31.10.10
18:17
При положение, че финансовите ми възможности не ми позволяват и двете, кое е по-добре: 1 кг протеин на Оптимум или 3 кг протеин на пико?
1kg Optimum! ПИККО и на куче не бих дал. Увери се сам, правили сме изследване на 1 от протеините, които внасят.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41217/
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.10.10 18:26.
казано от Cabron на 31.10.10, 18:17:
При положение, че финансовите ми възможности не ми позволяват и двете, кое е по-добре: 1 кг протеин на Оптимум или 3 кг протеин на пико?
Щом е такъв въпроса най-добрия вариант е над 10 кг пилешко месо : ) или ако държиш да е пудра може да не е оптимум и ще ти излезне малко по-евтино.
31.10.10
19:37
А защо не количество И качество !? Веднага ще ти предложа един Whey Professional на Scitec :)
31.10.10
19:44
Инженерите особено тези които им се налага да работят с икономисти имат един любим термин и той е думата “оптимален”. Тоест нито много нито малко, а достатъчно. Лично аз бих заложил на нещо по евтино и нормално като цена от оптимум макар и с мааалко по ниско качеството отколкото най евтиното възможно съответно с най неясното качество.
Има ли нужда отново да казваме, че храната е по важна дори от протеина на прах.
казано от Калоян Цонев на 31.10.10, 19:37:
А защо не количество И качество !? Веднага ще ти предложа един Whey Professional на Scitec :)
Или Ultimate Prostar Whey 5lbs. за 80 и няколко лева.
31.10.10
19:48
Аз пък бих си взел от ПИККо. Във всяка втора тема се умозаключава, че от 1кг протеин не може да се очаква кой знае какво. И понеже поне 15 човека си дадоха компенентното мнение в темата с анализа аз така и не разбрах имали някакво отчитане на грешка и въпреки, че съм завършил аналитична химия, все още се бъркам кое е откриваем минимум, възможности на метода, грешка на метода, придобита, внесена и т.н. Дето се вика който знае да каже. Последно 2008 слушах лекция на един ирландски учен който “оплюваше” всички методи за измерване на паладий във фармацевтични препарати, като крайно неадекватни. И както се изказа човека, който го беше поканил - “Доста смело от негова страна да излезе сам срещу индустрията с най-богатото лоби”.
казано от Андриан К на 31.10.10, 20:02:
Бих взел под внимание мнението на г-н Йолов.
Аз пък не бих. Анализът може да не е точен, но надали грешката е 30%!!!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.10.10 20:05.
31.10.10
21:03
Не може да се сравнява хидролиза на 6M HCl със стомашна хидролиза, за да се твърди колко ще се усвои от дадена пудра. Условията са различни. Даже и с фармацевтични методи пак не могат да се повторят условията в организма. В началото имаше очаквания за точност от порядъка на 8-9 нули след десетичната запетая. При положение, че аналитичната везна, за такъв тип практически цели, мери не повече от 4 порядъка.
Аз не знам кисела хидролиза, която да доведе до 100% разпад. DH(degree of hydrolysis) не е константа даже и при “еднакви” условия.
Никой досега не правил анализ по същата методика на друг тип протеин за да се сравни нещо. Представен по този начин метода се заклеймява като “абсолютен”. Даже и абсолютните методи не са лишени от редица грешки, които може да са от всякакво естество.
Над 50% от фирмите в този брашн не отчитат факта, че пред глицина не се пише “L-”, защото няма хирален център, но иначе се “надскачат” с анализи.
п.п. От сайта на Volactive се вижда, че са обявили 7% мазнини, което означава, че минимум 2% от тях са лецитин, който се използва за “инстантизиране”. Ако този лецитин не е равномерно диспергиран във пудрата, то взетата средна проба няма да е “представителна”. Както вече казах грешките може да са от всякакво естество. В зависимост от вида на грешката, то и процента и е различен. Давам пример за пробовземане на почва, като много добре знам че НЕ Е адекватен за сравнение с протеина, но го давам, защото там грешката може да достигне 1 000 %.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 31.10.10 22:26.
31.10.10
21:08
^А на български може ли :D
казано от CircleOfPain на 31.10.10, 21:08:
^А на български може ли :D
Преведено на български означава, че е крайно време да съберем пари за изследване на някоя ‘популярна’ пудра, за да се сравни резултатът.
Относно изследването, чел съм го, и така и не разбрах нищо от него, освен, че пудрата е с белтъчно съдържание около 60-65 %. Взимал съм от протеина на Пико, но почвам да се замислям, дали да не пробвам някой качествен пък макар и в по-малко количество. За храната, разбирам притесненията ви, но си хапвам по около кило месо дневно. А относно забележката за по-евтини протеини от Оптимум, разлика от 5-10 лв нищо не е, дет ще дам 40-45 лв, така и ще дам 50-50 и няколко лв. Ама разликата между 17 лв и 50 лв е доста по-голяма нали?