-40% от тези 10 кила ще са мазнини. Предполагам знаеш как да си разпределиш грамажите щом вече си изготвил едно меню. Спагетите щом са пълнозърнести е добре, но ще е добра идея да смениш спагетите от едното ядене с варени или печени картофи. За зеленчуците...много лошо човече. Лошо е без тях...прави каквото можеш да поемаш поне минимално количество. Една краставица (350 гр.) поне :D Ако си решил да не ядеш зеленчуци, то задължително си купи мултивитамини, но от аптека нека ти препоръчат. Има евтини, които ти излизат по 3 лева и ти стигат по 15 дена, пък са качествени. Това е засега ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.10.10 14:55.
Proxxx, благодаря ти за коментара,но аз тренирам над година и половина и затова ще ползвам добавки.ДА,няма по-хубаво от храната.Ще видя какво ще мога да направя по въпроса с храната дали ще успея да поема количествата ..
31.10.10
15:14
казано от brusakch на 31.10.10, 15:08:
Proxxx, благодаря ти за коментара,но аз тренирам над година и половина и затова ще ползвам добавки.ДА,няма по-хубаво от храната.Ще видя какво ще мога да направя по въпроса с храната дали ще успея да поема количествата ..
Ок, ти си знаеш :) А храната трябва да я поемаш! Като поемаш добавки малко намаляват грамажите на храната (зависи от добавките де), но пак си е яко плюскане :D Ако искаш да качваш килограми друг начин няма. Поетите калории трябва да надвишават изразходените за деня. Но пак ти казвам, че ще свикнеш да ядеш. Разделяш всичко на 5-6 храния и ядеш на всеки 2,5 - 3 часа. И на мен ми беше трудно в началото, а сега само за следващото хранене мисля. То общо взето това правя по цял ден егати. Ядене, ядене и пак ядене ( и тренировки разбира се) :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.10.10 15:16.
03.11.10
11:08
казано от ProXxX на 31.10.10, 14:47:
казано от brusakch на 31.10.10, 14:37:
Поздрави !
Та...според данните, които си дал ти трябват по около 412 гр. въглехидрати, 187 гр белтъци и 66 гр. мазнини (всеки ден!).
Proxx предполагам че си се объркал за тия 412 гр. въглехидрати, 4.4 гр на килограм .... това прави че трябва да е 93 кг. ;) А ако пича си ги изчислява 4.4гр въглехидрат, 2.2 гр белтък на килограм тегло и сега е 66 кг. то моя съвет е следния: Искаш да станеш 78 кг ОК - прави си схемите пирамидално тоест сега си 66 кг но като за начало гоним + 5 кг примерно, тогава изчисли 71-72 кг по 4.4 гр въглехидрат и 2.2 гр протеин и това са примерно стоиности коите трябва да приемаш, и така постепенно дигаш. Аз така правя а като почнах бях твоя ръст и твоите килограми. Това е с цел да преодоляваш застоя , защото ако почнеш да се тъпчеш все едно си 78 кг сега ..... след месец - два като влезеш в застои - Кво праим треа да ядеш като 100 кг ли :) Видях че си с моите габарити за това ти давам план които при мен деиства, остава да експериментираш и си води Дневник ако наистина си се захванал с това сериозно ( може и да не е в саита ) Успех !
03.11.10
11:17
Ми...не съм се объркал, човече. Неговият BMR е 2700 калории. Аз му добавям 300 отгоре, за да качва, да е в положителен калориен баланс и така му излиза, че трябва да поема по 3000 калории. 55% от тях ги заделям за въглехидрати, което е 1650 калории = 412 гр. въглехидрати на ден. Понеже е само 66 кила се предполага, че е много слаб и релефен и му трябват повече въглехидрати, като 55% дори не е много, а средно ниво. Както си реши де...аз съм си дал съвета и мнението :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.11.10 11:21.
03.11.10
11:28
Дам предположих че съм изтървал нещо де :) , може би защото аз ги набавям главно от ориза и за тва ми се виждат много, ама пак са си много :D
03.11.10
11:33
Ми не са малко, но е по-лошо на 183 см да е 66 кила :D Трябват му килца отгоре пък ако ще и мазно да има (то това и ефективността на тренировките го определя), а какво по-добро от добра доза комплексни въглехидрати. :)
Andick благодаря за съвета ,а отностно дневник си водя ето линк към него http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47304/P75/
Относно релефа :Д не съм от най-релефните ..смисъл личи си пресата добре според мен,но имам нещо като отпусната кожа или мазнини по корема доста неприятни са ми ... Мога да постна снимка ако искате не съм голяма щека :Д
03.11.10
13:52
Направи ориза преди трен 100-150 след това в другото хранене от 90 го направи 100, а спагетите спокойно и тях по 100 гр ги направи. Направи това и няма да съжеляваш. А почивния ден няма да го коментирам. За качване не става въобще.
Мнението беше редактирано от stoyanskiqq на 03.11.10 13:55.
ProXxX, ще ми кажеш ли името на тези мултивитамини, дето са по 3 лева, и стигат за 15 дена ?
03.11.10
15:57
казано от Едуардо на 03.11.10, 15:34:
ProXxX, ще ми кажеш ли името на тези мултивитамини, дето са по 3 лева, и стигат за 15 дена ?
Multi-tabs CLASSIC на Ferrosan. Ето линкче да видиш как изглеждат точно : http://meboss.info/multitabs.php?link=2
Цялата кутия от 90 хапа струва 14, а само блистер от 15 хапа струва 2,4 лв.
03.11.10
16:02
:D Proxxa е луд не го закачай, винаги подготвен :D