01.11.10
16:26
Здравейте,може ли да ми дадете няколко съвета ,как да си подобря въстановяването между тренировките.
01.11.10
16:28
повече храна ( правилна ), повече сън, повече правилни тренировки, повече усмивки :)
В третото няма никакъв смисъл. Каквато и да е тренировката, възстановителния процес е един и същ.
01.11.10
17:28
хах тогаз културистите що не правят по 1000 серии ами правят само по 3-4 и не правят по 20-30 упражнения за мускул :) Тренировката и нейното протичане си оказват голямо въздействие върху възстановяването
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.11.10 17:29.
01.11.10
19:20
;)
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 01.11.10 19:21.
01.11.10
20:43
казано от kristiancho на 01.11.10, 16:28:
повече храна ( правилна ), повече сън, повече правилни тренировки, повече усмивки :)
:)
Какви се тия дрън дрън глупости-усмивки,хумор? Номера е стабилно храна,яко сън,и злобно трениране.+яко зобене става направо чудно.
Мнението беше редактирано от PULLUP на 01.11.10 21:15.
казано от PULLUP на 01.11.10, 21:15:
Какви се тия дрън дрън глупости-усмивки,хумор?
Ако мислите, че емоционалното състояние и психиката не оказват влияние на тренировките и възстановяването, сте в голяма грешка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 01.11.10 23:00.
02.11.10
15:15
Хубаво е да правиш и стречинг, който ще въведе мускулите по бързо в процесите на възстановяване и надграждане, ще направи мускулите по адаптивни за прогрес и стресови състояния, по бързото справяне със стресовото състояние, което е предизвикано следствие на тренировката и продължава определен период от време след нея ще позволи на организма да навлезе по скоро във фазата на надграждане, а това е именно позитивния резултат, който целим.
Силна връзка мозък мускул не да правиш 100 лежанка и да си мислиш за комшийката ;)
казано от kristiancho на 01.11.10, 17:28:
хах тогаз културистите що не правят по 1000 серии ами правят само по 3-4 и не правят по 20-30 упражнения за мускул :) Тренировката и нейното протичане си оказват голямо въздействие върху възстановяването
Ти си бил голям перко бе, винаги ти си знаещия, няма тема, в която да няма твои коментари. Имам предвид, че дали 5 или 55 серии ще правиш, възстановителния процес е един и също, а именно - храна, сън, храна, сън...
02.11.10
15:29
За да спра главоблъсканицата ви ще го кажа така: Възстановяването е времето от края на тренировката до началото на следващата.
02.11.10
16:12
Съгласен съм за разтягането след тренировките- подобрява кръвообращението, намалява мускулната треска, и като цяло способства за по-пълноценно възстановяване. Съгласен съм и с това че трябва да има правилна храна, оптимално количество сън, лека ненатоварваща обща активност на тялото - примерно сутришна физ-зарядка за раздвижване на кръвта, както и позитивно мислене. Позитивното мислене е определящо за един трениращ- то се разпростира дотам че прави разликата между активно трениращия човек, и този който се отказва и отлага или прекратява тренировките си.
казано от river на 02.11.10, 15:21:
казано от kristiancho на 01.11.10, 17:28:
Ти си бил голям перко бе, винаги ти си знаещия, няма тема, в която да няма твои коментари. Имам предвид, че дали 5 или 55 серии ще правиш, възстановителния процес е един и също, а именно - храна, сън, храна, сън...
Така е kristiancho дървен философ ми се виждаш :) което не значи, че не разбираш от някои работи ;)
По темата: Храна и нужното количество сън :)
02.11.10
18:01
Верно ли само дето аз го казах в първия си пост и вие само повтаряте казаното вече.... после аз съм трупал излишни мнения :D
казано от kristiancho на 02.11.10, 18:01:
Верно ли само дето аз го казах в първия си пост и вие само повтаряте казаното вече.... после аз съм трупал излишни мнения :D
Проблема не е там, че си го казал пръв, а че на всяка манжа слагаш мерудия... :)
02.11.10
18:26
Бих добавил също контрастни душове,масажи,вани с отпускащи и релаксиращи билки :)
казано от river на 01.11.10, 17:10:
В третото няма никакъв смисъл. Каквато и да е тренировката, възстановителния процес е един и същ.
Всъщност е доста вярно.
При недобре структурирани тренировки, възстановяването може да изисква много повече време и да е на лошо ниво.
И дори и с огромно количество храна и достатъчно сън, да се окаже че си претренирал и си..парцал.
Също така, използването на някои техники - трениране до отказ, форсирани повторения и подобни, могат да изискват много повече време за възстановяване.
За себе си съм установил, че ако днес правя тежка тяга, а утре лек преден клек, ще възстановя много по-успешно, отколкото ако прекарам времето си в лежане. Горещите бани, също ги слагам към положителните фактори за възстановяването.
Въобще, залежаването е много вредно :)