Къде е мястото на плодовете във Вашата програма

15.04.05
23:19

Искам да ви питам за плодовете. какви ядете защо ги ядете и така нататък. Моля всеки да сподели опита си защото забелязах че това е доста пренебрегвана тема сред билдърите.
По-Здрави!

15.04.05
23:37

Във форума има вече поне 3-4 теми подобни! Влизат главно сутрин и главно ябълките и грейпфрутите. Грейпфрута има термогенен ефект и е много добър плод, а ябълката има пектин и подуржа тонуса в мускулите.
по-здрави

16.04.05
09:02

аз мисля че особено в период на маса трябва да се ядат много и най-разнообразни плодове.
Емо вече каза за ябълката и грейпфурта, но примерно ягодите, малините и др. подобни имат ценни антиоксиданти, които увеличават примерно пропускливостта на клетъчната стена и правят по-лесно навлизането на протеините в клетките.
Бананите са добър източник на калий, цитрусовите плодове на витамин C, добри думи могат да се кажат за почти всички други плодове.
Не забравяйте също нещо много важно, повечето плодове съдържат фруктоза, а фруктозата директно се метаболизира в черонодробен гликоген, а
пълни гликогенни депа в черния дроб = АНАБОЛИЗЪМ!

SN

16.04.05
15:02

[quote author=“Pars”]аз мисля че особено в период на маса трябва да се ядат много и най-разнообразни плодове.
Емо вече каза за ябълката и грейпфурта, но примерно ягодите, малините и др. подобни имат ценни антиоксиданти, които увеличават примерно пропускливостта на клетъчната стена и правят по-лесно навлизането на протеините в клетките.
Бананите са добър източник на калий, цитрусовите плодове на витамин C, добри думи могат да се кажат за почти всички други плодове.
Не забравяйте също нещо много важно, повечето плодове съдържат фруктоза, а фруктозата директно се метаболизира в черонодробен гликоген, а
пълни гликогенни депа в черния дроб = АНАБОЛИЗЪМ!

е последните 2-3 реда не ги разбрах може ли на български ?

16.04.05
17:43

Малко е сложно, чел съм изложение от човек с научна степен по биохимия и аз самия не разбрах някои от реакциите понеже беше обяснено с химически формули, но накратко, когато чернодробния ти гликоген е на max, това, при равни други условия, подтиска катаболните хормони и отключва анаболните.
Сега стана ли по-ясно? :D :D :D

18.04.05
14:26

Аз в четвърта (поне) :D тема казвам, че плодове ям целогодишно без да прекалявам. С други думи, количеството се движи около 0,5кг общо.

SN

18.04.05
15:32

[quote author=“Pars”]Малко е сложно, чел съм изложение от човек с научна степен по биохимия и аз самия не разбрах някои от реакциите понеже беше обяснено с химически формули, но накратко, когато чернодробния ти гликоген е на max, това, при равни други условия, подтиска катаболните хормони и отключва анаболните.

тоест става нещо от сорта на : приемане на анаболи в малък грамаж ?

18.04.05
16:35

[quote author=“snEjk0”][quote author=“Pars”]Малко е сложно, чел съм изложение от човек с научна степен по биохимия и аз самия не разбрах някои от реакциите понеже беше обяснено с химически формули, но накратко, когато чернодробния ти гликоген е на max, това, при равни други условия, подтиска катаболните хормони и отключва анаболните.

Мне, погледни го от друга страна  -  анаболизъм=изграждане / катаболизъм=разграждане  :wink:

18.04.05
17:22

[quote author=“snEjk0”]

Не, не приемаш анаболи, просто като ти е пълен чернодробния гликоген, това подтиска някой хормони, които способстват за разграждането на протеините от мускулите ти в аминокиселини.
Мускулния растеж, който фиксираш вследствие правилно хранене и тренировки е баланс между синтезирания и разградения протеин. Тук става въпрос за стопиране на разграждащия процес-катаболизма.

SN

18.04.05
17:46

тоест това пречи ли ти да дигаш маса или не ?

18.04.05
19:42

Не бе човеко :D :D , помага.

SN

19.04.05
14:44

добре нека да поставим така това при период за качване на маса добре ли е или не ? :D

19.04.05
15:06

Екстра е! :D

SN

19.04.05
17:16

ей това исках а разбера  :D

21.04.05
16:24

Междо 2 основни ядения ги приемам аз, плодове + зеленчуци, мисля, че идва адски добре и имам усещането, че някак си добре действа на стомаха така. Иначе плодове всякакви, но главно целя най-евтините и качествено.

Мисля, че да не се консумират плодове е голяма грешка.

25.04.05
21:25

Аз ям плодове само след тренировка.Главно банани !

PS

26.04.05
12:19

Една ябълка на гладно. След 10мин закуска. След тренировка още една, заедно с друг монозахарид-глюкоза или мед. Между храненията пак може. Добри плодове, които заместват ябълката: банани, портокали, грейпфрут, грозде, а и други квит се сетиш. Можеш и стафидки със закуската и след тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1