01.11.10
16:21
Ето линк: http://vbox7.com/play:d3ebb095 знам, че трябва да се спуска до долу щангата но инструктора ни е казал, че по добре така да я правим!
01.11.10
16:24
тва’ е билдерска тяга за гръб... точно така се прави ако искаш да натовараш гърба... техниката за мен е добра само, че защо сте сложили пак един куп малки дискчета само и само да се запълни лоста не ми е ясно ;)
казано от bad_rado на 01.11.10, 16:21:
Ето линк: http://vbox7.com/play:d3ebb095 знам, че трябва да се спуска до долу щангата но инструктора ни е казал, че по добре така да я правим!
Ами защото разполагаме с такива! Те са по 5 кг :)
02.11.10
06:28
казано от Nikolay на 01.11.10, 23:41:
А казал ли ве е защо е по-добре така да я правите
Предполагам, защото ако пускат до долу ще трябва или да клекне повече, което ще натовари краката и седалището, или ще трябва да се наведе повече, което пък ще му натовари кръста. :)
Инструктора ни го прави с цел да спести натоварването с седалището, тъй като ние се стремим максимално да натоварим гърба. А краста го тренираме в отделно упражнение!
A целта на тренировките като цяло не е ли именно натоварване?А и това не-пускане едва ли има тези ефекти,които ви обяснява експерта.
02.11.10
19:38
точно това си е тяга за гръб ! ! ! правилно им е казал инструктора ;)
Айде обосновете тези мнения най-сетне като ги пишете,защо не-пускането до долу било само за гръб,а до долу - яко за гъз,тягата излезе доста изолиращо упражнение.
02.11.10
19:51
Защото на хартия всичко под колената се дърпа И от бедрата... а бедрата се тренират в деня за крака не в деня за гръб...
Ами аз я правя по същия начин и пак доста ми се товарят бедрата и седалището
02.11.10
20:00
Малко оф топик - колко е висок и колко тежи това момче от клипа ?
Това си е едно и също движение - независимо в коя фаза е,работят едни и същи мускули,не може да се изключат от движението.Колкото и малко да се пуска надолу, ще работят бедрата и задника.
казано от Тони1 на 02.11.10, 08:50:
На мен пък ми се струва,че точно така напрежението е по-опасно за кръста :)
Не само ти се струва ;)
Но няма смисъл да се хабиш, тук всички са експерти и ще стават билдери....
И после, ако се травмират, ще набедят тягата като опасно упражнение и така тръгват митовете.
Аз публикувах за мнение! И искам мнение от разбиращи за да изчистим тягата максимално .