Въстановяване

01.11.10
16:26

Здравейте,може ли да ми дадете няколко съвета ,как да си подобря въстановяването между тренировките.

повече храна ( правилна ), повече сън, повече правилни тренировки, повече усмивки :)

01.11.10
17:10

В третото няма никакъв смисъл. Каквато и да е тренировката, възстановителния процес е един и същ.

хах тогаз културистите що не правят по 1000 серии ами правят само по 3-4 и не правят по 20-30 упражнения за мускул :) Тренировката и нейното протичане си оказват голямо въздействие върху възстановяването

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.11.10 17:29.

SO

01.11.10
19:20

;)

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 01.11.10 19:21.

01.11.10
20:04

ПОВЕЧЕ ХУМОР :)

GO

01.11.10
20:43

казано от kristiancho на 01.11.10, 16:28:

повече храна ( правилна ), повече сън, повече правилни тренировки, повече усмивки :)

:)

01.11.10
21:15

Какви се тия дрън дрън глупости-усмивки,хумор? Номера е стабилно храна,яко сън,и злобно трениране.+яко  зобене става направо чудно.

Мнението беше редактирано от PULLUP на 01.11.10 21:15.

01.11.10
21:27

Много храна, стабилен сън, добавки също може да вкараме :)

01.11.10
21:29

казано от PULLUP на 01.11.10, 21:15:

Какви се тия дрън дрън глупости-усмивки,хумор?

Ако мислите, че емоционалното състояние и психиката не оказват влияние на тренировките и възстановяването, сте в голяма грешка.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.11.10 23:00.

АВ

02.11.10
15:15

Хубаво е да правиш и стречинг, който ще въведе мускулите по бързо в процесите на възстановяване и надграждане, ще направи мускулите по адаптивни за прогрес и стресови състояния, по бързото справяне със стресовото състояние, което е предизвикано следствие на тренировката и продължава определен период от време след нея ще позволи на организма да навлезе по скоро във фазата на надграждане, а това е именно позитивния резултат, който целим.

02.11.10
15:19

Силна връзка мозък мускул не да правиш 100 лежанка и да си мислиш за комшийката ;)

02.11.10
15:21

казано от kristiancho на 01.11.10, 17:28:

хах тогаз културистите що не правят по 1000 серии ами правят само по 3-4 и не правят по 20-30 упражнения за мускул :) Тренировката и нейното протичане си оказват голямо въздействие върху възстановяването

Ти си бил голям перко бе, винаги ти си знаещия, няма тема, в която да няма твои коментари. Имам предвид, че дали 5 или 55 серии ще правиш, възстановителния процес е един и също, а именно - храна, сън, храна, сън...

АВ

02.11.10
15:29

За да спра главоблъсканицата ви ще го кажа така: Възстановяването е времето от края на тренировката до началото на следващата.

02.11.10
16:10

Колкото се може повече сън и храна, богата на белтъчини.

02.11.10
16:12

Съгласен съм за разтягането след тренировките- подобрява кръвообращението, намалява мускулната треска, и като цяло способства за по-пълноценно възстановяване. Съгласен съм и с това че трябва да има правилна храна, оптимално количество сън, лека ненатоварваща обща активност на тялото - примерно сутришна физ-зарядка за раздвижване на кръвта, както и позитивно мислене. Позитивното мислене е определящо за един трениращ- то се разпростира дотам че прави разликата между активно трениращия човек, и този който се отказва и отлага или прекратява тренировките си.

02.11.10
16:39

Без депресии и тем подобни защото повишават кортизола :)

02.11.10
17:44

казано от river на 02.11.10, 15:21:

казано от kristiancho на 01.11.10, 17:28:

Ти си бил голям перко бе, винаги ти си знаещия, няма тема, в която да няма твои коментари. Имам предвид, че дали 5 или 55 серии ще правиш, възстановителния процес е един и също, а именно - храна, сън, храна, сън...

Така е kristiancho дървен философ ми се виждаш :) което не значи, че не разбираш от някои работи ;)
По темата: Храна и нужното количество сън :)

Верно ли само дето аз го казах в първия си пост и вие само повтаряте казаното вече.... после аз съм трупал излишни мнения  :D

02.11.10
18:04

казано от kristiancho на 02.11.10, 18:01:

Верно ли само дето аз го казах в първия си пост и вие само повтаряте казаното вече.... после аз съм трупал излишни мнения  :D

Проблема не е там, че си го казал пръв, а че на всяка манжа слагаш мерудия... :)

AZ

02.11.10
18:26

Бих добавил също контрастни душове,масажи,вани с отпускащи и релаксиращи билки :)

02.11.10
18:56

казано от river на 01.11.10, 17:10:

В третото няма никакъв смисъл. Каквато и да е тренировката, възстановителния процес е един и същ.

Всъщност е доста вярно.
При недобре структурирани тренировки, възстановяването може да изисква много повече време и да е на лошо ниво.
И дори и с огромно количество храна и достатъчно сън, да се окаже че си претренирал и си..парцал.
Също така, използването на някои техники - трениране до отказ, форсирани повторения и подобни, могат да изискват много повече време за възстановяване.
За себе си съм установил, че ако днес правя тежка тяга, а утре лек преден клек, ще възстановя много по-успешно, отколкото ако прекарам времето си в лежане. Горещите бани, също ги слагам към положителните фактори за възстановяването.
Въобще, залежаването е много вредно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1