08.10.10
06:57
Здравейте
ще съм много благодарен ,ако ми помогнете със съвети ,които ще доведът до поява на добре очертан бицепс или трицепс
от месец ставам всеки ден към 6 сутринта и преди даскало тренирам с щанга 30кг която имам в нас , имам и лежанка (ръчно направена така че е в обикновенна стойка няма начин как да изпълнявам упражнения от вида - за горна част/долна на гърдите и проче - нормално повдигане от лег) ето какво правя за период от 30-40мин
5х 10 повдигане от лег 30кг
5х 6 раменни преси 20кг
незнам как се казва това упражнение но бях го видял от един приятел ще се опитам да го обесня: стоя изправен и хващам щангата малко по широко краката дигам над гърдите като свивам лактите настрани срещу дисковете и това 5х 10
на самата лежанка упражнение за трицепс като с гръб срещу лежанката слагам ръцете малко по широко от рамената и изпъвам максимално краката и така свалям и дигам максимално 5 х 10
понякога правя и бицепсово сгъване 3х10 15 кг но рядко защото силите ми свършват
правя почивка най много 1 мин на всяко повторение
това от 1 месец насам
мисля че проблемните ми зони са корема и ръцете
тежа 74кг 178 на 17г снимки:
http://img146.imageshack.us/img146/829/dsc02007n.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/939/dsc02000s.jpg
(съжелявам че снимките са с главата на доло:))
храненето не се ограничавам от нищо но примерно най много 1 джоб за 3 дена или на ден по 1-2 вафли
говоря като съм навън - вкъщи избягвам хляба,газираното или да си купя някой друга “ная” вафли за похапване :)
ако ми кажете да качвам кг имам един въпрос - при положение че искам да сваля излишните мазнини от талията няма ли да е проблем да и да качвам през това време ?
казано от Milen0v на 08.10.10, 06:57:
Здравейте
от месец ставам всеки ден към 6 сутринта и преди даскало тренирам с щанга 30кг която имам в нас
много ранен час. Става ли добра тренировка?
незнам как се казва това упражнение но бях го видял от един приятел ще се опитам да го обесня: стоя изправен и хващам щангата малко по широко краката дигам над гърдите като свивам лактите настрани срещу дисковете и това 5х 10
хеликоптер,обаче се прави с тесен хват
на самата лежанка упражнение за трицепс като с гръб срещу лежанката слагам ръцете малко по широко от рамената и изпъвам максимално краката и така свалям и дигам максимално 5 х 10
кофички на пейка
понякога правя и бицепсово сгъване 3х10 15 кг но рядко защото силите ми свършват
точно това трябва да правиш, ако искаш големи и здрави бицепси
това от 1 месец насам
един месец е малко време, недостатъчно за видима промяна
Мнението беше редактирано от Миро на 09.10.10 12:23.
09.10.10
12:31
Хеликоптера не е задължително да е тясно може и с раменен хват може и извън раменния хват ... там се активира повече средната глава на рамото ( предната си участва какъвто и хват да направиш )
Дали става добра тренировка?
- Ами да ободряващо е , а и чудното е , че не съм уморен след това на даскало.
Мерси за поясняването на някой видове упражнения. Ще съм ви благодарен , ако ми дадете и съвет дали да качвам или да свалям.(според снимките , които съм дал) Моята цел като цяло е да повиша обема на Мусколите си , както и оформянето им в някой проблемни зони.
09.10.10
16:27
Обем в главата ти трябва, бих казал. Не може само ръцете да растат.
Можеше и без първото изречение.Другия път говори по темата без такива “клишета/обиди”.
Мнението беше редактирано от Milen0v на 09.10.10 16:34.
09.10.10
16:36
трябва да тренираш цялото тяло за да има ефект и върху рацете... Те са малки мускули макар и доста атрактивни... Тренирането на големите мускули ( крака, гръб, гърди ) ще принуди ръцете ти да пораснат. Примерно като натоварваш гърдите натоваряваш и трицепса и рамото.. като тренираш гърб натоварваш бицепса и отново рамото при крака всичко се натоварва в голяма степен :)
казано от martinski на 09.10.10, 17:20:
За да имаш големи ръце, трябва да клякаш!!!
Аиде стига глупости за да имаш голями крака трябва бицепс да правиш така ли?
казано от vatman на 09.10.10, 17:23:
Не е баш глупост ;)
казано от vatman на 09.10.10, 17:23:
“Тренирайте цялото тяло
Често някои мускулни групи са тотално пренебрегнати за сметка на любимите гърди и бицепс например. Нормално е да харесвате повече тренировката на мускули, които са видими и лесно може да покажете. Но това може да доведе до нарушаване на мускулния баланс и претрениране, което ще ви отдалечи от мускулния растеж.
Типичен пример е пропускането на тренировката на краката. Като най-голяма мускулна група натоварването им ще стимулира синтезирането на много повече от анаболните хормони, което ще донесе растеж на цялото тяло. Искате по-големи бицепси? Клякайте!”
Нямам какво да допълня.
Стига сте злоупотребявали с връзката клекове и големи ръце. Аз не клякам (не по свое желание), но съм доволен от размера на ръцете си, без да смятам че са малки.
казано от hardrlz на 09.10.10, 19:22:
Тва хеликоптера с по широк от раменете хват верно ли влиза у средно рамо ?
Да, трапецът също влиза.
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidLateral/BBUprightRow.html - виж му Target-a.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.10.10 20:15.
Почва да ми става смешно вече, във всяка тема да се пише за клека, ако искаш да ти пораснат ръцете прави клек, ако искаш да ти порасне х*я прави клек, не отричам че не е така. Ма мисля че става банално !
Отговарям му малко метафорично, това е всичко, я намек да тренира всички мускулни групи.Иначе като искаш да ти пораснат ръцете се храни здраво и тренирай цялото тяло здраво.Всеки ще ти отговори така.
Мнението беше редактирано от Нежния на 09.10.10 21:09.
казано от martinski на 09.10.10, 21:09:
като искаш да ти пораснат ръцете тренирай цялото тяло здраво
Не е вярно! Пак повтарям, клек не мога да правя поради пробеми с коляното. А ръцете мога да ги накарам да растат и без клек!
Нека не се абсолютизират нещата. Обективното би било, че клекът спомага косвено растежа на ръцете.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.10.10 21:18.
09.10.10
21:18
е Стончо колко хора има като твойте ръце... Ген мама му стара :) има такива от фитнеса дето с добавки нямат като мойта преса да не кажа, че и от към размери не са по-добре :)
казано от kristiancho на 09.10.10, 21:18:
е Стончо колко хора има като твойте ръце... Ген мама му стара :)
Там е работата, че генетично ръцете не са ми силна МГ! Започнал съм с 36ръка. Трудно съм постигнал рамери. Гърбът ми е генетично широк.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.10.10 21:25.
Пичове , ако може да обърнете малко внимание и на мен.По-точно на снимките , които съм дал - Да качвам ли ? Да свалям ли ?Над коя група мусколи да наблегна като за начало?Да взема ли някой л-карнитин/фатбърнар за да махна мазното около корема? И така..
казано от Milen0v на 09.10.10, 21:44:
Пичове , ако може да обърнете малко внимание и на мен.По-точно на снимките , които съм дал - Да качвам ли ? Да свалям ли ?Над коя група мусколи да наблегна като за начало?Да взема ли някой л-карнитин/фатбърнар за да махна мазното около корема? И така..
Личното ми мнение е да качваш сега и на пролет да чистиш. Не виждам мазно по теб.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.10.10 21:56.
Стига с тези глупости за клека ако не клякаш няма да ти растат ръцете и т.н поради травма в кръста не мога да клякам с тежко но съм доволен от размера на ръцете си всичко опира до яденето 70% ядене / 30% тренировки
10.10.10
08:48
казано от Стоянчо на 09.10.10, 21:23:
казано от kristiancho на 09.10.10, 21:18:
е Стончо колко хора има като твойте ръце... Ген мама му стара :)
Там е работата, че генетично ръцете не са ми силна МГ! Започнал съм с 36ръка. Трудно съм постигнал рамери. Гърбът ми е генетично широк.
е ако тва’ не е ген аз съм почнал с 25см ръка Аз съм генетично Не надарен целия ;дд ... отностно клековете... не клякайте за да имате големи ръце просто клякайте, защото краката също са мускул и помога на останалите мускули да раастът ( около 15% според една статия което не е решаващо нали така )
казано от kristiancho на 10.10.10, 08:48:
е ако тва’ не е ген аз съм почнал с 25см ръка
Ами не е ген... Генетично ми е заложено да съм едър човек. Просто изначално няма как да съм с 25 ръка.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.10 12:02.
Незнам за гена , но като си гледам ръцете стоят като подземни тръби, прави и като ги стегна леко се надуват и до тука.(за точката на бицепса) ;]
Миленов, ти си слаб целия бе братле. Не се обиждай, но последния ти кусур са ръцете. Налей в основата!
Забележка: Използвал съм кирилизатор. Извинявам се за грешките, допуснати от него.
Правиш основна грешка на всички начинаещи: Искаш да акцентираш върху най-малките мускулни групи.
Гледай на тялото си като на сграда. Виждал ли си някъде, когато строят сграда, някои първо да се опитва да слага външната украса, а после да налива основите и чак тогава да копае първоначалният ров? Не. С тялото е по-същият начин.
За да имаш растеж на мускулите - трябва да работиш с големи килограми. За да работиш с големи килограми, трябва да станеш по-силен. За да станеш по-силен, трябва да започнеш да увеличаваш силата си. Силата се увеличава чрез подобряване на постиженията в три базови упражнения - Клек, Тяга и Лег.
Следователно - Клек, Тяга и Лег са основите на твоята сграда - Тялото ти. Трябва да ги направиш много здрави и много силни, иначе сградата ти може да падне във всеки един момент и да трябва да я строиш наново.
Когато достигнеш нива над средното на тези три упражнения ( За нива над средното се смята да си способен да клекнеш 20 пъти с 1.5 пъти собственото си тегло. (Ако тежиш 60кг, да направиш 20 повторения клек с 90кг.). Силата, която ще изградиш докато вървиш към тази цел, след това ще можеш да приложиш в упражненията за ръце, което от само себе си ще даде много по-добри резултати.
Да искаш да акцентираш върху ръцете в твоят случаи е като да правиш дърворезба на клечка за зъби. Възможно е, но нищо няма да се вижда.
Насочи вниманието си върху яденето си, защото чрез него се постига маса, която ти е нужна за обема на мускулите.
Относно тренирането с тежести рано сутрин. Има доста изследвания през последните години, които сочат достатъчно негативни резултати при подлагане на организма под стрес от работа с тежести, веднага след ставане. Причинта се крие в намалената обмяна на веществата по време на сън, което с други думи означава, че тялото ти няма как да е достатъчно загрято веднага след ставане, за да отговори адекватно на стресът на коитo го подлагаш.
Мнението беше редактирано от Timon на 10.10.10 15:09.
10.10.10
15:45
Аз съм на мнение, че човек може да си кара от day one на сплит и то 5 дневен. Единствения косур е, че прогреса няма да е толкова бърз. 5/3/1 може да се ползва и от начинаещи, а е напрактика 4 дневен сплит. Няма нищо лошо да си има и ден за ръце когато си начинаещ пак ше има прогрес, просто не трябва да забравяш и важните упражнения като тяга, клек, лежанка, набирания, раменна преса.
@amistad,мисля че за основните упражнения и тези тежести(1.5 ст. клек,1 ст. лег, 0,75 ст. раменна преса,2 пъти ст. мъртва тяга)са за минимум 1 повторение,или бъркам?Ако ми обясниш ще съм ти благодарен,защото очевидно може да съм се объркал.
Благодаря предварително
добър ли е този подбор от храни (за порция) ? (4 на ден) месото е чисто свинско на скара
http://img177.imageshack.us/img177/9887/dsc02017z.jpg
11.10.10
15:33
няма ги въглехидратите в тая порция :)
казано от Milen0v на 11.10.10, 15:30:
добър ли е този подбор от храни (за порция) ? (4 на ден) месото е чисто свинско на скара
http://img177.imageshack.us/img177/9887/dsc02017z.jpg
Като за НВД става :)
11.10.10
16:18
е как точно ще постигнеш обем... трябва първо да се качи тегло и после да се свали излишно като запазиш възможно най-много от натрупаната мускулна маса ... трябва ти ВВД определено !
и за къв чеп ти е НВД? хората ти казват “качвай” (яж), ти диета за чистене ще правиш - искаш да изчезне и малкото налично месце по теб ли?
искам да добия добър обем и форма ...ама от мн време искам да махна това около корема и паластките..(причината сиг е безразборното ми хранене до сега) и затова почнах тая НВД
11.10.10
17:54
ем или избраш НВД и сваляш корем и не качваш ръце... или качваш ръце и после сваляш няма и двете заедно
11.10.10
18:04
Направи си приоритет- кое смяташ че ти е по-важно, свалянето на корема или качването на мускул в ръце. Аз лично мисля че с една нормално балансирана диета- тоест нито НВД, нито ВВД можеш да постигнеш и двете в дългосрочен план. Хапвай по златното правило: Въглехидрати:Протеини:Мазнини в съотношение 3:2:1. Избягваи простите въглехидрати, наблягай на фибрите. Набавяй си достатъчно количество протеин- много е важно да се приема протеин до 30мин след тренировка за да избегнеш катаболните процеси в мускула. Прави с тежко и малко повторения 6-8. След силовите тренировки пусни няколко упражнения в супер серии за корем, а можеш и дори малко кардио- не се плаши, гликогена ще ти е изчерпан, така че ще гориш мазнини само, стига да ги правиш с нисък интензитет. Яж си нормално с леко положителен калориен прием.
Честно казано искам да кача мускули навсякъде , да поуформя някой мускул , ама и тоя корем мн ме дразни човек .Знайш ли от кога искам да оформя плочки и да сваля подкожните мазнини...
Мнението беше редактирано от Milen0v на 11.10.10 18:23.
виж какво ще ти кажа. тренирай си редовно на зала и прави базовите упражнения, ако имаш възможност. яж редовно натурална храна ориз, картофи, овесени ядки, месо(не кренвирши), мед, плодове-зеленчуци,яйца и мн млечени продукти . ходи да бягаш 2-3 пъти седмично . не яж след 7-8 вечерта и в течение на времето и корема ще изчезне и ръцете ще се поналеят заедно с цялото тяло и ще си мн доволен. това с качването и после чистенето, това с увеличаването на силата в трите базови упражнения лег,тяга и клек са доста култористки занимания, които изискват много време пари и усилия. тренирай за да се чувстваш и да изглеждаш добре. и най накрая ще ти кажа че в тоя спорт нещата много опират до гена на човека и за го промениш в различна посока от зададената ще са ти нужни кански усилия много време и пари..
грешно си се ориентирал-да изчистваш мазнини , че си дебел и т.н ако искаш да ставаш модел на бельо или футболист да.
Трябва ти маса,не може да си нетърпелив а именно да сваляш мазнини в същото време да качваш ММ, каруцата пред коня.
Ръцете стават големи когато и тялото е такова, не може да си 75кг. с 50 ръка от началото. Може но след изчистване ,а ти нямаш основа за изчистване.Ядеш здраво, за да имаш сила за здраво блъскане с големи тежести , ставаш мазен /няма как/ иначе културистите нямаше да имат основен период .Но после след изчистването просто няма по-красиво от това и си довен от постигнатото.Даже изглеждаш още по голям и напомпан, сепарация абе качествено и хубаво тяло се прави с постоянство и време.От раз не става /става ма с зоб/.
п.п атакувай бранхиалиса.