Бързо хранене

АЧ

01.11.10
10:30

От малък, когато седна да ям, винаги ям бързо. Тоест хапна си, сдъвкам го, но не много и някой път гълтам с полувинки залци. Ям около 7-10 мин. Ако не ям вече много бързо и си сдъвкам храната правилно, тоест да е по-дребна и я прегълтам така дали ще покача някакви килограми, защото тя според мен по-лесно ще се усвои, отколкото с големите залци, която иска ще се разгради в стомаха ?

AZ

01.11.10
12:34

И аз ям бързо,главно,защото винаги закъснявам за училище на обяд :) ,но не е правилно.За покачването на килограми не мисля,че ще се отрази по някакъв начин,но доколкото знам слюнката съдържа ензимите,които разграждат въглехидратите и затова е хубаво храната да се сдъвква добре.

ВН

01.11.10
15:19

Въглехидратно преобладаващите храни изискват дъвчене, а мазнините и протеин преобладаващите (с изключение на бобовите и ядките) не изискват дъвчене, а само висока киселинност и протеази за пълно смилане. Причината въглехидратните да искат дъвчене, е в отделянето на ензими в устната кухина в слюнката, които започват смилането им още там и по пътя през езофагуса към стомаха. Ако не дъвчеш въглехидратните храни = газообразуваш.

AZ

01.11.10
15:28

Благодаря за изчерпателното мнение и мен ме интересуваше този въпрос много.И аз съм забелязал,че от това имам газове.Приемът на ензими не замества доброто дъвчене за смилането на въглехидратите,а ще спомогне повече за това на мазнините и протеина ли?Съжалявам за спама,но се питам възможно ли е да имам газове от прясното мляко,заради лактозата и от сурови фъстъци например?

ВН

01.11.10
15:36

Да, възможно е, особено в тази комбинация.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 01.11.10 15:36.

07.04.13
13:29

Здравейте, в линка по-долу ще намерите анкета по темата на форума. Самата анкета е с цел обучение и е съставена от 10 въпроса като попълването й не отнема много време. Крайният срок за попълване е 14.04.2013г. Благодаря Ви за отделеното време.

http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=FASTFOOD1

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1